Falsk varudeklaration hos Moa Drugge?
avatar

Samhället försöker sälja Patriarkatet till högstbjudande, och mäklaren är ingen mindre än Moa Drugge. Otroligt!

För honom

Patriarkatet påstås ge männen tolkningsföreträde vad gäller abort, prostitution och sexualbrott. Men som det faller sig så har sexköp förbjudits i lag, varpå man viftade bort alla invändningar om samtycke mellan vuxna med hänvisning till påstått ”skydd” av människor som inte alls ville veta av det, vars risker i yrket sedermera tilltagit. I fråga om sexualbrott så har vi visserligen lyckats avstyra förslaget om krav på ett aktivt samtycke. Annars hade i stort sett vart enda samlag i landet plötsligt kunnat klassas som brottsligt. Ännu har jag aldrig hört frasen ”Vill du ha sex med mig? Vänligen svara ja eller nej.” Frågan om abort är knappt laddad alls idag, vad är problemet? (Dock är det ofta känslomässigt, men det är vilken separation som helst.)

Vem tvingar Drugge att måla sina läppar knallröda?

Vem tvingar Drugge att måla sina läppar knallröda?

Män tillskrivs också högre löner, chefspositioner, betalda firmafester(!?) och världsherravälde. Jag känner rätt många män, några må ha arbetsledande befattningar, men ingen kommer i närheten av världsherravälde. Ingen enda i Sverige har det skulle jag vilja påstå. Och jag tvivlar ens på att något företag enbart sponsrar männens drinkar i baren? (Har jag fel så påpeka gärna.) Om någon kan dra nytta av sitt kön för gratis alkohol så brukar denna vara av kvinnlig sort, funkar på vilken krog som helst.

Män får dock högre lön, om vi arbetar mer; eller i förekommande fall, förhandlar bättre. Eller för den delen, har en högre utbildning. Många har fått upp sin lön genom att hota med att byta arbetsgivare och pressat upp lönen, men dessa verkar vara just män. Praxisen att ”marknadslagarna” (dvs efterfrågan på arbetskraft) ska få påverka lönesättningen fastslogs av en kvinna. (Carina Gunnarsson, ordförande i Arbetsdomstolen.) Den faktiska oförklarade löneskillnaden mellan könen är på 6.1%, vilket nog är en rimlig förhandlingsmarginal. (Källa: Medlingsinstitutet)

För henne

Givetvis tillskriver Moa Drugge kvinnor en del egenskaper, eller kanske möjligheter? Till listan fogas mansattraherande kosmetika och andra tips för ökad attraktion. Så även kjolar och diverse köksbestyr.

Nog för att många kvinnor är överdrivet upptagna med sitt utseende, men det är oftare för att att tillfredsställa sina väninnors förväntningar än för att imponera på karlar. Det är inte för inte som damtidningarna skrivs av just kvinnor, för kvinnor. Männen är ju tvärtom ökända för att inte lägga märke till de nya örhängena eller andra detaljer som kvinnor ser direkt. Och köket, välj bort det. Det finns inga krav på kön att stå där. Men skillnaden är inte så stor som man tror.

Affär?

Människor och familjer måste få prioritera som de finner bäst. Män och kvinnor har idag närmast identiska förutsättningar på arbetsmarknaden. (= samhällets ansvar) Men de väljer att göra olika saker med dessa förutsättningar. (= enskildas ansvar) Just det faktum att kvinnor och män väljer olika kan vara en fingervisning åt de skillnader som generellt finns mellan könen. Men det ställs krav! Erna Solberg är nu norsk statsminister, högre chef kan man inte gärna bli. Men då ägnar hon all sin vakna tid åt politik. Det är priset av att vara hög chef, och människor av olika kön väljer ofta olika. Men könet är inte begränsningen. Jag tvivlar på att våra ledande kvinnliga politiker/toppchefer lägger särskilt mycket tid i köket eller att umgås med väninnor. Värt det? Välj själv.

Men vist, jag bjuder en tusenlapp. Men jag begär att en reklamationsklausul införs i köpekontraktet som utlöses om jag (som man) inte får det ingående världsherravädet. Deal?

