Kan någon förklara mig vaginornas vansinniga värld?
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke försöker förstå förvirringen

Kan någon förklara? Ärligt talat. Jag förstår inte. Var går gränsen mellan dissonans och schizofreni?

Ett kännetecken på förnuft är konsekvens. Eller i matematikers och vetenskapsmäns termer: det är ett nödvändigt men inte tillräckligt villkor. Med andra ord, konsekvens innebär inte förnuft, vansinne kan vara konsekvent, såsom att någon konsekvent slänger gatsten på blågula bilar. Men förnuft innebär konsekvens, en regel som är förnuftig är konsekvent, såsom att vi alltid har högertrafik.

Det är något djupt obehagligt med den inkonsekventa dissonansen i det offentliga rummet. Kanske borde man bygga en mur runt sverige och låta landet bli världens madrasserade cell.

Ronneby idag: MP klär på nakna kvinnostatyer.

Alldeles för många av statyerna i Ronneby föreställer nakna kvinnor. Det tycker i alla fall Miljöpartiet i Ronneby som just nu genomför en ”nakenprotest”.
Partiet har helt enkelt ordnat fram kläder till kvinnostatyerna.

MP klär statyer
För ungefär ett år sen: Fittaktivism och fittpyssel i Pride Park.

Det är RFSU Stockholms Vulvagrupp som håller i aktiviteten. Fittpysslet är ett del av Vulvagruppens fittaktivism – att på olika vis sätta fittan i ljuset.

– Det kan vara mycket hyschpysch när man säger fitta. Vårt mål är att kunna prata om fittan i ett öppet klimat, säger Elin Högberg som är projektledare.

– Många blir verkligen aspepp på att få prata om fittor. Det behövs ett forum att göra det i, säger Elin Högberg.
Ett sådant forum är studiecirkeln Fittan i fokus som Vulvagruppen håller. I dag finns det tre grupper om runt tio personer som delar kunskaper och erfarenheter om fittor med varandra.

Vagina-tavla

Egengjorda fittor i Pride Park

fittpyssel4

fittpyssel2

Strax innan jul förra året: Tutt-tavlan som fick talmannen att se rött.

IJuno 30 år hängde hon i riksdagens gästmatsal med sin blottade barm.
Men en dag fick vice talman Susanne Eberstein (S) nog och lät plocka ned barockmålaren G E Schröders målning av Juno.

– Jag tycker att det mer är en feministisk fråga. Det är tråkigt med en barbröstad kvinna när jag sitter på offentliga middagar med utländska gäster. Jag tycker det känns litet svårt att sitta där med män som tittar på oss kvinnor, förklarade Susanne Eberstein.

Enligt expressens läsarundersökning, 9277 personer, Är det okej med målade bröst på offentlig plats? (vilket väl då syftar bröst i konstverken, inte på att kvinnorna skall sminka sina charmkuddar) svarade 80 % ”Ja, självklart”, 8 % ”Nej” och 12 % ”Det beror på”.

Början av förra året: Omstridd toalettmålning tas bort.

Toalett målning skola LuleåSå här svarade skolans rektor Agneta Hedenström om kritiken i en intervju med NSD för några dagar sen.

– Jag ser den mer med humor. Eleverna fick söka inspiration på nätet. Bilden är godkänd av personal efter projektet. Den hänger vid en personaltoalett.


Astrid Johansson är också fortsatt kritisk mot att skolpersonal – som respons på kritiken – ska ha genomfört en enkät bland elever på skolan. Enligt resultatet, som ska vara uppsatt på en vägg i skollokalerna, ska bland annat 98 procent av de tillfrågade ha uppgett att de vill att målningen ska få vara var.

Våren förra året: Sjungande fitta på Liljevalchs vårsalong.

På Liljevalchs vårsalong visas just nu ”Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu”. Konstverket består av två filmer där ett gäng personer med fittor fäster trådar, med hjälp av eltejp i könshåret. Tillsammans mimar fittorna till en låt av Nina Simone.

filmklipp

”Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu” – klicka bilden för att se videon

Jag fattar inget, tror jag ger upp och ägnar mig åt något enklare som jag pallar med, typ kvantfysik eller allmänna relativitetsteorin.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kan någon förklara mig vaginornas vansinniga värld? — 32 kommentarer

 1. Det är väldigt enkelt om män tycker att en bild/staty av en naken kvinna är sexig eller vacker så är den fel enligt feminister,om män tycker att en bild/staty av en naken kvinna inte är sexig eller vacker så är den bra enligt feminister.

 2. @michael:
  Tycker du som man att den är sexig och vacker, så objektifierar du kvinnor din patriarkala mansgris!

