Internationella kvinnodagen: Min hyllning till kvinnan …
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke sparkar bakut

… uteblir.

Jag har ingen lust.

Det blir bara beska droppar idag. Jag vet att det fulaste man kan bli i sverige, efter pedofil, är bitter. Men tänk att det skiter jag fullständigt i. Om du som kvinna känner dig kränkt över mina bittra tongångar: Ring Uppdrag Granskning eller gråt ut i Robert Arslebergs Trolljävlarna.

Dagen börjar, föga förvånande, med att en man och tre kvinnor sitter i Godmorgon sverige och diskuterar jämställdhetsproblem i den akademiska världen. I SVT Forum talar AllBrights VD Amanda Lundeteg, ett rasifierat hen med kvinnokön, om att utvecklingen av jämställda styrelser går för långsamt och visar slides om att ”Nynoterade bolag fast i mansträsket”. Innan Amanda lämnar över till regeringens socialdemokratiska jämställdhetsfeminister avslutar hon med att det är hög tid att skicka VD-arna på omskolningsläger. Det känns ju demokratiskt och tryggt. Eller väldigt brunt. Och då syftar jag inte på hennes hudfärg. Som något annat brunt så stinker också AllBright latrin. För när man tittar på AllBright som Amanda är VD för så visar det sig, föga överraskande, att företaget presenterar sig så här på sin hemsida:

 • VD & talesperson: Amanda Lundeteg
 • Kommunikatör & föreläsare: Caroline Nord
 • Projektledare & föreläsare: Tove Dahlgren
 •  

  Styrelse:

 • Styrelseordförande: Michaëla Blomquist
 • Styrelseledamot: Sven Hagströmer
 • Styrelseledamot: Claes Hemberg
 • Styrelseledamot: Thérèse Mannheim
 • Styrelseledamot: Dilsa Demirbag-Sten
 • Styrelseledamot: Rebecca Lucander
 • Suppleant: Sophia Bendz

Det vill säga, i allra bästa fall (om man enbart räknar de som är listade i styrelsen och inte räknar med suppleanten) 33 % män, 67 % kvinnor. I värsta fall (om man räknar med VD, kommunikatör, projektledare och suppleant) 20 % män och 80 % kvinnor. Det vanliga hyckleriet i sådana här sammanhang med andra ord. Företag som specifikt är inriktade på jämställdhet och kräver av andra företag att de skall uppnå minimum en 60/40-fördelning borde själva gå före och visa vägen.

Jämställdhetsfeministern Åsa Regnér ger sen sitt bidrag till häxbrygden, finn fem fel:

Vi vet att två tredjedelar av alla som lämnar universitet med högskoleutbildning är kvinnor, vi vet också att en tredjedel av alla chefer idag är kvinnor. Det borde vara hälften, eller till och med mer.

Den uppenbara inkonsekvensen i hur man betraktar tredjedelar från politiskt håll är uppenbar.

Jag har inte sett eller hört något om rösträtten ännu, men är säker på att det kommer innan dagen är över. Att kvinnor aldrig har behövt göra värnplikt för att få rösta kommer förstås att förbigås med tystnad. Och att lönerna kommer att dras upp, utan någon hänsyn till arbetade timmar, är en annan given.

Dont hate men

På SVD skrev Josefin Olevik, som snart kommer ut med boken ”Den befriade familjen”, för ett par dagar sedan entusiastiskt med anledning av den nya insemineringslagen för ensamstående kvinnor att Kvinnan har splittrat kärnfamiljen:

Alltså klarar vi oss själva. Med staten i ryggen finns möjligheten att göra okonventionella val. Jag åker till Danmark och blir gravid eftersom det är olagligt i Sverige, ändå kan jag ta emot föräldrapenning och barnbidrag och jag betalar en spottstyver för förskoleplats eftersom avgiften baseras på hushållets samlade inkomster. Jag får till och med underhållsbidrag, staten går in och täcker upp för den pappa som inte finns.

