Genusdebattens första träff
avatar

Hej underbaringar!

Jag tänkte uppdatera er om hur Genusdebattens första träff var!

För min del inleddes den med att jag på morgonen ringde Erik & Dolf för att höra om var de befann sig. De skulle nämligen vara på plats i god tid så jag tänkte att vi lika gärna kunde ses lite innan själva träffen. Jag gjorde mig sedan i ordning samtidigt som de promenerade på en stig jag hade rekommenderat. Alla hade nämligen fått en karta av mig med lite utpekade platser, för att lättare hitta mötesplatsen och närliggande viktiga saker så som parkering osv.

Ungefär en halvtimme innan träffen mötte jag upp Erik & Dolf på parkeringen. Vi pratade lite om hur de hade hittat fram, min brunhet och Dolf visade upp frusen iste.
På bilden nedan kan ni se mig ta bild på mig själv i fönsterrutan till Dolfs bil. Bredvid den bilden ser ni mötesplatsen, dit vi sedan mötte upp de övriga! En var redan där, och resten kom ungefär precis samtidigt som oss klockan elva prick.

Genusdebatten

Vi stod som i en cirkel utanför och hälsade på varandra med handslag och kramar och alla verkade glada över att se varandra Smile Sen var jag så hungrig p.g.a. utebliven frukost att jag föreslog att vi skulle gå in och äta och jag sprang in först och bestämde mig ganska snabbt för en pizza Hawaii. Jag föreslog att vi kunde sitta längst in där det fanns mest platser, vilket någon godkände varpå vi satte oss och resten följde efter Smile

Och då började väl alla intressanta diskussioner! Vi presenterade oss lite mer grundligt och lärde känna varandra över god mat och dryck. Erik delade ut små överraskningar till var å en, och jag fick en bok signerad. Som ni kan se på bilderna så ville inte alla vara med på bild, men ni får säkert en hyffsad bra bild av hur vi satt där och pratade Smile . Två stycken tog jag inte ens bild på alls, varav en pga. av att han kom lite senare. Vi var alltså 9 stycken på vår allra första träff vilket var mysigt! Det var en lugn och fin stämning! Så lugn att Dolf somnade Wink

En sak btw som jag vill dela med mig till er som inte kom dit var att jag pratade om att jag ska skriva en bok om min väg från feminismen till jämställdismen, som påbörjas i höst. Och om Genusdebatten m.m. Jag kan tänka mig att speciellt i framtiden så kan det ju vara intressant att läsa om ”hur allt började”.

Efter maten och lite öl & vin & sprite (för min del) så var jag tvungen att gå, så jag kramade alla hejdå och begav mig vidare.

Jag har medvetet nu alltså inte skrivit om några namn eller några samtalsämnen, för jag tänkte att det kan ni som var med göra själva om ni önskar. Jag var bara först ut nu med att peka ut att jag är hon i grå klänning, och jag tog upp det om min bok.

Var du med på träffen? Skriv gärna vem på bilden du är och något du vill berätta om din upplevelse! Smile Vi ses snart igen!

 Kram

 

Kommentarer

Genusdebattens första träff — 32 kommentarer

 1. Pingback: Genusdebattens första träff | UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal

 2. Härligt initiativ med denna träff. Hoppas på flera så jag också kan delta nästa gång!

 3. Det var en mycket trevlig och givande Genusdebattenträff i Stockholm. Inte minst för de åtminstone fyra av oss som var med när ett gäng AFA-feminister under parollen ”Allt Åt Alla” krashade Pubträffen på Charles Dickens. Den här gången var det helt annorlunda med skratt, social samvaro och lära-känna-varandra tema. Visserligen var det lite si och så med det där ”torget” vi skulle samlas kring (Enligt Dolf var det en blomrabatt och inget torg) men Restaurangen hade god mat, kall öl och drevs av trevliga människor som bjöd på jättegod Espresso. Ni andra som var där får gärna berätta vad ni tyckte.

 4. Jaha, ja, jag är i alla fall inte med på bild. Min kropp skräpar visst i ett hörn, men själv var jag på en annan planet. Svårt att hålla sig vaken när man sitter och lyssnar på samtal i 6 timmar efter 30+ timmar utan sömn, fast jag försökte hålla mig vid liv genom att göra ett par inpass själv vid ett par tillfällen.
  Hur som helst, det var kul, och jag fick öva mig på att vara gentleman genom att låta Mariel (som jag helt korrekt har konstaterat inte alls är brun, möjligen skulle man kunna säga att hon har en liten anstrykning till nyans av mörkvit) få ta den första Hawaiin, men jag blev klar med min först trots att hon fick tjuvstart på sin.
  Hoppas verkligen att detta inte var en engångare, utan att vi upprepar inom en inte alltför avlägsen framtid.

