Vi börjar med denna blogg
avatar

Innan vi har kommit igång med en annan plattform så kan vi ju börja med denna blogg; genusdebatten. Som jag förstod det så är det fritt fram för andra  wordpress-användare att fråga Erik om man kan bli medförfattare (eller annat som han listade i kommentaren direkt efter förra inlägget). Annars kan man förstås vänta på det större initativet…

Tills vidare undrar jag om någon har något bra lästips (länktips) på ämnet jämställdhet? Själv har jag varit borta lite från den debatten och skulle gärna behöva se vad som hänt sen sist (i somras). Beställde nyligen boken ”Jämställdhetsbluffen” av Billing och hoppas den ska ge mig en bra start.

För övrigt är det jag som experimenterar med utseendet på denna blogg. Feedback? Kunde inte ändra så mycket som jag önskade, men det problemet finns nog inte senare när den slutgiltiga nättidningen är igång Smile

/Mariel

Kommentarer

Vi börjar med denna blogg — 23 kommentarer

 1. Fiska i grumliga vatten? Vi som trollar är näthatare.

  Varje gång jag kör på ett nät med min trollingbåt blir jag skitförbannad Wink

 2. ja jag skulle vilja få bort fiskarna, maneterna (som syns när man kommenterar) och masken (när man scrollar) samt hela den blå bakgrundsfärgen Razz får fortsätta experimentera. Men visst e det kul om man tänker sig att fiskarna symboliserar en fiskStröm.

 3. Hej!

  Jag tycker det nya utseendet ser bra ut, well done!

  Det är spännande att se hur detta kommer att utveckla sig. Jag hör till dem som tycker att man absolut ska titta bakåt och ta lärdom av det men också tänka på att man kan göra nya saker på helt nya sätt. Jag håller med Erik om att det är något helt annat att stå själv som Billing och Ström gjorde än vad detta skulle vara. Dessutom gläder det mig att det verkar vara så många kvinnor som är intresserade, inte för att vi skulle vara bättre på något sätt utan för att det har varit ett av feminismens vapen att totalt ignorera protester i de egna leden. Jag får nästan hjärtklappning av tanken på att det skulle sluta med en 50/50-fördelning inom projektet, helt av sig självt och utan avsikt. Det skulle nog svida ordentligt hos rätt så många. Wink

  Jag vill också tacka Erik för att han tog med mitt ”WOW” i sin sammanställning över reaktioner eftersom jag gärna vill framstå som den positiva person jag egentligen är…

  Jag kommer i alla fall avsluta alla mina inlägg hädanefter med: ”För övrigt anser jag att ni ska gå in och läsa på http://genusdebatten.wordpress.com/2012/11/15/vi-borjar-med-denna-blogg/ ” Det rekommenderar jag alla som skriver blogg att göra. Ni som vet hur man gör byter givetvis länken till namnet ”Genusdebatten”. Ja, ni hajar!

  Hälsningar Rocki

 4. Jag är inte alls förtjust i nästlade kommentarer, skulle dessutom vilja ha en editeringsmöjlighet.

  ”Tills vidare undrar jag om någon har något bra lästips (länktips) på ämnet jämställdhet?”

  Kunde vara intressant om vi kom överens om vad jämställdhet borde vara. Är inte vi överens om det så kommer vi bara att spreta och dra åt var sitt håll.

 5. Jag håller med barfota om nästlade kommentarer. Det blir sällan bra på en blog med begränsat utrymme i sidled. Jag ser hellre isåfall att man tydligt skriver ut kommentarsnummer så att man kan hänvisa till det.

  Sen tror jag också att det är bra med ett paraplybegrepp som till exempel Pär Ströms jämställdistförklaring men jag tror också att en av styrkorna med en sådan här samlingsplats är att det spretar åt de flesta håll, så länge ett fåtal grundlägggamnde värden bibehåll. Då tänker jag mest på god ton, inga onödiga personangrepp och sånt.

  #354 Rocki, visst hade det varit bra med många kvinnor och som du säger, inte för att de är bättre eller sämre. Slutmålet måste ju vara något som är bra för alla, oavsett hur formen på det än blir så därför måste alla som vill kunna vara med och att det syns utåt att vi står för vad vi säger. Vårt samhälle har ju inte byggts av en begränsad grupp utan av mångas delaktighet i både stort och smått. Män och kvinnor för ett gemensamt bästa där båda grupperna har fått både ge och ta.

