F! fan, Gudrun Schyman har rätt: likadana män här som i Afghanistan
avatar

Inledande dumheter

Dolfs logo

Eders Ödmjuke relativiserar

Nu har väl halveringstiden gått för det genusaktiva nedfallet från Köln så man vågar närma sig ämnet utan att riskera förnuftsvidriga mutationer i de egna tankeprocesserna.

Inte helt oväntat dök det upp en hel drös genusiter för att undervisa och skänka oss upplysning i form av feministiska fakta som justerar vår världsbild så vi, likt Gudrun Schyman, inser att det ”inte är någon ny företeelse i varken Sverige eller Europa att stora grupper av män jagar och sexofredar eller våldtar kvinnor på allmän plats.” Sagda fru Schyman fruklarade också i Metro, tillsammans med sin medkonspiratör Linnéa Bruno från Feministiskt pärspektiv, att:

Sexuella trakasserier är inte ett nytt problem i Sverige, som vissa tycks tro. En majoritet av Sveriges och världens kvinnor utsätts, enligt WHO med flera. Enligt en aktuell studie med 42 000 kvinnor i EU uppger 55 procent sig utsatta för sexuella trakasserier efter sin 15-årsdag. Sverige toppar statistiken med hela 81 procent. En aktiv feministisk debatt i Sverige innebär en högre medvetenhet kring frågorna. Troligen är utsattheten i många andra länder mer tabu att tala om och därför underrapporterad. En annan tolkning som vissa forskare föreslår är att trakasserierna och våldet mot kvinnor faktiskt är högre här än i många andra länder. Vissa män provoceras av kvinnor som tar plats. Hatet och hoten mot många kvinnliga journalister, programledare, artister och politiker är reaktionen.

– Linnéa Bruno, styrelseledamot (Fi) & Gudrun Schyman, partiledare (Fi)

Feministiskt pärspektiv är för övrigt en underbar källa för dumheter av detta slag:

”Olika former av sexuella övergrepp är vardag för kvinnor oavsett om vi bor i Sverige eller Afghanistan.”

Linnéa Engström

”Jag var där under kvällen och konserten som skrivs om i DN, det enda som utmärkte de som ofredade/försökte ofreda mig och mina vänner var att de var manligt kodade.
– – –
Länk till artikeln jag hänvisat till (OBS! VARNING! HETERONORMATIV SAMT TRANSEXKLUDERANDE)”

Julia Rönngren

”Det bara hände, hela tiden. Som om det var en del av att vara tjej. På bussen, på gatan, på pizzerian, i skolan, i centrum, på tunnelbanan.
Män, alltid män.
Som tafsade, smekte, petade, stirrade, höll fast. Som om våra kroppar vore en offentlig ägodel för män att stycka sönder.
Män, alltid män.
Som blottade könsorgan, bad som sexuella tjänster, tjatade, jagade, omringade, skrek hora. Som om våra kroppar vore ett redskap utan känslor och vilja.
Män, alltid män.
Som med brinnande, trånande, slemmiga blickar fick oss rädda och osäkra med en konstant känsla av skuld.
Män, alltid män.

Som med stela, smutsiga, kalla fingrar tog sig rätten att känna.
Män, alltid män.”

Ronak Moaf

Sen kommer då vår oslagbara statsminister och utdelar nådastöten i amerikanska CNBC:

Well, first I think it’s important to clarify that sexual harassment is not automatically binded to migration and immigration. We have had sexual harassment in Sweden for many, many years, unfortunately. What it now takes is to be very clear that this is not appropriate, it is absolutely out of line, and we need to take very clear measures now to show to these young girls and women that they are of course entitled to walk in a city, to take part in a concert or whatever, to be outside without sexual harassment. We shouldn’t tie that to immigration.

– Stefan Löfven

Hur var det förr?

Som en, relativt sett, gammal man kan jag konstatera att det ligger en viss sanning i vad de säger. Tafsande killar är inte ett nytt problem. Det finns en hel del att säga om forna tiders tafsande och sexuella trakasserier, men det får vänta till ett senare inlägg. Jag drar mig dock till minnes ett samtal jag hade förra året med Mickel Räv (jag kallar honom så), en några år äldre polare född i slutet av 50-talet. Lite fritt återgivet ur minnet:

Mickel Räv: Jo, alltså, jag utvecklades sent, så jag var sist i klassen med och komma i puberteten. Och jag begrep liksom inte varför killarna höll på och bråka med tjejerna och var taskiga mot dem. Så jag gick emellan för och skydda tjejerna och dom blev skitsura på mig och ville inte prata med mig sen.
Jag: Vänta lite, bara så jag är säker på att jag fattade rätt här. Du menar att tjejerna blev sura för att du gick emellan?
Mickel Räv: Ja. Jag fattade ju inte. Jag tyckte killarna var taskiga, så jag ville skydda tjejerna. Men dom blev skitsura. Jag blev helt utfryst av både killarna och tjejerna.