Seriöst. ”Alltså klarar vi oss själva. Med staten i ryggen …” Jag hör fan i mig hur kuggarna ryker när tankemotorn skär ihop fullständigt. En människa som kan skriva en så jävla uppenbar självmotsägelse på under 10 ord utan att hon inser att hennes bladder är ungefär lika begripligt och logiskt som ett kraftigt LSD-rus spetsat med långt gången syfilis förtjänar fan inte att ha rösträtt.

I Dont Hate Women - They Just Sometimes Make Me Mad

Utlandssvensk sammanfattade det hela alldeles utmärkt i en kommentar:

”Kvinnan har splittrat kärnfamiljen”

Vi börjar närma oss den feministiska drömmen:

1. Gå på skattefinansierat ”universitet” och läs tramsutbildningar i 5-10 år.
2. Ta ett skattefinansierat tramsjobb inom stat eller kommun.
3. Låt skattebetalarna fixa insemination.
4. Var ledig på skattebetalarnas bekostnad några år.
5. Låt skattebetalarna stå för dagis och skola under 20 år för ungarna.
6. Ha några spännande affärer med nyanlända, som är helfinansierade av…..gissa tre gånger!

Så, hela landet är en ren lekstuga för feminister och räkningen presenteras till de inhemska vita männen som har tappat all rätt att föra sina gener vidare och där målsättningen är att alla försök till fortplantning ska kriminaliseras.

Det låter ju hållbart……..

Det är ändå bara början. För vi vet ju hur förtryckta alla kvinnor är: Ensamstående får insemination och barnbidrag utan att behöva sänka sig till att sära på benen när det finns spermabanker och skattebetalare. Blir de ändå gravida den klassiska vägen bestämmer de själva om de vill få en (kostnadsfri) abort eller om mannen för en kort stunds njutning skall betala en halvmiljon i underhåll de kommande 18 åren. Nästa steg är bara i dessa fall att sätta mannen i fängelse, när allt kommer omkring betalar han ju för det dyraste ligget man kan tänka sig. Men vi får absolut inte kalla spaden för spade och den gravida för hora, fast det i praktiken är vad hon gör sig själv till i detta fall.

P-piller subventioneras så att de kostar nästintill inget eller väldigt lite, på sin höjd en hundring per månad, medan män som behöver ta ett litet blått piller för att överhuvud taget kunna genomföra ett samlag får punga ut [sic!] med en hundralapp eller två per piller. De stackars kvinnorna skall ha gratis tamponger, hygienartiklar och egna badtider och fan och hans moster. Och smink kostar.

Som man fick jag, på den tiden när män fortfarande fick fängelse om de inte gjorde värnplikt, höra att flickor skulle slippa värnplikt för tänk vad hemskt det skulle vara att kräla i leran under mensen, det är ju ohygieniskt. Det har funnits förslag på att införa sexfria zoner på arbetsplatserna för att skydda kvinnor och som man skall man gå över på andra sidan för att inte skrämma stackars kvinnor.

Kvinnorna sjukskriver sig medan männen jobbar arslet av sig. Ett företag i Storbritannien har infört att kvinnor rätt och slätt får ta ledigt, utan att sjukskriva sig, när de får mensproblem. Mens förresten är det jävligt viktigt att tala om och det har upphöjts till stor konst och kvinnor skall få bada toppless, men fan den man som tittar på henne. Tavlor med kvinnor som visar brösten tas ut ur riksdagen.

Sist men inte minst vet vi att det bara är en tidsfråga tills förslag om en särskild skatt för män åter kommer på tapeten. För män tjänar ju så mycket mer och måste ta kollektivt ansvar för allt som drabbar kvinnor. Skit samma att kvinnorna kan ringa gratis till kontaktlinjen Myshörnan medan vi män får betala 4,55 per minut, såvida vi inte ringer från Tele2Comviq, för då behöver vi bara betala 3,50 per minut.

