Genusdebatten firar snart sin första födelsedag
avatar

Tjopp

Det börjar närma sig Genusdebattens 1-årsdag ( 9 nov ) och kanske kan vi till då komponera ihop något speciellt inlägg, eller bara ta på oss finkläderna och fira ihop? Grin   Drink

Eller har ni något eget förslag?

antz

Personligen så skulle jag vilja blicka tillbaka på året som varit; glädjas över de kompisar/vänner man funnit, se på statistiken, göra en utvärdering av året som varit, minnas GD-träffen, samla alla årets inlägg någonstans, och som sagt Fira på något vis – en till tävling med slutdatum den nioende kanske i tillägg! Smile

/M

Äggskalslogga

 

ps. Är i sthlm nästa vecka. Några som har lust att samlas på en liten inofficiell GD-träff? Maila mig i så fall på mixifamily@live.com ds.

Kommentarer

Genusdebatten firar snart sin första födelsedag — 35 kommentarer

 1. Det är verkligen värt att fira. Genusdebatten är grym och smått beroendeframkallande. Glömmer aldrig känslan när jag hittade hit för första gången för några månader sen. Keep up the fantastic work!

 2. Pingback: Vetenskapens Världs förlorade klipp | WTF?

 3. En ettåring som redan sätter sina spår i amhällsdebatten. Det är bara att gratulera. Jag kan ju passa på att tacka alla er som lägger ner er tid på detta. Ni ska veta att det uppskattas.

 4. Jag har två frågor som jag funderat lite på i samband med vårt jubileum.

  @alla

  1. Vad anser ni vara den största framgången under året som gått för GD som sajt eller den feminismkritiska rörelsen i allmänhet? Hur man nu mäter det…? Men jag tänker väl främst på positiv medial uppmärksamhet för GD som sajt eller de frågor/åsikter vi diskuterar här.

  2. Om man blickar framåt, hur ser ni framför er att det kommer gå till den dagen (om den nu kommer, vilket jag hoppas), som ifrågasättandet av feminsimen och uppmärksammandet av båda könens problem på allvar får genomslagskraft i Sverige? Den dag då politikerna anser vår syn på jämställdhet vara lika självklar som de idag anser feminismen vara. Vad kommer att krävas? Börjar det med en gradvis ny ton och infallsvinkel i våra stora tidningar, börjar det med att en sajt som GD växer sig gigantisk, kommer det komma plötsliga feminismkritiska uttalanden från ledande politiker eller hur kommer det gå till tror ni? Vad vågar man hoppas på?

 5. @ Bladet

  För mig är Genusdebatten lite som den där galliska byn i Asterix som vägrar att ge upp. Caesar och romarna blir ju tokiga av raseri pga detta och riktar all sin kraft mot just den lilla byn och misslyckas, vilket i slutändan gör dem till åtlöje.

 6. @ Bladet och ni andra

  Lite vidare på Asterix-temat. Så här rakt ur minnet kunde det heta som i albumen: ”Det är år 2013 och hela Sverige är ockuperat av genusimperiet. Men…inte hela. En lite webbsida håller ut mot imperiet och gör livet surt för dess predikanter” Osv.

 7. @Bladet: Först måste jag säga.

  (viktigt) att.. det är så gulligt att du heter bladet och har en avatar som ser ut som ett glad Grin Jag blir glad varje gång jag ser dig kommentera.

  Sen, undrar jag om du vill ha svar på dina frågor Nu eller om du ville ha dem till ettårsdagen?

 8. @Mariel: Haha, tack! Ja, jag är riktigt nöjd med avataren, drog en vinstlott där! Smile

  För att svara på din fråga så, hmm, spelar det nog ingen roll egentligen. Jag blir glad för svar oavsett om det blir i kommentarer här eller i form av ett inlägg från er skribenter. Det är ju två ganska stora och enligt mig intressanta frågor så de kanske skulle kunna platsa som ett ämne för årsdagen. Jag låter dig som moderator och skribent avgöra vad som är lämpligast. Smile

 9. @Rick:

  Ingen skugga över Genusdebatten, men är vi så kända utanför vår egen lilla krets egentligen? Det är inte så många på nätet som skriver om oss, om man jämför med Billings och Ströms nu avstannade bloggar.

