Feedback till Genusdebatten
avatar

Hej!

Jag skulle vilja läsa lite vad Genusdebattens läsare (inkl. medskribenter) tänker om bloggen!

Skriv gärna en kommentar där ni antingen fritt skriver er feedback alternativt svarar på följande frågor:

 1. Vad tänker ni om namnet Genusdebatten? Missvisande eller klockrent? Vore ”Jämställdisterna” bättre?
 2. Designen på bloggen är begränsad för tillfället, men senare kanske det finns mer möjligheter att ändra layout, form osv. Vad tycker ni fattas designmässigt? (En edit-funktion för kommentarerna vet jag redan att det finns behov för t.ex.)
 3. Ris & Ros? Vad kan bli bättre, vad är superbra?

/Mariel, designansvarig i red.

https://i2.wp.com/www.herts.police.uk/images/feedback.jpg?w=1160

Kommentarer

Feedback till Genusdebatten — 35 kommentarer

 1. Skapa gärna en flik med länkar till alla dessa fullständigt vansinniga feministiska förslag och ledare som upptäcks i tid och otid, så att nyfikna besökare kan kan bilda sig en uppfattning om vad dessa individer vill att våra skattepengar skall användas till, ibland lyckas de ju också…. Exempel finns ju i mängder, bl.a:

  http://arbetarbladet.se/ledare/1.5382292-gubbplogat

  http://www.unt.se/uppsala/fru-garmans-brost-blir-mindre-1674259.aspx

  Jag skulle dessutom gärna se en flik på bloggen där det mest flagranta manshatet som skrivs av ledare och krönikörer visas med länkar och gärna med kommentarer, också för att medvetandegöra fenomenet till en bredare publik

 2. Jag skulle först och främst vilja se seriella kommentarer, det är ett elände att uppdatera sig när kommentarerna är nästade. billing hade ordnad det bra på just den punkten på sin blogg, där man automatiskt fick en länk tillbaka till den kommentar man svarade på i sin egen kommentar. På det viset hade man, i och med att man kunde stega sig tillbaka i kedjan, fortfarande kvar fördelen med nästade kommentarer fast de var seriella.

 3. Jag är glad att sidan finns och tycker det fungerar bra.
  1. Namnet har jag antagit att det liksom Ströms namn är en känga till genusvetarnas önskan att lägga beslag på ämnet. Det kanske det inte är?

  En potentiell nackdel är väl att människor med mina åsikter inte normalt går in på bloggar som kallas genusdebatten men å andra sidan tycker jag att det speglar den spretiga diskussionen, som jag uppskattar mycket, bättre än ett fokuserat namn som jämställdisterna. Det senare tycker jag skulle ställa högre krav på att hålla en konsekvent linje.

  2. Designen funkar överlag bra och är behaglig att läsa. Förbättringsförslag är att det är svårt att läsa de nästlade kommentarerna på mobilen, vet inte om det går att påverka. Jag tycker en länklista eller som vissa har en rss-lista med andra bloggar skulle vara kul och är förmodligen lätt att lägga till.

  Jag tycker också att något sätt att samla länkar och information som man vill ha lätt tillgängligt i debatter hade varit nyttigt, särskilt eftersom ni som driver det är bra på att leta rätt på information. Fast det låter också som ett stort projekt, jag tycker diskussion och inlägg är viktigare.

  3. Bara ros. Jag tycker ni gör ett bra jobb och har fått igång sidan snabbt, med bra stämning och livliga diskussioner.

 4. 1. Tycker om namnet – och jag anser att det är bra att bredda betydelsen av genus att inte bara handla om feminism.Håller också med Johan Grå om att det ger mer möjlighet att bredda frågorna. Det handlar inte bara om att bli jämställda – utan även vara medveten om olikheter mellan könen och kunna peka på skildringar som sker i TV/tidningar när det handlar om vinklingar.

  2. Jag tycker om designen – funktionell och lätt att läsa. Är både för och emot nästlade kommentarer – men i det här sammanhanget när det blir många kommentarer så fungerar det väl inte, jag får väl ge mig på det Smile Fördelen med RSS som jag också gillar är att man kan se när någon uppdaterat sig genom att få senaste inlägget i feeden, det föredrar jag framför blogroll som det är idag.

  3. Har ingen kritik här. Tycker dessutom att det är stor humor att det är 50/50 på könsfördelningen när det gäller ”krönikörerna”. Roade mig att titta på författarna till Feministiskt perspektivs nyhetstidning. De har lite att jobba på med jämställdhet helt klart. Kanske de borde komma hit?