/Teo

Kommentarer

Falsk varudeklaration hos Moa Drugge? — 53 kommentarer

 1. Läste artikeln på tunnelbanan i morse och kunde inte låta bli att skriva en lååång kommentar. Bra att du tar upp den här på Genusdebatten också.

 2. Vad det gäller sexualbrott och i synnerhet våldtäkt, har Stardusk kommit med en ny video på temat (publicerad via Barbarossaaas Youtube-konto):

  ”Stardusk: Rape – An Evolutionary Perspective”:

 3. Jag tror att en hel del ilska mot män som bittra kvinnor inom media har, kommer från att journalistyrket är ett svårt yrke att få jobb inom. Det finns 1500 arbetslösa journalister i Sverige och sen jagar resten tillfälliga jobb. Går man då omkring där och ser hårt arbetande människor som pluggade något som gav jobb så är det lätt att man blir bitter på män.

  Hela artikeln är samma snedvridna manshatande feministpropaganda så fort en ung hipster-tjej kommer in och får utrymme. Då blir det såna där offerkofte-krönikor. Med tanke på hennes efternamn kan jag inte låta bli att undra om lite svågerpolitik ligger bakom att hon får synas i metro. Har mamma ringt ett samtal?

 4. Ja hon är ju inte den första som försöker sälja något som inte finns (blocket) det har och kommer alltid finnas bluffmakare.
  Moa är bara ännu en kvacksalvare med sin universalmedicin feminism där alla problem och krämpor kommer från en och samma sjukdom patriarkatet och om man redan vet diagnosen på patienten i förväg varför då börja krångla till det med grundliga undersökningar av symtom och annat eftersom det redan finns en universalmedicin som passar till allt.
  Och när feminister anklagar någon för att ta/ha tolkningsföreträde ska man ta det med en nypa salt eftersom det betyder bara att den har en annan åsikt än dom så om en person anklagas för detta så kan man se det som en rekommendation av denne till vidgad och intressant läsning i en fråga.

 5. @Ekvalist:

  Hon skriver i en av kommentarerna till artikeln att det är hon som skrivit Blocket-annonsen och att detta är en förlängd version av densamma.

 6. @Ekvalist:
  Hon hävdar i ett svar på en kommentar till artikeln där samma sak påpekas att det var hon själv som också skrev den ursprungliga blocket-annonsen.

 7. Att det nog alltid kommer att gå att hitta några särdeles trångsynta och brutalt okunniga kommunistskator som är beredd att mot betalning rabbla trötta och kollektivistiskt könsparanoida ”feministiska” lögner i media är bara att acceptera.

  Tillnyktingen som behöver ske ligger nog främst i det publicistiska ledet då en verklighetsförankrad och saklig tillnyktring där, ut ur den könshatiska, könskollektivistiska genusfyllan, skulle innebära att det barnsligt okunniga ”feministiska” svamlet skulle gå direkt i golvarkivet istället för att gå i ”tryck”.

 8. @trattis:

  Det har gått inflation i journalism, på varje duktig journalist verkar det gå 10 dåliga.

  Moa verkar bitter ja, men även om det inte framgår i texten så har jag sympati med henne. Hennes lidande är helt onödigt, hon har samma förutsättningar till bra/dåliga jobb som vilken man som helst. (Och bättre om hon vill ha ölen betald av andra.) Det är ett socialt bedrägeri att lura i unga kvinnor att de är förtryckta, det gör lika stor skada som att försöka tuta i unga män att de är förtryckare.

  Moa är bara en budbärare, som så många andra. Hade man istället sagt henne att hon är fri att göra de val hon vill så hade frågan nog kommit i annan dager.

  Teo

 9. @Ekvalist:

  Gudrun Schyman anställdes som kolumnist på Kristianstadsbladet under stort ståhej, för något decennium sedan. Efter sin första krönika fick hon sparken under lika stort ståhej, då flera läsare uppmärksammat att hon publicerat ett plagiat.

  Fast på den tiden gick väl Moa Drugge fortfarande på dagis, så det är ju inte lätt för henne att känna till.

 10. Pingback: Om man inte får klippa av kuken på mig « Toklandet

 11. Några som kommenterade artikeln kallade den ”humor”… låt gå för det, men vad är det egentligen hon vill åt? Någon ärkekonservativ ”kvinnor tillbaka till spisen eftersom det var så förr”-idé? Och alternativet är naturligtvis… feminism. Inga andra val får göras.

  Jag har hittat på en analogi: I många samhällsfrågor finns det två ytterligheter, två diken längs en väg. Det vänstra diket är det goda, det högra är det onda. Problemet med bägge dikena är att man får ta sig fram i dem långsamt, eftersom ytterligheter leder till många nackdelar. De ”goda” håller alltså till i det vänstra diket. Att det högra diket är ”ont” är sin sak, problemet är att de ”goda” inte vill ha folk på vägen (där man tar sig fram snabbt) eftersom det då kan hända att de sladdar ner i fel dike (det högra). Så om folk inte gillar det vänstra diket, gäller det att genast tvinga ner dem i det högra. Vägen är ju farlig (t.ex. kan idéer om bilogi leda till fördomar som leder till förtryck och slutligen till gaskamrarna).

  Jag avskyr, innerligt, dessa ständiga svart-vita verklighetsbeskrivningar, från människor som helt enkelt är rädda för det högra diket. (Sen finns det några som håller till i det högra diket också av samma skäl).

 12. @Bashflak:
  Unni Drougge och Moa Drugge olika efternamn men hon har kanske tagit bort o.et i namnet för att inte sammankopplas med föräldrarna eller så finns ingen.

 13. Jag ser bara denna smörja till krönika som ett tidstypiskt tecken på den indoktrinering som den här generationen är utsatt för. Hon har nog enbart skrivit detta för att ligga bra till hos sina ”gudmödrar” inom det feministiska etablissemanget.

 14. Linda Norrman (Skugge) på 90-talet, Fridah Jönsson på 00-talet, Moa Drugge på 10-talet.

  När kommer den förste 15-åriga killen som får en egen krönika i en rikstäckande tidning, där han fritt får uttrycka hur jobbigt han tycker hans eget liv är?

 15. @trattis:
  Både Drougge och Drugge är namn som finns bland nåt hundratals personer vardera. Tycks vara vanligt i Väster- och Norrbotten.

 16. Feminismen är nu till försäljning!

  (En liten pendang till Moa Drugges utannonsering av patriarkatet.)

  ***

  Säljes/slumpas bort/skänkes:
  Feminismen; utrangerad sexistisk och rasistisk ideologi, utan potential annat än för diktaturkramare och andra totalitärt inriktade karaktärer.

  Kategori:
  Virulenta destruktiva memer, mentala gift och diverse emotionellt och intellektuellt skräp.

  Säljare/skapare:
  Ett antal missräknade prinsess-wannabees, bittra surkärringar och en parasitisk kår av genusillusionister, som dränerar universitet och stat på pengar, vetenskaplig trovärdighet och demokratiska principer som yttrandefrihet och organisationsfrihet*.

  Beskrivning:
  Den feministiska ideologin sår onödig split och splittring mellan män och kvinnor, har fått det mesta om bakfoten när det gäller hur saker och ting ligger till, och är en bedrövlig vägvisare och ideologisk kompass in i framtiden.

  Ideologin har ett antal målsättningar som till en början kan verka attraktiva för oerfarna betraktare, men som enbart visar sig vara tomma ord, när det kommer till praktisk handling. Den appellerar till universella värden, genom att till exempel säga sig vilja uppnå jämlikhet mellan könen, men ideologins livsluft är ett antihumanistiskt spridande av memer som uttrycker förakt, fientlighet och hat gentemot män. Denna demonisering och avhumanisering av män (i synnerhet vita män), fungerar både som en härskarteknik gentemot enskilda män och mot män som samhällsklass, och som legitimering av den egna sexistiska, rasistiska och partiskt kvinnoistiska positionen.

