Slaveri eller Sabunis jämställdhet, det är frågan
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke ser rött när han ser en viss svart

Det finns saker som gör mig seriöst förbannad på allvar. Detta är en av dem:

Ett ojämställt näringsliv kommer att straffa Sverige. Vi fortsätter därför i år att skriva anställningsavtal med ­enbart kvinnor under en hel månad, trots kritik från Diskriminerings­ombudsmannen. Det skriver företrädare för teknikkonsultbolaget ÅF.

Det som verkligen får mig att se rött är inte själva uttalandet i sig, utan vem som har varit med och undertecknat denna artikel.

Nyamko Sabuni

Känns chokladpersonen till höger igen? Det är vår före detta jämställdhetsminister Nyamko Sabuni. Hon ägnar sig alltså åt och ställer sig bakom aktiv diskriminering.

Gissningsvis känner sig också männen mer inspirerade än diskriminerade. Jämställdhet är inte en kvinnofråga.

Åh fan! Jaha, jag kan inte tala för andra män, men det enda saker som desa inspirerar mig till är att inhandla en illegal kalasjnikov och gå bärsärkagång bland riksdagisledamöter (inklusive före detta riksdagisbarn).

En före detta minister med jämställdhet som ansvarsområde som så flagrant ägnar sig åt diskriminering borde beslås med järn och sättas i briggen på vatten och bröd under resten av livet. Eller sättas i hårt straffarbete. Som den frihetliga person jag är har jag alltid starkt motsatt mig alla former av slaveri, men ställs jag inför valet mellan Sabunis jämställdhet och att återinföra slaveriet vete fan …
 

[uppdatering 16:45] Jag har redan fått en rasismanklagelse, det var väl kanske inte helt oväntat. Jag skiter fullständigt i Sabunis etniska tillhörighet och hudfärg. Mitt förakt är riktat mot henne som person, inte mot hennes fysiska eller rent biologiska egenskaper. Min kritik gäller också den manliga vitlöken på bilden och övrigt drägg som skrivit under artikeln. Att jag riktar in mig på just Nyamko är för att hon varit, hör och häpna, jämställdhetsminister. Fast det borde kanske heta jämställdhetsminister. Enligt wikiquotes sade Nyamko: ”Du är ett arrogant, respektlöst arsel!” till polisinspektör CG Wrangel i radioprogrammet Studio Ett den 20 oktober 1997. ”Right back at ya, bitch!” säger jag.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Slaveri eller Sabunis jämställdhet, det är frågan — 31 kommentarer

 1. De har ingen anledning att sluta. Vinden blåser ännu deras väg. Jag förstår din ilska, men är orolig för att det du skriver kan vara över gränsen.

  Det kommer att ta tid för män att inse läget, bita huvudet av skammen genom att inse sin sårbarhet och utsatthet, den som du här uttrycker, men som i andras hjärnor kommer att tolkas som ett ont medfött manligt kvinnohat och rasism. Att din kritik inbegriper även den annars så hatade ”vite medelålders mannen” till vänster, kommer att ”försvinna” i tankarna och/eller argumentationen. Jag trodde dock själv mera om Sabuni, så din besvikelse är också min.

  Jag har ibland skrivit och drömt om en manlig frigörelse, som inte är dikterad av kvinnors förväntningar – en slags ”HeforHe”-rörelse, för att parafrasera ett feministiskt initiativ ”till försvar för män” (HeforShe). Denna manliga frigörelse kommer inte att komma till stånd, förrän tillräckligt många män inser att kvinnor exploaterar deras behov av att verka osårbara och starka. Den enda rörelse som verkar ta detta på fullt allvar idag, är MGTOW-rörelsen (Men Going Their Own Way), såvitt jag kan se.

 2. @John Nilsson:
  Jodå, jag har redan fått en rasismanklagelse. Jag skiter fullständigt i om hon är svart, vit eller gredelin, men hon har dubbla frikort som både kvinna och svart och eftersom all kritik per default kommer att klassas som kvinnohat …

 3. Jag tycker också att flera saker i inlägget var över gränsen.
  Jag tycker att du borde skriva om det med samma budskap men med andra uttryck.

 4. @ Dolf,

  Du och vi andra vita män är utsatta för försök till utrotning. Så enkelt är det!

  Det förefaller möjligt att detta är en närmast garanterad effekt över tiden av att ge kvinnor bestämmande politiskt inflytande.

  @John Nilsson:

  ”Den enda rörelse som verkar ta detta på fullt allvar idag, är MGTOW-rörelsen (Men Going Their Own Way), såvitt jag kan se.”

  Jo, så verkar det vara. Jag har läst en del av deras material och kan absolut förstå att det är en populär och vettig lösning för vanliga vita män. En väldigt stor del av unga män i västvärlden är de facto redan MGTOW, även om de inte vet om det.

  Men det är också en form av kapitulation. Man säger i princip att nu skiter vi i det här och låter våra länder brinna ner. Många verkar aktivt se fram emot detta.

