Vansinne #8 #Könssjukdomar
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tittar på könssjukdomar

Alexandra Charles från Docrates cancersjukhus i Finland sätter verkligen fingret på den ömma punkten i en annonsbilaga i häxträffen (min emfas):

Samtidigt dör varje vecka i snitt 46 svenska män i prostatacancer. Ofta för att cancern upptäcktes för sent.
Prostatacancer är en kvinnosjukdom. Det är nämligen ofta kvinnorna som får i väg sina män till doktorn. Många män sticker huvudet i sanden och vill inte ta i ordet prostatacancer med tång ens. Vi måste ändra på den inställningen.

Jupp. Och livmoderhalscancer är en manssjukdom. När kärringen dör har ju mannen inte längre någon muff att värma pitten i.
fur_muff
©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #8 #Könssjukdomar — 2 kommentarer

  1. Nyspråket breder ut sig.

    kvinnorna var intresserade av att prata om sjukdomen – men inte männen. Så fort jag öppnade munnen för att säga prostatacancer vände de på klacken och gick.

    Tja, de kanske har fått nog av ett annat hälsoproblem: att ständigt bli tillrättavisad av beskäftiga feminister.

  2. Ja, tänk.

    Kvinnor berättade att de klandrade sig själva för att de inte ha varit mer uppmärksamma på sin makes hälsa när de fick veta att han hade drabbats av prostatacancer. De ansåg att de borde ha engagerat sig mer i att få sina makar att göra årliga hälsokontroller, att de inte förstod att en screening borde ha utförts och en kvinna klandrade sig själv för att hon inte förstod att hennes make var sjuk (Harden et al. 2002).

    Kvinnors erfarenheter av att leva med män med prostatacancer: en litteraturöversikt (M Forsberg, M Rittengren – 2010)