 5. Jag tycker sidan är bra det jag saknar från genusnytt är att man kunde tipsa om aktuella stolligheter som skrivs sägs eller visas i media typ som nu i Arbetarbladet om gubbplogning.
  Där ni refererar till den och skriver en kort kommentar som vi sedan kan kommentera som Anders Senior är inne på mvh.

 6. ”Genusdebatten” är såklart ett intetsägande och menlöst namn, men just det är kanske en fördel i sammanhanget.

  Nästlade kommentarer gör röriga kommentarstrådar som blir bökiga att följa, inte minst på handhållna enheter.

  Designen är klart okej.

  Slutligen till redaktörer: var inte rädda för att blanda högt och lågt, superkorta och megalånga poster. Undvik, med andra ord, prestationsångestbaserad nyhetstorka =)

 7. Jag tycker sidan är bra det jag saknar från genusnytt är att man kunde tipsa om aktuella stolligheter som skrivs sägs eller visas i media typ som nu i Arbetarbladet om gubbplogning.

  Tips går bra att lämna till oss.
  Det jag känner är att jag skulle vilja ha in typ två skribenter till som har ”vass&snabb penna”. Ni vet den där typen som skriver med humor och satirisk ton, lite som PS gjorde på snabba tips.

  Varje individ kan bara skriva på sitt sätt.

  Vi är ganska lika i det att vi är ”djupa & seriösa” när vi skriver, liksom den trögt brinnande veden. Vi skulle behöva mer lättantändligt & explosivt material för att smälla ordentligt.

  (Jag vet precis vilka jag skulle önska mig.*tittar på er, känn er uttittade!* :* )

 8. 1, namnet är kanon, genus är ett etablerat ord, jämställdist är inte det.

  2. jag tycker innehåll är viktigare än design, dock så vore kommentarsstrukturen bättre med de förslag som andra gett, typ P. Billings.

  3. Mer vetenskaplighet och mer källhänvisningar skulle jag vilja se, det gör att den kommer sticka ut som en infosida istället för ännu en intetsägande åsiktsblogg, detta varvat med egna erfarenheter och ett livfullt kommentarsfält skapar en bra dynamik och bredd

 9. 1. Absolut inte. Genusdebatten är bättre, alla gånger. Jämställdism är inget bra ord.
  2. Loggan är väl lite trist.
  3. Lite kortare, mer sammanfattade blogginlägg hade uppskattats.

 10. Hej. Bra frågor, här är mina något ironiska svar.

  1. Jag väljer ego-alternativet och tycker namnet är svinbra. Tanken med namnet var att genusdebatten fortsätter på genusdebatten.

  2. Designen är som helhet kanon men detaljer kan förbättras. Exempel på sådana detaljer är snabbknappar till kommentarsfälten.

  3. Vad jag vill se mer av får ni se inom kort. I övrigt är mångfald o jämställdhet bloggens stora styrkor enligt mig.

 11. Hoppar direkt till Nr.3 . (1 och 2 : Tummen upp )

  Längst upp på bloggsidan står vårt bloggnamn ( Genusdebatten) Och under den står det ( ” vad tycker ni ska stå här, tipsa redaktionen ! )

  Och då tänkte jag att vi skulle kunna ha en skojsig slogan-tävling ? Den är minst lika viktig som bloggnamnet, tror att den t.o.m. syns i träffarna på google ? Förstår ni hur jag menar ?

 12. Tillägg : Jag är för tillfället Lock-outad från min åtkomst till den kreativa sidan av min egen hjärna, och knäcker en öl för att fundera över en slogan. Uppskattad tid : 1 öl , eller 17 …

 13. Se där det räckte med en klunk

  Genusdebatten

  ” Ett alternativ till det statsfeministiska axiomet ”

  (eller låter det pretentiöst ? )

 14. Mitt förslag:
  Genusdebatten
  – Där vi snackar jämställdhet ur ett könsperspektiv och andra relaterade könsfrågor”

  eller blir de för långt å kan misstolkas brutalt? Razz

  *dricker apelsinjuice*

 15. Jag tänker att det som innehåller något med ”feministisk” + något negativt kopplat till det ordet.. ofta bara gör att feminister som kommer hit bara vänder med en gång istället för att titta på dialogen och deltaga?

 16. … Hehe … Inte mig emot Mariel. Feministerna med en könsmaktsagenda får gärna vända redan i dörren.

  Men, om jag ska vara ärlig, så vet jag inte vad du menar med ”feminist”, heller, trots att jag läst det mesta du skrivit.