 10. @ Magnus

  Ja och nej. Billing och Ström gick ut under eget namn och blev därför systematiskt mobbade. En stor del av uppmärksamheten handlade givetvis om att man trodde sig kunna tysta kritiska röster genom att ge sig på person (och där fick ju feministerna rätt till slut – mobbar man tillräckligt länge och hårt så tystnar den mobbbade). En webbsida som drivs av flera mer eller mindre anonyma personer kan inte mobbas och därför har feministerna förlorat sitt tyngsta ”argument”. Irritationen över denna sidas existens är dock märkbar, men fram till att feministerna utvecklat en metod för mobbning av kollektiva webbsidor så kan de heller inte skriva särskilt mycket.

 11. @Magnus:
  Jag vet att så kallade alternativa medier läser GD och om jag förstått statistiken rätt som inte är lika grundlig som Mariel har så borde GD få runt en halv miljon besök under första året vilket inte är dåligt för en ny blogg.

 12. @Rick:
  ”men fram till att feministerna utvecklat en metod för mobbning av kollektiva webbsidor så kan de heller inte skriva särskilt mycket.”
  Och då så är ju inte deras syfte typ att övertyga utan de är en härskarteknik för att tysta obekväm kritik.

  @Genusdebatten:
  Grattis, Keep up the good Work Grin

 13. @ Jonna

  Så är det. Det finns en klassisk stereotyp om kvinnor att de är gnälliga, beskyllande och irrationella. Jag kan ärligt säga att jag alltid ogillat denna stereotyp, antagligen eftersom mina egna erfarenheter från barnsben så ofta varit diametralt motsatta. Det ironiska är dock att feministerna är just precis som stereotypen – gnälliga, beskyllande och irrationella.

 14. @Magnus:

  Jag rekommenderar läsning av Ricks svar för han har rätt på denna punkt. Tidigare sidor var ”personliga” och fick uppmärksamhet av negativ art i syfte att tysta dem. Så länge det inte finns en metod för mobbning av kollektiva webbsidor så kan de inte göra så mycket.

  Därmed inte sagt att de inte försöker. Här är en sida som tycks handla om inget annat än att kritisera våra bloggar och liknande initiativ och det här inlägget handlar enbart om Genusdebatten (som förlöjligas genom att kalla det Jenus debatten)

  http://fittstimm.wordpress.com/2013/10/17/jenus-debatten-goes-bananas/

  Så nu är vi stora nog att den andra sidan bryr sig om oss mycket nog att skriva om hur hemska och elaka vi är iaf. Alternativt så är det en jämställdhetsfeministern-wannabee som gjort en plojsida för att se om den andra sidan börjar hålla med.

 15. Starkt jobbat, det behövs en seriös sida som står emot genusgalenskaperna i samhället.

 16. @Erik:

  Det där är ju helt uppenbarligen ett rätt kass försök till satir. Ungefär lika kul som tankesmedjan som sänds på p3

 17. @michael:

  Åh fan! Det var glädjande med så många besök.
  Själv är jag inte ett dugg anonym, men jag jobbar och verkar i en branch som är totalt ointresserad av genushysteri så I couldn’t care less.

 18. @Erik:

  Sedär Smile Jag tar det som ett positivt tecken på att pellejönsar snear ur på GD, för då har man ju i alla fall skrivit något som berör folk.

  Jag har en musikerkollega som vägrar prata med mig efter att jag förklarat för honom att jag tycker sexköpslagen är åt helvete ut ett liberalt perspektiv. Nu är det ju HAN som gjort en social förlust som vägrar umgås med en så ärlig, rakryggad och trevlig person som jag, och inte tvärtom.
  Tycker det är en ganska bra attityd att ha mot sina medmänniskor, passar inte galoscherna är det deras problem, inte mitt.

 19. Om det har skett någon genomgripande förändring är tveksamt. Dock tror jag det är fler som inte längre hukar i kyrkbänkarna när dogmerna förkunnas.

 20. @Mariel

  Liten inofficiell GD-träff vore kul, mailar. Kommer även att vara i Malmö 31 okt-3 nov så om det är träff där den perioden så meddela gärna.

 21. @Mia.:

  Kommer även att vara i Malmö 31 okt-3 nov så om det är träff där den perioden så meddela gärna.
  Som det ser ut just nu är min kalender full av luckor dåSmile

 22. Pingback: Genusdebatten firar snart sin första födelsedag - UmeNytt.se - Nyheter Sverige

 23. Firandet av GD kan med førdel vara att konkretisera , konkludere jæmstælldhets debatten ur en mannlig / jæmstælldhets vinkel.
  .
  Per Hagman
  .

 24. Finner det av intresse om Erik har tid o mulighet att publicere en transumtiv Exploration av sina analyser…ev publikationer.
  .
  Per Hagman
  .