Kommentarer

Missa inte den vetenskapliga kartläggningen — 51 kommentarer

 1. Jag vill börja med att kommentera att det är spännande att läsa allas olika bidrag och presentationer Grin

 2. Pingback: Härmed inbjuds jämställdister med flera till Genusdebattens kartläggning | Aktivarum

 3. Vill instämma med Mariel, intressant läsning. Rätt många ingenjörer hittills.

 4. Det kan vara så att vi måste jobba med fakta och inte känna teknik.
  Det är trots allt obra att känna hållfasthet, man kan få så pinsamma frågor när hus och broar rasar. Till skillnad mot genusfolket som verkar känna vetenskap.

 5. @Erik:

  Där ser man. Tja man kan ju i alla fall inte säga att vi inte har en utbildning.

  @Fugen:

  Kan vara så att vi får lära oss att tänka och genomföra en relevansbedömning av tillstånd. Något feminister verkar ha svårt för…

 6. Pingback: Kartläggning av Jämställdismen | Susanna's Crowbar

 7. Jättekul att se så många skriva upp sig i vår vetenskapliga kartläggning. Det är ju betydligt trevligare att definiera sig själv än att förekomma i ett arbete vars titel är ”Men who hate women – Online” bara den rubriken är ju en soklar ”guilt by association fallacy”

  Jag har kontaktat en viss engelsspråkig hemsida och bett dem titta på kartläggningen vi får se om de skriver om den. Isåfall lär det bli livat av här. Jag tittar även på möjligheten att skapa en (Nationell) Organisation för mansfrågor i Sverige.

 8. @robjoh:

  ”Tja man kan ju i alla fall inte säga att vi inte har en utbildning”

  Shit, då får jag ge tusan i att presentera mig, vill inte dra ned den höga genomsnitts-utbildningsnivån på bloggen Grin

 9. @barfota:

  Bekymra dig inte för det ´Barfota!

  Som en tekniker på NASA sa en gång på 70-talet.

  ”Har man ett teknikintresse och händig så blir man tekniker och bygger det man drömmer om i verkligheten. Är man däremot tekniskt intresserad men är ohändig, då blir man ingenjör och får rita sakerna på papper istället!”

  Razz

  MVH
  Genusföljaren (Som skyller okynnet på 2 G%T)

 10. @Erik:

  Borde du inte kontakta svenska tidningar också? En som Marika Formgren, eller andra. Jag tycker det är anmärkningsvärt ändå att kartläggning sker av ett universitet över en organisation som uppenbarligen tycker om jämställdhet, och som vill verka för demokratiska värden.

 11. Missade skriva titel. Civilekonom i grunden.
  Så det är ju inte bara ingengörer här…
  Ibland då jag tittar på gamla kommentarer på genusnytt mfl så saknar jag många gamla debattörer.
  Var är alla dessa personer nu?

 12. @Genusföljaren:
  Äsch, ville inte avslöja att jag är raketforskare och genusvetare Grin

  Skämt åsido, jag är tekniker i botten och har jobbat efter ritningar, det brukar sluta med att vi tekniker kommer med den fungerande lösningen och ingenjörerna ”justerar” sina ritningar efter våra lösningar. Det är lätt att rita en ”tulpanros” men skitsvårt att göra den Grin

 13. @Barfota
  De tre intelligentaste människor jag känner har ingen utbildning alls på högre nivå än gymnasium.
  Likaså har flera av de dummaste människor jag träffat minst 3 års utbildning på universitetsnivå.

 14. @JD:
  Det krävs enormt många års ingående och gedigna studier för att bli lika korkad som t.ex. Maria Sveland. Kort sagt… det är inte lätt att vara dum.

 15. @JD: De har väl lämnat debatten eller nått… lämnade inte du Genusdebatten förut eller blandar jag ihop dig med någon annan nu?

 16. @JD:

  ”Ibland då jag tittar på gamla kommentarer på genusnytt mfl så saknar jag många gamla debattörer.
  Var är alla dessa personer nu?”

  Har påpekat detta fenomen flera gånger tidigare och jag TROR att…
  För det första namnet ”Genusdebatten” avskräcker.
  För det andra det blev för akademiskt, för mycket debatterande, analyserande etc. Med andra ord för långt ifrån fotfolket och sådana som mig som trots avsaknad av utbildning ändå är berörd p.g.a. mitt kön, jag är man.
  För det tredje (och jag är nog inte ensam) så tror jag man kan uppleva Genusdebatten som alldeles för snäll, förlåtande och överseende mot feminismen/feminister. Det var faktiskt av samma anledning som jag lämnade Pelle Billings blogg åt sitt öde.

  Jag vet Mariel. Jag är skyldig dig ett svar om hur jag tycker Genusdebatten kunde bli bättre för att få mer ”snurr” på den. Har inte glömt bort dig!

 17. @barfota: Jag tycker det är en jättesvår balansgång.

  Å andra sidan, Pelle Billing hade ju rätt många läsare och fick komma till tals i media och så… Så att vara för snäll kanske inte bara har nackdelar.

  Undrar vads om hände med Dolf.. han skrev ju något om att silkeshandskarna skulle av! Jag har inte sett så mycket aggresivt…

 18. @Mariel:

  ”Jag har inte heller någon hög utbildning Razz Senast var gymnasiet, och sen två komvuxkurser på det.”

  Men snälla du. Du är både kvinna och attraktiv, det bör väl räcka till mer än väl för att bli inkvoterad på någon topposition i vilket multinationellt företag somhelst.

  ”Å andra sidan, Pelle Billing hade ju rätt många läsare och fick komma till tals i media och så… Så att vara för snäll kanske inte bara har nackdelar.”

