Nätdejting Utseendefixeringen
avatar

Jag fortsätter i samma tema, för jag fick mycket positiv respons på det.

En sak jag tänkt på är det här med utseendefixeringen. Jag förstår den… jag svarar tex. inte på annonser (kallar man folks presentationer på dejtingsajter för det?) som inte har bild.  Man kan kanske se rätt fort om man känner attraktion om man ser på en bild? Å andra sidan har ingen av mina ex gjort sig rättvisa på bild. Kanske inte jag heller? Jag har alltid hört att jag ser mycket bättre ut i verkligheten än på bild.

Sen finns det ju människor där utstrålning ger skönhet också. Så kallade ”solstrålar” vandrar in på jobbet ibland. Personer som kanske ser rätt alldagliga ut men som är så positiva och glada (pratar gärna högt om saker och ler stort, nästan skrattar och dansar fram i livet). De hade antagligen fått ett sämre utseendebetyg om de varit mer stilla och tysta. Men utstrålningen höjer betyget.

Min bild 9

En smurfig bild med nedstämd min kanske inte attraherar så mycket? Välj din profilbild med omsorg! Smile

 

I nätdejtingvärlden så har man inte råd att komma med dåliga bilder och en deppighet mellan raderna – om man inte är tjej förstås? Det är ungefär den responsen jag fått av personer som mailat mig. Att tjejer har det så mycket lättare!

Jag har själv varit lite deppig i mina nätdejtingmail (trots att jag skrivit att jag är glad av mig) och det har inte skrämt iväg en själ. Jag har bara fått positiv respons i stil med ”Det är bara bra att man visar sina mänskliga sidor” och mycket stöd faktiskt. Hade jag fått det om jag varit man? Om jag sagt något i stil med ”Idag har jag bara varit hemma och gråtit.”

Min bild 20

Här är en bild på mig idag efter att jag tagit tusen misslyckade bilder och jag bara uppgivet tar en sista.

 

Och måste, nu när jag ändå är igång med att berätta om mina nätdejtingerfarenheter… Berätta att den som varit ”slemmigast” och absolut mest påträngande sexuellt.. har varit en tjej som inte verkar vilja släppa kåthetssnacket. För annars hör jag mycket om att det finns så mycket män på nätsidorna som bara e ute efter en sak… Det är inte helt min erfarenhet faktiskt. Tvärtom har jag nog kommit in på sånt mer än männen jag pratat med. Nu har jag 223 mail i min inkorg.

/M , inget äggskal idag heller så bara kör på.

Kommentarer

Nätdejting Utseendefixeringen — 25 kommentarer

 1. En stillbild kan inte återge rörelsemönster, tredimensionalitet m.m. så jag tycker inte en bild säger så mycket faktiskt. Det hade varit roligare om folk hade lagt ut filmsnuttar.

  Det är samma effekt, fast ”tvärtom”, att vissa fotomodeller gör sig extremt bra på bild, fast de är ganska alldagliga när man ser dem på riktigt, på film etc. Jerry Hall var ett klassiskt exempel på 70- och 80-talet, hon gjorde sig väldigt bra på stillbilder, men funkade inte alls lika bra på film, TV etc. Hade en tjej i min klass i gymnasiet som var ganska alldaglig, men jägarns vilken pudding hon är på bilderna i avgångsklassernas årsbok. Hade en sedemera proffsfotograf i klassen, så alla blev ju snyggare än vad de egentligen var, men just den här bruden var så man baxnade.
  Hon var för övrigt mycket snyggare vid 35 än vid 18.

  Kontentan är att bilder ljuger, både till det bättre och till det sämre.

  Kan fråga ungarnas morsa hur man mixtrar med porträttfoton, hon är rätt driven amatörporträttfotograf, och kan en massa fultrix med ljussättning, objektivval, vinklar m.m. Beror lite på hennes humör-dagsform om vi är på speaking terms eller inte.

 2. Om man tittar på normalfördelningskurvorna för män resp. kvinnor i Laasanens gästinlägg, så inser man att kvinnor inte behöver anstränga sig särskilt mycket för att kunna välja och vraka bland friarna. Den blå smurfbilden ovan funkar utmärkt, då den dessutom sticker ut lite från mängden utan att förlora skönheten.

 3. Pingback: Nätdejting Utseendefixeringen - UmeNytt.se - Nyheter Sverige

 4. Ja eftersom jag sysslar med måleri och därför även fotograferar till porträttmåleri så har man lärt sig om ljus och skuggor.
  Ljus underifrån blir ofta dåligt ljus från sidan ger karaktär och mer djup pga skuggningar ljus rakt framifrån från t.ex en mobil eller kamera blixt gör ansiktet platt och mer intetsägande naturligt ljus är att föredra t.ex från ett fönster som belyser ansiktet från sidan.
  Om man ska ta ett porträtt och det ska bli bra ska man säga till den att posera på olika sätt vilket gör att personen blir mer naturlig vilket kanske låter motsägelsefullt men egentligen inte är så konstigt eftersom personen då låter dig styra vilket gör att den slappnar av.