  Fast jag har ingen direkt lösning. Det verkar som att processen måste få löpa ut. Muslimerna är nog de enda som klarar av att hantera feministerna och de två grupperna är som gjorda för varandra.

 5. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Jodå, jag har redan fått en rasismanklagelse”

  Kvinnor och ”rasifierade” har full rätt att förolämpa vita män, men motsatsen är strängt förbjuden.

  Låter som vilken slavstat som helst! Heloterna ska inte sticka upp! Men härskarna får självklart säga vad de vill!

 6. @Utlandssvensk:

  ”Jag har läst en del av deras material och kan absolut förstå att det är en populär och vettig lösning för vanliga vita män.”

  Det är nog bättre att säga ”västerländska” än ”vita” män här. MGTOW verkar även vara väldigt populärt bland t.ex svarta i USA.

 7. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Har du sett den här:

  Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS

  https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

  Den var uppe här i en debatt för några månader sen och den verkar ha blivit väldigt stor på Youtube. Över 20.000 kommentarer!

  Jag la upp den på en annan svensk debatt sida, DGS, och reaktionen var intressant. Några damer blev rasande, flera herrar tyckte sig se ljuset och en white knight svamlade lite.

 8. @MJ:
  Det kanske var över gränsen, men det var ett känsloinlägg, och var menat att vara ett känsloinlägg. Jag behövde lätta på trycket.

 9. @Utlandssvensk & @Utlandssvensk & @Utlandssvensk:
  Jo, jag har ju tagit upp dessa saker tidigare (om etnisk rensning i Förlåt för i går tjejer och slavstat i Sverige – en modell för ett slavsamhälle).
  Och youtube-klippet ger onekligen en del att fundera på. Men ingen av betydelse kommer väl någonsin att se det. Istället lägger en utredning idag förslag om strängare straff för sexköp. Man får väl glädja sig åt att de i alla fall avrådde från att göra avsteg från principen om dubbel straffbarhet för att göra sexköp utomlands åtalbara. Fast ansvarig minister är väl inte övertygad …

 10. @Utlandssvensk:
  Rent allmänt bör folk bedömas på sina individuella kvaliteter, men filmen belyser i viss mån hur västerländsk demokrati är felkonstruerad.

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Alltså jag vet inte om det var över gränsen. Jag antar att jag vet vilka två invändningar folk möjligen har. Personligen tycker jag först och främst det var onödigt att välja den simpla vägen och ta efter Daniel Suhonen.

  Det där att skriva man får känslan att ta en Kalasjnikov är helt enkelt inte det minsta originellt. Hur skall folk se skillnaden mellan Kommunister, Nationalister och Genusdebattörer när allihop drar referenser som tyder på för mycket Call of Duty?

  Sedan har vi det där med att återinföra slaveriet. Det kanske inte framgår så bra när jämförelsen är med jämställdhet, givetvis hennes egen modell men ändå. Det kanske blir tydligande om du skriver ”om jag får jämföra med Sabunis ”jämställdhetsande”? Bara ett förslag. I vilket fall som helst, då Suhonen redan dragit den där om Kalasjnikov så tycker jag vad gäller den formuleringen att det behövs nytt material.

 12. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Rent allmänt bör folk bedömas på sina individuella kvaliteter”

  Det är möjligen önskvärt, men helt orealistiskt i en kamp för att överleva.

  Anser du att en indian i Nordamerika borde ha gjort en individuell bedömning av alla vita? Borde RAF ha analyserat varje enskild tysk pilot?

  Kan det vara så att västerländska män dör ut för att vi saknar något som alla andra har, nämligen en grundläggande gruppsolidaritet och vilja att stå upp mot alla som hotar denna?

  Eller är det bara hybris? Efter att totalt ha dominerat planeten under flera hundra år har vi kommit fram till att alla varningar från historien inte längre gäller för oss? För det finns nog inget tabu som är mer universellt än det mot att ge kvinnor bestämmande inflytande. Vi har fått lära oss att detta beror på att alla som har levt innan oss var fördomsfyllda förtryckare. Men kanske var de endast överlevare och de som bröt mot detta tabu lämnade inga spår….

 13. Hej.

  (För tydlighet: allt utom stycket inom klamrar bör läsas som en smula humor.)

  Hrm, jag har nyligen fyllt på min Diskriminerings, Utanförskaps & Minoritetskvot (förkortas DUM), så jag skulle nog kunna gå loss på en högavlönad kvinna med politisk karriär ifall behovet finns.

  [Skämt åsido – vi vet vad hennes resonemang och liknande åtgärder leder till rent praktiskt. Sämre forskning, sämre utveckling, dyrare produkter, vilket gör att framstegen sker allt mer och i allt högre tempo på annan plats än där undermåliga personer kvoteras in oavsett eventuell kompetens.]

