Åter igen en internationell dag …
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke slår ett slag mot våld

Jag antydde lite försynt i mitt lilla inlägg i söndags om den internationella mansdagen (lördagen innan) att det är en speciell dag idag också, och att jag undrade om den kommer att uppmärksammas.

Jag har inte kollat några nyheter ännu, så vet inte alls om det har genererat några vågor. Men det är alltså en av alla dessa internationella dagar idag, och jag syftar då inte på att det skulle vara Black Friday (för det har väl ingen missat).

Nej, jag syftar på att 25 november är Internationella dagen för bekämpning av våld mot kvinnor. Det finns för övrigt 3 internationella temadagar avseende våld, förutom dagens dag för bekämpning av våld mot kvinnor så finns också den internationella dagen mot polisvåld den 15 mars och den internationella ickevåldsdagen 2 oktober.

Jag vill inte vara gnällig men jag tycker mig i vanlig ordning se en viss asymmetri. Varför jag inte kan låta bli att lägga in följande lilla strip i debatten, trots att jag faktiskt använt den förut, men jag tycker den säger mer än 1000 ord idag …

ga151016 våld i nära relationer

 

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Åter igen en internationell dag … — 5 kommentarer

 1. EdersÖdmjuke och ” Åter igen en internationell dag … ” och en fond av knogjärn ?

  SvaraSvara
   
 2. Hej.

  Jag låter salige författaren Pratchett kommentera hela grejen med särskilda temadagar:

  ”But you have holy days off, dont you?” (Commander Vimes)
  ”Either All Days Are Holy Or None Are. I Have Not Decided Yet.” (Constable Dorfl, en golem), från ‘Feet Of Clay’

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraSvara
   
 3. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Ja absolut, jag ser honom som en värdig motsvarighet till Charles Dickens, eller ännu mer Jonathan Swift. Den subtila men ändå närmast syraetsade samhällskritik, i alla välförtjänta riktningar, som hans böcker innehåller har gått den svenska recensent- och bibliotekariekåren förbi.

  Som en mästerlig författare skriver han inte rent ut vad som motsvarar vad i vår värld – det lämnas öppet både för läsarens tolkning och som en övning i att upptäcka samma drag hos sig själv, vare sig det är ‘Campaign for Equal Heights’ och identitetspolitik eller Lord Rust’s bigotta jingoism.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraSvara
   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att sätta in Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Subscribe without commenting