  Tycker du som man att den inte är sexig och vacker, så förminskar du kvinnor din patriarkala mansgris!

 3. Till ovanstående motsägande budskap om vad feminister anser att man skall visa upp offentligt kan man ju lägga de feminister som vill gå barbröstade i simhallar och på badstränderna.Varför är det ok men inte en gammal barockmålningen som bl.a visar ett par kvinnobröst ? Vi har ju också dom som vill diskutera mens i alla möjliga sammanhang och bröstaktivisterna i Femen.

  Någon gång måste väl virrpannorna inom feminismen bestämma sig för om den nakna kvinnokroppen skall visas upp i det offentliga eller ej.

 4. Gode gud låt mig slippa bli instängd i samma madrasserade cell som dessa människor. Släpp i så fall ut mig först.

  Och glöm för fan inte att sedan klippa bredbandskablarna som leder ut därifrån, så galenskapen inte längre kan spridas till resten av världen.

  Därefter kan vi bygga en sluss som enbart leder in, men inte ut. På det sättet kunde vi bara öppna och släppa in alla nödlidande människor i världen som behöver en fristad. In i det multikulturella och jämställda utopia som kommer att bildas inne i F!**SV*MP reservatet, papper eller ej. När IS bestämmer sig för att det är Sveriges tur att införlivas i kalifatet så kan dom ju alltid skicka pride paraden på dem.

  Vore inte kanske detta den bästa lösningen trots allt? Frågan är bara var vi andra skall ta vägen? Kanske vi kunde dela landet på längden och bygga murwn i mitten?

  Tänk att få leva i ett land utan denna dumvänster med deras eviga hycklande, offermentalitet, våld, rasism och sexism. Då kunde vi äntligen börja arbetet med att införa jämställdhet i Sverige.

 5. Stop ett tag nu…
  Statyerna som kläds på och tavlan som togs bort representerar sekundära könskarakteristika (SKK) , dvs tuttar och rumpor, medans den fina, braiga, femnistiska konsten representerar de primära! SKK kan män tänkas attraheras av på avstånd, och därmed använda sin manliga blick för att förtrycka kvinnor. Den braiga kan kvinnor använda för att sitta och pyssla med.

  Alltså: saker som män attraheras av (iofs även fittor, men det tar ofta ett tag innan den introduceras i attraktionsprocessen) är fel fel fel och män borde skämmas.

  Hmm… nu kom jag på riktigt på en grej… De flesta fittor är rätt lika, och som sagt, de introduceras rätt sent i lära-känna-varandra-processen. Tuttar och rumpor däremot är attribut kvinnor kan konkurrera med tidigt i processen! Alltså måste SKK framställas som dåligt för att män inte ska gå efter den initiala attraktionen!

  Jag är ett geni!

 6. @William: Vanligt folk emigerar, feministerna stannar, och ISIS immigrerar. Låter som en bra början på att lösa världens problem.

  @Bjorn: Du har onekligen en poäng där med SKK och P(rimära)KK

 7. Syftet är att skapa förvirring och osäkerhet och etablera sig själv som enväldig domare över vad som är ok och vad som inte är det. Makt genom samma metodik som vi känner igen från tuffa tjejgänget i rökrutan (vad är inne och ute idag?).

 8. Pingback: När Politiker Får Moralpanik | Löjesguiden

 9. @Susanna Varis: Och det är detta tonårsbeteende de inte har vuxit ifrån. Det märks på den egocentrerade världsbilden, den självrättfärdigande attityden och ingruppstänkandet.

 10. Jag tror att nyckeln till att förstå denna ”dissonans” ligger i det som brukar kallas den manliga blicken. Allt som är naket och som man föreställer sig att män kan se och uppskatta, är fel och dåligt. Allt som är naket och som män kan se och känna olust inför eller bli provocerade av, är bra och rätt.

 11. Oavsett vad så är vi tjejer mycket mycket effektivare o får mycket mycket mera gjort som chefer. Råkar finnas en undersökning på de idagens Metro.

 12. @Johanna:

  Du är ironisk hoppas jag? Metro som vetenskaplig källa? Genusforskning som vetenskaplig källa? Man tar sig för pannan…

 13. [Ser titeln. Är på jobbet. Stänger av automatisk laddning av bilder. Sådär, ja.]

  Tack för att du sammanställt all på en sida. Jag kom ihåg en massa motsägelser men kom inte ihåg var allt fanns.

  Bra förklaringar från michael, Anders Senior, Bjorn, Susanna Varis, Jussi H Lundell. Tror vi har en sammanfattning.

 14. Ja det är intressant att det som feminister vill problematisera dvs kritisera så gott som alltid sammanfaller med vad män tycker om t,ex porr,bilar,sport,dataspel,jakt,kött,grilla,hårdrock,actionfilm osv.

