Du firar väl ”Fittans dag” idag?
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke ärar
den som äras bör

Ber om ursäkt för språkbruket i inlägget, men det kan inte hjälpas. Det här är ju uppenbart en viktig dag, och med tanke på att fittan är nära förknippad med menstruation så vore det inte mer än rätt att det också vore en röd dag i almanackan. Vi har ju redan en massa dagar som
Mänskliga rättigheternas dag,
Internationella migrationsdagen,
Menlösa barns dag,
Frufridagen,
Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning,
Internationella kvinnodagen,
Världsdagen för kulturell mångfald för dialog och utveckling,
Internationella mensdagen,
Silikonbröstens Dag,
Alla flickvänners dag,
Internationella orgasmdagen,
Flourtantens dag,
Bröstcancerdagen,
Alla pojkvännerssmåskitars dag,
Internationella flickdagen,
Internationella landsbygdskvinnors dag,
Brösthälsodagen,
Internationella klimakteriedagen,
Alla svärmödrars dag,
Internationella manstoalettdagen,
Internationella dagen för bekämpning av våld mot kvinnor,
Mors dag
och sist, men inte minst,
FarsTyrannens dag,
så givetvis skall vi också ha en dag som firar fittan. När allt kommer omkring är vi alla sprungna ur en fitta. Ja förutom de som kom ut genom kejsarsnitt förstås, men jag vågar påstå att fittan spelat en avgörande roll även i deras tillblivelse.

Nu när det är 2015 och vi har en feministisk regering måste vi våga prata om fittan. Förhoppningsvis tar regeringen sitt ansvar och lagstiftar om att vi skall prata om fittan och visa den vår vördnad 366 dagar om året. Dessutom vet vi ju också sen länge att vi måste prata om mens, det är nämligen inte alls pinsamt.

Så jag tycker att alla som vill visa fittinnehavarna sin solidaritet ger sig ut ikväll på stan och pratar fitta och mens med alla fittpersoner de träffar. För att verkligen visa hur upplysta och solidariska de är kan de ju erbjuda sig att hjälpa till om en fittperson har någon form av fittproblem, t.ex. genom att torka mensblod.

Tänk vilka lyriska rubriker vi då skulle få ta del av i morgondagens press och hyllningarna i Rapport och Aktuellt.

Det kan bara inte gå fel. (Ett litet insignifikant problem kan jag förutse, det skrev jag om i ”Ursäkta, knullar fröken?”, men det är en mindre petitess i sammanhanget och inget du behöver bry dig om.)

Så glad Fittans dag på er allihop!

Döm inte fittan efter håren

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Du firar väl ”Fittans dag” idag? — 12 kommentarer

 1. EdersÖdmjuke, ”de-e mycket nu”,
  Sinnet åsyn e-väl ok och om det stannar vid det ehmm doftsinnet däremot bör nog icke stressas merän sedvanligt.

 2. Smells like fish, taste like honey.

  Varför inte hylla fittan? I Sagan om Ringen kämpar de små hobbitarna för livet för att komma fram till en stor brinnande fitta. Tre långa filmer handlar om detta. Naturligtvis är den ond och måste besegras. Tänk så många som fått kämpa lika hårt för att komma fram till fittan. Och så många som blivit bittra på vägen.

  Och mens mmmmkay.

 3. @jenny:

  I Sagan om Ringen kämpar de små hobbitarna för livet för att komma fram till en stor brinnande fitta.

  Fitta – öga, tomejto – tomato.

 4. @jenny:

  Första gången jag läste någon beskriva det som en fitta var en genusvetare som seriöst trodde det representerade en vulva i filmen, för att män hatar kvinnor så jättejättemycket.

  Är det inte mer sannolikt att det är ett öga? Jag menar, har din fitta en cirkulär iris och ingen klitoris?

 5. @jenny, @Andreas:
  Framför allt så finns inget som helst i böckerna som antyder att det på något vis skulle handla om ett könsorgan, vare sig uttryckligt eller symboliskt. Att film-makaren sedan valde att göra irisen oval tippar jag är inspirerat från kattdjuren som har sådana ögon, och hur vi uppfattar katten, ett listigt nattdjur och jägare. Slår mig i backen på att man också testat på olika folk hur de uppfattar ögat i filmen innan man bestämde sig.

 6. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Det är t.o.m. tydligt uttryckt både i böckerna och i filmerna att det handlar om ett öga (alldeles bortsett förstås från att Sauron hela tiden omnämns som han – Tolkien var kanske före sin tid, men inte så mycket att han föreställde sig Sauron som en dominant transperson.)

  I första boken av ringtrilogin, kapitlet ”The mirror of Galadriel”, beskrivs det öga som Frodo fick se när han tittade in i ’spegeln’:

  The Eye was rimmed with fire, but was itself glazed, yellow as a cat’s, watchful and intent, and the black slit of its pupil opened on a pit, a window into nothing.

  Likt ett kattöga alltså…

 7. @Ulf T:
  Ha, där ser man, så redan Tolkien hade med katt-kopplingen. Rätt länge sen jag läste trilogin sist så jag får väl skylla på det.

 8. @Andreas:

  Japp. Det allvetandets öga kallar jag det. Ser allt, vet allt och gråter blod en gång i månaden eftersom det är en tung börda att veta allt.

 9. Och kvinnor brukar beskrivas som kattlika…..

  Hmmm det här kan vi spinna vidare på. Eller kanske inte….

 10. @jenny:

  För att utreda det, googlade jag lite och hamnade här:

  Kattlik nedgrävt i skolans sandlåda

  Kopplingen till kvinnor var dock svag; det var mest att alla tidningar alltid brukar ha åtminstone någon rubrik med ordet ”kvinnor” i – eftersom kvinnor är så eftersatta i samhället. Google lyckades dock finna sambandet mellan kvinnor och kattlik.