 5. Låter bra att du är på väg med en bok också Mariel!

  Vad är det för bil Dolf har egentligen? Värsta sätena. Och värsta frysboxen placerad mitt i allt.

 6. @Taste in men:
  Ford Fiesta -88. Och kylboxen var effektiv, isteet som jag hade haft i frysen först (-36 ºC) och sedan i kylboxen inte bara överlevde de över 30 milen till Tjockhult i sommarvärmen, det var fortfarande mer is än te när jag sent om sider, runt midnatt nästan 24 timmar efter att jag åkt hemifrån, till sist kom i säng. Så när Mariel säger att jag visade upp frusen iste, så var det bokstavligt ISte. Vilket för övrigt är ett bra tips på hur man kan kombinera resedricka med självförsvarsvapen, i gammal god Monty Python-stil. (Ni som sett John Cleese när han instruerar hur man försvarar sig mot angripare med banan, vet vad jag snackar om. Mot en flaska iste står sig bananen slätt)

 7. @Nils: Ja, kanske vi kan ha nästa träff lite längre söderut närmare henne! Det vore så kul att träffa henne med. Och alla dem som också bor mer söderut Smile

 8. @Nils:
  det var du inte ensam om. jag har börjat indoktrinera henna idag på att hon måste komma med nästa gång.

 9. hade verkligen velat komma å få ansikten på alla nick, tyvärr var det i semestertider så jag hoppas på nya tag till hösten!

 10. @Nils:

  ÅhSmile Stockholm är ju typ andra änden av jordklotet, tyvärr. Nästa gång vi befinner oss i samma del av världen blir det tredje gången gillt ska du seSmile

  @Mariel:

  Det tycker jagSmile

  @Dolf:

  jag har börjat indoktrinera henna idag på att hon måste komma med nästa gång.

  Vet ni va han gjorde? Han försökte få mig att åka ensam med honom i hans bil nästa gång! Han inser inte hur det är att vara en stackars kvinna i en ”våldtäktskultur” ;D

 11. Pingback: Damfotbollen tjänar ingenting på journalisters översittarfasoner! | Aktivarum

 12. @Bashflak:

  Han vill inte vara i den offentliga debatten men jo han var där som privatperson och givetvis signerade han gärna böcker. Han har dock länge varit den som pratar så det är förståeligt om han numera vill vara i den lyssnande positionen.

 13. Haha

  Var den gode par strom pa traffen! Det var som fan. Han laser alltsa genusdebatten.

  Par , om du laser detta. Fy fan vad jag saknar din rost I debatten. Hoppas du ger oss rattigheten att vidareutveckla jamstalldismen.

  Detta gav en injektion hos mig.

 14. @Torstensson:

  Jo han tyckte vi gör ett bra jobb med Genusdebatten så han läser nog här lite då och då. Han har redan sagt det är ok och bra att vi bygger vidare på jämställdismen, vi frågade om det var ok redan när vi började skriva vår egen programförklaring (med listan i MF som inspiration och utgångsläge)

 15. Snälla Pär, vi är så otroligt många som saknar dig och som behöver en offentlig röst! jag går med dig in i offentligheten för som sagt jag orkar inte med den intellektuella ohederligheten längre, ge mig en chans så sadlar jag din mantel som spottkopp hos epitetet. Vår röst måste börja höras och jag har inget att förlora längre, antingen lämnar jag mitt hemland eller så går jag in i pennalismens fälla och blir det politiskt korrekta mobboffret i tron om ett bättre land.

  Jag vill det senare, vill du? argumentationen är redan lagd av ninni Erik Ulf dolf och mariel. den måste dock bli publik med en riktig individ som står för det!

 16. Det hade varit lättare för pär att komma in nu, när allt grovjobb gjorts. Men det var ju han som stod för grovjobbet. Snacka om att han satt ett personligt pris på detta.
  Så jag förstår verkligen att pär har fått nog och inte vill stå längst fram på barrikaderna längre. Det han blivit utsatt för pga sitt arbete tar alla priser. Det är helt enkelt förjävligt.
  För en gång skull skulle jag vilja citera Pelle billing:

  ”Personangrepp som använts mot honom inkluderar apa, rövknullare, rötet pisshuvud, för ful att ta i ens med tång, liten stropp, etcetera. Ström har även liknats vid Hitler och Breivik.

  Det värsta är att dessa grova övergrepp kommit från personer som är en del av det politiska och mediala etablissemanget. Ändå är det Ström som setts som den problematiske. Snacka om dubbelmoral.

