Hur privilegierad är du?
avatar

Ett oseriöst test som man bör ta med en jättestor nypa salt. Hur privilegierad är du? Wink Vad får du för poäng? Jag fick resultatet: 0

 

Privilegium

Källa: i.imgur

 

*Lyssnar på Britney Spears Prerogative*

 

Kommentarer

Hur privilegierad är du? — 28 kommentarer

 1. Pingback: Hur privilegierad är du? | UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal

 2. Haha här går jag och skojar om ett maktindex för att kunna räkna ut maktordningen i den intersektionaliserade djungeln. Och så finns det på riktigt? Verkar vara ett skämt, fast det skulle kunna vara sant. 125 så jag får kolla dagligen.

  Om man är från mellanöstern är man alltid under medel oavsett om man är oljeshejk. Intressant.

 3. Dessutom så är viktningarna helt knasiga. Bor man i mellanöstern så hamnar man alltid under -300. Det går inte att väga upp det på något sätt.

  Alltså är alla oljeschejker förtryckta.

 4. Det jag reagerar på är att det som är viktigast i mitt liv, det största privilegierna av de alla, som får allt annat i livet att blekna, finns inte ens med på listan.

  Min son, min man och den kärlek jag badar i som kommer från dessa båda herrar. Vad betyder allt annat jämfört med privat lycka?!

 5. Det här är inte seriöst. Feministisk forskning har visat att alla män är privilegierade och alla kvinnor ä förtryckta. Frågan är bara hur mycket mer priviligerade och skyldiga män med vit hudfärg är, jämfört med män med annan hudfärg. Svenska genusvetare arbetar med att forska fram svaret.

 6. 135.

  De stora privilegierna är dock att jag hea tiden råkar ut för sådana här saker:

  -”Jaså, är du ingenjör? Då måste vi fakturera kommunens personalavdelning 11 000 varje månad, så att vi på detta bolag har råd att ge dig en bra lön. De får helt enkelt sänka lönen för några kvinnliga socionomer på familjerätt, så att vi som privatägt bolag har råd att betala dig. Vi kan ju inte fakturera VÅRA kunder 800-1100 i timmen för dig, så funkar det inte! Stina, fakturerar du kommunen?”

  -”Få se på k*ken! Nämen, oj, ja det blir nog till att fakturera landstinget också. De får väl sänka lönerna för några undersköterskor! Stina!? Landstinget också”

  Och när jag är på ICA Maxi, så hör jag ofta saker som
  -”Abdisaid, Fatima, Adbirahman! Flytta på er så att massa Magnus får gå före i kön, han är ju vit. Och ingenjör!”

  På krogen är det rent bedrövligt, kvinnorna slåss om mig.
  ”Objektifiera oss, o store vite man! Lär oss termodynamikens andra sats, göra en Fourieranalys och vi skall vara dina slavinnor för evigt. Vi ska föda dig fyra vackra framgångsrika gossebarn och fyra prinsessor i rosa tyll”.

  På patriarkatets högborg träffas vi varje fredag, dricker gratis konjak, röker dyra cigarrer, spelar kort med polska prostituerade traffickingoffer som insats, och sedan gör vi upp ljusskygga affärer och politiska intriger.
  Saker som att kompromettera Gudrun Schyman med skattefusk så att hon fick foten från VPK, nätmobba Maria Sveland eller kasta lite kycklingben och stearinljus i Ewa Lundgrens trappuppgång. Eftersom vi är så priviligierade får våra dörrmattor till fruar och sambor köra hem oss efter sammankomsterna, och sedan får de spö som tack när vi kommer hem.

  Söker man ett nytt jobb får man direkt erbjudande om en styrelsepost. Facket är på en också, klubbordförande blir man omedelbart. Och köper man en lägenhet så vips blir man ordförande i HSB-föreningen också. Ja, lägenheten får man ju gratis på ett fredagsmöte på patriarkatet.

  Eller *INTE*.

