Vansinne #13: Prioriteringar
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke har IS i magen

Ledarsidorna.se konstaterade igår att Något stämmer inte. Jag är böjd att hålla med.

Anledningen?

Två nyheter. Sedda tillsammans ger de en ganska bra bild av det svenska vansinnet.

Den första gällde IS. Det lär väl inte vara någon som har missat att vi har ett problem i vårt land med rekryteringen av extremister till IS. Problemet är för all del inte unikt just för oss. Men vi är det land som, räknat per capita, bidrar med flest IS-krigare. Själva nyheten:

TV 4; 24 juni 2015

Sverige kommer inte delta i den grupp inom det europeiska polis­samarbetet Europol som ska stoppa rekrytering på nätet till terrorgruppen IS. Det trots att IS har en stark närvaro på sociala medier i Sverige och cirka 300 svenskar åkt till Irak eller Syrien för att strida för terrorgruppen.

Ställ det mot den andra nyheten gällande den svenska biståndsmyndigheten SIDA:

Kvinnor som tar plats i offentliga diskussioner om jämställdhet på internet utsätts för hot och kränkningar oavsett var i världen de bor. Det menar flera jämställdhets­organisationer som i dag samlades på Sida för att diskutera kvinnors utsatthet på nätet.
– – –
Sida har sedan 2008 tredubblat stödet till kvinnoorganisationer, och många av dessa arbetar aktivt med yttrandefrihetsfrågor. År 2008 gick 47 miljoner kronor av biståndet Sida delar ut till sådana organisationer, 2013 var siffran 180 miljoner kronor.
– Den absolut viktigaste framgångsfaktorn för att jämställdhet ska nås är att det finns en aktiv kvinnorörelse och en aktiv kvinnorörelse kräver en plats att tala på. Det krävs ett offentligt och medialt samtal där kvinnor är aktiva och delaktiga, säger Åsa Eldén, jämställdhetsspecialist på Sida.

Ett annat sätt att se det:

sverige bekämpar med 180 miljoner kronor:
näthat
sverige deltar inte i bekämpningen:
is islamic state

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Vansinne #13: Prioriteringar — 2 kommentarer

  1. Visst är det vinklat i genusvärlden… Men just ”kvinnor som jobbar för jämställdhet”(?) utsätts för hot? Bla, bla, bla…
    Jaså minsann, och OM ifall att, vad kan det bero på? Ställer de frågan, OM det nu är så? Jämför de med hur män behandlas? Som att mannen i offentliga media och i politiken, ända upp i FN, helt har marginaliserats, smutskastas, negligeras? Förutom allt annat som drabbar just män, även globalt. Inte har rösträtt i frågan om kön och genus, om han inte jamar med feminismen förstås, vad nu ”feminism” är idag.
    Dumheten i det offentliga samtalet, i media och politik, organisationer, genusvetenskap osv., om kön, genus, kvinnor och män, ”jämställdhet” mm. Den dumheten har numera överskridit alla anständiga gränser om objektiv saklighet, demokrati, humanism.
    Men vad det hela handlar om är makt, (vilket syns i länken). Dumheten, (gömd bakom kvinnofrågor respektive negligering av mansfrågor) ger MAKT. Och då är det illa…

  2. Stod det till vilka organisationer pengarna gick till och i vilka länder de verkar? Alltså de 180 miljonerna.