 15. Ytterligare ett problem är att så mycket verkar … fånigt.
  Slår det Bengt Feldreichs och Benjamin Syrsas sånginsats? Är det meningen att vi skall ta det där på allvar? Annie Sprinkle och andra verkar ju i alla fall ha glimten i ögat. Det här verkar gravallvarligt och ”viktigt”. (Är på jobbet så jag har inte sett filmen …)

  Har de inte utvecklats alls mentalt sedan de var 13?

 16. @Johanna:

  Det är inte vad studien (en 15p-uppsats på ett masterprogram i psykologi) visade. Studien lät ledningsgrupperna i 31 företag själv uppskatta sin effektivitet. Sedan jämförde man tydligen med antalet kvinnor.

  Det enda man kanske kan säga att studien visar är att det skulle kunna finnas ett samband mellan könsfördelningen och hur effektiva grupper tycker att de är. Dessutom var det grupper med ”2 eller fler kvinnor”, alltså (troligen) inte ens en majoritet kvinnor. Notera att endast fem börsbolag har en majoritet av kvinnor i ledningsgruppen, och endast 32% av börsbolagen har två eller fler kvinnor i ledningen.

 17. @Susanna Varis:

  Makt genom samma metodik som vi känner igen från tuffa tjejgänget i rökrutan

  Haha!

  Japp! Det är precis så styrorganet i ’patriarkatet’ fungerar Wink Och det finns inte mycket som tyder på att det någonsin varit annorlunda egentligen.

 18. @Johanna:

  Oavsett om du råkar ha fel menar du? De låter ju hmm ”effektivt”.. Själv delar jag hellre in chefer i två kategorier: de som kan vara till hjälp – och de som bara behöver hjälp…

 19. Eller är det bara så att kvinnor är individer och tänker och tycker olika. Precis som män.

 20. @Jenny:
  Feministerna är ju experter på att klumpa ihop människor i grupp utifrån kön,ras,sexuell läggning mm. Därmed är det väl inte orimligt att vi klumpar ihop feministerna i en grupp utifrån deras ideologi och förväntar oss någon form av konsekvent beteende och tyckande kring exponeringen av kvinnors könsorgan ?

  Du verkar nu helt plötsligt anse att vi skall se kvinnor som individer och inte som ett förtryckt kollektiv.Hur skall ni ha det ? Skall vi se människor som individer eller som en del av ett kollektiv där alla anses agera på samma sätt och förväntas ta ansvar för vad andra människor gör ?

 21. @Pelle2:

  Pelle jag är inte här för att tala om för dig hur du ska se på din omvärld. Gör det som känns bäst för dig.

  Jag kan bara utgå ifrån mig själv. Jag anser att allt och alla ingår i ganska komplexa system och nätverk. Ibland kan man generalisera ibland inte. Oftast tänker jag att det är så lite jag egentligen vet.

 22. @Bashflak:

  Charlotta Lena Andersson, har tydligen skrivit en bok om sina vedermödor med jämställdisterna. Nån som läst eller vill recensera den? Låt henne gästblogga vetja. Wink Några axplock:

  ”För den som inte har stött på jämställdisterna ännu låter det här förstås helt galet. Det är det också men dessvärre är det sant. Jämställdisterna existerar och utgör ett hot mot oss alla.”

  ”De har gaddat sig samman i ljusskygga sällskap i syfte att infiltrera myndigheter, ändra lagar och göra det fritt fram för sexuellt och annat våld mot såväl kvinnor som barn. De mest extrema vill dessutom förbjuda aborter. Några ropar till och med på sharialagar.”

  ”Vi får möta Lelle Hilling, Petter Strömqvist, Isa Carlbom, Jonte ”Farsan” Raskenstam och Karin ”Kattan” Fredriksson med bloggen Kattan och mina bubblor som omger sig med en blandad kompott av psykiskt svaga, lättmanipulerade individer samt en och annan riktig dåre. Vi möter bloggaren AktivtAntik, den enkelspåriga Marjo Malkinen, den ack så giftiga Gullefjun och Invånare X med bloggen Samhällsperspektiv”

  http://monicaantonsson.blogspot.se/2014/07/bakom-dolda-ansikten-en-satirpolitisk.html
  http://www.somhemma.biz/text1_13.html

  (Inga dåliga anklagelser)

 23. @Ragnar: Jag kan glädja dig med att jag har läst den, och jag planerar också att recensera den här på GD.

 24. @Ragnar: Nope, det var faktiskt hejdlöst roligt.
  (jag svarade förresten på din mejl, men den studsade, din kommentar hade av någon anledning fastnat i spam-filtret.)