Quicka kwastar sopar slarvigt
avatar

Eders Ödmjuke funderar lite över det här med falska anmälningar och föreslår en ändring

Eftersom det här är ett forum där jämställdhet och genusvansinnet i vårt samhälle diskuteras och kritiseras brukar diskussionen våldtäkter kontra falska anmälningar dyka upp titt som tätt. Vad jag tar upp i det här korta inlägget är i sig självt helt frånskilt från jämställdhet/genus, men jag tror att parallellen och relevansen är tydliga för alla och envar utan att jag behöver visa på det explicit.

Som ni säkert noterat har nu Thomas Quick till sist blivit frikänd från det sista av de mord han tidigare dömts för. Och idag publicerade skvallerblaskan nummer 1 en artikel om hur Kwast styrde utredningen med järnhand. Det här har fått mig att fundera lite över det här med falska anmälningar, jäv osv. Det brukar sägas ganska ofta från vår sida i debatten just när det gäller våldtäkter att falska anmälningar skulle ha samma straffvärde som brottet det gäller.

Jack the Ripper mördade fem, herr Borgström har fler justitiemord än så på sitt samvete

Tillämpas detta i fallet Thomas Quick borde då van der Kwast, Borgström, Penttinen med flera åtalas och få straff motsvarande de för seriemördare. Me like.

Quick har alltså friats från morden, men de riktiga mördarna kommer fortsatt att gå fria eftersom så lång tid förflutit att alla morden utom ett hann bli preskriberade innan lagändringen som tog bort preskriptionstiden trädde i kraft. (Bara för att man inte ville att Palmemordet skulle preskriberas, så var det alltså med allas lika värde.) Det finns således bara ett enda mord kvar där det fortfarande är möjligt att åtala någon för det.

Det som jag dessutom tycker är väldigt tragiskt är att inte bara har alla morden utom ett preskriberats, alla brotten (vad nu själva brottsrubriceringarna skulle vara) i justitiemordet på Quick som Kwasten, Borgström, Penttinen och resten av packet gjort sig skyldiga till har även de preskriberats.

Vilket leder till mitt förslag på lagändring (någon får gärna finslipa det juridiska gobbeldigooket så det blir riktig juridisiska av det):

1a. Preskriptionstiden för falsk tillvitelse, anmälan, vittnesbörd eller annan medveten implicerande gärning som leder till eller potentiellt kan leda till att en människa straffas för ett brott denne icke har begått skall, om inte annat sägs i 1b, motsvara preskriptionstiden för brottet som tillvitelsen, anmälan, vittnesbörden eller den implicerande gärningen gäller.

1b. Falsk tillvitelse, anmälan, vittnesbörd eller annan medveten implicerande gärning som leder till att en människa straffas för ett brott denne icke har begått preskriberas EJ under tiden att brottet avtjänas, och förlängs på nytt så att preskriptionsperioden INLEDS när den oskyldigt dömde frias från det felaktigt utdömda straffet.

2a. Straffet för falsk tillvitelse, anmälan, vittnesbörd eller annan medveten implicerande gärning som leder till eller potentiellt kan leda till att en människa straffas för ett brott denne icke har begått skall motsvara straffet för brottet som tillvitelsen, anmälan, vittnesbörden eller den implicerande gärningen gäller.

2b. Om oskyldig person avtjänat eller avtjänar straff skall MINIMIstraffet för falsk tillvitelse, anmälan, vittnesbörd eller annan medveten gärning motsvara dubbla det straff den oskyldige faktiskt avtjänat

2c. Om oskyldig person genom straff eller på annat sätt drabbats ekonomiskt eller på annat sätt (förlust av arbete, bostad, socialt etc.), skall de som döms för falsk tillvitelse, anmälan, vittnesbörd eller annan medveten gärning UTÖVER STRAFFET åläggas att EKONOMISKT KOMPENSERA den felaktigt dömde SÅ LÅNGT SOM ÄR MÖJLIGT.

3. Person som är verksam inom rätts- eller domstolsväsendet och gör sig skyldig till tillvitelse, anmälan, vittnesbörd eller annan medveten implicerande gärning skall (oavsett om oskyldig person fälls eller frias) med omedelbar verkan förlora alla licenser, tillstånd och privilegier förknippade med nämnda verksamhet och förbjuds oåterkalleligen att vara verksam inom rätts- och domstolsväsende.

Det var väl ett fruntimmer på Säter som också var med i Kwastens gäng?

Det svenska rättsväsendet behöver verkligen städas upp. Jag hatar personligen att städa, men gjorde det precis i veckan, så jag kan bistå med en fungerande kwast som gör det den skall, sopar bort dynga och skräp.

Dubbelt tragiskt är att Quick sitter kvar på psyket trots att han friats från alla morddomarna, och jag tvivlar på att han kommer att bli utsläppt.

Spärra in Kwast, Borgström, Penttinen et al på Säter och tvångsmedicinera dem under återstoden av deras liv till det hallucinatoriska helvete de förtjänar.

Publicerat i Dolf Märkt , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Quicka kwastar sopar slarvigt — 15 kommentarer

 1. Pingback: Quicka kwastar sopar slarvigt | UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal

 2. Det finns fall som liknar Sture Bergwalls i vissa avseenden.
  Nu tycker jag inte någon ska fällas för mord som personen inte kan bindas till (det saknas teknisk bevisning i samtliga mordåtal), och jag är rätt övertygad om att SB är oskyldig – till dessa. Däremot är han dömd för rån, sexuella övergrepp och lite annat smått och gott, som vad jag förstått lett till att han hamnade i den psykiatriska slutenvården. Så, om han är tillräckligt frisk att vistas ute bland folk, det är en helt annan fråga.

  En som verkar ha åkt dit på samma premisser, där rättsväsendet anser att en person är skyldig, och satts dit för ett annat brott, är Helge Fossmo. Hans första hustru dog under väldigt märkliga omständigheter, men det gick inte att sätta dit Fossmo för det. Vad gör man då? Jo, man ger honom maxstraff för ett annat brott (anstiftan till mord), livstid, medan mördaren får några år på Vadstena. Det lyser igenom att rättsväsendet tänkt att ”nu jävlar sätter vi dit honom för det första mordet, hitta på nåt!”
  Det Helge Fossmo sms:ade till Sara Svensson, är ungefär i klass med när Unni Drougge twittrar ”snälla kan nån skjuta Björklund”. Om nu nån verkligen skulle skjuta Björklund, tror nån att Unni Drougge skulle få livstid för anstiftan till mord? Eller att Kawa Zalografzky skulle få det om Per Gudmundsson mördades?

  Sen har vi ju rättsskandalen kring Catrine da Costa, där man inte ens kunnat döma de åtalade överhuvudtaget, men istället gett dem yrkesförbud.
  (Man skrev att de åtalade var skyldiga i domskälen, inte i domslutet där de frikänns. Teknikalitet med förödande konsekvenser). Där har ju aset Hanna Olsson bedrivit sin personliga vendetta på män i största allmänhet.
  Detta med att man inte får prövningstillstånd för yrkesförbudet i förvaltningsdomstol STINKER lång väg.

 3. Jag håller med i allt!
  Dessa rättegångar med så katastrofal konsekvens för de tilltalade, med bland andra Da Costa-fallet, ”Ulf”-fallet och nu Quick-fallet är så fruktansvärt upprörande så något måste till. De falska tillvitelser som gjorts, de humbugexperter som anlitats, de åklagare som fuskat med bevis, advokater som inte gjort annat än säkrat sin ersättning. Ingen bland dessa har blivit utmätta ansvar, ingen! Istället får du och jag som skattebetalare, inte bara betala gigantiska för egon uppblåsta rättegångar utan även de skadestånd som staten döms att betala. Lek med skattemedel, och så säger de att de har brist på resurser!!!
  När polisen får tag i en misstänkt gärningsman borde väl för tusan det första vara att göra en test för att se om det går att utesluta den misstänkte som gärningsman. I stället gör man allt för att fabricera bevis och gömma undan det som talar för ett friande. Varför? Hade man arbetat efter uteslutningsmetoden hade kanske de verkliga gärningsmännen kunna fällas i stället!

 4. Det måste vara konspirationsteoretikern hos mig som spökar men jag tycker att det är lite konstigt att Quicken överklagade sina morddomar precis när preskriptionstiden gick ut…

 5. Ja Borgstöm som trodde på dessa konspirationsteorier att Quick för runt i norden som en rasande furie och mördade folk på löpande band vilket vilken dussin advokat som helst hade genomskådat.
  Att han jobbade på jämo var väldigt passande som var konspirationernas högborg men en tröst i eländet är att i historieböckerna där Quick fallet har en självklar plats kommer Borgström för alltid framställas som ett varnande exempel på hur en advokat inte ska agera och få ett löjets skimmer över sig.

 6. Jag höll på att sätta kaffet i halsen i morse när detta togs upp i morgon-tv (minns inte om det var svt eller tv4). Men det var nån höjdare inom rättspsykiatrin som intervjuvades på telefon om ”skandalen” och han tog upp att det hade gått helt överstyr på 80-talet med direktiven att kvinnor och barn aldrig ljuger och att män mellan raderna ”alltid är svin” (hans egna ord). Och att det troligtvis fanns flera liknande fall (fällande domar pga tveksamma vittnesmål).

