Katrine Kielos Krönika i Aftonbladet – Finn fem fel
avatar

När jag läser Katrine Kielos Aftonbladet-krönika slås jag av insikten hur den dominanta feminismen av idag paradoxalt hävdar sig bekämpa stereotypa könsroller samtidigt som dess argument utmärks av att göra allting personligt och till en tävlan om popularitet.

Detta gäller särskilt kausala påståenden (dvs hänvisningar till orsakssamband) Som jag påpekade i tidigare inlägg.

Huruvida A leder till B är inte en fråga om vad man tycker, tror eller gillar.

Observera att när feminister gör detta till en popularitetstävlan är det inte mig de går emot utan sina egna påståenden och ideal. För att slippa fakta skapas en tävlan i popularitet och vad gör tjejer mest populära tror ni?

För det första: Ditt utseende är det ­viktigaste du har.

Nej inte nödvändigtvis. Fast om du är kvinna och försöker vinna en popularitetstävling är det nog så. Paradoxalt nog är den logiska effekten av att byta ut fakta mot popularitet (Women are Wonderful-effekten) att utseendehetsen ökar. Kvinnor får mer att säga till om – det här är vad kvinnor säger – inte vad män säger.

För det andra: Din vikt, din kroppsbyggnad, din hud, ditt hår och dina ­tänder kan aldrig vara bra nog.

Åter förutsätts det vara en popularitstävling.

Med alla människor som ”skrattar åt Kawa Zolfagarys vita kränkta män och säger hästen är en frukt som inte finns. Vem bryr sig om fakta? På basis de premisserna vad skall man bedöma saker på förutom kropp, hud, hår och tänder?

För det tredje: Sex är en transaktion. Något du byter mot kärlek och uppmärksamhet.

Nej. Sex är vad än kvinnor väljer att göra det till och framför allt sex i Sverige är vem än kvinnor väljer att göra det med. Varför kvinnor och inte män? Jo, som Robert Trivers ”investment theory” som gäller alla levande varelser på jorden påpekar: större risk – mer kräsen.

För det fjärde: Världen är en ensam plats där alla konkurrerar mot alla.

Nej. Världen är en plats där folk allierar sig med likasinnade för att uppnå något som är större än dem själva – inte minst män och kvinnor allierar sig i syfte att skapa nåt större – den här heteronormativiteten vissa klagar på. Det är i själva verket när människor är fixerade vid sig själva som världen blir en ensam plats. Den är det inte per default.

För det femte: Det är normalt att ­någon som inte ens tycker om dig har sex med dig.

Det bestämmer hon själv. Se fråga #3 (sex är vad hon gör det till), Vilken sorts sex som är normal är dessutom helt individuellt. I övrigt se studierna presenterade i boken ”Why women have sex” av Cindy Meston och David Buss. Där undersöks vad som är vanligt.

För det sjätte: Svaret på alla livets problem är att köpa något.

I en popularitetstävling ja. Om man har ett annat problem behöver man däremot ofta andra verktyg men som jag påpekade försöker feminister paradoxalt nog göra allt till en popularitetstävling där vad egenfixerade människor tycker är sant skall gå före fakta.

Ovanstående är de budskap som ­forskarna har identifierat i dagens tv-­underhållning och är det då konstigt att unga flickor tvivlar på sitt eget värde?

Det konstiga skulle snarare vara att någon på fullaste allvar godtog tv-underhållning som riktig värdemätare. Men om vi  nu skall gå på den linjen så identifierar Katherine Young och Paul Nathanson i sin bok ”Spreading Misandry” tonvis med manshat i just Tv-underhållning.

Så medan unga flickor tvivlar på sitt värde behöver pojkar inte tvivla det minsta på hur värdelösa de beskrivs av popkulturen.

Jag är inte klar med Katerine Kielos krönika. Del 2 kommer att visa ännu ett exempel på hur hon säger emot feminismens egna ideal.

Kommentarer

Katrine Kielos Krönika i Aftonbladet – Finn fem fel — 9 kommentarer

  1. ”För det tredje: Sex är en transaktion. Något du byter mot kärlek och uppmärksamhet.”

    Man ger, och får, samma sak tillbaka. Sex, uppmärksamhet, och beroende på relationen, kärlek.

    Men inte heller det är riktigt rätt, eftersom vi talar om handlingar snarare än fasta ting. En ”uppmärksamhet” man inte ger bort finns inte i ursprungsläget, och saknar därför värde. Först i utbytet kommer den till existens i båda riktningarna, och får därmed ett värde.

    Och ”transaktioner” gör man ju för att ha en förtjänst. Båda parter blir en smula rikare på ”valutan”.

    Teo

  2. De första fyra punkterna stämmer bra som någon form av grundförståelse tycker jag. Problemet är att hon drar fel slutsatser. Hon har ingen förståelse för mäns situation vilket gör att hon saknar en pusselbit för att förstå helheten.

    Kvinnor sitter på den sexuella makten. Den sexuella revolutionen har ökat deras makt. Parallellt har flickor förlorat all insikt i sin makt genom en annan del av kampen, den om att ta död på reaktionära tankar som att känslor och relationer har något med sex att göra.

    Det är ju feminister och andra vänsterliberaler som velat göra sexualiteten oladdade. Dekonstruktionen av civilisationen har lyckats. Varför hör jag ingen jubla?

  3. Största felet är att hon bara ser flickorna och inte pojkarna trots att pojkarnas självmordsfrekvens är högre. Det blir ett obalanserat feministiskt enkönat offerkofteri.

  4. @Ekvalist: Det kan du säga till henne 55 000 gånger/år och hon kommer ändå inte att ens förstå ett enda ord av vad du pratar om. Det är för dem som ett främmande djungelspråk som ingen har hört förut.

  5. Pingback: Katrine Kielos Krönika Del 2 – Flickors dåliga självkänsla, Really??? | Genusdebatten