  Han hade inte skuggan av vad Pär Ström hade och Pär Ström kom oftare till tals i media. Faktiskt fler nackdelar med att vara snäll än att vara aggressiv. Feminismens framgångar beror inte på att de har varit objektiva, snälla eller förstående. De har nått framgångar genom aggressivitet, lögner, förtal och ”stenkastning”, ingenting att ta efter kanske men feminismen genomsyrar allt, överallt.

  ”Undrar vads om hände med Dolf.. han skrev ju något om att silkeshandskarna skulle av! Jag har inte sett så mycket aggresivt…”

  Asch, dolf tänker bara på fruntimmer Grin

 19. @barfota: Tack för den!

  Mmm det har du kanske rätt i. Jag skulle vilja skriva nått med lite mer klös i… problemet är att jag inte tycker om att kasta stenar. Jag vill ha fred på jorden (ärligt alltså).

  Jag , som någon annan kunde jag läsa i vår kartläggning, är intresserad av Non Violent Communication och det är liksom motsatsen till att vara högljudd och kritiserande.

  Om vi hade en webshop, vad skulle vara av intresse att se där tror du? Tröjor med coola tryck på? Grin Pins? Grin

 20. @Mariel:
  Förstår dig fullt ut, du är en snäll människa som vill att världen skall vara rättvis och god. Problemet är att världen är varje sig rättvis eller god.
  Webshop? Tror inte det gick så bra. Men sätt gärna in en donationsknapp för hur man än vänder och vrider på det så lägger du ned oerhört mycket tid, energi och t.o.m. egna pengar för att driva bloggen. Kanske kommer det in åtminstone så pass mycket att det kan täcka kostnaderna för domänen och webbhotellet. Seså Mariel, var inte så blyg och modest nu, det kan inte skada att försöka och jag kan garantera dig att ingen skulle uppfatta det som tiggeri. Börja med det och fundera på webshopen senare, det är vad jag tror.

 21. @barfota:
  ”Förstår dig fullt ut, du är en snäll människa som vill att världen skall vara rättvis och god. Problemet är att världen är varje sig rättvis eller god.”
  Världen är ju orättvis och ond eftersom människor inte är snälla.

 22. Jag glömde skriva mitt penismått, så att Allt-åt-alla slipper ta med måttband eller andra redskap på nästa pubträff – 15 cm Knife

 23. Den här vetenskapliga kartläggningen känns som ett första möte då vi börjar med att presentera oss för varandra. Smile

  @Bashflak: Haha! Jag nätälskar dig!

 24. Pingback: Kartlägg dig själv… | Rockis månadsbrev

 25. Ninni. Kan du göra. Kan vara väsentligt eftersom Ekonomin och det enorma resursslöseri som feminismen belastar samhället med är en väsentlig del i mitt engagemang mot feminism och för jämställdhet.
  En liten av de resurser som feminismen gör av med skulle kunna göra livet bättre för både barn, sjuka och gamla. Det handlar ju om miljarder kronor. Feministiskt initiativ illustrerade detta på ett symboliskt och talande sätt då man för några år sedan eldade upp 100 000:- i verkligheten. Feminsm eldar bildligt sagt upp motsvarande belopp varje dag på projekt och feministiska allmosor från staten där ingen sedan följer upp nyttan med detta slöseri.
  Tack Gudrun Schyman för att du symboliserade detta resursslöseri!

 26. ”… och hatar idioter individuellt.”

  Tycker genuint illa om att ha med hat i en programförklaring. Jag hatar inga idioter (tycker i värsta fall lite illa om dem). Idioti möjligen. Hat är ett dumt ord att använda om man vill presentera sig själv. Det är sådant här som kan få mig att tvivla på den här sidan. Vill ni ge Sveland rätt? Är ni ”hatare”?

  Eller har jag läst slarvigt och missuppfattat något?

 27. @Direktörn:

  Jag tänkte samma sak.. men jag gnäller alltid om ”god ton” och pekar med hela handen (jag är av naturen ledartypen, så jag får bita mig i tungan eller mer fingrarna kanske… för att inte ge order o delegera till höger och vänster), så jag lät det passera denna gång.

  Men jag håller med. Jag hatar inte.

 28. @Ninni:

  ”… och hatar idioter individuellt.”

  Hur många människor självidentifierar sig som idioter?

 29. Jag ändrade igen pga. av att Erik hellre hade Jämställdism än Jämställdhet. Men nu funderar jag på om det kanske är fel det med. Inte alla som kartlägger sig älskar ens jämställdismen… kanske borde vi bara älska allmänt?

 30. @Direktörn:

  ”Det är sådant här som kan få mig att tvivla på den här sidan. Vill ni ge Sveland rätt? Är ni ”hatare”?

  Hmmm, förstår inte riktigt den där invändningen, menar du att Sveland har problem med hatande?

  Sveland försvarar radikalfeminism dvs hat mot män och pojkar, om hon anser hatande inte är ok varför försvarar hon hat mot män och pojkar då?

  Det går inte riktigt ihop…

 31. Det är de som kallat oss hatare, varför ska vi ens ge dem svar på det. Det är en absurd anklagelse, ett shit-test (för Erik som gillar PUA-teori). Om vi driver med begreppet bygger vi vidare på uttalanden från dem som inte förtjänar så mycket energi. Låt oss beskriva oss själva utan att ta avstamp i deras beskrivning av oss.

  Har det någonsin varit en del av vad som kännetecknat oss att vi hatar idioter? Inte ens när du skriver någon av dina underbara sågningar har jag någonsin upplevt dig hatisk Erik, är du verkligen det? Jag tycker det är en av dina starka sidor att du kan såga både idéer och individer längs fotknölarna utan att göra det personligt. Det är en stor styrka.