  Centralt i ideologin är memen om ”den patriarkala könsmaktsordningen”, som i symbios med spridandet av en misandrisk kultur, utgör en hävstång för införandet och befästandet av en gynarkiskt/gynocentriskt inriktad verklighetsuppfattning och kultur, och för samhällsåtgärder som syftar till att ge flickor och kvinnor en privilegierad ställning framför pojkar och män. För de olycksaliga stackare som låter sig suggereras av, eller av andra skäl socialiseras in i denna destruktiva ideologi, fungerar denna mem om den patriarkala könsmaktsordningen också som en rationalisering av de egna projektionerna; det egna hatet mot, liksom den egna demoniseringen och avhumaniseringen av män ges en pseudovetenskaplig grund, som för den duperade verkar avlastande på de skuld- och skamkänslor som vederbörande i bästa fall på något sätt erfar (om än ej medvetet), för sin attack på ett helt kollektiv, ja, en hel klass av människor (baserat på kön och ofta på ras), vars individer i de allra flesta fall överhuvudtaget aldrig haft någonting att göra med vederbörande, utan som antagligen bara har försökt och försöker leva sina liv så gott det går, efter bästa förmåga.

  Det är med tvekan denna ideologi läggs ut till försäljning. Ideologin bör hanteras varsamt och med omdöme, eftersom smittorisken visat sig ganska omfattande. Men väl omhändertagen, av kloka män och kvinnor, som på ett allsidigt sätt söker sanningen om världen omkring sig och om sig själva, kan kanske resterna av denna ideologi utgöra (ännu) ett varnande exempel på en totalitär och människofientlig ideologi, bland många andra som sett dagens ljus. En ideologi, med religionssubstituerande kvalitéer, som förmår göra sina värdar (utan vilka ideologin självklart inte kan leva) till ofria slavar under sina dogmer, snarare än till fria, levande, närvarande, oavhängiga och empatiska människor, som ser andra i sig själva, och sig själva i andra.

  ***

  * Se:
  http://www.avoiceformen.com/mens-rights/activism/canadas-future-is-our-future/

 17. @Berörda

  Ett ord till Moas försvar!

  Spela roll vilken släkt/familj hon tillhör. Det är inte relevant för kompetens eller argumentation. Sådant kan vi lämna åt Se&Hör eller någon liknande tidskrift.

  Hon ska ses för den hon är, eller i vart fall för det hon uttrycker. Närmare än så kommer vi inte. Vi dömer inte person, utan resonemang. Tydligt?

  Teo

 18. @Teodor:
  Om det är så att hon fått jobbet genom svågerpolitik så är det väl i högsta grad av intresse, så frågan om hon är besläktad eller inte med Unni Drougge är berättigad.

 19. Teo

  Och vem tvingar Drugge att ha långt hår modell a la typisk kvinno-frisyr?
  Eller är det så att hon vill ha långt hår för det drar till sig mäns uppmärksamhet? Om svaret är ja på det påståendet så gillar hon väl att objektifieras? Eller åtminstone drar nytta av det.

 20. @trattis:

  Lite av min poäng. Hennes utfall mot kosmetika och skönhetstips krockade våldsamt med porträttet.
  Förstår om hon vill slippa, jag skulle själv kräkas på idealet. Men hon kan välja bort det om hon vill.

  /Teo

 21. @Teodor:

  Förstår om hon vill slippa, jag skulle själv kräkas på idealet. Men hon kan välja bort det om hon vill.

  Och nu tänker kvinnsen, ”och det förstår vet han, en man?!”

  Så, japp, det kan man välja bort. Det fungerar alldeles utmärkt att välja bort som kvinna. Det får två konsekvenser:

  1. Man får inte lika många komplimanger kopplat till utseende och mode, i synnerhet försvinner komplimanger från väninnorna, om man väljer bort skönhetsidealet. Det är knappast en katastrof?

