Dags att bilda kö till nionde kretsen?
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke håller hårt i plånboken

De riktigt skrämmande nyheterna är inte de stora som slås upp i media. De riktigt otäcka, de som får mig att känna hur strupen snörs till och väggarna faller in mot mig när jag försöker tvinga den nygrävda doften av kyrkogårdens mylla från mitt medvetande medan kylan sprider sig genom lemmarna, de har en tendens att dyka upp som små oskyldiga notiser som jag råkar få ta del av genom en ren tillfällighet. Jag kommer osökt att tänka på hur man strax efter förra valet nämnde lite i förbifarten på Rapport att grundlagen ändrats och att man sålt vårt land till EU för 30 silverpenningar. Inte riktigt formulerat så, men det var andemeningen. Hur många andra sådana nyheter har gått mig förbi utan att jag lagt märke till dem?

För någon vecka sedan såg jag en liten artikel på compricer om ett kontantfritt samhälle 2030. Och så listar man två fördelar och två nackdelar:

+ Fördel 1: Säkrare för personal och kunder
+ Fördel 2: Dyrt att hantera kontanter
– Nackdel 1: Mer sårbart samhälle
– Nackdel 2: Små handlare riskerar problem när kontanter försvinner

Hur man lyckas få ”dyrt att hantera kontanter” till en fördel begriper jag inte riktigt, det är ungefär som att säga att ”folk dör i cancer” är en fördel med sjukvården. Rimligtvis borde det ju heta att ”kontantlös hantering är billigt” om det skall vara en fördel. Om det verkligen är så. För ”kontanter är dyrt” innebär inte per automatik att ”kontantlöst är billigt”.

not-cocaine-thumbJag undrar dock hur man lyckas skriva en sådan artikel och missa den gigantiska elefanten mitt i porslinsbutiken. 1984-aspekten. Hur man kan övervaka och kontrollera medborgarna. I det kontantlösa samhället finns inga anonyma transaktioner. Och beslutar sig en sadistisk småpåve för att trycka på knappen står du där med ett värdelöst kort som inte duger till något förutom att förbereda en lina kokain. För ett konkret exempel, se vad som hände när PayPal tätt följd av diverse andra finansiella institutioner beslöt sig för att strypa Assanges och Wikileaks pengaflöde.

Men, 2030 är ändå betryggande långt borta. Chansen är ganska stor att min aska har spridits för vinden vid det laget. Eller att jag sitter inspärrad bakom galler eller i våta inpackningar på någon psykiatrisk klinik enligt klassisk sovjetisk modell. Det är väl ungefär det man kan vänta sig som oliktänkande i det framväxande totalitära samhället.

Men det som fick mig att drabbas av akut klaustrofobisk paranoia var detta från i förrgår:

Plötsligt var det inte längre en avlägsen framtid. Det är verkligheten nu, blanketten väntar runt hörnet. Snaran dras åt. Rätta in dig i ledet.

Jag har inte gått och blivit nykristen, men jag kan inte låta bli att tänka på Johannes uppenbarelse. Vilket inte är så konstigt som det kan verka. Jag håller på och gör översättningsarbete åt någon slags kristen missionsrörelse i USA (förtjänar mitt levebröd helt enkelt) och, tja, det är mycket bibelcitat om jag säger som så. Och jag kan inte låta bli att dra paralleller. Husdjur är ofta chippade. Man har gjort test med att chippa människor. Jag har sett nämnas, men aldrig lyckats verifiera, att Palme redan i slutet av 60-talet drev på forskning för att man skulle kunna implantera mikrochipp i människor.
Evil banker (1)

Tanken på det kontantlösa samhället där vi har kreditkortet under huden på högerhanden eller i pannan känns inte alls orealistisk. Ger mig sjutton på att någon kommer att märka kreditkorten med tre sexor, och att det blir obligatoriskt. ”Kreditkort till vänster, galgbacken till höger, var så god och välj!” Fan vet om han inte var synsk, den gode Johannes: ”ingen får vare sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt”

13:16 Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga, både fria och trälar, att låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan,

17 så att ingen får varje sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal. –

18 Här gäller det att vara vis; den som har förstånd, han räkne ut betydelsen av vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sex hundra sextiosex.

Och vad är det för as vi har som styr i vårt land? Den här skiten med rapportskyldigheten till bankerna är ett arv från regeringen Reinfeldt, så på den punkten går i alla fall Löfven fri eftersom han inte satt i riksdagen när detta beslutades. Men jag har inga större förhoppningar om att det skall bli bättre med vår nya regering. Vad kommer att bli nästa steg, vägtullar i Skara där starkt beväpnad amerikansk personal stoppar Bert Karlsson och resande mellan Tjockhult och Gröteborg?

Vägtull på E20 utanför Skara?

Vägtull på E20 utanför Skara?

Som en liten avslutning på det metafysiska temat konstaterar jag att det lär bli trångt när politikerna skall igenom porten och att Minos nog ger dem alla 9 varv med svansen. Sen kan de begrunda sitt förräderi fängslade i den eviga isen fläktade av de frusna orkanvindarna uppiskade av Satan själv i egen hög person.

Luttrad och vis begriper jag att jag nu kommer att kritiseras för att detta inlägg inte handlar om jämställdhet. Jag tycker vår frihet borde vara angelägen i sig utan några jädrans genusperspektiv, men (surt) bara för att mota Olle i grind:

Vilka tror du man kommer att rekrytera till vår framtida kader av angivare?

feminazi-final

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Dags att bilda kö till nionde kretsen? — 6 kommentarer

  1. @Dolf
    Nej inte i år, men eländet började faktiskt just med Swift-avtalet 2010. Sen dess har allt gått utför. Innan dess var världen ett paradis. Tycker du annorlunda minns du bara fel Clown

  2. @Ee: ähum, just det ja. Tyckte nog inte 2009 var så där särskilt roligt.

  3. Ja inopererade microchip är nog inte allt för långt borta,självklart kommer man lansera det som något positivt t,ex att det skulle vara bra för vården att kunna scanna av patienten och få fram dess journal om dom är svårt sjuka eller inte är kontaktbara.Även inom åldringsvården skulle detta underlätta osv.
    Självklart kommer allt mer läggas till i detta chipp som kontinuerligt uppgraderas eftersom det förenklar för samhället.Så det kommer nog inte bara handla om transaktioner.

  4. Skrämmande!
    Jag föreställer mig följande redan idag. Tänk dig att du lämnar hemmet i en vecka och låter bli att ta med dig telefonen samt gör alla inköp och betalningar kontant. Vilken myndighet kommer då att be dig redogöra för vad du gjorde den veckan?