Politiska fjärtar vill ha sex i förskolan
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke granskar den koprofila sexualpolitiken

Fi kräver att barnen skall få sex i förskolan. Jepp. Sant. Läs själva, direkt saxat från sidan 30 av deras partiprogram (min emfas):

18 Fi kräver att alla elever i förskolan, grundskolan och gymnasiet får återkommande sex och samlevnadsundervisning. Undervisningen ska ta utgångspunkt i ett normkritiskt perspektiv och inkludera gränssättning som tema.

Det är för övrigt exakt samma punkt som punkt 87 på sidan 27, så det ligger dem verkligen varmt om hjärtat.

Personligen skulle jag vilja se att barnen får lära sig korrekt svenska, inklusive sådana subtila finesser som korrekt användning av bindestreck. Men det kan få vänta tills den riktiga skolan. När de är på dagis (a.k.a. ”förskola”) kan de, vad mig anbelangar, få leka och utforska världen på sina egna villkor.

Äpple o Apelsin som har sex

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Politiska fjärtar vill ha sex i förskolan — 14 kommentarer

 1. Det illustrerar alltför tydligt hur prioriteringarna är sneda hos di rosa. När inte ens de politiska partierna förmår använda sig av korrekt svenska är vi riktigt jävla illa ute.

  Det är för övrigt inte bara FI som gjort bort sig språkligt på senaste, som ni vet.

 2. Om fokus är pa att sätta gränser är det svart att föreställa sig hur utbildningen blir normkritisk.

 3. @Grrblt: Du hajar väl att det inte är stavningen jag vill belysa?

  @Alex: Vilka mer syftar du på, folkpartiet?

  @Anders: Är man normkritisk ska man väl inte acceptera några gränser? Inte ens ”nej”!

  @Men@Work: Uj, kolla deras partiprogram, det är ju länkat i inlägget. Det är mycket normkritik, genusperspektiv och hbtq på alla möjliga och omöjliga nivåer. Inklusive lärarutbildningar och gud vet vad.

  @Kollen: Härskartekniker är härskna tekniker. Anser jag.

 4. Tur att du inte gjorde en illustration vad Fi vill ha…. då hade det blivit åtal.

 5. Än så länge ja. Men vänta bara. Tankepolisen… snart i en hjärna som var din.

 6. @Grrblt:
  Bakgrunden till inlägget var en twitterdiskussion som Toklandet tog upp i sitt inlägg #FiSvarar igår. Rebecca Weidom Uvell satte hårt åt Fi i en twitterdiskussion om just punkten att man vill ha obligatorisk sexualundervisning i förskolan. Jag noterade bara att det faktiskt står ”sex”, vilket givetvis är en helt irrelevant detalj i sammanhanget, men jag hade ingen lust att skriva ett långt inlägg om saken (eftersom jag redan hade fokus på inlägget om Malin Roos) så jag valde att bara raljera lite. Det viktiga i sammanhanget är förstås att det handlar om förskolan. Inte att man råkat tappa bort ett bindestreck. Jag gör mig lustig över skrivfelet, men det är inte det som är poängen.

 7. @Grrblt:
  Hur vet vi att det är ett ”skrivfel”?
  Skribenten kanske inte ens KAN skriva korrekt och därmed förståelig svenska?
  Vill man diskutera något är det, iaf för mig, viktigt att uttrycka sig distinkt och korrekt så att det är RÄTT budskap som går fram.
  Queen Mona S svamlande om att det inte e vicktigt att stava rett, bara man festår vassom menas går INTE hem hos mig! Big Smile

 8. @Jerka: De har fått till det korrekt på andra platser i programmet, så jag skulle tro att det slarv. Och gäller det en sådan sak som partiprogrammet låter man väl både skrivandet och korrektur falla på de mer språkligt kompetenta medlemmarna. Och det bör väl t.o.m. fisarna ha några, annars hade de säkert inte ens lyckats bilda parti.

 9. Okay? Så vad menas med förslaget?

  Så vi ska lära barnen att ingen (man?) får röra vid deras ädla delar under en period i livet då de fortfarande behöver hjälp på toa?

  Eller ska vi lära dem att det kan vara skönt om någon faktiskt gör det? Något vissa är fullt medvetna om, och andra inte kommer upptäcka på flera år än.
  *********

  Gränssättning gäller allt. Barn markerar i regel om de inte uppskattar något, för att sedan finna sig i det. De har inget annat val, de har ingen makt mot vuxna. Detta oavsett om de måste gå och lägga sig på kvällen eller om de bir slagna.

  Men man har nog större framgång om man lär vuxna att hantera barnets protester. Antingen genom att, när det är möjligt, respektera barnets vilja; eller, om barnet är gammalt nog för det, förklara varför man måste bortse från åsikten.

  Och sedan inte haka upp sig på just sex(uella handlingar) hela tiden.

  Teo