  Jag hoppas innerligt att de ansvariga för dessa personangrepp (och ni som tyckt det varit OK och skrattat med), skäms i hela er varelse. All skam är inte av ondo utan ibland behöver man skämmas. För jag antar att dessa angrepp inte är något som ni stolta tänker återge för era barnbarn?”

 17. Ja,hoppas det blir fler träffar. Ser nu fram emot att läsa om första träffen. Frågor och funderingar som te x ”Vad har ni emot feminism” dyker upp titt som tätt.
  Dialog vad jämställdhet är för något sprider sig. Starkt jobbat Genusdebatten.se Smile

 18. @Taste in men mfl
  http://m.sverigesradio.se/artikel/5520773?programId=478

  Det här är ett exempel på hur kulturetablissemanget i Sverige har övergått från att värna om kultur till att på ett överlägset och elitistiskt maner utöva hat och förtal mot enskilda människor som man ”inte tycker om”.
  Ett etablissemang där feminism används som ett medel för att bygga en mur kring den egna gruppen som står över och har rätt att bedöma och döma andra människor utan någon som helst tillstymmelse till respekt för den personliga integriteten.
  I mina ögon är kulturetablissemanget inom media och på nätet inget annat än ett självupptaget Pack som har tappat sin orientering inom kulturen helt och hållet till att istället bli en grupp som helt saknar självförtroende och därför tar ut det på andra där feminism är verktyget som förenar. Att feminism ursprungligen hade med jämställdhet att göra saknar betydelse för dem.
  Hur är det möjligt att dessa idioter har fått kidnappa kulturen och även feminism på detta sätt?????
  Det går idag inte att slå upp kultursidor i en dagstidning utan läsa om hur någon person eller grupp förminskas och nedvärderas utifrån kulturetablissemangets tagna rätt att bedöma och döma andra som inte ens kan försvara sig!

  Ni är ett jävla Pack!

 19. JD

  Jag köper inga tidningar längre, klickar inte in på Internet-versionerna . På så sätt kommer inte journalisterna åt mig.

  Journalisterna har sedan en tid bedrivit sensationsjournalistik och slutat med upplysning. Man har till och med bland landsortstidningar inriktat sig på att sätta dit personal och sällan deras chefer inom kommuner och landsting. Chefer som vill bli av med jobbig personal (personal som vill ha sina rättigheter) ringer direkt till någon journalist under tiden det sker en utredning . Under utredningen får man stänga av personen. INNAN utredningen är klar så har lantsortstidningen skrivit en snaskig historia om en enskild person . Personen ifråga kan vara oskyldig, ja socialstyrelsen kanske till och med friar personen helt . Men tidningen skiter i detta . Snask-journalistik .

  Det är vidrigt att se detta . Allt för att sälja lösnummer.

  Vad jag vill ha sagt är att det har blivit vanligt att chefer på kommuner sammarbetar med snask-kåta journalister för att bli av med ”obekväm” personal. Det kan röra sig om personal som är fackligt förtroendevalda eller som kanske bara vet sina rättigheter en aning för mycket så att säga.

  Chefen blir glad, kan dessutom hävda att personen skadat kommunens anseende ( trots att chefen själv ringde journalisten eller bad sin jurist göra det)

  Journalisten blir glad, en snaskig och vinklad historia i lilla hylteboda är bra för försäljningen.

  Så går det till när chefer på förvaltningar vill bli av med knegare som inte vill slicka rumpa i onödan.

  Vem skyddar Sverige från Sveriges journalister?

 20. @Torstensson:
  Helt riktigt. Nyhetsjournalister är överlag kräk. Och jag önskar fler gjorde som du, om man inte aktivt engagerar sig i samhällsfrågor har man ingen som helst anledning att följa nyheter. (Vet inte hur pass det framkommer i mina inlägg, men jag har en hel hornpark i sidan på media.) Värdefull journalistik (som faktiskt förekommer lite pö om pö) är djuplodande, undersökande och inträngande som lyfter och belyser viktiga frågor. Typ Hannes Råstams undersökning av Quick-affären. Normal dagstidningsjournalistik producerar i stort sett bara dasspapper. Men deltar man i debatten är man ju så illa tvungen att ta del av skiten emellanåt så man vet vad det är man skall framföra kritik mot, och på vilka grunder.
  Jag har gudskelov kommit dithän att jag ALDRIG tar något för sant bara för att det framförs i etablerade media. Jag utgår ifrån att det ALLTID är, om inte rena lögner, åtminstone gravt felaktigt på avgörande punkter.