Och gud sig förbarme om vi inte stämmer in i hallelujakören i de sociala medierna utan ifrågasätter sanningarna om de stackars underbetalda kvinnorna som sliter ihjäl sig och går i väggen och lider av så jävla många psykiska åkommor att de inte ens klarar av att ta livet av sig som vi privilegierade män gör. Vi är alla misogyna kvinnohatare som sitter och grupprunkar i styrelsens bastu medan vi med kännarminer klämmer och bedömer tuttarna på kollegans thailändska importfru.

Och … men varför fortsätta? Det är ändå ingen som lyssnar, och ingen som bryr sig. Tystnaden ekar genom samhället. Men jag ställer inte upp på den här skiten. Kvinnor, ta ett jävla kollektivt ansvar för ert kön, och framför allt, ta ansvar för ert eget jävla liv. Nästa jävla kvinna som drar den förbannade valsen om patriarkal räkmacka och könsmaktsordning bjuder jag på en kostnadsfri knogmacka. Åt helvete med den jävla kvinnofridslagen.

Mitt betyg åt svensk jämställdhet

Mitt betyg åt svensk jämställdhet

Tertullianus lär ha sagt att ”Kvinnan är ett tempel byggt över en kloak.”

Jag tror han överdrev. Jag ser inget tempel, jag ser bara en fasad.

Idag får ni skriva era jävla hyllningstexter själva. Om ni klarar av att lägga ifrån er offerkoftan en timme eller två. Jag checkar ut och går i strejk.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Internationella kvinnodagen: Min hyllning till kvinnan … — 38 kommentarer

 1. ”Det har funnits förslag på att införa sexfria zoner på arbetsplatserna för att skydda kvinnor”

  Mycket bra artikel från UK angående kvinnornas påverkan på arbetsplatser:

  ”A new book claims that male office workers are now so afraid of being on the receiving end of a sexual harassment case, they are reluctant to mentor, assist, befriend and even hold open doors for female colleagues.”

  ”Amid this poisonous smog of mutual mistrust and, increasingly, contempt, is there any wonder men are becoming fearful of female co-workers?

  Above all, Sex & The Office is proof, if any were needed, that The Great Workplace Equality Project has spectacularly backfired. Who, precisely, wins if men are terrified of lawsuits and women are falling behind as a consequence?

  In this toxic, paranoid environment, women will never be trusted as advisers. They will be frozen out of networks – or, increasingly, create their own women-only networks, which on the surface promise advancement yet deep down increase gender separatism. Would the single-sex workplaces of the 1940s be safer for all?”

  http://www.telegraph.co.uk/men/relationships/11904203/Well-done-feminism.-Now-man-are-afraid-to-help-women-at-work.html

 2. ”Alltså klarar vi oss själva. Med staten i ryggen”

  Den andra sidan av myntet är kastrerat slaveri för inhemska män. Detta förefaller vara den långsiktiga effekten av kvinnlig rösträtt.

 3. ”Jag checkar ut och går i strejk.”

  Där blev Dolf MGTOW!!!!

  Hela mitt intresse för de här frågorna väcktes för under ett år sen, när min 17 åriga son berättade att han tänkte bli MGTOW. Det verkade helt vansinnigt och absurt. Men ju mer jag läser, desto vettigare verkar det. Tyvärr!!!!

  Nu funderar han på Dubai. Saftiga expat löner och muslimsk familjerätt!

 4. @T:

  ”Jag har slutat jobba i Sverige.”

  Ja, det är den enda rimliga lösningen.

  Svenska kvinnor vill ersätta er med MENA män. Det går väl inte att göra så mycket åt det, till stora delar har det redan hänt. Men man kan åtminstone ställa sig upp och vägra att betala för kalaset.

  Allt annat är förnedring på en skala som tidigare inte har skådats i världshistorien.

