Ledare: Möten och annat smått och gott
avatar

Detta är vår andra ledare. I den första ledaren hittar du, om du missade att läsa den, förutom lite matnytting information om Genusdebatten i allmänhet också förklaringen till vad en ”ledare” är.

Diverse små förändringar

En del förändringar är under huven och inte något som är direkt synligt, några är rena omflyttningar. De flesta av intresse för dig som användare har du förmodligen redan lagt märke till de flesta av dem, men det kan ju vara på sin plats att peka ut dem ändå, ifall du missat någon av dem, eller inte är klar över hur de fungerar.

 • Pilknapparna för scrollning (till höger) har bytts ut. De nya är inte lika smidiga som de gamla, men bytet var nödvändigt eftersom det visade sig att en konflikt med de andra knapparna låg bakom flera länge olösta problem. Bytet är egentligen en försämring, men var nödvändigt för att flera av de andra förändringarna skulle kunna genomföras. Så om du undrar varför vi bytt till sämre scrollknappar så vet du nu.
 • Funktionen för tidsbegränsad redigering av kommentarer efter att de postats är tillbaka. Detta har varit ett återkommande önskemål. Den togs egentligen aldrig bort, utan försvann helt enkelt väldigt tidigt på grund av scrollpilarna. Policy på GenusDebatten är ingen historierevision, utan det som postats är postat och skall förbli oförändrat. Men vi råkar alla ut för att vi gör misstag och slarvar i våra kommentarer så att det blir fel, och det är rimligt att man har en liten stund på sig – för närvarande 10 minuter, vilket borde vara väl tilltaget – att korrigera slarvfel i stavning och grammatik, och rent av ta bort innehållet helt om själva postningen av kommentaren skedde genom misstag.
 • Knappar för formatering av kommentarstext är tillbaka. Också de försvann tidigt på grund av scrollpilarna. Nu finns knappar på översidan av kommentarsfönstret som gör det lätt att formatera text. Knappen ”b” är för fetstil (eng. ”bold”), ”i” för kursiv (eng. ”italics”) och ”quote” för indragna stycken som är menade att vara citat. Det finns också en ”link”-knapp för att enkelt och smidigt länka till andra sidor på nätet. Är du oklar på hur det fungerar, testa.
 • Prenumeration på kommentarer och inlägg. Det har tillkommit val under själva rutan för kommentarstexten där man kan kryssa i om man vill få nya inlägg och/eller nya kommenterar på det aktuella inlägget i sin mejl. Det finns också en knapp för att prenumerera på kommentarer till inlägget även om man själv inte postar någon kommentar.
 • Ett ”taggmoln” har satts in högerkanten för att underlätta att hitta inlägg på ett specifikt tema.
 • Under själva inläggen har tillkommit en liten avdelning ”relaterade” där tre tidigare inlägg presenteras. Gamla inlägg förtjänar att få en chans att läsas av de som är nytillkomna eller som helt enkelt missade dem när de ursprungligen postades.
 • Sist men inte minst, förekommer en rad knappar för sociala medier strax innan själva kommentarssektionen börjar. Vilket tar oss till nästa punkt.

Hjälp oss med vår spridning

Vi vill givetvis att GD skall läsas av så många som möjligt. Så hjälp oss sprida bloggen och inläggen. De nyss nämnda knapparna för sociala medier är användbara för detta. Om du till exempel har ett twitterkonto, kan du genom att trycka på knappen för twitter posta en länk till inlägget på twitter. (Förslagsvis lägger du då till hashtaggar som #svpol, #fempol, #genus #val2014 eller vad som kan tänkas passa i samband med inlägget.) Så om du är ansluten till twitter, facebook, google+, linkedin eller andra slag av sociala medier, utnyttja dessa knappar för att sprida inläggen och göra GD känt.
Har du twitter, följ @genusdebatten_ (notera understrecket på slutet, det gamla kontot utan understreck används inte längre). Alla inlägg tweetas automatiskt ut på det kontot, genom att bara retweeta dessa tweets kan du hjälpa till att inlägget får större spridning. Genom @genusdebatten_ kan du också hitta de flesta av GenusDebattens skribenter på twitter. Det finns också en sluten facebookgrupp för Genusdebatten du kan begära att bli insläppt till.

Träff

Genusdebatten hade två träffar i Stockholm förra året, en i början av juli, och en lite senare på hösten. Dessa träffar var av informellt slag, vi umgicks helt enkelt och var sociala. En ny träff ligger i luften. Låt oss på redaktionen veta vad du tycker i kommentarsfältet. Skulle du vara intresserad av att komma på en träff, och när skulle du i så fall vilja att den inträffade?

Donationer

Bidra gärna med slant om du har råd. Vi har kostnader vi behöver täcka. Alla bidrag är hjärtligt välkomna.

I övrigt, låt oss veta vad du tycker om bloggen och vårt arbete, om det är förändringar du skulle vilja se eller om du har idéer för hur vi skulle kunna utveckla vårt arbete. Kanske vill du själv bidra med arbete i någon form, alla förslag och initiativ välkomnas.

Kommentarer

Ledare: Möten och annat smått och gott — 15 kommentarer

 1. @Carl

  Jag med! Eller annars i Östergötland/Småland. Om ni inte känner igen mitt namn så är det för att jag  Kommenterar sällan men läser allt Smile skulle bli glad om det inte blir under vecka 27-30 för då är jag inte i Sverige.

 2. Den nuvarande redaktionen på AVfM är faktiskt helt västkustbaserad. Men vi kan ju förstås till nöds ta oss till Stockholm om det blir nödvändigt. (Men bara då Smile

  Vore kul att få ett ansikte på er på GD.

 3. @William: Ptja, jag har släkt och vänner på västkusten så jag skulle inte banga en sån träff heller Wink

 4. Jag skulle vilja ha en lite proffsigare och mer stilren design på GD. Tror fler som är förstagångsbesökare skulle titta vidare om sidan inte såg ut som en privat blogg för de ”närmast sörjande”.

 5. Kanske lite off-topic men jag har en fråga…

  Vilka härinne har läst (akademisk nivå) beteendevetenskap, evolutionär etologi/evolutionspsykologi, beteendeekologi?

 6. Jag skulle gärna komma på en träff! Är en flitig besökare på bloggen men kommenterar sällan själv. Bor i Stockholm. Tack för intressant läsning och diskussioner!

 7. Vilka här bor i Östergötland? Jag bor i Linköping. Vi kanske skulle kunna ordna nåt i Norrköping eller Linköping?

  Det är 20 mil E4/2 timmar tåg från Sthlm, och 23 mil rv40/E4 från Göteborg. Tyvärr ligger ju den där j-la Vättern i vägen, så från Västra Götaland måste man åka via Jönskvarna eller Askersund.