  En tolkningsfråga förstås. Men ”feminister” , den sorten som gapar om manlig överordning, orkar jag bara inte ta emot, längre.

 17. A-propo ingenting . Något jag saknar på Genusdebatten och som jag kommer på nu är att vi saknar viktiga referenstrådar som en sticky som ligger högst upp i hierarkin på trådträdet för alltid. Har inte läst hela denna tråd, antagligen har någon redan förslagit det. Nu vet jag inte om Word-press formatet tillåter det ?

  Jag skulle gärna vilja se en evig tråd som byggs på kronologisk av oss alla.

  Ett förslag till det eviga trådämnet : ” vad har DU gjort i praktiken IDAG för jämställdismen ? ”(Ordet jämställdism kan naturligtvis modifieras)

 18. Det går att ordna så att ett inlægg fixeras høgst upp.. i alla fall i framtiden. Vet inte helt vad jag tycker om det bara Smile Men just nu är detta inlägg i sidan ”Om oss”, länkat iaf.

  Vad säger ni om kommentarsformatet som ni ser här: http://mixifamily.com/2012/12/12/kommentera-garna-detta-inlagg/

  Funderar på om det skulle vara något för Genusdebatten?

  Tänker också på Genusdebatten.se

  samt sloganen under (förslag: ) ”Flera jämställdhetsdebattörer i dialog med… ” ? Tänkte bara att man visar på att vi är flera som skriver i denna blogg, det är ju lite utmärkande för oss.

 19. Märkte iof att när man svarar så hamnar inte svaret längst ner. För det är det som jag antar att alla vill ha? Att det senaste svaret är längst ner så att man alltid kan hänga med? Jag har iaf tagit reda på hur PB fick det så, och det är inte helt omöjligt när vi sedan har en egen domän! Smile

  Och agående jämställdism-bild: Vad säger ni om att en kvinna och en man skakar hand? Mannen symboliseras av den där symbolen.. nivet.. runda med en pil upp. Och kvinnan med runda ringen med kors ner. Och så lite färg och fint på det. ?

 20. Det finns ju så många feminister. En del feminister kanske gapar manlig överordning och kommer aldrig vilja ändra den teorin (den får gärna vända..) men så finns det liksom vanliga människor som tänker att feminism = jämställdhet och that´s it. Dem får ju gärna stanna och kommunicera med oss!

 21. Vadå snappknappar _till_ kommentarsfälten? Menar du hellre en gigantisk pratbubbla man ska klicka på för att komma till kommentarsfälten? Utveckla! Smile

 22. Senaste svaren … ja det är bökigt. Själv tittar jag alltid på de senaste 15 svaren i högermarginalen, den med trådnamn,trådämne och avatar . Det räcker än så länge. Bloggen har inte så mycket aktivitet som räcker för aktiva realtidsdiskussioner en tråd, oftast kan det gå en timme eller mer mellan inläggen.

  Mariel : “Flera jämställdhetsdebattörer i dialog med… ”

  För mig helt o.k. ,återstår bara definera ” …med” som ska stå för motparten i dialogen.

  Nu är det bara att vänta in alla andras åsikter.

 23. Hej!
  Jag har varit väldigt dålig på att följa upp och kommentera här på sidan. Men jag läser då och då, så måste även säga att ni gör det fantastiskt!
  ”Jämställdisterna” är ett väldigt bra epitet tycker jag och som funnits med ett tag nu, dock så finns det folk som inte riktigt förstår innebörden, TROTS att den är så otroligt simpel och bokstavlig.

  Som någon nämnde så är det alltid fascinerande med nyheter och rena dårskaper som sker i detta land och även i vår omgivning. Pär gjorde det väldigt bra,
  Sedan tycker jag verkligen om när Mariel skriver kritiskt om och ger sina infallsvinklar på saker.

  Keep it up! =)

  Ps. I måndags så var jag på en föreläsning om kvinno och tjejjourer, det var två tjejer som kom och föreläste lite. Det dem gjorde var naturligtvis att proklamera sin feministiska ståndpunkt i allting dem gjorde och i deras organisation. Samt så var dem VÄLDIGT noga med att nämna jämställdhet som en drivkraft, som dock stod sig väldigt motsägelsefull.
  Då dem enbart utnämnde kvinnor och barn som offer, att män hade en medfödd våldskultur verkade te sig som en självklarhet i deras hjärnor och perspektiv på saker.
  Jag var en som ifrågasatte dem när frågor fick ställas, och visst så hade de inte mycket att säga till om, utan framstod snarare som plumpa.