När toaletterna tystnat!
avatar

Eders Ödmjuke

Ni vet väl att det är den internationella toalettdagen idag? Dagens Nyheter uppmärksammade oss på det igår med sin artikel Toaletterna tar för mycket skit. Jag har ju gjort min del när det gäller spridningen av skit senaste tiden, så jag misstänker att jag inte bara är ett första klassens arsel utan också kan räkna mig till toaletterna. En sak som jag spolade ner på fel ställe var när jag fick en akut mental härdsmälta (orsakad av flera dagars arbete med mer eller mindre kronisk sömnbrist, jobbiga högstadieelever och så att tilltalas som en mentalt efterbliven femåring av flera arroganta feminister(?) på Charlottes blogg) och i ett utbrott av affekt vräkte ur mig:

Visst det är din blogg, så varsågod. Bete dig som ett tredje klassens arsel själv. Och ta era jävla ätstörningsproblem och era förbannande skönhetsideal och stoppa upp dem i valfritt hål. Bitches.

Inte mitt ljusaste ögonblick. Jag tänker skriva ett mer utförligt inlägg om vad som ledde upp till detta och efterspelet av det. Hade tänkt göra det idag, men jag har annat på gång som gör att det inte hinns med. Så jag nöjer mig med den här snabbisen för att ändå ta upp det i koppling till toalettens dag. Det var egentligen meningen att jag skulle få den här grodan ur världen redan i förra inlägget, men då ilskan hade runnit av mig och jag var tillbaka i mina mer normalt balanserade tankebanor glömde jag rätt och slätt av det.

Men Charlotte, om du läser det här, du ser att jag håller mitt ord. Jag tar nu upp den här fadäsen här och tar ansvar för den. (För den oinvigde kan jag tala om att hon antydde att jag hade glömt att ta upp det för att det skulle vara bekvämt, jag tror hon har tagit bort både den kommentaren och mitt svar på den, jag hittar dem inte just nu i alla fall, så kan inte återge exakt vad hon sa.)

Jag tänker inte försöka rättfärdiga mitt utbrott. Det var en härdsmälta. Faktum är att jag morgonen efter när jag fått lite sömn och lugnat ner mig (detta var alltså innan mitt ”gubbjävel”-inlägg) själv, i en ganska lång kommentar tog avstånd från det.

Charlotte har dock sedan dess skrivit flera inlägg om saken. Hon påpekar bland annat att hon ”har inte modererat bort några manliga röster från den här bloggen”, och i ett senare inlägg ”anledningen till att jag inte skrivit i dag är att jag helt enkelt inte hunnit, inte att jag låtit mig tystas.

Jag vill i detta sammanhang påpeka att ingenstans har jag försökt hindra Charlotte från att uttala sig. Jag till och med uttryckligen bjöd in henne och hennes supportrar att kommentera på mitt tidigare inlägg. Inte i särskilt trevlig ton, det medges, men en inbjudan icke desto mindre. Och jag upprepade denna inbjudan i postade kommentarer på de (då två) relevanta inläggen på hennes egen blogg. Så det handlar inte om någon rent ”retorisk inbjudan”.

Charlotte har nu, om jag förstår det rätt, blockat alla från GD på sin blogg, och anklagar även Ninni, Erik och Bashflak (som inte ens är med och driver GD) för mina eskapader. Vad de nu har med saken att göra. Dessutom hävdar hon att jag hänger ut henne, trots att jag aldrig använt mer än hennes förnamn och, som jag tyckt varit befogat, länkat till hennes egen blogg. Dessutom dristar hon sig till att påstå att jag skriver i skydd av anonymitet, trots att hon själv nämner mig vid namn (”Anders Ericsson” om nu någon skulle ha missat det. Kan tillägga för ordningen skull att mitt fullständiga namn är ”Karl Anders Ericsson”. Fler namn än så har jag inte.)

I går kväll blev jag informerad om att mitt inlägg och mina kommentarer skulle ”gås igenom” för att se om något behövde tas bort. Ingen för mig begriplig anledning gavs. Det handlade bara om ”god ton”.
I morses såg jag nämnas att en av oss (inte jag) kontaktats beträffande en eventuell polisanmälan, och att detta då skulle vara skälet för granskningen.

Jag kan inte låta bli att undra vem det är som försöker tysta vem.

Jag vill med anledning därav påpeka att skitlukten försvinner inte för att man tystar toaletterna hur mycket man än försöker maskera den med rosendoftande parfym.