 5. Alltså klarar vi oss själva. Med staten i ryggen

  Ska man skratta eller gråta?
  Pinsamt obegåvat.

  Det lär bli ett jobbigt uppvaknande för vissa …

 6. @Utlandssvensk: Det sägs också vara olagligt att vara kriminell i Sverige men gör staten något åt det? Det är än så länge inte arbetsplikt i Sverige. Skulle det komma är jag expert på att obstruera.

 7. @T:

  ”Det sägs också vara olagligt att vara kriminell i Sverige men gör staten något åt det?”

  Om du är en vit, medelålders man som skriver icke-PK kommentarer så vidtar staten just nu kraftåtgärder. Många kommer att lagföras….

  ” Det är än så länge inte arbetsplikt i Sverige.”

  Uppenbarligen en lucka i regelverket! Detta hotar hela det statsfeministiska experimentet och måste omedelbart korrigeras. Varför inte låta oss inspireras av USA och helt enkelt uppställa en minimiskatt som vita män måste betala, annars blir det raka vägen in på kåken?

 8. Hej.

  Söker man på nätet kan man hitta en gammal handledning i hur man saboterar sin arbetsplats med ickevålds-metoder. Allt från hur man kortsluter lysrör (kan behöva anpassas beroende på specifik modell) till hur man förstör administrativt arbete. Det senare är det intressanta.

  När det land och den stat jag lever i blir allt mer öppet förtryckande, och allt mer perverterar och förvrider ords betydelse för att uppnå den för evigt stampande stöveln i ansiktet, så är det inte bara en rationell respons att utöva sabotage; det är en moralisk plikt för envar som har den minsta droppe av frihet, jämlikhet, kamratskap i kroppen.

  Finns på ’scribd’ för nedladdning som pdf, och tar inte ens en timme att läsa.
  [http://www.scribd.com/doc/289005955/Simple-Sabotage-Field-Manual-OSS-1944#scribd]

  Vad det har med Internationella kvinnodagen att göra? Att den är blott en uppvärmning inför första maj. Att feminismen av idag utgör en ingrediens i den oheliga alliansen islam, socialism och postmodernism; en triskelon av ondska, ett själens heroin och en tankens ersättning av vrålande primitivt hat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 9. @Ninni:

  ”Alltså klarar vi oss själva. Med staten i ryggen
  Ska man skratta eller gråta?
  Pinsamt obegåvat.”

  Enligt min erfarenhet är det så en förkrossande majoritet av kvinnor tänker.

  ”Jag är stark och oberoende men självklart måste staten betala för min utbildning, min barnomsorg, mina barns skola, etc, etc. Annars vore jag ju inte oberoende och det vore inte jämställt”

  I grunden baseras hela det feministiska projektet på direkt skamlös stöld från män, kombinerat med skattefinansierat ”skydd” för att säkerställa att kvinnor inte behöver leverera några motprestationer.

 10. I grunden baseras hela det feministiska projektet på direkt skamlös stöld från män, kombinerat med skattefinansierat “skydd” för att säkerställa att kvinnor inte behöver leverera några motprestationer.

  Ja. Men faktiskt inte bara från män. Det gäller alla som inte har något mot den symbios av ömsesidigt beroende, givande och tagande, en sund relation är.

 11. @Ninni:

  ”Ja. Men faktiskt inte bara från män.”

  Det är korrekt om man bara tittar på statiska flöden av pengar. Men den stora effekten är att man skapar förändrade incitament.

  För att förklara, kan vi ta en grupp av 10 Sven och 10 Lotta som alla lever utan statlig inblandning med 2 barn vardera.

  Nu inför vi en stat som beskattar alla arbetande svennar och sen erbjuder ”gratis” barnomsorg, dvs i praktiken anställer hälften av alla lottor för att driva statliga anstalter.

