Hej Män,
Nu är ni lediga resten av året!
avatar

Jag hade gårdagen ledig för att uträtta lite ärenden. I trappen mötte jag städaren och växlade ett par ord med honom. Senare kom jag på … han borde ju inte vara här nu!

Jag styrde stegen mot Pressbyrån för att hämta ut ett paket och mötte bussen, körd av en manlig busschaufför. Bygget jag passerade var i full gång och hur mycket jag än kollade så såg jag bara män arbeta där. Jag fick mitt paket av en man och frågade honom lite försynt varför han inte var med sina barn istället. Han tittade undrande på mig. Dagens sista ärende var ett läkarbesök, nu skulle jag väl ändå möta en vikarierande läkare? Men nej, in kommer min ordinarie läkare, en man det med.

Varför jobbar byggnadsarbetare på sin lediga tid? Bildkälla http://www.ostran.se/OPINION/Byggavtalet-ihopsnickrat

Varför jobbar byggnadsarbetare på sin lediga tid?
Bildkälla

Överallt jag styrde mina steg såg jag män utföra sina yrken. Kära män, vad gör ni på jobbet nu? Det är inte alls det att jag inte uppskattar era tjänster … Men … har patriarkatet missat att meddela er att ni är klara med er arbetstid för i år?!?

Nåja, då tar jag mitt ansvar som omtänksam kvinna och upplyser er: på ett ungefär runt midnatt mellan den 27:e och den 28:e oktober hade ni fullgjort ett kvinnoarbetsår. [källa] Jag är säker på att frugan makar på sig och stödjer att du är för jämställdhet! Om hon inte förstår upplys henne om att ditt år i yrket är över nu.

Så upplys mig i kommentarsfältet: Vad planerar du göra denna lediga tid? Vara ute och leka med dina barn eller barnbarn? Kanske baka lite med dem? Eller åka till djurparken? Eller tänker du spendera tiden på dig själv eller fixa något där hemma som du inte hunnit med?

Pappa som njuter av livets största glädjeämne när arbetsåret är över? Bildkälla

Pappa som njuter av livets största glädjeämne när arbetsåret äntligen är över? Bildkälla

Vad än du ska göra så önskar jag dig en underbar ledighet resten av året, det har du förtjänat! Rose

Kommentarer

Hej Män,
Nu är ni lediga resten av året!
— 21 kommentarer

 1. Om de bara kunde strunta i räkningarna i november och december. Kan de lämpligen skicka till nån kvinna som har förvärvsarbete kvar att göra.

 2. jag tweetade som svar till VP:

  dolf ‏@dolf371
  @veronicapalm toppen, jag behöver få städat. När kan du komma?

 3. Lite nyfiken på vad hon skriver, och hur hon hade räknat, gick jag in på hennes twitterflöde och läste..

  I Sverige saknas mer än 160 000 000 000 kronor i skattefel. Alltså skatt som borde betalas, men inte kommer in.— Veronica Palm (@veronicapalm) November 12, 2013

  Hon kan ha haft fel om klockslaget…

 4. @Ninni:
  Ja, det är ju ett skämt att en kvinna som tjänar väl över genomsnittet pratar om vi kvinnor i samband med kvinnors låga löner.Skulle tro att hon tjänar mera än de flesta av oss som debatterar på denna sida.

  Det är väl lite av samma hyckleri som när sosse och vänstereliten sjunger om arbetets söner på partikongressen. De flesta av dom har väl inte jobbat på ett vanligt jobb överhuvudtaget och definitivt inget grovarbete.
  Hycklare är vad hon är.

  Om någon vill veta så har jag jobbat både som brevbärare och fabriksarbetare men inte tusan kallar jag mig för arbetare för det.För det vore ett hån mot dom som verkligen är arbetare i klassisk mening.

 5. Ja Veronica Palm som talat om gubbar och gubbighet med förakt det kan nog vara bra om män kommer ihåg det till valet.

 6. @MiT:

  Hehe! Skulle hennes arbetsgivare vägra kan hon alltid donera lönen för resten av året till Genusdebatten.se. Då kanske hon gör sin första samhällsnyttiga uppgift detta året. Vi lovar att pengarna används oavkortat till vårt politiska arbete för ett sundare Sverige. Wink

 7. Men vad tusan jag läste först ”ledig för resten av livet”, haha.

  Under resten av året ska jag spela gitarr, läsa ikapp en JÄVLA massa böcker, spela lite datorspel och läsa genusdebatten.

  Fan. Jag har tidigt möte på jobbet imorgon. Får ta den där ledigheten någon annan gång Ninni.

  Men tack för omtanken! Smile

 8. Veronica ”Vi kvinnor” Palm tjänar 750 000 per år, eller 62 500 kr/månad. Hon borde sluta jobba 19 mars. För min del behöver hon inte visa sig på sitt ”jobb” nånsin igen.

 9. Pingback: Hej Män, Nu är ni lediga resten av året! - UmeNytt.se - Nyheter Sverige

 10. Först behöver jag städa sen har jag lovat dottern att träna henne på handbollsskott. Kanske hjälpa med läxläsning och även hitta på lite skoj med mina döttrar.
  Övrigt blir att:
  Bygga om förrådet, Byta däck på bilen, sätta upp julbelysning, handla julklappar, göra glögg och julmat som gå att frysa in samt sill, Tillbringa min frus lediga tid med att ha mysigt med henne och utöver det normala hushållsgöromålen slappa tror jag.