Kappvändarstaten™
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke är lat, citerar mest idag

Helena Edlund skriver idag i inlägget ”Vila i frid, Humanistiska Stormakt! ”:

Samma M som stoppade Reva, kräver nu ökade kontroller av illegala invandrare. Samme Gustav Fridolin som krävt flyktingamnesti för papperslösa, kräver nu utvisning av papperslösa. Samma Anna Kinberg Batra som sedan regeringen Reinfeldt motsatt sig ökade resurser för att utvisa personer som befinner sig illegalt i landet, kräver nu att personer som befinner sig illegalt i landet ska utvisas. Samma Aftonbladet som för mindre än ett år sedan beskyllde Ebba Busch Thor för ”unken nationalism” när hon talade framför svenska flaggan, hyllar nu Stefan Löfven eftersom han talat framför en svensk flagga. Samma Annie Lööf som motsatte sig identitetskontroller vid gränserna, menar nu att de som befinner sig illegalt i landet skulle ha utvisats. Samma sjuklöver som tidigare motsatt sig kriminalisering av engagemang i terrororganisationer vill nu (med undantag av V) kriminalisera engagemang i terrororganisationer. Så kan vi hålla på i oändlighet.

Lite snyggt illustrerat:

Vilket leder mig fram till det jag ville lyfta, ett citat av en obskyr alltför okänd författare från en obskyr alltför okänd bok:

Talet hade pågått tjugo minuter när ett bud skyndade upp på estraden och räckte talaren en papperslapp. Utan att göra någon paus i sitt tal rullade han upp och läste den. Ingenting förändrades i hans röst eller eller sätt eller i talets innehåll, utom att namnen plötsligt blev annorlunda. Utan att ett ord hade sagts gick en våg av förståelse genom massan. Papperslösa skulle utvisas!
– – –
Det som gjorde starkast intryck på Henrik, när han sedan tänkte efter, var att talaren hade kopplat om mitt i en mening, inte bara utan paus utan till och med utan att rubba syntaxen.
– – –
Papperslösa skulle utvisas: Papperslösa hade alltid haft fotboja och utvisats. En stor del av den politiska litteraturen sedan fem år tillbaka vara nu totalt föråldrad. Rapporter och handlingar av alla slag, tidningar, böcker, broschyrer, filmer, ljudinspelningar, fotografier – allt måste korrigeras blixtsnabbt.

Medan du funderar på vad jag vill ha sagt med detta citat kan du roa dig med att testa dina litteraturkunskaper på denna lilla quiz:

Citatet ovan beskriver?

Sen måste jag bekänna, fast det tar emot, att jag har fipplat lite med texten.

Originaltexten.
1984

©2017 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kappvändarstaten™ — 7 kommentarer

 1. Men varför låtsas som att det inte skulle gälla de egna leden?
  Samme Ivar Arpi som ville att USA skulle gå in och hjälpa ISIS militärt 2013 ändrade åsikt om dem året efter.
  Samme Ivar Arpi som förordade jobbskatteavdraget är nu emot ”pensionärsskatten”.

  Osv.
  Det är samma med alla nötter.

 2. @MJx:
  Nu är jag inte insatt i de specifika fallen med Ivar Arpi som du nämner, så kan inte uttala mig om dem.
  Men hur som helst, att man byter åsikt är inte i sig fel, det är bara alla inskränkta fanatiker som aldrig byter åsikt ifråga om någonting. Men det är en viss skillnad mellan att man (mer eller mindre gradvis) skiftar åsikt och opportunistiska lappkast från den ena dan till den andra.

 3. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Men det är just det alla de här offentliga personerna gör. Jag råkar också veta att Ivar Arpi jagade ”nazister” (alltså invandringskritiker) på 90-talet.

  Arpi är bara ett exempel, det är samma med alla i det lägret.

  Det är som med Aron Flam som Erik skrev om. Han kritiserar identitetspolitiken och postmodernismen till vänster (helt riktigt) men använder sedan samma grunder till sina egna åsikter. Han kritiserar att vissa till vänster inte ens vill höra vissa åsikter och i nästa andetag kritiserar han någon till vänster för att ha lyssnat på en talare som han inte tycker borde fått uttala sig.

  Arpi (igen) uttalade sig ganska nyss om att föreningsfriheten bara borde gälla för syjuntor och manskörer. Men så fort den riskeras för föreningar som han inte hatar så kommer han ändra sig.

  Det är populism det handlar om i alla fallen. De har inte egna åsikter utan testar vad som säljer.

 4. Hej.

  Kan man få svara ’Ja’ på samtliga tre alternativ?

  För övrigt hoppas jag att socialmoderaterna med sina folkmordsideologiska stödhjul, samt de nya moderaterna straffas hårt av de klientgrupper de sökt knyta till sig via signal-/symbolpolitik och bidragsallianser. Det brukar vara början till slutet för patron/klient-system där man sedan antingen lyckas (inte sällan via en del våld och rättarting) etablera ordning i enlighet med folkvilja, tradition och kultur eller ett system med ökande endemisk korruption, nya klienter och patroner samt eskalerande våld i vardagen.

  Den som är så cynisk att den förväxlar retoriska utspel med kappvändande lär få verkliga problem att bedöma politiken om Löfven et consortes låter handling följa ord. Då, först då, kan man tala om förändring.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare