Utrivet
avatar

130520 GD_bildUtrivet ur gårdagens Metro. Tur att det var en vanlig kvinna och inte en feminist, då hade han säkert anmälts ofredande. Bara en tanke jag ville visa upp. Undrar hur mycket ”vardagsromatik” som försvunnit efter anklagelser som sexuella trakasserier och sexism?

Teo

Kommentarer

Utrivet — 8 kommentarer

 1. Jag såg också den insändaren och funderade i samma banor. Fast jag tror även feminister uppskattar romantiska gester, så länge de kommer från rätt man.

  Jag visste inte ens att sådant beteende förekom i Sverige förrän mina kvinnliga bekanta började komma upp mellan 30-40 år och pratade om hur glada de blev när de fick en busvissling från en byggjobbare, alternativt hur de saknade att det inte längre hände så ofta.

 2. Komplimanger om utséende glädjer oftast. Men själv skulle jag aldrig våga.

  Undrar vad det är för magiskt med byggjobbare? För det har jag också hört…

 3. En gång på jobbet ska la en manlig kollega handen över min.. några sekunder längre än vad som e normalt liksom. Jag tycker det var mysigt Smile

 4. @Johan Grå:

  ”så länge de kommer från rätt man”

  Det är väl det som är problemet. Istället för att strunta i det oönskade uppskattandet och glädjas åt det önskade, så vill dessa människor bestämma vem som får tycka och uttrycka vad (om de själva och andra personer). Om den ”snygga killen” tittar ner i urringningen är resultatet röda kinder och ett leende (på urringningens ägare), men om ”fel kille” tittar är det äckel och gubbslem.

  Därför uppskattar jag kvinnor som kan ta en komplimang, även en oönskad. Så många plus till den som skrev insändaren.

 5. @Mariel:

  Jag kan dock tycka att man drar gränsen vid fysiskt uppskattning då man inte kan freda sig mot det, om det är oönskat, på samma sätt som mot blickar och ord. Som ung Wink på t-bana, bussar och på jobbet uppskattade jag det aldrig. Och nej jag skulle inte uppskatta det idag heller Smile

 6. @Johan Grå:

  ”Fast jag tror även feminister uppskattar romantiska gester, så länge de kommer från rätt man.”

  Vilket innebär att även feminister anser det manliga könet skall ta riskerna. I detta fall risken att ta reda på om hon tycker det är rätt man. De förespråkar inte att kvinnor har ansvar för ett system som visar vilka män som är rätt man. Och de är heller inte särskilt positiva till PUA som bevisligen kan förvandla fel man till rätt man. Nej rätt man skall vara född rätt man, eller ha blivit det på ”naturlig” väg. Om rätt man blev rätt man genom att lära sig vara det av män som var ännu mer rätt – då duger det inte ens att vara rätt man, man skall ha blivit det på rätt sätt också.