 6. håller med om editeringsmöjligheten, och kanske den om kommentarerna också. Men är osäker på om det går att ändra … det var mkt begränsade möjligheter i utseendeförändringar typ

  Ja… hmm

 7. Att editera det man skrivit vore väldigt bra då överblicken inte är den bästa i den ruta man skriver i.
  En annan sak som jag finner fruktansvärt onödig är de breda vänster och högermarginalerna som nästan alla hemsidor har idag. De flersta har idag bredbildsskärmar så varför fastna i en standard som begränsar utrymmet, överblicken och synbarheten på det sätt som dessa breda marginaler gör?
  En annan sak som vore gesmuck är om kommentarer kunde delas upp på sidor som så som i flashback. Surfarm man på mobil idag så kan det ta evigheter att scrolla ned till sista inlägget. Sidan måste anpassas enligt mobilgränssnittet.

 8. Pingback: Vad är jämställdhet? « Genusdebatten

 9. Jag tycker layouten är mycket tjusigare nu – men den känns väldigt ”genus” i dagens definition (feministisk) med lite rosa detaljer. Eller är det bara jag som reagerar på det?

  Det här med kommentarer är svårt – själv föredrar jag nästlade då det ger mer översikt, men å andra sidan så förstår jag argumenten emot. Men jag föredrar att ha olika möjligheter med kommentarer för mobiler och för dator. Föredrar att scrolla när jag sitter vid datorn nämligen.

 10. håller med om att bilden borde vara bredare. I min mobil så , om man scrollar ner, så syns en grej man kan klicka på för att hamna längst ner. Men ja, det är mycket som kunde ändras på Smile kan va att jag ändrar design igen sen ifall det finns nån som funkar bättre

 11. Pingback: Girlwriteswhats presentationer av MRA används av lärare och professorer « Aktivarum

 12. Ja fy för rosaSmile Nej, allvarligt, så är det innehållet som räknas för mig. Om layouten kan reta någon feminist, så är det bara ett plusSmile

  Nästlade kommentarar blir jobbiga att följa när de blir många, tex några hundra, så GN-varianten är att föredra. Numrerade kommentarer förordar jag också.
  Det här kan bli riktigt bra!

 13. billing hade bra just med funktionerna för kommentarer. Dels att man kunde redigera, dels att kommentarerna låg kronologiskt, men när man svarade på en kommentar så fick man automatiskt in en länk i sitt svar till kommentaren man svarade på, så det var lätt för läsarna efteråt att bara klicka sig tillbaka. Så han lyckades i alla fall med något.

 14. När det gäller färger är mitt önskemål att man inte väljer rosa eller blått dvs. feminint eller maskulint utan går mot mer ”genusneutrala” färger. God läsbarhet är A och O i alla sammanhang oavsett om man arbetar med hemsidor, dagstidningar eller reklamannonser.

  Har inte samma syn som er 20-30 åringar och just nu måste jag anstränga mina ögon för att läsa. Små rosa prickar i bakgrunden gör det svårt för mig i förhållande till svärtan på typsnittet.

 15. Om de inte vill ha det så då? För mig handlar jämställdhet om allas lika rättigheter och skyldigheter så att de kan välja själva. Personligen ger jag blanka … i hur de väljer.

  Jag kan inte ens se poängen med att tvinga människor till val för det är individer som är viktiga. Om makthavarna ska besluta åt dem är allt annat meningslöst, då är de inte längre individer.

 16. HAr märkt att en del börjar markera vissa kommentarer med ”1+” för att visa gillande. En gillaknapp är därför önskvärd.

 17. barfota: +1 betyder som jag ser det mer medhåll än gillande. De flesta som testat gillaknappar har sett negativa tendenser och tagit bort dem.

 18. Negativa tendenser? Beror kanske på att för många ”gillat” kritik som ibland riktats mot bloggägarens enögda och ibland diktatoriska åsikter, självklart får bloggägaren som inte vill ha någon kritik då ”Negativa tendenser”.
  Ärligt talat så gillade jag gillaknappen… kanske för att jag brukade få ganska många gillar, kan kompletteras med en gillar inte knapp om man vill. Jag vet ärligt talat inte vad som fungerar eller inte fungerar på en blogg, tyckte bara det var kul att s.a.s. få litet pejl på vad andra tycker om en kommentar. Utforma bloggen som ni finner bäst och experimentera er fram till något som fungerar för det stora flertalet.