… och ett värdigt slut
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke begrundar när slutet börjar

Jag avslutade gårdagens inlägg om postnatal abort med en retorisk fråga om återinförandet av ättestupan.

Om folk nu faktiskt skriver på upprop för att man skall kunna genomföra sen abort upp till 5 år efter att barnet har fötts så säger det väl nästan sig självt att det finns de som glatt ställer sig bakom krav på obligatorisk eutanasi av äldre för att minska på vårdkostnader.

Samhällsekonomiskt finns det väl inte så mycket att invända mot idén med obligatorisk eutanasi. Fast jag personligen tycker inte det är så där helt tilltalande.

Hur som helst, tyckte den här passade som motvikt till gårdagens abortvideo:

Det verkar vara flera av de som skriver på som faktiskt på allvar betraktar det hela som en bra idé. Jag undrar lite vad de har tänkt sig för åldersgräns för eutanasin. Jag drar mig till minnes den (i mitt tycke) ganska schyssta filmen Logan's Run från 1975 där man terminerades när man fyllde 30. Något säger mig att de som skriver på uppropet har en något högre, och ganska avlägsen, ålder i åtanke. Fast åtminstone snubben med Copenhagen på tröjan verkar ju inte vara alltför långt ifrån pensionen.

Det verkar vara lite så och så med självbevarelsedriften hos en del.

passagens_attestupa

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

… och ett värdigt slut — 4 kommentarer

 1. Pingback: Postnatal abort | Genusdebatten

 2. Det är ju ganska lätt, när hälsan sviktar och man blir en belastning för sin omgivning då avlivas man. Möjligen bör man ha ett undantag under barndomen (utom de första fem åren då)

 3. EdersÖdmjuke, cynism är farlig och emellanåt, tyvärr, kan den upplevas som verklighet/seriöst, tag en titt på karaktären i Köpenhamns-tröjan, serju rätt välmående ut och att komma dit har tvingat till liiite merän ”- våra vänner från kolonin” .

  Nåväl föratt dra det vidare och att tycka något är gott eller bra eller fint och kan dessa han något med glädje att göra, måntro. Därmed återstår relativisering (cynism) och hur mycket bra är skavisäga, ättestupa?

 4. Hej.

  Förslag på andra intervju/enkät-frågor:

  >Obligatorisk organdonation
  >Obligatorisk bloddonation
  >Obligatorisk återanvändning av avlidnas kroppar
  >Obligatorisk mångfaldsupplevelseplacering
  >Obligatorisk resurskvotering

  Det hänger bara på språket.

  ”Allting går att sälja med mördande reklam – till och med konserverad gröt…”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare