Kvinnlig respektive manlig God ton?
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke undrar vad som hänt om människan varit stum

Ett litet snabbinlägg i debatten om könen är en social konstruktion eller om det finns biologiska skillnader.

Hur funkar det här med röster? (Dem vi använder oss av för att göra oss hörda i det dagliga umgänget och på filitron, inte dem vi kastar bort vart 4e år.)

Vad är det som socialiserar snoppbärare till att tala med mörkare röster och de snippmissbildade med ljusare? (Heter det förresten ”snippa” därför att någon var där med saxen och snipp, snipp, snapp, snut så var snoppen slut!? Håller Krista Jane Heflins dröm på att gå i uppfyllelse?)

Och så inställer sig förstås frågan, vart hamnar ”hen” i röstregistret?

Mycket svåra existentiella frågor som plågar den moderna människan.

Snuskblaskan aftonbladet har en daglig skämtserie kallad Truth Facts, vilket väl är ett bevis för att det gamla talesättet (lätt travesterat) ”även en blind hen kan hitta ett guldkorn” är sant.

På tal om guldkorn och aftonbladet förresten, Elisabeth Höglund berättade igår att: ”Ikväll fick jag sparken från Aftonbladet!”.

Jag konstaterar att på aftonbladet är därmed de goda tingen tre, och endast tre:

 1. nytillskottet (relativt) Alice Teodorescu,
 2. den gamla räven Johan Hakelius,
 3. och som sagt, Truth Facts.

Förlåt omvägen, det jag ville komma fram till var följande sanna fakta:

truth facts 28truth facts 29

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kvinnlig respektive manlig God ton? — 5 kommentarer

 1. ”Jag kan bara ta en ton men en gång tog jag två, men det gör jag aldrig om igen,
  för då lät jag som en gök, så då kan ni väl förstå, att jag håller mig helst till en”
  (”B-Type” i P3 Rally)

  [IMG]http://i60.tinypic.com/nv5rsx.jpg[/IMG]

 2. @Magnus: Sorry för nedröstningen Magnus! Slant när jag skulle kolla på länken! Smile Men det verkar som den försvann nu när jag tryckte gilla. Total förvirring…

 3. Jag såg nån studie som visade att män hade svårare att uppfatta vad en kvinnoröst sa och lättare med en manlig,det kanske beror på evolutionen att efter 100 000tals år av tjatande från kvinnor,så har män utvecklat ett automatiskt dövöra som kopplas på.

 4. @michael: Kallar dock total bullshit på den studien.
  Det är snarare så att man har lättare att uppfatta kvinnoröster, det är därför det är kvinnoröster som talar i flygplan bl.a. Man tolkar kvinnoröster med samma delar i hjärnan som leker med ljuva toner, melodier, medans mansröster i andra delar av hjärnan.

 5. @Pether:
  Nå nu var min kommentar mer åt det skämtsamma hållet,vilket jag även uppfattade artikeln av Dolf som.Och detta var bara en studie.