  Intervjuvaren blev helt tyst och det avslutades snabbt, kanske inte riktigt vad de kommit överens om.

  Kanske inget jättescoop, men hade det inte varit direktsändning är det väl inget vild gissning att detta aldrig hade visats.

 7. @Magnus:
  Det finns en tydligare likhet i det fallet. ”Barnflickan” var inte den som sköt, hennes erkännande är falskt och nästan lika dåligt som Quicks. Dessutom verkar det som att sektmedlemmarna satte dit Fossmo för att skydda den verkliga anstiftaren ”Kristi brud”, händelsevis också samma person som hade något att vinna på att de två offren röjdes ur vägen (förresten samma person som hade något att vinna på Fossmos första frus död).
  Fossmo är inte oskyldig, men inte så skyldig som han har framställts.

 8. @Bengt Andersson:

  Det gör nog polisen i och för sig. Är det så att polisen bedömer att åklagaren inte kan använda sig av förhörsmaterialet så ska de släppa personen, spelar ingen roll hur säker man är på att personen har begått ett brott. Och går det till åklagaren så ska förundersökningen hålla i rätten, eftersom det är åklagaren som ska bevisa den åtalades skuld, inte tvärtom.
  Håller inte förundersökningen ska inte åklagaren väcka åtal, oavsett hur säker vederbörande är på skuldfrågan.
  Och även om det blir ett åtal, så kan det alltid bli en frikännande dom i rätten.

 9. Men för att dömas för falsk tillvitelse o liknande måste man veta att det är lögn. Eller man måste visa bortom rimlig tvivel att personen visste det inte var sant. Uppsåtsbrott. Borgström, vd Kwast o Pentinen trodde verkligen att Qvick var skylldig. Däremot har de garanterat begått tjänstefel. För det krävs inte uppsåt. Bara att man är tillräckligt inkompetent.

 10. Dolf, skriver i inlägget:

  ”2a. Straffet för falsk tillvitelse, anmälan, vittnesbörd eller annan medveten implicerande gärning som leder till eller potentiellt kan leda till att en människa straffas för ett brott denne icke har begått skall motsvara straffet för brottet som tillvitelsen, anmälan, vittnesbörden eller den implicerande gärningen gäller.”

  I ”Manifesto of the Black Ribbon Campaign (as at 15 January 2011)”, kan man läsa följande:

  ”6. False Accusations

  People making false accusations (such as accusations of rape or child sexual abuse) should be prosecuted as a matter of course and police policy, and the penalties should be made equivalent to the penalties involved in the type of crime that the false accusation related to. This is necessary as a deterrent.”

  ( http://peterzohrab.tripod.com/manifest.html )

  På nämnda hemsida finns också en bok, ”Sex, Lies & Feminism”, att läsa online (se första nedanstående länken). Boken kan synas gammal (internetversioner från 1999 och 2002), men delar av hemsidan som helhet har i alla fall uppdaterats så sent som 4 juli 2013. Mannen som förestår sidan verkar också kunna en del om juridik, vilket ses bland annat under rubriken ”Issues” (andra länken nedan). Något för Teodor och andra juridikintresserade och -kunniga, kanske?

  http://peterzohrab.tripod.com/contents.html
  http://peterzohrab.tripod.com/issues.html

 11. Apropå Klabbe Borgström (fan, efter att ha läst Joseph Cauxs ”Café Rättvisan” är det SVÅRT att inte skriva Klangström) … JämO fick ju skämmas ögonen ur sig förra året i tidningen ”Chef”. Katri Linna på JämO blev utsedd till Sveriges sämsta chef, alla kateorier. Regeringen avskedade henne uder rätt förödmjukande former, typ offentlig schavottering.

  Hatar att länka till skithuspappret, men ändå:
  http://www.aftonbladet.se/wendela/jobbet/article11961528.ab

 12. Svenskt rättsväsende är extremt duktigt på att skyla över och dölja misstag och fel i systemet eftersom systemet helt och hållet bygger på allmänhetens tilltro till det.
  Utan tilltro rasar systemet och därför är fel inom rättsväsendet av underordnad betydelse! (Så länge som det bara drabbar enskilda personer och enbart få får vetskap om det)

 13. De som nu skäller på Borgström mfl borde kanske oxå fråga sig hur de som var ansvariga för ” vården” av SB ska ta ansvar. Det var ju trots allt inte Borgström mfl som fixade benzo mm t SB.

  Med detta sagt har nat. CB skött sitt uppdrag totalt genomuselt.