Dagsläget

Kontrastera det mot Köln. Det har visats en hel del klipp därifrån, men som en härdad nyårsfirare som tillbringat mången nyår vid Rådhusplatsen i Köpenhamn (det är väl 10 år sen sist, så det kanske har lugnat ner sig sen dess, men det brukade vara rena krigszonen) tyckte jag inte det i Köln verkade vara så speciellt, tills jag såg det här klippet (tror det är från Köln, fast inte helt säker):

En allt annat än oskyldig lek

Blurrigt och otydligt, men … jag tror inte att den tjejen skulle bli sur om någon kille gick emellan och försökte skydda henne. Eller vad skall man säga om den här:

[Uppdatering 20160824: Ursprungligen var videon nedan bara ca 15–20 sekunder men YouTube har tagit bort den för att den bröt mot deras antimobbningspolicy. Det var dock precis samma scen som jag tidsinställt här]

En annan tjej som förmodligen inte skulle misstycka om någon gick emellan

Det här fenomenet som tydligen heter ”taharrush gamea” på arabiska har jag aldrig sett något av i sverige, men det har tydligen fått fotfäste i Tyskland. Om det nu också förekommer i sverige skulle jag våga påstå att det definitivt är något som har förändrats sedan jag var ung.

Lite sifferexercis på betydelsen av den demografiska förändringen

Som jag tog upp i inlägget Invandrare och våldtäkter är det svårt att hitta några hållbara siffror om etnicitet i samband med sexuellt våld, men utifrån att det 2012 i absoluta tal stod ungefär lika mellan svenska och utlandsfödda som blivit dömda för våldtäkt (ytterligare styrkt av att på en anstalt kunde hälften av de dömda våldtäktsmännen inte delta i terapin grund av språkbarriären) och att antalet utlandsfödda uppgår till (eller gjorde då) en sjundedel av befolkningen, så skulle utlandsfödda vara 7 ggr så benägna att våldta som vad etniska svenskar är.

Nadsat, svensk eller afghan?

Nadsat, svensk eller afghan?

Om etnicitet nu inte är relevant i sammanhanget, då skulle man ju rätt och slätt kunna byta ut alla svenska män mot invandrade män från Syrien och Afghanistan, och det skulle inte göra någon skillnad. Enligt en kartläggning av polisanmälda våldtäkter från BRÅ 2005 polisanmäldes 2 261 fullbordade våldtäkter 2004, av de 2 370 anmälda våldtäkterna som ingick i under­sökningen (oklart vilket år) var 289, eller 12 % att betrakta som överfalls­våldtäkter. Så det lär knappast vara någon våldsam överdrift att skatta antalet överfalls­våldtäkter över 10 år senare till 300 om året. Om vi då utgår från att 150 av dessa utförts av de 85 % män som är etniska svenskar och 150 av dem utförts av de 15 % som är utlandsfödda … här kommer tiotusenkronorsfrågan: Hur många överfalls­våldtäkter kan vi förvänta oss om alla etniskt svenska män skulle bytas ut mot utlandsfödda?

1 000

Alltså mer än 3 ggr nuvarande nivå. Bara baserat på enkel högstadiematte.

Som jag tog upp i Förlåt för i går tjejer (och vilket därefter också uppmärksammats av en del ”riktiga” debattörer) håller vår demografi på att förändras så att vi får ett allvarligt överskott på män jämfört med kvinnor. Vad jag också noterade i det inlägget (vilket jag inte tror de ”riktiga” debattörerna ännu tagit upp) var att om trenden håller i sig så kommer vi att gå mot en etnisk utrensning av den etniskt svenske mannen, fredligt eller våldsamt.

Kulturella förändringar i dagsläget

Ser vi några tecken på kulturella förändringar som stöder detta?

Ida ”Fatta man!” Östensson

Ja, jag vill påstå att vi gör det.

Ta till exempel inslaget i Aktuellt från 11 januari som jag uppmärksammade i Kultur, kön och fnökelcancer. Vi kan ju börja med att notera att Roger Ticoalu, evenemangschef för Stockholm stad, säger att de ser att sexuella kränkningar är ett ökande problem. Vilket går lite emot den feministiska retoriken att ”det alltid varit så”.

Kvinnliga parkeringsplatser i Köln

Kvinnliga parkeringsplatser,
lite ironiskt kommer bilden från just Köln

Men lyssna till hur Ida Östensson, en person som faktiskt har makthavarnas öra, efterlyser att staten skall gå in med ökade resurser, att man skall ha utbildade vakter, krav på officiella policy på vartenda offentligt evenemang, krogar, nattklubbar och gud vet vad. Hon vill att man skall pausa med den här typen av evenemang och lägga resurserna istället på en uppbyggnad för att hantera problemet, hon vill att man skall ha det som tema på festivalen, att alla artister skall ta upp de här sakerna och att man skall prata om dem osv. Jag får mer och mer bilden av ett socialistiskt toppstyrt 1984-samhälle. Som framgår av inslaget har det också förekommit förslag och diskussioner, även om inte just hos We are Stockholm, att man skall könssegregera musikfestivaler. Som att det inte räcker med att man i en del kommuner redan infört könssegregerade badtider och skilda bubbelpooler. Det krävs inte kärnfysik för att räkna ut att könssegregeringen kommer att bli en het potatis i skolan, och det är väl bara en tidsfråga tills vi får separata parkeringsplatser och vagnar på tågen för att skydda kvinnor.

Alice Vs. Seluah

I samma inlägg om fnökelcancer uppmärk­sammade jag Opinion Live från 14 januri. I slutet har vi en debatt mellan Alice Teodorescu och feministen Seluah Alsaati. Seluah efterlyser att det på alla platser där människor träffas, arbetsplatser, skolor, flyktingmottagningar och idrottsplatser så skall det förekomma ett arbete där män träffar män och diskuterar sin roll i sexövergrepp … vad blir nästa steg?

Det skall sägas att inte alla skriver under på den här feministiska retoriken om att det är könet som är avgörande. Ann Heberlein, teologie doktor i etik och flitig gäst i tv-sofforna, har skrivit ett mycket läsvärt och nyanserat inlägg på FaceBook. Värt att nämna i sammanhanget är att hon själv har blivit våldtagen, men hon låter inte det fördunkla de kognitiva processerna. Helen Bergman, feminist av den gamla goda skolan, ryter till och sätter ner foten på Johan Westerholms ledarsidorna, och det finns andra.

Hur långt kan det gå?

Mohamed Omar ställer på Det goda samhället den intressanta frågan: Kan sexattackerna i Köln ses som ett exempel på lyckad integration?. Han tar där upp att den officiellt fastslagna synen på integreringen som en dubbelriktad process (och citerar både från en regeringsproposition och ett officiellt EU-dokument). Det är alltså inte så att de som kommer hit rätt och slätt skall integreras i det svenska samhället, utan även vi svenskar skall integreras i det multikulturella samhället. Frågan om sexattackerna i Köln är ett exempel på lyckad integration är en fråga med en mycket vass udd.

welcomeinsweden2

Att en yttre kultur skulle ta över ter sig inte alls särskilt främmande. I höstas kom nyheten att hotellanläggningarna i Lundsbrunns kurort skall göras om till asylboende för 860 personer. Jag vet inte vad som hänt där sedan dess (mer än att jag fått vissa indikationer på att delar av den bofasta befolkningen nu söker sig därifrån), men när detta var en nyhet hade Lundsbrunn en befolkning på ca 900 personer. Det skulle alltså bli en fördubbling av befolkningen i ett slag. Och vi kan väl gissa oss till att en del av den redan bofasta befolkningen där är migranter redan innan detta asylboende inrättas. Om nu, i vanlig ordning, 75 % eller mer av de som kommer till asylboendet är män så får vi inte bara en situation där det blir ett stort överskott på män, de etniska svenska männen blir en liten minoritet. Tänk tanken att detta asylboende kommer att domineras av afghanska ”flyktingar”. Är det helt otänkbart att vi så småningom kommer att få se sådana här scener i sverige?

TRIGGER WARNING: Det här klippet innehåller äkta våld av ett slag som kan upplevas påfrestande

Är detta också något som kvinnor är vana vid i sverige?