  Släktforska lite vet jag; du hittar säkert någon av rätt identitetspolitisk och postmodernt relativistisk klassificering för att kunna vräka på utan fara. Kanske 1/32-dels same? Duger det? Man vet aldrig vilka alibin man kan gräva fram i den här erans rasistiska samhälle, där vi alla är reducerade. glöm inte att skylla allt på alla krig USA alltid startar mot alla – då är det ju aldrig ditt fel då heller.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 14. @Erik:

  ”Tycker den här är lite mer väl avvägd på det temat.”

  Väl avvägd? Jag trodde att detta var Dolfs tråd! Du måste ha hamnat fel!

  Skämt åsido, så lyssnade jag på den. Fin brittisk engelska och jag har inga direkta invändningar, men det är inte samma tema. Klippet som jag länkar till försöker att besvara frågan om orsaken till de symptom som beskrivs i din video. Detta är mycket svårare. Allt gå in på ett universitet och påpeka alla tokerier har absolut ett värde, men det är inte samma sak som att filosofera över varför det är så.

  Jag är öppen för alternativa förklaringar och är långt ifrån säker på att det jag länkade till är sanningen. Men det är väldigt modigt att ställa frågorna och samtidigt erbjuda möjliga svar!

 15. @Erik:
  Det var inte menat att tas bokstavligt. Eldkastare eller bazooka funkar bra för mig med. Det sagt, jag tror det framgår av kontexten att det är en viss skillnad på vad jag och Suhonen säger. Jag uttrycker bara min allmänna pissed-offness och ilska på politiker, Suhonen argumenterar ju faktiskt för någon form av revolution.

 16. @Rikard:
  Behöver knappast släktforska för det. Går jag bara tillbaka tillräckligt många generationer har jag släktskapsband med alla.

 17. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Hehe, ja det var väl mest menat som att vara syrlig över hur sådana som Sabuni, Suhonen och andra ’jämställdhetsare’ faktiskt är rasister på riktigt: egenskaper, inte meriter, gärningar och kunskaper.

  Det går ju att manövrera in sådana i en retorisk grenklyft genom att fråga hur de vet att någon är ’rasifierad’ eller inte. Alla barn med exempelvis en sudanesisk och en svensk förälder får inte samma nyanser i pigmenteringen. Med lite resonerande brukar de prata in sig i ett öppet (för publiken) rasbiologiskt hörn.

  Detsamma gäller socialistiska strävanden om ’allt åt alla’: ”Hur gör vi när vi två vill ha samma strandtomt och har samma behov?” Det brukar sluta med att socialisten tappar humöret.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 18. @Rikard:
  Jodå, minns en kille jag jobbade med, hans mor var vit (lika vit som jag, jag träffade henne vid några tillfällen) och hans fader måste ha varit kolsvart, för han själv var en klar och tydlig ”neger”. Han syster var också hon lika vit som jag, och såvitt jag vet var de helsyskon.

 19. @Rikard: @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  I USA har man slutit cirkeln och i vissa fall officiellt gått tillbaka till de gamla definitioner som gällde i de konfedererade staterna (dvs. sydstaterna under inbördeskriget).

  Jag hinner inte gräva upp några länkar nu, men reglerna var något i stil med en 16del eller en 32del icke vitt blod för att klassas som mulatt och samma gäller nu i vissa fall för att ha rätt till ”affirmativ action”.

 20. @John Nilsson:

  Tja, det är väl helt rimligt!

  Västerländska kvinnor gillar muslimska män och vice versa, så det bör ju funka fint!

 21. Egentligen var det Iran som satte ihop sitt team med män efter att de fått reda på att EU skulle skicka bara kvinnor.

 22. @Utlandssvensk:
  Den unkna frukten av nutidens intersektionella feminism och antirasism? Om man ville visa upp europeisk jämställdhet skulle man väl ha skickat en grupp med både män och kvinnor, i lika proportioner? Det man nu visar upp är något annat, gynarki, eller nåt.

  Känner obehag inför den bilden, mot bakgrund av vad feminister och antirasister själva säger om vikten av köns- och rasmässig representation.

 23. @John Nilsson & @Utlandssvensk & @Magnus Karlsson:
  En väldigt lustig form av diplomati, om jag får säga min mening. Det görs ju som en uppenbar och medveten provokation. Vilket torde vara kontraproduktivt när man ägnar sig åt diplomatiska förhandlingar. Eller har jag missat nåt?

 24. Är inget nytt. Jo att man går ett steg längre och skriver anställningsavtal med ”enbart” kvinnor. Inkvoterade har de varit länge. En IT-konsult sökte kvinnor utan utbildning eller erfarenhet. Det stod så i annonsen. Att vara intresserad räckte. Hade kvinnor verkligen varit hindrade att ta dessa jobb så vore det okej. Men så är inte fallet. Man vidtar en åtgärd grundad på en felaktig slutsats. Det lustiga är att när tjejer jobbar inom IT så har de sällan tålamod för problemlösning och glider lätt in i den sociala rollen – prata med kunder, intervjua personer som ska anställas osv. Sitta för sig själv och fnula på ett problem verkar vara en killgrej. Vi är biologiska varelser innerst inne.