En kvick om tolerans
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke är intolerant mot de intoleranta – nytt civilisationsdjungelordspråk

Den 1a augusti skrev Marika Formgren en ledare på GP om en Stormakt byggd på självhat. Det är ju välkommet att se Marika Formgren, och som vanligt när det gäller henne så var det ett sansat och vettigt stycke. Men särskilt en sak slog mig som jag tänkte kommentera kort på, hon säger nämligen i ett stycke:

I enkäter bor svenskar förvisso gärna granne med invandrare. Sverigedemokraternas framgångar och pågående ”white flight” visar dock att enkätsvaren bara är läpparnas bekännelse.

De två sakerna behöver inte vara motsatser.

Jag bor i ett litet samhälle med runt 150 invånare. Jag skulle absolut inte ha något problem med att det bodde någon från Eritrea eller Syrien eller Albanien eller valfritt annat land i lägenheten bredvid. Jag skulle däremot känna ett klart obehag om hälften av invånarna i mitt lilla svenska samhälle var från Eritrea, Syrien, Albanien och allsköns andra kufiska länder. Och gällde det tre fjärdedelar … då vete fan, då skulle jag nog emigrera. Om det gör mig till rasist, so be it.

Samma sak gäller för övrigt i jämställdhetssammanhang. Om jag kommer till en bilverkstad med tio anställda varav en är kvinna så skulle jag tänkte: ”Kul, en tjej som gillar att meka. You go girl!” Om jag å andra sidan skulle komma till en bilverkstad med tio anställda varav nio är kvinnor så skulle jag tänka: ”Vad fan är det här för radikalfeministiskt kvoterat skitprojekt. Kan nån visa mig till en riktig bilverkstad.”

Likaså skulle jag dra åt mig öronen om jag kom till en stripteaseklubb där alla stripporna var män …

Gillar olika!

Gillar olika!

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

En kvick om tolerans — 3 kommentarer

 1. Så vardetdå tidningen Göteborgs-Posten, GP.

  Marxiste/(Liberalen) Gert Gelotte med sina lärjungar är tillbakadrivna av Hjörnes och det är säkert befriande för betraktaren att slippa ca 35-år av stegrande fascistoid skrivande, sida upp sida ned.

  Hjörnes moste rädda sin familjeegendom och det betyder det fascitoida moste framöver helt och hållet väck, så mycket var värdet av decenier med Marxist/Liberal.
  För detta behövs nått radikalt och kvickt det betyder Alice Teodorescu med flera i bakgrunden på sina ovana gröna darrande ben.
  Emellertid Gbg är en mycket liten stad i dessa skrivar-sammanhang och det behövs kompletterande eldunderstöd för Alice T av den tidigare nättupp banlyste, Marika Formgren.
  (GenusDebatten, noterar vi könet som köps att kliva fram för att rensa bland desina, usch fybubblan)

  Varför denna hysteriska kovändning av Hjörnes, njaee Hjörnes har förmodligen pansatt sin egendom i sedvanliga farliga, närstående, bankirförsamlingar och börjar ana/svettas om ett övertagande om icke beltalningsavin framöver kommer in i rättan tid, det gäller att börja sälja alster och därmed få-åter annonser, skabli spännande att se vad som händer med Hjörnes GP, okvalificerad fundering våren sommaren 2016 har vi klara besked.

  Axiomet
  – Hjörnes, tar man djävul i båten påväg, får du ro hem självt.

 2. Härlig med humor i rötmåna’n Dolf !

  En liten en:

  Han var kvick han
  kuttrar flickan
  Knäpper strax sin blus
  Tror jag gillar bus