  Så länge lottorna fortsätter att vara gifta med svennarn blir det ingen jätteeffekt. MEN man har nu skapat helt andra incitament. Om en lotta tycker att alla svennar är tråkiga är det mycket lättare för henne att ta en snabbis med Mohammed eller hämta ut lite sperma från landstinget och sen låta svennarna stå för kostnaden för barnomsorgen.

  Tidigare fanns det en koppling mellan att kvinnan var tvungen att föda barn åt den som genererade hennes försörjning. När man bryter denna kan kvinnan skamlöst exploatera skattebetalarna.

  Självklart kan även kvinnor som arbetar och inte skaffar barn drabbas av detta som individer, men som grupp gynnas kvinnorna kraftigt.

  Över tiden innebär detta dels att kvinnor blir mindre intresserade av förhållanden med stabila familjeförsörjare, dels att männen vilja att betala skatter avtar.

  Uppenbarligen leder detta till sammanbrott.

 12. Det är som sagt var skrattretande att i alla sammanhang som handlar om genusvetenskap och feminism är kvinnor totalt överrepresenterade.Sedan sitter dessa människor och skriker och gråter om det finns ett enda eftertraktat område där det finns en mansdominans.
  Dom är heller aldrig sugna på att göra något åt t.ex att kvinnor numera dominerar högre utbildningar eller att jämna ut könsfördelningen inom kvinnodominerade områden.
  Vidare är dom inte intresserade av att utjämna könsfördelningen inom smutsiga och farliga arbeten som domineras av män.
  En samling hycklare är vad dom är !

 13. @Utlandssvensk: Risken är överhängande att inom några generationer med en majoritet av inseminerade singlar uppstår ett folkslag som är jäkligt duktiga på att spela banjo. Razz

 14. @T: Hej.

  Banjo? Pytt! Nyckelharpa för böfvelen!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 15. @T: @Rikard:

  Banjo och nyckelharpa! Så kul lär det inte bli:

  ” the following are unlawful in Shariah:

  a) Musical instruments that are exclusively designed for entertainment and dancing, and create charm, pleasure and bliss on their own (even without the singing), such as the drum, violin, guitar, fiddle, flute, lute, mandolin, harmonium, piano, string, etc… are impermissible to use under any circumstance.

  There is a consensus of the whole Ummah on this. Since the first century, the Companions (sahaba), their followers (tabi’een), jurists (fuqaha) and the scholars have been generally unanimous on this ruling.”

  Shaykh Muhammad ibn Adam al-Kawthari

  http://www.wikiislam.net/wiki/Qur%27an,_Hadith_and_Scholars:Music#Al_Kawthari

 16. @Utlandssvensk: Hej.

  A-ha! Konspirationen tätnar och klarnar på samma gång. Vänster = islamvänlig, men även vänster = så kallade alternativa konstformer (alltså utan kunskap, skicklighet eller värde). Där har vi den underliggande kopplingen mellan kulturvänster, vänsterkultur och islamofilin.

  Fast det verkar som om joddlande, jojk och liknande sång klarar sig. Munspel, dragharmonika och skallror likaså.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 17. @Rikard:

  Off Topic,

  Efter att du nämnde att du funderar på att lämna landet kollade jag lite på internationella lärarjobb i Schweiz. Det verkar finnas många!

  Kan du undervisa på engelska?

 18. När det här beskedet från utredningen om surrogatmödraskap, kommer så nära i anslutning till beslutet om rätten för ensamstående kvinnor att skaffa barn, är det väl mer eller mindre klarlagt att feminismen inte längre handlar om jämställdhet, utan enbart om att ge privilegier åt kvinnor.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-utredare-sager-nej-till-surrogatmoderskap

  Ett sista biologiskt hinder och en möjlighet till motstånd synes återstå – en manlig Lysistrate-variant kanske – ”spermabojkott”:

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/boom-av-ensamma-mammor-vantas

  http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.3012469-akut-brist-pa-sperma-i-goteborg?utm_source=gp.se&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect

  Ett passande namn på det nuvarande tillståndet kanske är femokrati?