Att det sedan också råkar vara den internationella mansdagen spolar vi med övrig skit, eller hur?
3263964-3090549-the-silence-of-the-lambs-hannibal-lector-5080574-1020-576

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

När toaletterna tystnat! — 46 kommentarer

 1. Varför ska du be om ursäkt för vad någon annan är orsaken till? Det var hon själv som satte debattklimatet, som aldrig är särskilt trevligt på feministbloggar överhuvudtaget.

 2. Pingback: När toaletterna tystnat! - UmeNytt.se - Nyheter Sverige

 3. Pingback: Mansdagen och feministisk människosyn | WTF?

 4. Polisen ? Har dom inte riktiga problem att lösa?

  Man kan ju även fundera på hur hennes egen moderering fungerar? Ett par kommenterar där ett av hennes fans upprepade gånger kallade mig ’råtta’ ligger fortfarande kvar, snart tre dagar senare.

 5. Vilken fantastisk het potatis denna debatt är Wink. Jag tycker nivån inte är så illa, men skulle nog tycka att man kunde plocka bort kommentarer som ger sig på personer och inte argumenten. Det sämsta vore iaf om man censurerade eller stängde ute folk pga såna här lite hetsiga argumentationer. Alltså det är väl ett tecken på att det måste diskuteras, luftas mer?

  Dolf jag tycker inte du är varken en kvinnohatare, gubbelem eller nån annan feministisk svordom Wink

 6. .
  Ere någon form av bloggdrev pg?
  Dolf , jag liker att du lurar på en skriftlig ursæckt , før dina måleriska affektiva menigar.
  En ursæckt leder alltid till att man blir en bættre mennska.
  Stanna upp , fokusera , formulera.
  Blir sikkert bra.
  .
  Per Hagman.
  .

 7. Den här historien visar väl med önskvärd tydlighet att det inte går att gå i klinch med övertygade feminister lika lite som med andra som har en extremt stark övertygelse av religiös eller likartad karaktär.

  Jag skummade Charlottes blogg igår (trots att jag lovade mig att låta bli – suck) och trodde jag skulle hitta en mycket hätskare diskussion faktiskt. Det mest iögonenfallande var att det i princip enbart var några enstaka inlägg som handlade om fakta, bl.a. ett från Ulf T. Det var enbart en massa upprört tyckande och jag förde inte statistik så jag vet inte vilken sida som tyckte mest. Men det funkar inte att föra debatten på det här sättet. Den saken är klar. Jag tror man kan testa ett par tre seriösa inlägg och sedan slutar man. Ingen kommer att bli övertygad av den andres argument, men ett argument med bra underbyggnad (t.ex. referenser) som får stå kvar är ändå en seger om inte motståndaren lyckas prestera något liknande. Inte på kort sikt kanske men i längden.

  Jag blev själv förvånad över att Charlotte påstod att du dels var anonym och dels hade hängt ut henne eftersom det inte verkade vara sant. Jag funderar lite på varför hon gjorde det. Antagligen för att hon var så upprörd att hon kände sig påhoppad och inte tänkte klart. Annars var det bara ett fult trick.

  Att alla GD-skribenter blivit blockade för en enda händelse från en skribent visar däremot med önskvärd tydlighet något som jag redan nämnt tidigare. Hon är inte intresserad av debatt egentligen och har nu hittat en bra anledning till exit. Samma sak har hänt på en rad liknande bloggar och forum. VKM är väl ett av de mer kända exemplen?

  Polisanmälan?
  Någon juridikkunnig som kan upplysa om vad som skulle kunna vara aktuellt. Ärekränkning eller ofredande är de två förseelser jag kan tänka mig. Med tanke på en del uttryck Charlotte själv använde (hoppas ni gjort skärmdumpar) så är motanmälan motiverat om det visar sig vara sant.

 8. Lugn alla. Bara lugn. Vi är uppenbarligen redan i tredje fasen.

  First they ignore you.
  Then they laugh at you
  Then they fight you
  Then you win

  Källa: Mahatma Gandhi

 9. För att vara en sida som heter genusdebatten är det en oroväckande låg andel genusdebatterande inlägg just nu……

 10. @Fredrik S:

  Visst är det så. Jag är cool-lugn. Jag har aldrig känt mig så säker på att detta kommer gå bra som jag varit senaste två-tre månaderna. Skutan är definitivt vänd och därför blir det så här hett. Helt väntat.

 11. @Mariel: Jag antar att ”jo, jag har gett dig förklaringar” avser någonting som inte framgår ur texten? I så fall föreslår jag att den kommunikationen sker privat. För båda parters skull.

