10 tröttsamma fruntimmer
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke gör en egen lista

Så har då dumheter24 lagt iväg nästa stolpskott, en riktig rökare. Och skytten som aldrig lär få ens än 3-hjuling som ett erkännande för sina match-insatser, än mindre bli någon kvinnlig Zlatan, heter Elina Pahnke. Hon går tydligen någon högre utbildning eftersom hon enligt egen utsaga skrivit en kandidatuppsats om synen på vänsterextremism. Kan man gissa sig till att henne lärosäte är Södertörn? Eller kanske inte, eftersom hon bor i Malmö. Men det är med all säkerhet en hjärntvättsinstitution som proppat henne så full med genusteori, feminism och vänsterpopulistisk dynga av marxianskt slag att det rinner ur öronen på henne.

Hon driver en blogg som, föga överraskande, heter http://fittjournalen.se/ och vars signum är:

Elina Pahnke Hammaren och skäranFittjournalen är en antirasistisk, feministisk & socialistisk blogg. Det är en tro på något annat och en ilska över det som är. Fittjournalen är revolutionärt. Fittjournalen är min utopi.

På bloggen försvarar hon och hyllar den autonoma vänstern:

Inom den autonoma rörelsen återfinns hbtq-kamp, miljörättsfrågor, feminism och antirasism. Autonom betyder självstyrande, inte våldsam. Det stämmer att rörelsen för en militant antikapitalistisk kamp men militans innebär inte att grupperna drivs med hjälp av våld, utan att de använder sig av aktivism som politisk strategi. Detta arbete utgörs till största del av facklig organisering, antisexistiska demonstrationer, kvartersorganisering, antirasistiska manifestationer och opinionsbildning. Autonoma grupper utgår från ett frihetligt socialistiskt eller anarkistiskt tänk och är alltså inte som artikeln beskriver till största delen syndikalistiska utan utgår lika ofta från ett marxistiskt perspektiv.

Bara för att ge lite bakgrund så där. Vet inte, ännu, om hon förekommer i lexbase. Det har ju hänt förr att skribenter på dumheter24 varit dömda för diverse brott.

Hon har i alla fall fått in en artikel: »Efter Mansdagen: ”Här är topp 10 tröttsamma killtyper”» där hon då ger sin lista (med motiveringar som jag skippar, tycker inte jag behöver återge mer än nödvändigt av eländet):

  Elina Pahnke och Karl Marx

 1. Ledsna killen
 2. Killar med fakta
 3. Killar som rättfärdigar sexistiskt beteende med att de är feminister
 4. Sköna dudes som bekräftar andra sköna dudes
 5. Martyrkillen
 6. Killar som bara äääääälskar kvinnor
 7. Killar som hatar kvinnor
 8. Spontana killen
 9. Mystiska killen
 10. Moralist-killen

Jag tycker det verkar så kul det där med att göra hatlistor på dumnheter24 så jag har gjort min egen variant, som jag hoppas de uppskattar, tänkt att på ett ungefär matcha Elinas:

10 tröttsamma kvinnor/dumheter24-skribenter:

 1. Fruntimmer som gnäller obefogat
 2. Fruntimmer och feminister med världsfrånvända åsikter
 3. Fruntimmer och feminister som rättfärdigar sexistiskt beteende med att de är feminister
 4. Feminister som ”ba <3" andra manshatande feminister
 5. Feminister som ständigt är förtryckta för att de är fruntimmer
 6. Fruntimmer som enbart äääääälskar kvinnor
 7. Fruntimmer och feminister som hatar män
 8. Rädda fruntimret
 9. Akademiska fruntimret skolat i genusfeminism
 10. Docerande fruntimret med tolkningsföreträde

Jag skulle kunna fortsätta listan, jag har ju inte ens fått med tungviktare som de rasifierade feministerna/fruntimrena, språkperverterarna [hen], antirastisterna, fi- v- mp-feministerna, m- c- fp-feministerna, s-feministerna etc. etc. Men jag släpper det och beundrar Elinas målning istället.

Elina Pahnke målar fittor i Mauer park

Elina Pahnke målar fittor i Mauer park

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

10 tröttsamma fruntimmer — 8 kommentarer

 1. Det här är inte alls pk men känns skönt med raka puckar bland alla schajas-skriverier. Tack för artiklarna. Kommer att låna valda delar till Twitter. Grin

 2. Ja här på högstadieskolan ritar vissa elever (antagligen pojkar) penisar på toalettväggarna. Det kallas klotter och skulle vi komma på syndaren kommer han/hon få sudda bort det. Man kan dock förstå att ungdomar i en pubertal brytningstid där mycket händer i kroppen och nya hormoner verkar på olika sätt undersöker uttrycksformer och sina nya kroppar. Det hör puberteten till. Att man upp i vuxen ålder får en kick av att rita könsorgan på väggar och murar säger lite om mognadsåldern på sagda ”konstnärer”. Bara ytterligare ett tecken på att de stagnerat i utvecklingen.

 3. Att hon hyllar Karl Marx är en sak. Hans idéer var en utopi. Men att hon hyllar Sovjetkommunismen är riktigt illa. En ideologi som orsakat miljoner människors död och lidande. Då har man inte alla Babusjkor i Koljosen.

 4. Killar med fakta måste vara särskilt jobbiga. Killar är ju jobbiga. Fakta är jobbigt. Slå ihop dessa två och…

 5. @Kalle: låna på bara

  @Anders/AV: jupp, bröst i riksdagshuset går inte an, men när feminister målar vaginor på väggar är det konst.

  @Anders/AV: bilden med hammaren och skäran var bara för bra för att vara sant

  @MK: men minus och minus brukar ju bli plus …???

  @Men@Work: begäran godkänd. Flabba hjärtligt och rått.

 6. @Anders/AV: Sovjetkommunismen och för all del all kommunism runt om i världen har slutat i tragedi just pga att det bygger på Karl Marx revolutionära ideologi för att kunna uppnå utopin. Att identifiera sig med Marx är illa nog :s

 7. Som Anders/AV skriver:
  ”Att man upp i vuxen ålder får en kick av att rita könsorgan på väggar och murar säger lite om mognadsåldern på sagda ”konstnärer”. Bara ytterligare ett tecken på att de stagnerat i utvecklingen.”

  Ja det är ingen slump att miljö- och vänsterpartister tenderar att stagnera i utvecklingen, med tanke på deras liberala hållning vad gäller droger. Tonårigar som röker på blir aldrig vuxna…