 19. @straightmansburden:

  Som jag sagt: Jämställdhet är samhällelig chivalry.

  Men hennes val är inte så okonventionella, det är bara om hon vill göra lite okonventionella val, ska samhället vara där och ge henne handikapp så att hon kan, utan att avstå från sin kvinnlighet, tävla med män.

  Och när det kommer till hennes val av män så är det stenålders-konventionellt.

 20. @straightmansburden:

  ”Som jag sagt: Jämställdhet är samhällelig chivalry.”

  Det historiska dilemmat verkar ha varit att kvinnor vill ha barn med en alfa men bli försörjd av en beta. Alla verkar ha varit medvetna om detta och kontrollsystem upprättades för att tillse att om en beta försörjde en kvinna skulle han kunna vara rimligt säker på att hon födde hans barn. Detta upplevde kvinnorna som ”förtryck”.

  Första steget för att avskaffa ”förtrycket” var att ge kvinnor rätt till försörjning även om de bara tröttnade på att ha med mannen att göra, dvs, ”no fault divorce” kombinerat med underhållsskyldighet. Nästa steg är att garantera kvinnor statlig försörjning, oavsett hur de skaffar barn. Det logiska slutpunkten är där vi är nu och staten bekostar både befruktning och sen försörjer kvinnan.

  Så kastrerade manliga skatteslavar som försörjer kvinnor som föder andras barn är vad ”jämställdhet” i praktiken innebär. Som lök på laxen inrättas även en polisstat där det i princip blir olaglig för skatteslavarna att ens titta på gudinnorna som de försörjer.

  Utan tvekan är detta vad en stor majoritet av kvinnor vill ha (eller mer korrekt, anser sig ha rätt till) och på så vis är det väl demokratiskt legitimt. Men hållbart är det inte.

 21. @Utlandssvensk:

  Det roliga är att kvinnor blir sedan direkt sura när man inte visar något intresse för dom.

  Man kan inte vinna med kvinnor idag->MGTOW

 22. @straightmansburden:

  ”Man kan inte vinna med kvinnor idag->MGTOW”

  Jag skulle säga att västerländska män inte kan vinna med västerländska kvinnor. Men andra män kan vinna med västerländska kvinnor och västerländska män kan vinna med andra kvinnor.

  Det låter väl bra för västvärlden! Vad fint det har blivit Smile

 23. @Utlandssvensk:

  Bra tänkt!

  Feminismen står inför en jobbig insikt: Feminismen måste antingen medge att den aldrig handlade om jämställdhet, utan endast om kvinnliga privilegier eller sedan medge att man hade fel om allt och därmed erkänna att man varit totalt korkade och inkompetenta. Hur annars kunde det bli så fel?

  Eller sedan kan man ju så klart köra med kvinnokortet och skylla allting på män, som alltid tidigare.

 24. @Utlandssvensk:

  Det historiska dilemmat verkar ha varit att kvinnor vill ha barn med en alfa men bli försörjd av en beta.

  Kvinnor vill bli försörjda punkt.

  Kvinnor vill noga ha ingen kontakt med beta överhuvudtaget, kvinnor skulle helst ha sex, barn och bli försörjda (relation) av alfa, men eftersom alfa brukar sällan gå med på sådant, så blir det som vårt scenario: de blir försörjda av samhället, åtminstone så länge att kraschen kommer.

  Dagens situation är egentligen ideal för kvinnan, eftersom hon är totalt oberoende av beta och tack vare statliga subventioner har hon andra alternativ än att underkasta sig alfa helt. Hon har alltid samhället och beta som ”back up plan” om hennes fantasier med Mr Right/Big skiter sig. Och hon kan sedan skylla allt på män och patriarkatet.

