Irena Pozars rätt att tänka utan hjärna
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke håller med Einstein om det oändliga

Irena Pozar heter ett stolpskott som verkar ha en osedvanlig otur när hon försöker tänka. En verksamhet hon uppenbart inte är lämpad för. (Jag har bland annat tagit upp ett fall av denna varelses tragiska otur i sina försök att tänka i inlägget Negerkungens uppgång och fall). Av någon outgrundlig anledning har inte Expressen insett detta så de låter henne agera skribent där. Igår skrev hon en liten krönika med anledning av mordet nyligen på en 21-åring (jag berörde också det igår) som trots sin blygsamma längd lyckats tränga ihop flera härdsmältor i krönikans tankeprocesser. Jag skall kortfattat ta upp två av de kognitiva haverierna.

I det läget kommer ett råd från polisen: Lämna hörlurarna hemma när du springer.

Jag förstår att polisen som gav rådet menade väl. Men sådana uttalanden leder bara till den gamla vanliga skuldbeläggningen av kvinnor och hur de beter sig, för sig och klär sig.

För visst är det så att kvinnor som råkar ut för vålds- och sexualbrott hade kunnat förhindra det genom att spetsa öronen lite extra?

De två huvudsakliga sinnena vi har som informerar oss om vad som sker i omgivningen är syn och hörsel. Synen ger oss den mest utförliga informationen om vår omgivning men är begränsad genom att den dels är riktad, dels hindras av mellanliggande objekt. Informationen via hörseln har mycket lägre ”informationsdensitet” men har den fördelen att förutom att den är 180360° ”all round” också fungerar runt hörn. Luktsinnet är relativt outvecklat hos människan, och både smak och känsel kräver direktkontakt. Det fina med hörseln är att den utgör ett första varningssystem för det vi inte kan se.

Har tyvärr tappar bort vart jag såg det, men någon påpekade att det oavsett mord och våldtäkter är osedvanligt dumt att lyssna på musik genom hörselproppar när man springer eftersom man betydligt ökar risken för olyckor när man blockerar hörselintrycken från omgivningen. Om man inte har öronen igenpluggade när man springer hör man t.ex. om det kommer en cykel (om man springer där det är möjligt) som kommer bakifrån och gör inte dumheter som att ta ett steg ut mitt framför cykeln för att man vill undvika en vattenpöl framför sig. Det är ju också bra om man faktiskt hör ifall cyklisten skulle ringa på sin klocka för att varna. Skulle cyklisten ha ringt i klockan men det sker en olycka för att löparen bara hörde dassig disco, kan knappast cyklisten lastas för det.

Man kan inte heller vänta sig av snabbare män som kommer springande efter i löparspåret att de skall ta särskild hänsyn till att kvinnan framför dem inte hör att de kommer. Får hon hjärtslag av skrämsel och faller död ner när de överraskande kommer upp jämsides med henne har hon bara sig själv att skylla.

Med andra ord, det är inte en bra idé att plugga igen öronen när man rör sig omkring utomhus.

Det är lite overkill, men för att riktigt dunka in hur korkat Pozar resonerar så travesterar jag citatet innan. Tänk om det stått så här:

I det läget kommer ett råd från polisen: Lämna ögonbindeln hemma när du springer.

Jag förstår att polisen som gav rådet menade väl. Men sådana uttalanden leder bara till den gamla vanliga skuldbeläggningen av kvinnor och hur de beter sig, för sig och klär sig.

För visst är det så att kvinnor som råkar ut för vålds- och sexualbrott hade kunnat förhindra det genom att använda sina ögon?

Facepalm.

Det andra haveriet jag tänkte ta upp:

Men mest av allt är jag trött på att höra att män också är rädda, att alla män inte våldtar och att män i större utsträckning blir utsatta för våld. Det må stämma, men det är helt irrelevant i sammanhanget.

Schysst människosyn hon har tösen. Hade det inte varit för att hon har en fallenhet att få meningmotståndare dömda som näthatare skulle jag råda henne att reklamera eller skrota hjärnan. Den är uppenbart otjänlig.

Kommer Irene Pozars hjärna användas för vetenskapliga experiment?

Kommer Irene Pozars hjärna användas för vetenskapliga experiment?

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Irena Pozars rätt att tänka utan hjärna — 12 kommentarer

 1. 360 grader väl? Men annars
  1) Har stått vid en joggingplats idag. De flesta hade lurar, varför? Antagligen en modesak. ”Man skall ha det”. Varför inte lyssna på naturen under den timmen, när det återstår massor med timmar annars att lyssna på musik!
  2) Delvis utanför ämnet: cyklister har blivit ett problem.
  3) Irena Pozar i all ära. Men Löfven då? Vad han kläckt ur sig, fjäskande om vissa nämnda feminister som ”framtidens föredömen”? Som sjunger klart, men vittnar falskt.
  Och så då ”tycka illa” om SD-reklamen, Löfven: ”det är bättre att göra något konkret!”
  Vad har karln själv gjort i frågan, och som hindrat samarbete i riksdagen!?
  Vissa lyssnar tydligen gärna på en del utvalda megafoner, och drar sina förutfattade slutsatser. Men har visst annars inga lurar alls som täpper till. Det blåser rakt igenom…

 2. @Joakim Steneberg: Jag har tydligen en del otur själv med tänkmaskinen, behöver kanske få den servad. Klart det skall vara 360°.
  Har sett att Löfven tydligen fjäskat för zara, emma och hon-vad-hon-nu-heter-”girls”, men har ingen närmare koll på det.

