Kors i taket, det trodde jag väl aldrig …
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke är slagen av häpnad

Det är en ren bagatell, det erkännes, men något jag absolut inte hade väntat mig.

Rapport 2015-08-11


Kolla in klippet från dagens rapport, notera det allra sista sista som sägs i det.

Visst fan är det otroligt, en person säger i svensk s.k. public service på bästa sändningstid att killar måste ha samma rättigheter som tjejer!!! Domedagen är nära!

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kors i taket, det trodde jag väl aldrig … — 14 kommentarer

 1. Men det är ju killarnas fel och heteronorrmän som gör att tjejerna blir smittade från början! Dessutom är PIV-sex våldtäkt! Nu skall jag andas i en påse i trygga rummet en stund tills allt blir normalt igen…

 2. Känns nå’nstans som om Rapport klippte bort det , men en snutt kom med av misstag . Patrik Liljas kommentar är
  8 sekunder lång . Eller rättare sagt kort !

 3. OT
  Vetenskap och folkbildning, VoF, har en grupp på Facebook. Där har en viss Carlotte Vaino(?) (Charlotte-hit-och-dit gissar jag) från Finland blivit aktiv, och hon verkar ha ett och annat att säga i fråga om genus. Dock utan att imponera på mig i alla fall.
  Vad jag förstått så är det flera här som blivit blockade på hennes blogg, men om ni vill diskutera med henne ändå så kan detta vara en plats. Moderatorerna är dock ofta väl överseende vad gäller feminister, men är snabba att varna den som raljerar över feminister.

 4. @Nils D:

  Jag har varit inne och tittat lite på VoF, men har inte varit så imponerad, i synnerhet inte när diskussionen kommer in på lite pk-känsliga områden. Då syns just de effekter du nämner.

 5. Hon var förstås tvungen att lägga till om att vaccinering skulle gynna även kvinnor, det är nog själva inträdesbiljetten i sådana här sammanhang…
  Men annars väntar vi nu bara på att det skall bli en rättvis fördelning av det offentliga svenska jämställdhets-intresset mellan bröstcancer och prostatacancer. Det dom förfuskats i decennier.

 6. Lite lustigt att det ens skulle behövas någon kommentar om rättigheter.

  En ökande cancerform, som går att vaccinera emot, där 8/10 drabbade är män, och där kvinnor, men inte män, redan vaccineras*?

  Såhär ser det dock ut för tillfället:

  Pojkar, män och kvinnor som inte omfattas av vaccinationsprogrammet kan få vaccinet på sin vårdcentral eller vaccinationsklinik men får betala vaccinationen själva.

  * Vilket möjligen bidrar till den skeva fördelningen.

  Att den här formen av cancer ökar är egentligen ingen nyhet. Det stod i Läkartidningen redan 2006.

  I Holland överväger man att börja vaccinera pojkar. Men om de inte bedömer det som kostnadseffektivt förrän vaccineringen kostar under $100 per dos, kommer det kanske dröja; enligt hpvvaccine.org kostar en dos $150.

 7. Från KIs Frågor och svar om HPV:

  Kan män vaccinera sig mot HPV?

  Ja. Vaccination mot HPV skyddar förutom mot livmoderhalscancer även mot kondylom och är godkänt för användning på pojkar i åldrarna 9-15 år. Man kan kontakta sitt landsting eller en privat vårdgivare och undersöka om de vaccinerar pojkar. Det är upp till den enskilde läkaren att efter en medicinsk bedömning avgöra om en pojke ska vaccineras eller inte. Vaccination av pojkar omfattas inte av högkostnadsskyddet.

  Gott om intressant info på den sidan.

 8. En annan intressant artikel i ämnet:

  Dagens Medicin 13 mars: Möjliga fördelar med att HPV-vaccinera pojkar

  En grupp som inte omfattas av det allmänt ökade skyddet i den hetrosexuella befolkningen efter vaccination av flickor är män som har sex med män. Forskarna menar därför att det är viktigt att studera den gruppen ytterligare, för att eventuellt utarbeta specifika åtgärder.

  Möjligen kan sådana specifika åtgärder försvåras av att vaccinet bör, för att ha bäst effekt, ges före sexdebuten.

  Jag noterar förresten texten på Dagens Medicins sajt:

  Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  Jaså? Nå, jag är skattebetalare och väljare och därmed finansiär och uppdragsgivare, om än indirekt. Jag förbehåller mig rätten att både läsa och länka. Dock kan jag förstås avhålla mig från att kommentera på sajten och kommentera här istället.

 9. @Joakim Steneberg: Du menar mellan prostata/testikelcancer och äggstocks och livmoderhalscancer? Bröstcancer är något som även kan drabba män även om det är vanligare hos kvinnor.

 10. @Elin:

  Årliga (2013) antalet fall av olika cancerformer fördelar sig enligt följande:

  Bröstcancer 9174 (Varav 51 var män)
  Prostatacancer 9678
  Äggstockscancer ca: 750
  Testikelcancer ca: 300
  Livmoderhalscancer ca: 450
  Tonsill- och tungbascancer ca: 400

  Tycker du fortfarande att det inte är rimligt att jämföra resurstilldelningen mellan bröstcancer och prostatacancer?

 11. Kan avslöja att jag har privilegiet att känna denna kvinna- hon har faktiskt hamnat diverse i blåsväder när hon var med i antalogin ”kvinnor i vitt” och sa att hon faktiskt tror att kvinnor tar ut ledighet mer pga biologi.

  Antagligen då hon arbetar mest i min familj, men inte under spädbarnsåren då hon tog ut mest ledighet.