I avdelningen PK-trams
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke uppmärksammar tramset

Egentligen är det fel att pubba den här under taggen ”veckans trams” eftersom det är från den 15 september i år. Gissa vilken dag det var. Så det är äldre än en vecka. Men jag kan inte släppa det riktigt, tyckte det behövdes tas upp i ett inlägg, och jag behöver stänga fönstret i browsern. Så blir en snabbis av det.

Det handlar i alla fall om att skräpsajten nyheter24 dagen efter valet hade en artikel kallad 87 anledningar till att vi älskar sverige. Jag kan inte undgå att fascineras av att de lyckas hitta just 87 anledningar. Inte 86. Inte 88. 87! Har det en magisk innebörd eller varför är det just 87?

I alla fall, jag hajade till när jag såg anledning #6. Jag antar att det är menat att vara lite ”tungan i kinden”, men tycker nog ändå att det säger en hel del om tillståndet i vårt land. Så här såg det ut:

6. Föräldraledighet – båda föräldrarna ska lida
Föräldraledighet

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

I avdelningen PK-trams — 9 kommentarer

  1. hehe jag råkade fastna för nr 10. ”Pippi Långstrump – bättre än Pokémon” med tanke på att både Pippi o Pokémon har anklagats för rasism (fast man har inte censurerat Pokémon efter som figuren är baserad på ett klassiskt japanskt spöke, Ganguro)

  2. @Alith: Det förstod jag nästan, det var mer vad du ogillade som inte var riktigt klart för mig. Men hajar nu.

  3. Om man anser att det är ett lidande att ta hand om ett litet barn ska man nog undvika att göra sig ansvarig för ett. Visst kan vaknätter, skrik och diverse kroppsvätskor vara jobbigt, men det kallas att leva. Äkta känslor! Tror de där bortskämda snorungarna att ”lidande” är allt där man måste anpassa sig till verkligheten och inte den anpassar sig till dem? Det är nästan så tvångssterilisering inte vore så fel ändå, men med annan målgrupp.

  4. 87. ”Smörgåsbord – vårt bidrag till engelskan”
    Därtill ”Ombudsman”, för en sinekur utan makt, bra för den som kan vända kappan efter vinden.

  5. @Kristian: Ujuj, det är mycket mer än smörgåsbord och ombudsman i engelskan som kommer från svenska. Men det mesta går tillbaka till vikingatiden: the, them, father, mother, brother, sister, husband (husbonde), wife (från vikingatidens vif) queen (kvinna), window (vindöga, heter fortfarande vindue på danska, fönster är sentillkommet i svenskan från franska), tart (för slampa, kommer från tårta), osv osv. Finns hur mycket svenska som helst nästan i engelskan, om man bara tittar lite.