 12. Dolf, håll ut. Du behövs. Är det inte dags att starta en egen blogg? Jag tycker personligen att alla inblandade borde kunna ta en hetsig debatt, annars bör man kanske avstå från att ventilera sina åsikter på offentliga forum. Men det är ju i allmänhet lite väl lättkränkt där ute skulle jag vilja påstå. Och en polisanmälan? Allvarligt? Ska vi verkligen belasta rättsväsendet med sådana här saker? Den ansvarige borde skämmas, och tänka genom en dylik åtgärd några varv till. Alla ni jämställdister och andra som orkar stångas med feministerna och andra åsiktsfascister i den offentliga debatten, ni är viktiga och behövs. Tystna inte för allt i världen, då måste jag lämna landet. Bästa hälsningar/Rosie (kvinna och fd feminist)

 13. Du behövs verkligen Dolf!
  Någon måste påpeka att kejsaren är naken, så folk får upp ögonen för det, och inser feminismens verkliga agenda!

 14. Fett pepp till dig Dolf, för att låna ett feministiskt uttryck.
  -Och en jävla massa manliga motsvarigheter till hjärtan och kramar till dig också!

 15. @dolf
  Behöver jag ens kommentera att jag är står helt bakom dig och tycker liksom en del andra här att du borde starta en egen blogg. Det känns beklämmande att läsa att man går ut och ber om ursäkt eller tar avstånd från en av sina egna skribenter både på ”motståndarens” blogg och här på GD.
  Den som till äventyrs inbillar sig att man kan tala förstånd med övertygade (troende) feminister genom att lägga sig platt och be om ursäkt för att man ger svar på tal den gagnar och stärker snarare feministernas tolkningsföreträde.
  Stå på dig dolf, du är en klippa och ett ljus i det feministiska mörker som genomsyrar landet.

 16. @Pether & @Per Hagman: Tror inte jag nämnde något om ursäkt i inlägget här. Om ni läser kommentaren (länkad till i inlägget) så säger jag där att jag ångrar att jag kläckte ur mig den. Men jag påpekar också att jag inte ber om ursäkt varför jag inte gör det.
  Men en kort sammanfattning här, att be om ursäkt är att be om en försoning. Jag står inte över det. Jag har ingen falsk stolthet eller liknande som hindrar mig att be om ursäkt. Men att be om ursäkt förutsätter att man tror på en vilja hos andra parten att försonas. Känner man inte att det finns någon vilja till försoning där, blir en ursäkt bara ytterligare ett vapen i motpartens arsenal som man kan få tillbakaslungat mot sig när som helst.

 17. @Petter:
  Jag har alltid varit emot moderering (och varit öppen med det) därför att det oundvikligen leder både till godtyckligt subjektiva bedömningar och historierevision. Det finns tillfällen när jag anser att moderering måste tillgripas men det är väldigt specifikt och bör minimeras. (Om någon t.ex. hänger ut tredje part med uppgifter som identifierar en annars okänd person, eller ger adress eller liknande, så kan man mörka just dessa nyckeluppgifter på ett sätt som gör det transparent att en moderering har inträffat och vad typ av moderering det är, samtidigt som huvudinnehållet förblir intakt och man undviker historierevision.)

 18. Dolf, håller helt med dig där i frågan om moderering. Jag skulle vilja läsa dig helt ”ocensurerad” så att säga Smile
  Och till dig Bashflak: du är ingen råtta, du är underbar (fast det vet du väl redan Smile Det är en fröjd att läsa din blogg. Tack!
  Kram till alla underbara män (och några kvinnor) därute som förgyller livet!

 19. @Rosie:
  Tack. Kan jag möjligen få en liten kram jag också, eller är de bara reserverade för de underbara?

 20. Ha ha Smile Dolf: Du får naturligtvis den största kramen av alla. Tänkte du kanske behövde det efter den hudflängning du fått utstå i Den Goda Sakens namn Smile

 21. Jag tycker det är synd att ni som är emot moderering och gillar tuffa tag i debatten inte tänker mer strategiskt. Ni vet mycket väl hur kommentarsfälten i Genusnytt missbrukades av feministerna och det är precis samma sak som kommer att hända med det här. Dessutom kan nu feminister stoltsera med hur männen (och Ninni) på GD använde sina manliga härskartekniker för att göra sig av med sin kvinnliga bloggredaktör. Otroligt stor PR-miss. Flashbackattityden (som har sina poänger i vissa sammanhang) är alla gånger kontraproduktiv om ni vill driva opinionsarbete snarare än vara klubben för innebördes beundran.