 21. @JD

  Den svenska media- och kulturelitens nedsättande karaktäriseringar av och drift med Pär Ström, har inte förändrat min uppfattning och uppskattning av Pär Ström, men väl min uppfattning och ”uppskattning” av svensk media- och kulturelit.

  Jag sörjer detta, för jag tror att vi behöver både en skarp journalistik och ett mångsidigt och levande kulturliv. Journalistiken tappar sin skärpa när den bara ägnar sig åt den ena delen av verkligheten, åt kvinnors livsvillkor, men utesluter och osynliggör den andra, nämligen mäns dito. Samma osynliggörande av mäns livsvillkor tycker jag att det svenska kulturetablissemanget står för, men i dessa kretsar nöjer man sig uppenbarligen heller inte med det, utan går istället in för att aktivt håna män och oliktänkande. Att paret Kauppi och Norling får ägna sig åt skattefinansierad mobbing, är i detta sammanhang naturligtvis beklagansvärt i sig och en skymf mot Pär Ströms person. Det riktigt allvarliga kanske dock inte är detta försök att undergräva Pär Ströms (och jämställdismens?) ställning, och vilka konsekvenser det kan ha, utan att detta i förlängningen snarare riskerar att leda till ett ifrågasättande av värdet av en offentlig debatt och offentligt finansierat kulturliv överhuvudtaget (vilket jag faktiskt tror att det finns ett behov av). Jag menar, så kul att bli mobbad är det ju trots allt inte, och att tvingas betala för det via skattsedeln kanske inte ger så många ”upptummar” i längden?

 22. Jo jag tyckte att det var en trevlig samvro. Kul att få träffas på detta Smile ätt. Tack för initiativet. Restaurangen var väl sådär. Jag beställde hummersoppa och fick en slags blandning av makaronerBig Smile Men den smakade gott. Vi samtalade fram o tillbaka. Kul att Pär Ström också dök upp.När vi ätit upp och pratat ett tag kom ägaren och bjöd oss på kaffe. Han hade tydligen tjuvlyssnat lite och satte sig ned med os och gav os töd för en fortsatt KAMP. Smile

 23. Dolf

  Ja, jag hatar dagens snaskjournalistik som i sin desperation efter att sälja lösnummer slarvar medvetet och inte granskar utsagor Innan de sätter det i print. Idag vid tvister med chefer inom kommun och landsting är det mycket vanligt att cheferna springer till media innan socialstyrelsen gett sin syn på det påstådda.

  Då sitter där en lönnfet snaskjournalist och har snaskiga saker . Folk som läser artikeln kan ju lätt få för sig att personen är skyldig .

  Kommuner och tidningar känner varandra på mindre orter. Det är så det går till . Jag kan räkna upp flera kommuner som gör såhär men då skulle det bli ett jävla liv. Vem vet, snart kanske det dyker upp en blogg som granskar detta skumma och ohederliga samarbete.

 24. @Torstensson:
  Det där är överhuvudtaget inte ett nytt fenomen. Så har det alltid varit, fast det kanske har blivit tydligare med åren, det är nästan som om man inte längre bryr sig om att det är uppenbart att man ljuger. Jag har ALDRIG läst en artikel i normala nyhetsmedia där jag har personlig kunskap om det de skriver om, utan att det varit grova felaktigheter och/eller lögner i den. Och om de ALDRIG får till det så det blir rätt om sånt jag känner till, inte ens när det gäller helt banala och okontroversiella vardagshändelser, så kan jag inte annat än att utgå från att ALLT de skriver är ren och skär dynga. Möjligen med undantag för väderleksrapporterna.

 25. Dolf

  Jag är ju inte så gammal, men jag litar på det du säger. Sedan jag kom från Italien så har jag ju sett och jobbat med en korruption som jag trodde var unik för Italien. Sverige är ju väldigt väldigt korrumperat och det är vidrigt av två anledningar.

  1) Sverige , vi snackar om Svedala , är korrumperat . Min illusion är krossad.
  2) personer som blir utmanövrerade i Sverige via medias samarbete med arbetsgivarna har inte en familj att falla tillbaka på. Man blir paria av andra arbetsgivare och den svenska identiteten är ju till stor del uppbyggd kring vad man har för jobb. Utan jobb så faller man.

  I det här avseendet är det viktigt att bilda starka familjer. Reinfeldt och Annie Lööf har allt att vinna på att svensken själv är ensam och svag och identifierar sig med jobb så pass mycket att livet inte blir värt att leva utan referenser från korrupta arbetsgivare.

 26. @Torstensson:
  Italien är väl mest maffia och camorra. Sverige är social ingejörskonst och dekonstruktion av samhället. Då tror jag maffian och camorran är att föredra.

 27. Pingback: Ledare: Pubträff | Genusdebatten