  Egentligen är västerlandet anno 2016 himmelriket för kvinnor, tyvärr spelar hon bort alla kort iom hennes girighet. Kvinnor kunde få mycket idag, mera än någonsin tidigare, men ändå är dom olyckligare än förr.

 25. @straightmansburden:

  ”Egentligen är västerlandet anno 2016 himmelriket för kvinnor, tyvärr spelar hon bort alla kort iom hennes girighet. Kvinnor kunde få mycket idag, mera än någonsin tidigare, men ändå är dom olyckligare än förr.”

  Jag tror att det ligger i sakens natur. Kvinnor pressar ständigt för mer ”rättigheter” och färre skyldigheter, oftast med hjälp av någon form av offerkort. Men om de vinner och får allt de vill ha av männen, föraktar de dessa män och vill byta ut dem. I båda fallen är de missnöjda.

  Sannolikt är det därför historien verkar vara direkt fullproppad med stränga varningar mot att lyssna på kvinnor. Det gör inte kvinnorna lyckligare och det leder till självmord för samhället.

 26. @Utlandssvensk: Hej.

  Förhoppningsvis kan jag undervisa på engelska; jag skall kunna undervisa i ämnet trots allt. Flyttplanerna är fortfarande på samma stadium som Löfvens politik, men vem vet om jag får tummen ur? Önskelistan toppas dock av Norge och Island.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 27. @Utlandssvensk:

  Angående det du skriver i sista stycket. Jag har den senaste tiden varit inne på samma tankebanor.
  Förutom sagor i likhet med ”Fiskaren och hans hustru” kommer jag att tänka på den romerska lagen ”Lex Oppia” som syftade till att stävja framför allt patricierkvinnornas lyxkonsumtion. När välståndet ökade kraftigt efter andra puniska krigets slut 201 f.Kr. började krav ställas på att avskaffa Lex Oppia; och det var kvinnorna som stod i täten för detta. Efter stora protester, där kvinnorna mangrant(!) fyllde Roms gator och intog Kapitolium, fann statens män sig till sist nödgade att avskaffa lagen.

 28. @vrb:

  ”Angående det du skriver i sista stycket. Jag har den senaste tiden varit inne på samma tankebanor.”

  Jo, jag finner det i grunden jobbigt att tänka i dessa banor. Det vore mycket trevligare om det inte var så. Men tyvärr verkar detta vara verkligheten och alla försök att bortse från den förefaller leda till katastrof.

  ”kommer jag att tänka på den romerska lagen “Lex Oppia”

  Vi har varit inne på paralleller med Rom här tidigare och om man ser sådana måste man rimligen konkludera att det inte just är feminism som är problemet utan att detta snarare bara är den moderna manifestationen av något mycket mer grundläggande i den kvinnliga naturen.

 29. @Utlandssvensk:

  Hmm, ja detta synes ligga i vår sexualitet. Som sagt, vi människor är funtade på olika sätt vilket också är meningen för vår fortlevnad. Vad skulle det politiska svaret på detta vara? Frihetlighet antar jag. Försörjning är nåt du ansvarar för själv (borde ju vara en självklarhet …).

 30. @Vrb:

  ”Vad skulle det politiska svaret på detta vara? Frihetlighet antar jag. Försörjning är nåt du ansvarar för själv”

  Det tenderar att vara ett manligt svar. Det finns nästan inga kvinnor som vill ha ett verkligen fritt samhälle där alla ansvarar för sin egen försörjning.

  Välfärdsstaten är för kvinnor en ren dröm, de erhåller de resurser som de behöver helt utan krav på motprestation. Motsvarande för män skulle vara något i stil med gratis sex från statliga bordeller.

 31. @Utlandssvensk:

  Hehe spot on! Wink
  Hur som helst så bör man se efter hela föräldraförsäkringssystemet och barnomsorgen m.m. Det börjar bli orimligt.

 32. Pingback: Frukost när fria tamponger och lika lön inte längre räcker till | Genusdebatten