 3. Du skriver bra och du har bra argument. Men för guds skull. Gör dig av med den rökande smileyn.

 4. Smiliseb är ju faktiskt ihågkombar.

  Minns en massa halvanonyma antifeminister som använt konstiga logos- inte jättedumt, minns allihop.

 5. En sak till:
  ”Jag förstår att polisen som gav rådet menade väl. Men sådana uttalanden leder bara till den gamla vanliga skuldbeläggningen av kvinnor och hur de beter sig, för sig och klär sig.”

  Detta är också ett yttrande som förtjänar att tas upp ur en annan aspekt. Säg att banken lade alla sina kontanter öppet på disken istället för att förvara dem i valvet, vi 99,9% ärliga skulle fortfarande låta bli pengarna, men rånarna skulle ju givetvis flockas runt just den banken. Hur låter då detta resonemang?

  ”Jag förstår att polisen som gav rådet menade väl. Men sådana uttalanden leder bara till den gamla vanliga skuldbeläggningen av banker och hur de beter sig, för sig och förvarar sina pengar.”

  Säg att jag gick med en bunt 1000-kr sedlar helt öppet genom ett skumt kvarter på kvällen och blev rånad:

  ”Jag förstår att polisen som gav rådet menade väl. Men sådana uttalanden leder bara till den gamla vanliga skuldbeläggningen av rika och hur de beter sig, för sig och klär sig.”

  Inget av det är rättvist, inget av det borde ske, men den 0.01% av befolkningen med den formen av empatistörningar och problem som hänger sig åt dessa brott kommer man aldrig åt, oavsett lagar och regler. De bryr sig inte om lagar och regler nämligen. De enda som påverkas av lagar och regler är ärliga människor, andra bryr sig inte om dem.

  Det enda man kan göra är att minimera riskerna så gott det går, bl.a. Genom att försöka undvika uppmärksamhet, skapa situationsmedvetenhet genom att vara observant med både ögon och hörsel.

  En sådan elementär instinkt borde rimligtvis även Irena Pozar ha gällande materiella ting som pengar, smycken och mobiler.

  Varför skall det vara så svårt att förstå att det gäller annat också?

 6. @Anders Senior:

  Och man glömmer bort att det här är något som alla människor, oavsett kön eller skostorlek måste förhålla sig till. I deras huvuden är det hela unikt för kvinnor.

  Män låser inte sina bilar. Ju.

 7. @MK:

  Jag låser i och för sig min bil för det mesta…
  Helt i onödan, till 99,9%… Wink

  Fast de gånger jag inte gör det, går jag inte och oroar mig för att något skall hända heller.

  Det unika verkar snarare vara att (enligt deras logik iaf.) kvinnor går och oroar sig i onödan över de där 0.1% istället för att lita på att resterande 99,9% (plus alla kvinnor) går att räkna med i ett skarpt läge.

  Varför hyser de inte samma oro för att bli rånade?
  (För att feministiska myter har skrämt upp dem gällande våldtäkt.)

  I sin rädsla för att bli våldtagna verkar det som om de drar sig undan (män)platser de kan vara trygga på, och istället söker sig till ensliga platser (utan män) där illasinnade kan agera tämligen ostört.

  Vore du som kvinna orolig att bli våldtagen på vägen hem, ökar sannolikheten att slippa bli det med ca 99.9% om du ber random man följa dig på vägen, med det skydd det innebär.

  Orättvist?
  Möjligen, men så ser verkligheten ut, och det är den vi måste förhålla oss till.

 8. Irena Pozar:
  ”Men mest av allt är jag trött på att höra att män också är rädda, att alla män inte våldtar och att män i större utsträckning blir utsatta för våld. Det må stämma, men det är helt irrelevant i sammanhanget.”

  Mäns lidande och utsatthet är alltid irrelevant för feminister, det vet vi redan. Så irrelevant att ta upp det igen, Irena Pozar!

 9. @Gustave:
  …”Men för guds skull. Gör dig av med den rökande smileyn.”

  Lägg av. Dolfs smiley är perfekt. Inga krav på ”trigger warnings” lär komma att ställas på Dolfs inlägg, så länge denna smiley får regera, eftersom man från början ändå ser hur elak och moraliskt förkastlig den skribent måste vara, som har en sådan smiley. Wink

 10. Jag blev nedslagen för nagra ar sedan. Jag har tappat räkningen pa hur manga ganger folk fragada var jag var, vad jag hade gjort, varför jag var där ensam. Utsträckningen i vilken vi skuldbelägger kvinnliga brottsoffer bleknar i jämförelse med hur vi skuldbelägger manliga sadana, framför allt vad gäller sexuellt vald och vald i hemmet med kvinnliga förövare. Hur i hela friden är det da ett kvinnoproblem?

  Dessutom blandar vi ihop möjligheten att förebygga brott med skulden till brott. Det är ingen tvekan om att skulden ligger hos förövaren; vem har hävdat motsatsen?