Gästinlägg: Malmögruppen drar igång ”aktivisthjälpen”
avatar

Ett gästinlägg från Malmö-gruppen som har börjat bli aktiv på allvar.

Man passar in pusselbit i större helhetVem kan vad? Malmögruppen drar igång ”aktivisthjälpen”

I en smart rörelse tar man vara på varandras styrkor och resurser! Vi som är intresserade av jämställdhet har alla olika kompetenser och intressen. Vi vill dra igång ett matchmaking projekt där vi matchar olika kompetenser för att hjälpa aktivister!

Vi kallar det ”aktivisthjälpen”!

Ibland är det lättast att förklara sin vision med ett exempel:

——–

Boris är grafisk designer till yrket och tycker om att sjunga i kör på fritiden. Han skickar ett anonymt mail till oss där han skriver vad han kan och även vilket område han bor i.

Två månader senare vill någon på andra sidan landet starta en tidning om jämställdhet och behöver hjälp med detta. Hon skriver till aktivisthjälpen och vi kopplar ihop henne med Boris, som ju har en användbar kompetens för detta!! (Boris kan i det här fallet till och med fortsätta vara anonym eftersom hjälpen kan ske över nätet.)

Sex månader senare upptäcker vi på aktivisthjälpen att två andra som sjunger i kör råkar bo i samma område som Boris. Vi uppmärksammar alla tre på detta och om viljan finns så har de nu möjlighet att starta en politisk sångartrio!

——–

På så sätt kan vi matcha olika kompetenser med varandra för att utnyttja varandras styrkor och växa som politisk rörelse.

Stora som små kompetenser är intressanta, så länge man är ärlig med vad som är en yrkeskompetens och vad som är en hobby.

Projektet drivs på enklast möjliga sätt med hjälp av en mailadress:
aktivisthjalpen@gmail.com

Skriv in och beskriv era kompetenser, hur länge ni sysslat med dem och i vilket område ni bor. Har ni en ide till aktivism eller projekt ni vill starta skriver ni också till oss så matchar vi iden med rätt kompetens!

Fråga gärna lite frågor i kommentarsfältet Smile

MvH Rasmus Andersson

Kommentarer

Gästinlägg: Malmögruppen drar igång ”aktivisthjälpen” — 10 kommentarer

 1. Bra gjort.
  Ni har möjligtvis inte kontakt med några musiker för jag skulle älska att skriva en låttext om Gudrun och F! i ska-punk takt Smiledyrt nej det behöver det inte vara.

 2. Många har tröttnat på hysteriskt manshat, visst borde det gå styra upp speakers corner på nån lämplig pub, paneldebatt, föreläsningar, spex, happenings, jämställdhetsträffar (utan inslag av feministiska våldselement), mingelkvällar, fester, klubbspelningar och kulturevenemang med människor som gillar Peace,love and jämställdhet i te x Stockholm och Göteborg? Hur går man till väga då? Mariel försvann från Genusdebatten vilket va trist Thinking/
  Nån som vet om hon driver egen blogg?

 3. @michael: ”Ni har möjligtvis inte kontakt med några musiker för jag skulle älska att skriva en låttext om Gudrun och F! i ska-punk takt Smiledyrt nej det behöver det inte vara.”

  Halva gruppen består av musiker av nåt slag. Släng iväg ett mail till visomvillrosta (at) gmail.com så ser vi om vi kan få till nåt. Inget löfte dock.

 4. @Left wing: ”visst borde det gå styra upp speakers corner på nån lämplig pub, paneldebatt, föreläsningar, spex, happenings, jämställdhetsträffar (utan inslag av feministiska våldselement), mingelkvällar, fester, klubbspelningar och kulturevenemang med människor som gillar Peace,love and jämställdhet i te x Stockholm och Göteborg?”

  Absolut! Det är lite på g! Smile

  Vi bjuder in alla till att komma med såväl konkreta som abstrakta idéer på ovanstående!

 5. @michael:

  Jag är musiker och låtskrivare. Kan dock genren för dåligt för att skriva just skaa-punk, även om jag lyssnar på en del rysk sådan musik (ffa Leningrad, inte cowbojsarna alltså, utan bara Leningrad). Håller mest på med progressive rock typ Genesis, Peter Gabriel, King Crimson, Yes, Flying Color och sånt.

  Blå Häst skrev en låt om Gudrun Schyman (jag är för övrigt avlägset släkt med henne, typ 5 led bakåt) och det är möjligt att basisten i Blå Häst, Pentti, är här inne ibland. http://open.spotify.com/track/3Gf5ML3Plw9dkV7DIVl8a5

 6. Pingback: Citerade debatter om Strukturer, Rasism och Vithet(sande) | Aktivarum

 7. Fan va grymt folk börjar idéspruta och hitta varandra redan i kommentarsfältet! Härligt att seSmile

 8. @Fredrik S:
  Det låter bra om du är intresserad av texter jag skrivit så kan du gå in på spotify och skriva Lilja Vackra drömmar.viktigt att skriva Vackra med stort V annars kommer bara låten med samma namn upp men dom texterna är väl mer poetiska än vad denna kommer bli.Jag har skrivit texterna till alla förutom låten Min vän.
  Magnus.
  Är själv ett stort fan av Peter Gabriel där låten Here comes the flood är en personlig favorit.

 9. @michael: Ska gå in o lyssna sen.

  När vi ändå är här i tråden om aktivisthjälpen – är det någon som har, eller känner nån som har, en musikstudio att tillhandahålla för behjärtansvärda ändamål? Södra delen av landet. Music Note