  2. Jag har skrivit ett inlägg som angränsar denna fråga. Där står bland annat: ”Det är [också] en balans som man bör vara medveten om. Ju mer kraft man lägger på neotenisidan ju mer kommer man ses som skyddsvärd, men samtidigt förlorar man i andra ändan som agent och ses som mindre förmögen/kapabel. Den som lever sitt liv som ett objekt kommer ses på som ett objekt.”
  Det man förlorar på att tona ner (tillskillnad från ”avstå helt”) sina krav på att uppfylla skönhetsidealet, det vinner man i en annan ända. Inget är rätt eller fel val, det är upp till varje individ att göra sina livsval, även vad gäller denna balansvåg.

 22. @Ninni:
  Motargumentet mot det du skriver om att man själv väljer graden av objektifiering är att man borde kunna tas på allvar även om man har valt att se fin ut.

  En lite fundering jag hade nu på morgonen är hur Lumpen, skall skrivas med stor bokstav, har format männen väldigt mycket. Man kunde se väldigt tydligt på mitt jobb när det började trilla in folk från den generationen som inte gör Lumpen. Lättkränkta, gråtmilda och som inte har en aning om klädselkoder.

 23. @JonasBsson:

  Motargumentet mot det du skriver om att man själv väljer graden av objektifiering är att man borde kunna tas på allvar även om man har valt att se fin ut.

  ”Se fin ut” är inte något som sänker agency, tvärt om. Det är en balansvåg. Det är att spela på sin sexuella utstrålning (tex. röda läppar) eller neoteni som sänker agent. Därför skrev jag ”tona ner”

  Absolut, i en drömvärld vore det så att vi bara bedöms av insidan. Men så fungerar inte vi människor. Och det samma gäller för män. Hur seriöst tas en man som kommer med uppknäppt hawaiiskjorta och shorts eller med ovårdad skäggväxt till ett yrke som låt säga försäljare eller chef?
  Männens område är även i detta snävare än kvinnors.

  Angående lumpen, så tror jag det är en delförklaring.

 24. Nu har Moa svarat på min kommentar på metro.se med en lång kommentar tillbaka. Ska försöka att i min tur svara på den så gott jag kan.

 25. Bladet, är det du som skrivit en med punkter, 7 st?

  Jag håller just på att skriva ett inlägg som svar på hennes svar till den kommentaren.

 26. Detta med läppstift och långt hår är intressant. Att ondgöra sig över sådant kan vara ett tecken på att man betraktar sig själv som norm – läppstift blir ”avvikande” eller ”för mycket/uppenbart”. Fundera i så fall lite på vad som är den manliga motsvarigheten. Kanske att försöka få ett så välavlönat jobb som möjligt? Att ha tre dagars skäggstubb? Att gå i slitna jeans och t-shirt? Jag vet inte, men man kan åtminstone fundera på hur ”normbrytande” man själv egentligen är. Som man är det lätt att se manlighet som en självklar måttstock.

 27. @Ninni:

  Ja det var jag som skrev den. Kanske inte var klockrent formulerat på alla ställen men jag trodde faktiskt inte att Metro-krönikörerna brukade läsa kommentarerna, än mindre svara på dem. Hade jag vetat det hade jag nog lagt ner lite mer tid. Smile

  Du får supergärna kommentera på den, du är ju en grym skribent! Jag är relativt ny i debatten och är inte lika vass och rutinerad som många här inne.

  Jag kanske skriver någon kommentar också om du inte redan satt spiken i kistan. Smile

 28. Ja det är fascinerande ju mer man sätter sig in i feminismen desto mer ser man hur korrupt den har blivit.
  Där feministiska politiker journalister forskare kulturarbetare osv kliar varandras ryggar där dom alla känner varandra mer eller mindre genom nätverk där skattepengar pytsas ut i en aldrig sinande ström till bekanta och bekantas vänner i olika projekt under täckmanteln jämställdhet.
  Där anställning på myndighet universitet i media kultur inom juridiken osv blir så mycket enklare om man ingår i detta feminismens frimurarorder.
  Där journalister som är satta att granska makten sitter tillsammans med makten i en förljugen bild av verkligheten och inte granskar denna miljardindustri den blivit.
  Ja tyvärr kommer väl inte ens Janne Josefsson göra ett grävreportage om denna vänskapskorruption (vilken är den enda som skulle våga) som blivit så stor och inflammerad att den blivit svårgreppbar där ordet jäv är ett ord som tappat sin mening där feminismen blivit sin egen stat i staten med egna regler och moral.

