Obs detta är inte självbiografiskt – feministiskt mord
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke ser fram mot kommande feministisk litteratur

Varje gång som jag tar upp någon av dumheterna som Arsinoe skriver om så tänker jag att det skall vara sista gången. Och varje gång så kommer hon med något nytt dumt som jag bara inte kan låta bli. På ett sätt får jag väl ändå vara tacksam, det finns alltid något att skriva om.

Nu har hon tydligen fått för sig att hon ska ge sig in på den litterära banan, för hon har skrivit ”Utkast. Att döda en man.” Det verkligen underbara med inlägget är att hon inleder det med den kursiverade brasklappen: ”Obs detta är inte självbiografiskt.” Tänk, vem skulle väl kunna tro, med tanke på att inlägget har ”Utkast” angivet i titeln, och att det är skrivet i berättande stil, att det inte är på riktigt? I vilket fall som helst ger det en fascinerande inblick i hennes tankevärld:

– Att hämnas är som att äta chips, när en väl börjat kan en inte sluta, viskade hon men sin ljuvaste röst samtidigt som kniven sjönk in i köttet. Den vassa eggen tryckte ner huden tills den blev för spänd för att hålla emot och det gick hål på den. Sedan sjönk den långsamt in när hon lade sin kroppstyngd mot den. Hon skar några drag och såg huden glida isär och blotta köttet. Tillfredsställelsen var enorm.
Mannen framför henne hulkade och blodet började färga hans tänder och tunga röda.

– Det kan såklart hända att du är oskyldig, men det är osannolikt och dessutom bryr jag mig inte. Jag tar ut hämnd på ert idiotiska kön och allt ni gjort mig och mina systrar, inte dig som person, men att du föddes till man räcker gott och väl. Såklart har du närmat dig en kvinna, tråkat ut henne med idiotiska redogörelser hon är för artig för att tacka nej till eller rentav tror sig uppskatta som de hjärntvättade våp de är. Bara detta är nog för att döda dig. Att du tror att du är värd kvinnors sällskap och uppmärksamhet, att du till och med anser dig vara mer värd och att hon borde vara tacksam för din värdelösa uppmärksamhet. Du är bara en låg och smutsig man bland andra som råkade korsa min väg. Otur för dig.

Det fortsätter sedan med ungefär lika mycket.

This is what a feminist looks like

Jag tyckte det var lägligt för det här inlägget att jag letade reda på något lämpligt citat om kvinnliga mördare, och fann då The Unknown History of MISANDRY: The Creepiest Female Serial Killer Quotations, där jag tycker att ett par intressanta citat från kvinnliga seriemördare passar in väldigt bra här, för de verkar på något vis båda två spegla den feministiska synen på att döda män:

►Clementine Barnabet – Lafayette, Louisiana – dömd för 17 mord, offren var ”fruktansvärt lemlästade” (1912):

I killed them all, men, women and babies, and I hugged the babies to my breast. But I am not guilty of murder.

► Joanna Dennehy – Bifield, Peterborough, Cambridgeshire, England – högg manliga främlingar i hjärtat för nöjes skull. 3 döda, 2 allvarligt skadade. (2013) Sade till sin vän när hon bad honom köra henne i jakten på nästa offer:

I want my fun. I need you to get my fun.

Jag tycker mig se vissa tendenser.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Obs detta är inte självbiografiskt – feministiskt mord — 19 kommentarer

 1. Hon verkar vilja plagiera sin feministidol Valerie Solanas genom att skriva om hur hon vill mörda män.
  Även om det inte är självbiografiskt det hon skriver så ser man ju hur hon tänker.

  Det är ok att mörda en man.Det räcker att du är född till man för att legitimera en sådan handling..
  En man kan uppenbarligen aldrig vara till glädje för någon kvinna utan vi är inte värda deras uppmärksamhet.
  Hon skriver vidare om hur hon rånar offret och att han naturligtvis var så korkad att han hade koden till sitt bankkort i sin plånbok och det förmodligen för att han inte var rädd för att bli rånad.Som kvinna skulle hon aldrig ha gjort så för alla kvinnor är rädda för att bli rånade men ingen man är det alltså.
  Hon skriver också att bytet var en bonus så att hon slapp tigga av sina föräldrar.
  Att jobba ihop pengarna var tydligen inget alternativ.
  Sedan avslutade hon med att skriva att nu kan han aldrig mera köpa en hora precis som om det är något som de flesta män gör.
  Är benägen att hålla med Fredrik S att hon behöver professionell terapi med tanke på den sjuka världsbild hon har.

 2. Hej.

  Förutsatt att det inte rör sig om ett allvarligt menat försök till författarskap, så ja, ’Arsinoe’ som personen kallar sig projicerar troligen frustration i våldsförhärligande och omnipotenta fantasier. Huruvida det tyder på neuros kan inte besvaras utan mer material och intervjuer/tester. Förhoppningsvis rör det sig bara om pubertala tankar bottnande i upplevd maktlöshet inför orättvisor ’Arsinoe’ inte kan hantera på annat sätt då hon kanske saknar de intellektuella förutsättningarna för detta, eller mår så dåligt att hennes förmåga till rationellt tänkande begränsas av den upplevda stressen. Om ’Arsinoe’ tänker på detta och relaterade ideologiskt motiverade stresskällor konstant rekommenderar jag hjälp.

  Om du läser detta: sök vårdkontakt. Det enda som händer av att gå runt och hata är att du skadar dig själv, och alienerar din omgivning, förutom de personer som själva delar den begynnande neurosen. Omge dig inte enbart med sådana som bekräftar din världsbild; det skapar en inlåsningseffekt och sektmentalitet. Utmana ditt sinne med att studera och uppleva intryck och kunskaper som går på tvärs mot dina åsikter och din världsbild. Du kan mycket väl hysa radikalfeministiska åsikter, ägna dig åt queerteori, med mera, utan att hata personer baserat på biologiskt kön eller genus.

  Det finns ingen skam i att be om hjälp. Därför hoppas jag att den refererade texten ovan bara är hitte-på och inte ett uttryck för din själsliga hälsa. Med bästa vilja,

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. @FredrikS: Precis, de är inte riktigt friskt. De kan röra sig om OCD och värre sjukdomsbilder i botten. Av den anledningen kommenterar jag inte där.

 4. Våldsskildringar av kvinnor blir ofta lite sådär…misstänker detta beror på bristande erfarenhet av alla sorters våld. Inte ens ISIS bödlar klarar av att hålla monolog för sina offer som är nedbrutna och troligen bara vill få det överstökat. Men kreativa pluspoäng får hon för att hon inte började med könet vilket jag hade förväntat mej.

 5. Men herrejösses! Hur sjuk i huvudet måste man vara för att anse att om en person någon gång tråkat ut en annan, så är det skäl nog att döda vederbörande? Wow. Skulle inte tro att det blir särskilt många människor kvar efter en sådan utrensning!

  Skulle även vilja protestera mot en del ovanstående kommentarer om att Arsinoe själv skulle vara sjuk i huvudet och behöva vård. Hon har klart och tydligt markerat sin text som skönlitterär. Att textens protagonist är sjuk i huvudet medför inte att dess författare är det! (Hittar någon ett inlägg från Arsinoe där hon själv framför åsikten att den som råkat tråka ut någon annan förtjänar att dö, är jag beredd att ompröva mitt omdöme.)

 6. @ester:
  Jag känner ingen större lust att uttala mig om Arsinoes mentala tillstånd, och berättelsen i sig säger ingenting, men givet kontexten man får om man följer henne ett tag torde det stå ganska klart att något inte är riktigt som det ska i hennes värld. Och det är ganska talande att hon inte börjar med att säga att det är en fiktiv berättelse, utan hon poängterar att den inte är självbiografisk.

 7. ”Normaliseringsprocess”:

  http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/utsatt/hur-vald-kan-bli-vardag-458

  Syftet i Arsinoes/Fanny Åströms fall? Att på ett politiskt/kulturellt plan göra våld mot män till något normalt och rentav berömvärt, eller till ett legitimt ”motstånd” mot ”patriarkatet”. Hon anser kanske att allt är tillåtet, och legitimerar det med att hon som kvinna ”slår underifrån”. Jag vet inte. Det verkar så. Hon kunde lika gärna skriva ”en död man är en bra man”, som man tidigare sagt om bland annat indianer och judar. Hon är ungefär lika ”progressiv” som de europeer som koloniserade nordamerika och de nazister som hetsade mot och avhumaniserade judar på 20- och 30-talet.

 8. Kanske bara är så att hon börjar få dåligt med följare på sin blogg, och försöker på detta sätt att skaffa nya. Bara genom att vara extra vulgär.

  Har vi ju inte sett tidigare, eller hur?

  MVH

 9. @John Nilsson,

  Maria Sveland gjorde ett liknande försök i somras (min emfasering)

  ”En serievåldtäktsman härjar den lilla staden med det pampiga slottet. Medan kvinnorna tar omvägar runt parken och ser till att få sällskap hem, bestämmer sig en annan grupp för att det får vara nog. De kallar sig Kvinnornas Befrielsefront och börjar slå ner oskyldiga män för att få polis och samhälle att reagera.”

  Vill inte göra mera ”reklam” för hennes bok än så. Ett försök till normalisering? Ja. Uppvigling? Inte direkt kanske, men ett sätt att vänja sig vid tanken på våldsanvändning mot män som politisk metod.

 10. Boken ”Teach Yourself: Writing Crime and Suspense Fiction” har ett särskilt stycke med titeln ”Feminists and other axe grinders”.
  Författarinnan säger att hon tycker det är tråkigt att behöva tala specifikt om feminister, men anser att det är alltför många böcker oavsett genre som plötsligt stannar upp medan hjältinnan håller ett feministisk brandtal.

  För övrigt är detta rent pekoralistiskt:

  Att hämnas är som att äta chips, när en väl börjat kan en inte sluta

  Var det ”en mörk och kulen kväll” när detta utspelade sig?
  https://en.wikipedia.org/wiki/It_was_a_dark_and_stormy_night

  ”blodet började färga hans tänder och tunga röda.”

  Vilken färg hade hans tunga innan dess?

 11. Och nu har hon pubbat Att döda en man del två.
  Jag sitter och håller på att garva häcken av mig. Jag undrar om hon blir så tänd av fantasierna att hon sitter och onanerar när hon skriver. Det verkar nästan så, med tanke på alla typos …
  ”Ni tror vi bryr oss, men sanningen ör att vi hatsr och föraktar varje sekund.”
  ”Hon var så fokuserad hon aldrig varit onnan. Hon var valerie. Hon förkroppsligade hennes själ. Hon var Valerie inkarnerad. Hon var alla kvinnors våta dröm om hämnd, alla mäns skräck. Hon drog efter andan, lugnorna fylldes med ren luft som fädades ut i hennes blodpmplopp.”
  ”Satte den mellan tänderna och tog av sig hoodien, blottade bringan som var iklägg ett tunt linne utan bh.”
  (min kursivering): ”Hennes beniga bröst var blött av svett, … Hon levde på kvinnors fittsafter, cigaretter och manshat. i ryggen klibbade det tunna tyget fast. Brösten syntes nästan i sin helhet under den tunna våta vita linnet. De styva bröstvårtornas bruna färg lyste igenom tyget, och de tunga bröstens konturer antecknade sig som mörka skyggor. Hon hade kunnat vrida droppar av svett ur det.”
  ”Ditt låga smutiga kön. Jag tar ut hämnd för alla kvinnor som kommenterats, våldtagits eller blivit uttråkad av en mans själlösa monologer.”
  Tjejen har verkligen lyst upp min vardag Clap ROTFL

 12. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Det är verkligen fantastiskt! ROTFL

  ”Kommentar, våldtäkt och tråkig monolog.” Hmm, en av dessa passar inte i sammanhanget.

  Jag har vägrat läsa den mer populära feministiska våldsfantasin ”millennium-trilogin”. Påminner det ovanstående om stil eller innehåll i denna?

  hon hade knappt ätit på veckor, bara proteinbars på språng och eldorados tortellini.

  Väldigt hipt. Cool

  Hon levde på kvinnors fittsafter, cigaretter och manshat.

  Too much information … Big Smile

 13. @Kristian:
  Det är 7–8 år sedan jag läste millennium-trilogin och jag var inte medveten om hur illa tillståndet var i landet då. Jag hade nyss återvänt till sverige och morsan rekommenderade den, jag irriterade mig lite på den feministiska ”män är svin”-synen men insåg inte hur ideologiskt indoktrinerad berättelsen var. Jag tyckte det var ganska bra thriller-action, typ. Skulle nog vara bra mycket mer kritisk idag. Men å andra sidan, kan man koppla loss det politiska så kan man säkert läsa den med behållning. (Precis som man kan läsa Guillous Hamilton-böcker med behållning om man filtrerar bort hans politiska agenda.)

 14. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  OK. Låter som de halvrekommendationer jag fått av Ayn Rands verk.

  Åter till ämnet …
  Inte riktigt samma nivå som Eye of Argon, men hon skriver väl fortfarande, så vi får hålla tummarna. Vad sägs om en uppläsningstävling?

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Eye_of_Argon#Readings

  ”The challenge of death, at SF conventions, is to read The Eye of Argon aloud, straight-faced, without choking and falling over. […] ” Strict rules also include not laughing and reading all mistakes exactly as written. Making it through three-quarters of a page is considered an extraordinary accomplishment.

 15. @Kristian:
  Bra idé faktiskt. Kan föreställa mig att det blir en bedrift, svårt nog att läsa Alice in Wonderland högt utan att krevera (med den skillnaden då förstås att AiW är ett mästerverk).

 16. Do You Want To Be A Vampire?
  Contact Me If You Interested: vampiremythx@gmail.c