  Jag är helt med på att ni är otroligt duktiga på att fixa fram fakta, hitta länkar och även analysera många ologiska förhållanden i feminismen men det har funnits en lite lagom självgod och lite uppblåst attityd i skrivandet som är oerhört kontraproduktiv.

  Med det sagt så är jag ändå glad över GD även om Mariel slutar. Men jag tror ni egentligen skulle kunna komma mycket längre och där tror jag en del av det Mariel har farit efter hade varit värt att lyssna på.

 22. Dolf du må sprida vilken skit du vill, men din öppna och rakryggade stil är härlig och det är tyvärr sällan någon rök utan eld i det du skriver. Alltid lika läsvärda rader. Som det mesta och som alla skribenter på Genusdebatten.

 23. @Johan:
  Ja Genusnytt misslyckades till stora delar att nå ut till dem som har makten i politik och media. Det var väl därför han lade ner? Struntsaker i kommentarsfälten missbrukades av feministerna för att trumma fram en struntdebatt om näthat istället för den sakfrågedebatt Pär Ström ville ha.

 24. @Adam Bek:
  Genusnytt lyckades med att nå ut till de breda massorna, vilket är en förutsättning för vidare förändring. Plötsligt fick medborgarna ett annat perspektiv än det statligt påbjudna – och dessutom oftast med faktaunderlag!

  Kolla de få gånger feministanstrukna generaliseringar och felaktigheter i media går att kommentera: en vägg av pålästa vanliga svenssons som säger ”ni har fel, vi har logik och fakta på vår sida”. Det är GenusNytts förtjänst.

  Vill vi påverka politiken så räcker inte en blogg. Då måste vi skapa en bred rörelse kring ett tydligt manifest och visa att vi är ett konstruktivt alternativ till feminismen.

 25. @Johan:

  ”Jo, Genusnytt var ju verkligen misslyckad i att bedriva opinionsarbete…”

  Verkligen? Det var ju för tusan hakar just GenusNytt och Pär Ström som skapade ”jämställdismen”, satte snöbollen i rullning och orsaken till att Genusdebatten startades.
  @Chattanoga:

  ”Genusnytt lyckades med att nå ut till de breda massorna, vilket är en förutsättning för vidare förändring. Plötsligt fick medborgarna ett annat perspektiv än det statligt påbjudna – och dessutom oftast med faktaunderlag!”

  Med andra ord utan Pär Ström och Genusnytt hade vi inte ens haft möjligheten att kommentera på denna blogg!

 26. Adam: jag gillar inte tuffa tag i debatten som ett slags självändamål, men om en diskussion leder till upprörda känslor, skall den då förbjudas? Att vi inte ska uttrycka vissa saker med argumentet att det då kan missbrukas av meningsmotståndarna är skrattretande. Radikalister vinklar, böjer och misstolkar allt som sägs om det kommer från en meningsmotståndare, oavsett hur välvillig dennes avsikt än må vara.
  Jag håller med dig om att i en perfekt värld borde vi i alla lägen vara större än de vi opponerar oss mot för att vinna mark på sikt, men det är väl förståeligt att fasaden ibland rämnar?
  GD kan mycket väl vara ett verktyg för opinionsarbete, jag tycker alla skribenterna och Mariel har gjort och gör ett utmärkt arbete i detta syfte, men GD är också ett andningshål i ett i övrigt ganska syrefattigt debattklimat. Låt den få vara det utan att låta yttre krafter i alltför stor utsträckning få diktera hur vi diskuterar eller vad som sägs.
  Ett forum som GD har en styrka i att skribenterna har olika utgångspunkter, infallsvinklar och språkbruk. Det är en intressant mix. Om alla använde en retorik som en riksdagsledamot så skulle det troligtvis bli lite halvtrist att läsa efter ett tag. Har man väldigt mycket arga saker man vill säga så kanske man ska ta det på sin egen blogg, men rent generellt måste det få vara högt i tak här. Det är nog en förutsättning för att sajten ska kunna utvecklas.
  Jag har stor behållning av att läsa skribenter som är sansade och sakliga och som aldrig skulle yppa minsta känsla av upprördhet över något som någon har sagt. Men jag har även stor behållning av att läsa skribenter som visar att de är människor och blir upprörda och ledsna över ett obefogat påhopp.
  God ton är en självklarhet bland de flesta rationella och seriösa debattörer och läsare. Men vad räknas dit? Självklart är personangrepp aldrig ok. Men det ska gälla båda samtalsparter. Har man gått över gränsen för det acceptabla om man ger uttryck för en känsloyttring?
  Man ska ju inte uppmuntra uppvigling, men efter åratal av krav på god ton och rättning i ledet (främst på de som försöker uttrycka en avvikande åsikt, de andra verkar ju få spy hur mycket galla som helst) så har jag blivit lätt allergisk mot denna ständiga formatgranskning. Kalla mig naiv, men jag vill tro att människor med lite god vilja kan förstå varandra även i en omodererad nätdebatt trots att man inte tycker lika i allt eller trots att meningsmotståndare kanske använder ett språkbruk som inte man själv känner sig riktigt hemma med. Men det förutsätter förstås att det finns en god vilja. Finns den inte, då spelar det ingen roll hur jag krumbuktar mig för att bli respekterad, jag kommer ändå att bli hånad och spottad på av de som anser sig ha tolkningsföreträde.
  Oj vilket långt inlägg. Men nu är det slut Smile