 5. Kul inlägg Mariel!

  Utseendet betyder väl något för det första intrycket, men det kan vara något i blicken likväl som skönhet. I ditt fall, som är riktigt snygg på bild, finns väl inget problem med bilderna eftersom du alltså är mycket snyggare i verkligheten… Smile

  Sen undrar jag: Vad betyder AFK? Av Främmande Killar?

 6. @CarlK:

  Finns många sådana där ”vinklar” man kan använda.
  Just det, jag känner ju Ray Leigh, jag kan fråga honom om porträttfotografering, han är proffs.
  http://thebaldchemist.com/ (gamla, unga, kvinnor, män, barn, uteliggare och direktörer. Älskar hans fotografier)

 7. @CarlK:
  Mariell är definitivt inte fet. Det kan jag fastslå en gång för alla efter egen inspektion av faktumet.

 8. @Bashflak:

  Ja, Mariel , som du kanske redan räknat ut på egen hand. Vad är du ute efter egentligen ? Bland 223 kandidater så döljer sig en jackpott. Ingen tvekan om det. Hur ska du vaska fram hen ?

 9. jag tycker att min fru är snyggare än vad hon själv gör. självbilden är oftast svagare än hur andra uppfattar en är min erfarenhet iaf. Du Mariel är hur söt som helst även som blå Razz

 10. Är det fler än jag som insett att han/hon har väldigt lite bilder på sig själv, särskilt nyare bilder?

  Från vad jag har sett efter att titta runt lite på tips om hur man gör en bra profil, verkar det som att killar generellt inte er lika nogräknad med att tjejerna har en bra/intressant bild som tvärtom. Det verkar som att det i hög grad räcker för tjejer att de är snygga/söta/vackra oavsett bildkvalité i övrigt. Är det någon annan som sett samma sak?

 11. Haha, smurfbilden är bättre. Funderade på VARFÖR den är bättre, sen kom jag på det – kroppsspråket. Bilen med Marielle i hoodien har inget kroppsspråk, man ser bara ansiktet.

 12. Min erfarenhet av Nätdejting är att foton nog har en stor betydelse initialt.
  Jag har oftast föreslagit ett möte över kopp kaffe på stan så snabbt som möjligt. För att i de flesta möten irl så upplever ” man” en rätt stor besvikelse när man ses på riktigt.
  Många kvinnor som jag har kontaktat i nätdejtingsdjungeln verkar tycka att det är jättekul att bara skriva fram o tillbaka.
  Jag har upplyst att jag inte är medlem i en författarskola utan önskar en relation inte brevvänner!!!

 13. Min erfarenhet av nätdejting är att många ( de flesta kvinnor) verkar tycka att det är jättekul att bara skriva fram o tillbaka.
  Det är ju först vid mötet irl som iaf jag känner om det finns någon potential eller inte. Därför föreslår ett möte på en kopp kaffe på
  stan rätt så snabbt.
  Rätt ofta blir då svaret negativt. Jag upplyser att jag inte är med i en författarskola eller någon brevklubb. Jag söker en relation inte brevvänner.

 14. @Bertil Schröder:

  ”Det är ju först vid mötet irl som iaf jag känner om det finns någon potential eller inte. Därför föreslår ett möte på en kopp kaffe på stan rätt så snabbt. Rätt ofta blir då svaret negativt.”

  Jag körde motsatt teknik, när jag väl fick mailkontakt och skrivit lite gick jag över till att chatta rätt intensivt via ICQ innan jag bestämde irl-träff. ICQ var ett rätt effektivt sållningsfilter. Gick det så långt som att vi träffades fysiskt så var det faktiskt ingen som gav ett negativt svar.
  Iofs. tycker jag det var rätt kul med chattande i sig, även i de fall jag inte höll på med nätdejtning.

  Saker och ting kan ha ändrat sig, det här är 15 år sedan.

  Tyckte det var mycket svårare ”i början” innan man fått kontakt, för varje steg blev det lättare och lättare. Det är fortfarande så med sociala kontakter överhuvudtaget tycker jag. Jag har precis börjat på en ny arbetsplats, och de första dagarna är klart mest socialt påfrestande. Människor är lite som ägg, hårda utanpå och mjuka inuti.

  Övning ger färdighet, även vad det gäller social interaktion.

 15. @Dreadlock: 223 mail, inte kanditater. Kanske ett 20-tal som skrivit? *dålig koll*. Jag har inga problem med att rensa. Jag bara skriver på, och så rensas det väldigt snabbt och fort bort folk. Inga problem alls. Även 200 st skulle jag inte ha några problem att ”gå igenom”.. det tar bara längre tid.

 16. @Bertil Schröder: Jag precis tvärtom. Fast de kan bero på att jag bor här i norge då.. Men jag e beredd att skriva MKT innan man först ses.

  Men ja annars.. om jag hade bott i sthlm.. ja.. Bäst å bara träffas så fort man tror ngt speciellt finns där. Så får man träffen överstökad Smile