 29. @Bladet: Hennes svar på punkterna landar ju i att det är det så behändigt osynliga patriarkatet som är skulden till allt.

  O det där med objektifiering… Hon på bilden har de rödaste läppar jag fan har skådat på en bild samtidigt som hon säger att kvinnor/tjejer är MER utsatta för objektifiering, hon SKRIKER ju ut ”TITTA PÅ MIG!!! BARA MIG, HÄR ÄR JAG!

 30. @MiT:

  Precis, och hon missförstår ju mig dessutom (medvetet eller omedvetet) på ett antal punkter och lägger även orden i munnen på mig på ett par ställen.

 31. ”En tjänsteman på näringsdepartementet hittade på projekt som Allmänna arvsfonden betalade ut bidrag till. Totalt gjorde sig mannen skyldig till sex fall av grovt bedrägeri till ett sammanlagt belopp på 1,4   miljoner kronor. Några påhittade projekt fick namnen »Nordisk motverkan av sexualiseringen av vardagsrummet« och »Tekniken och vetenskapens värld – flickors värld«. Svea hovrätt skärpte 2007 tingsrättens dom till två års fängelse. Mannen förlorade även sin anställning vid Regeringskansliet. Senare har han betalat tillbaka alla pengar.”
  http://www.publikt.se/artikel/jobbarkompisen-var-en-bedragare-44859

 32. Jeg har fått en kronikk på trykk i Aftenposten der jeg knuser myten om glasstaket. Kvinner har like lang karrierprogresjon som menn når de jobber like mye. Den ble trykket i papirutgaven, men er nettopp lagt ut på nett så ingen har rukket å kommentere enda:

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Glasstaket-er-en-myte-7313607.html#xtor=RSS-3

  Jo flere som legger igjen kommentarer i kommentarfeltet jo større sjanse for at artikkelen plasseres godt og synlig på nettsiden, så legg gjerne igjen en kommentar.

 33. @Ninni:
  vet inte om du såg det här videoklippet som någon postade härom dagen. Tycker knappt det kan sägas bättre än hon gör det:

  but don’t sit around and fuckin’ complain to the rest of us how no-one wants to buy you fucking shoes and clothes and give you a free ride for life because you have tits and a vagina, unless you want to be treated like a pair of tits and a vagina

 34. @Markus Plesner Dalin

  Har kommenterat din artikel nu. Kul att du fick in den i en så pass betydelsefull tidning. Här är min kommentar:

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Glasstaket-er-en-myte-7313607.html#comment-1049423709

  Sen, när du ändå är här: Kan du rekommendera några norska bloggar eller liknande, som har med jämställdhet/jämställdism att göra, eller som skriver om mäns mänskliga rättigheter etc? Det vore intressant att få veta lite mera i detalj om läget i Norge (och de andra nordiska länderna). Om du vill och orkar.

 35. Ninni: TakkSmile

  John Nilsson, kult du kommenterte. Ærlig talt så er det ikke så mange. I hvert fall ikke som jeg vet om, men du kan sjekke disse:

  http://maskulinist.no/ (Har holdt på i mange år og får ting på trykk i aviser iblandt)

  http://mannsforum.org/ (De arrangerer møter med de politiske partiene. Jeg var på det siste møtet og ble svært positivt overrasket over hvor positivt innstilt politikkerne var og hvor motagelig de var for alternativ informasjon). Mannsforum er nå også på facebook.

  http://www.krisesenter.org/ (Veldig rettet mot fedres rettigheter etc.)

  http://fedrerett.no/ (Finnes også på facebook)

  http://mannskampen.vgb.no/ (Ikke lenger aktiv)

  http://lamegvarefar.blogspot.no/ (Også på facebook, rettet mot fedres rettigheter)