 27. @Adam Bek: Den som säger att Genusnytt var ett misslyckande går fan inte att ta på allvar. Ingen av oss skulle ha varit här om det inte varit för Genusnytt.

  Om om du vet om en blogg med modererat kommentarsfält som blivit inbjuden till och omtalad av riksmedia mer än Ströms, så får du gärna upplysa mig.

 28. @Johan:
  Pust, det var för väl det eftersom det är precis som du säger till @Johan:
  ”Den som säger att Genusnytt var ett misslyckande går fan inte att ta på allvar. Ingen av oss skulle ha varit här om det inte varit för Genusnytt.”

 29. @Chattanoga:
  ”Genusnytt lyckades med att nå ut till de breda massorna…”

  Jag tror det är önsketänkande det där. De flesta svenskar känner förmodligen inte till ett dugg om Genusnytt. Möjligen har de hört att det finns en hemsk hatare som heter Per Ström men det är nog inte vanligt det heller. Kvinnohatare som kanske är rasister är vad de hört talas om.

  Däremot håller jag med om att han satte igång något mycket viktigt. Så jag menar inte på något vis att det var bortkastat. Allt jag menar (även i en annan tråd) är att det krävs list, strategi, redaktörsarbete och besinning i skrivandet för att ta sig fram i debatten eftersom det ser ut som det gör.

 30. @Adam Bek:

  Kan du ge mig exempel på någon som lyckats besegra en mäktig motståndare utan att gå in i konflikten?

  Det finns många sätt att synas och höras på men feministerna sitter på alla samhällets maktpositioner och särskilt i media och akademin. Att sitta och vänta beskedligt i bloggar är inte ett sätt att märkas för det finns ingen anledning för dem att bry sig, för dem är vi fiender, vi är Vita Kränkta Män, knappt människor.

  Pär Ström (stava hans namn rätt, han är värd den respekten) märktes i vårt samhälle där ingen annan gjorde det.

  Man kan förövrigt konstatera att de enda rörelser som bryr sig om män som märks alls är de som är konfrontativa som A Voice for Men. De andra ignoreras eller feministiseras för att de är så oroliga för konfrontation att de anammar feminismen till slut.

 31. @Adam Bek: Eftersom Ström misslyckades enligt din tidigare kommentar kanske du kan vara så vänlig att ge ett exempel på någon som lyckats bättre?

  Enligt min åsikt har Pär Ström lyckats bättre än någon kunnat begära. Han gav upp på grund av personliga påhopp, inte för att han inte kom någonstans.

  I övrigt delar jag Johan Grås åsikt. All tillgänglig empirisk data visar att konfrontativ strategi TILLSAMMANS med fakta och logik ger överlägset bäst resultat. Om du har avvikande uppfattning, fram med empirin!

 32. Ni har ju en poäng här. Det som gjort er arga kanske är att jag använde mig av en negativ formulering som uppfattades som att jag tyckte Pär Ström misslyckats. Jag tycker alltså inte att Pär Ström misslyckats däremot tycker jag inte att det var i triumf han gjorde sin exit heller. Han pekade mer än något annat på att det är svårt att föra debatt om de här frågorna i Sverige.

  I ljuset av det och genom att använda en mer positiv formulering så säger jag att jag tror den som är ett snille i PR naturligtvis skulle lära sig hur Pärs motståndare arbetade så att det går att lyckas ännu bättre en andra gång. Och det var här min kritik mot GD:s inriktning låg.