 7. @Jämställdhetsfeministern:

  Nej, en sudanesisk låghalt och extremt närsynt dvärg, iklädd queerig burnus, på det lokala gruppboendet, är klart överordnad grisbonden Gudrun på Gladsax 25:4 Simrishamn. I synnerhet som han har privilegiet att få kommunal färdtjänst, medan Gudrun inte beviljades skatteavdrag på sina resor som VPK, riksdagen och diverse föreläsare redan hade betalt.

  Förresten är jag avlägset släkt med Gudrun Schyman, det är inte ens ett skämt.

 8. @Jämställdhetsfeministern:
  ”Feministisk forskning har visat att alla män är privilegierade och alla kvinnor ä förryckta.”

  Det fick h*n till det riktigt bra, även om undertecknad anser att det är en generalisering avseende det täcka könet. http://www.synonymer.se/?query=f%F6rryckt

  Vad har magister Bondesson sagt om generaliseringar? Svikten i rottingen är det inget fel på, kan jag meddela.

 9. @Magnus:

  ”Förresten är jag avlägset släkt med Gudrun Schyman, det är inte ens ett skämt.”

  Jag lider med dig.

 10. @Magnus:
  ”Förresten är jag avlägset släkt med Gudrun Schyman, det är inte ens ett skämt.” WTF? Hoppas att du menar ”som med Adam och Eva” eller nåt sånt… Wink

 11. Min farfars farfar, eller om det är min farfars farfars far, är gemensam anfader.
  220-230 år sedan. En av sönerna tog släktnamnet Schyman, på min sida behöll man sina bondska fadersnamn ända till min farfar (f 1887) som var den siste som fick sin faders namn + sson. Släkten kommer från gården Grimsbråten i Ölseruds socken på Värmlandsnäs, halvön som skjuter ut i Vänern, öster om Säffle.
  Inte speciellt nära släkt alltså. Intresset för grisar tycks gå i släkten, Gudrun hade ju grisar på gården i Simrishamn, och min farfar var grisfarmare.
  Sydvästra Värmland har rätt hög Schyman-förekomst än idag, var tvungen att kolla på Ratsit.

 12. Jag fick så högt värde så jag borde nog skjutas för att inte besudla världen mer.

  Tack Mariel, den här var underbar.

 13. Varför är det -15 på Scientist? Trodde det var ett eftertraktat jobb att vara vetenskapsman eller forskare. Nobelpriset är ju inte direkt nått som allmänheten ser ner på och föraktar. Underliga yrken de tagit med i listan. Soppgubbe eller slamsugare borde ge ett par hundra i minus antar jag.

 14. 125. Borde väl rimligen ta livet av mig för att göra världen mer rättvis då.

 15. Personligen tycker jag bisexualitet borde rankas högre… Varken accepterat inom straight eller HBT-samhället riktigt Razz (Om du är man det vill säga, tjejer/kvinnor som identifierar sig som bi är inte alls lika utmärkande Razz)

 16. Är det ett privilegium (antalet potentiella partner ökar ju något), eller är det motsatsen eftersom bögar och flator tycker bi är lite suspekta, nästan som femtekolonnare?
  Radikalfeminister och transor är en annan sak man kan fundera över…

 17. Ja herrehen. Det känns som ännu ett test som syftar till att skambelägga alla västerlänningar och deras förfäder. Det är ju roande patetiskt… Smile

  Jag tänker dock inte be om ursäkt för den jag är eller för vad mina föräldrar/förfäder kämpat för. Jag tänker inte skämmas för något, inte heller för vad andra gör/har gjort. Vi lever i den mest avancerade kulturen hittils, den västerländska, och i världens minst rasistiska land. Vi har inget att be om ursäkt för.

 18. Om man tar samma karta och tar bort poängerna och sedan ber testpersonerna själva sätta dessa så kan man med en enkel max/min eller standardavvikelse få ett bra mått på hur fördomsfull/sexistisk/rasistisk/etc. testpersonen är.

 19. 120. Woot!

  Homeless stämmer väl inte riktigt. Vad jag har förstått är det
  * Homeless, female -250
  * Homeless, male 0