  Vill man uppnå ännu mer än Pär och Pelle så tittar man på hur fula trix feministerna använde och vänder dessa mot dem istället. Jag tvivlar på att GD kommer att vara framgångsrik i detta med nuvarande inriktning. Detta är alltså något jag tror, men inte något jag påstår att jag vet.

  I fallet med hetsätningsdebatten fanns uppenbarligen extremt bra poäng att plocka eftersom bland annat hit-o-ditfeministerna och twittergeggan fullkommligt exploderade. Jag tycker inte GD lyckades bra där och med den inriktning som vunnit tror jag inte det kommer att gå bättre nästa gång heller. Det är för mycket känslor och orerande och för lite espri, koncisa fakta, smarthet och stringens på GD. (Obeservera ordet ”koncisa” ovan. Fakta fattas inte på GD.)

  Nu är jag färdig med att önska mig mitt alldeles eget dröm-GD. Jag respekterar alla som har ett helt annat dröm-GD. Vi får se hur det går.

  Jag vill avsluta med att säga att jag tycker det är bra att GD finns (inte minst för faktainnehållet) och att det var bra att Genusnytt och Billing fanns. Så inte kritiken uppfattas på fel sätt och fler känner sig arga.

 33. @Adam Bek:

  ”Det som gjort er arga kanske är att jag använde mig av en negativ formulering som uppfattades som att jag tyckte Pär Ström misslyckats. Jag tycker alltså inte att Pär Ström misslyckats däremot tycker jag inte att det var i triumf han gjorde sin exit heller.”

  Ursäkten accepterad och varför Pär Ström gjorde sin ”exit” kan man bara fundera över, kanske var han trött på att arbeta gratis och få skit för det, kanske berodde det på att han själv eller hans familj blev hotade. Ingen vet det bättre än Pär Ström själv.

  ”Han pekade mer än något annat på att det är svårt att föra debatt om de här frågorna i Sverige.”

  Ja och det får man väl ändå tillstå att det var en snygg ”exit” som tydligt visar hur omöjligt det är att föra en sund debatt i Sverige.

  Hmm…

  ”Den här historien visar väl med önskvärd tydlighet att det inte går att gå i klinch med övertygade feminister lika lite som med andra som har en extremt stark övertygelse av religiös eller likartad karaktär.”

  Anser du att GD har lyckats bättre med att nå ut i media än Pär Ström? Jag menar att det är precis tvärtom! Med andra ord hans metod fungerade bättre, synd bara att har inte fick tillräckligt stöd för att orka fortsätta! Men vilket stöd har GD fått?? Zero, Noll, Nada. De enda som uppmärksammats någotsånär är Pär Ström och Tanja Bergkvist.

  Jag är helt inne på samma linje som @Johan Grå:

  ”Kan du ge mig exempel på någon som lyckats besegra en mäktig motståndare utan att gå in i konflikten?

  Det finns många sätt att synas och höras på men feministerna sitter på alla samhällets maktpositioner och särskilt i media och akademin. Att sitta och vänta beskedligt i bloggar är inte ett sätt att märkas för det finns ingen anledning för dem att bry sig, för dem är vi fiender, vi är Vita Kränkta Män, knappt människor.

  Pär Ström (stava hans namn rätt, han är värd den respekten) märktes i vårt samhälle där ingen annan gjorde det.

  Man kan förövrigt konstatera att de enda rörelser som bryr sig om män som märks alls är de som är konfrontativa som A Voice for Men. De andra ignoreras eller feministiseras för att de är så oroliga för konfrontation att de anammar feminismen till slut.”

  Och som @Johan: skriver…

  ”Eftersom Ström misslyckades enligt din tidigare kommentar kanske du kan vara så vänlig att ge ett exempel på någon som lyckats bättre?

  Enligt min åsikt har Pär Ström lyckats bättre än någon kunnat begära. Han gav upp på grund av personliga påhopp, inte för att han inte kom någonstans.

  I övrigt delar jag Johan Grås åsikt. All tillgänglig empirisk data visar att konfrontativ strategi TILLSAMMANS med fakta och logik ger överlägset bäst resultat. Om du har avvikande uppfattning, fram med empirin!”

  http://youtu.be/bixYDc_fNxk

 34. Pingback: Gör Internationella kvinnodagen Internationell bröllopsdag | Genusdebatten

 35. Pingback: Idag firar vi … | Genusdebatten