Lösningen

Var dock vid gott mod kvinnor. Ni kan alltid köpa skor på Zalando.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

F! fan, Gudrun Schyman har rätt: likadana män här som i Afghanistan — 29 kommentarer

 1. Pingback: Kod 291 | WTF?

 2. Väldigt bra inlägg, Dolf!

  Är det kanske så att i princip alla svenska män helt enkelt har förvandlats till Mickel Räv? Den järnhårda feminiseringen från späd ålder har fångat dem i någon form av permanent förpubertalt tillstånd.

  Kvinnorna hävdar att de vill ha detta men i realiteten blir de bara djupt avtända och törstar efter ”riktiga män”, som naturligt dominerar dem.

  Det är självklart otrevliga och jobbiga tankar, men man kommer inte runt faktumet att feminister totalt demoniserar de nästan löjligt snälla svenska männen och samtidigt gör allt för att skydda de verkligt brutala vanorna hos många nyanlända, samt verkar för att maximera inflödet av dessa.

 3. @utlandssvensk:

  Det är sant att män feminiserats i väst, men det är orättvist mot män att endast beskriva det så, för män har också blivit jämställdare iom. sin feminisering. Vilket är en helt nödvändig utveckling om kvinnors könsroll breddas och kvinnor börjar göra mera sådant som män.

  Det vore ju konstigt att en sådan utveckling ledde bara till att män tvingades bli ännu manligare och mäns könsroll blev ännu snävare. Så har det ju gått till i praktiken, men om vi strävar efter hållbara förändringar i våra könsroller så är en sådan utveckling ohållbar och en beskrivning av mäns förändring som ”feminisering” mycket orättvis.

  Det är snarare kvinnors (felaktiga) maskulinisering som är problemet, inte mäns feminisering. Män endast framstår som för feminina i kontrast med de manligare kvinnorna och de konventionellare utländska männen.

  Så sluta kalla det endast för feminisering för det är fel.

  Till själva inlägget: Har ni märkt att när man skriver om våldtäkt och etnicitet, kan man även ta in andra faktorer, som tex. socioekonomi, men när man skriver om våldtäkt och kön, gör man inte det?

 4. Klientelet verklighetsförnekande kommunstsvin är som bekant, i dagens läge, i skriande behov av att importera bidragsberoende röstboskap.

  Islam, jämställdhet och yttrandefrihet:

  Att sedan detta importerade röstboskap, i dagens läge, påfallande ofta bevisar sig vara av sorten kulturellt groteskt underutvecklade, muslimska sandtomtar, som behandlar sina flickor som boskap, som emellan våldtäkterna förvarar sina kvinnor i tygpåsar. Med en fäbless för att i grupp våldföra sig på just vita flickor, och att mörda obekväma serietecknare…

  Detta för alla helt uppenbara faktum ignorerar naturligtvis det narcissistiska kommunistsvinet Gudrun, hon har ju en politisk karriär att göra: Att leka feminist.

 5. Så om det är 1% av de svenska männen som är brottslingar så skulle det vara 7% av de utländska?

  Så istället för åtgärder mot män i allmänhet så ska det motivera åtgärder mot svartskallar i allmänhet?

  Vad gäller lynchningen du visar så är det svårt att få det till att ha med kvinnosyn att göra. Det lynchas fler män än kvinnor i Afghanistan och den lynchningen ledde till att flera högt uppsatta tjänstemän sparkades
  och de ansvariga som dömdes dömdes först till döden och fick sedan straffen lindrade till 20 års fängelse
  Och en domare som lindrar straffen lunchade
  Och det hölls demonstrationer mot lynchningen

  Uppenbart är kvinnor mer värda även där.

 6. @MJ:

  Så istället för åtgärder mot män i allmänhet så ska det motivera åtgärder mot svartskallar i allmänhet?

  Halmgubbe. Jag har aldrig efterlyst ”åtgärder mot svartskallar i allmänhet”. Se mitt tidigare inlägg om invandrare och våldtäkter (länkat i inlägget) och de två därpå följande inläggen. Jag har mig veterligt aldrig förespråkat åtgärder eller tänkande av typ ”dra alla över en kam”. Vilket du borde veta som stammis på GD.

  Vad gäller lynchningen du visar så är det svårt att få det till att ha med kvinnosyn att göra.

  Återigen en halmgubbe. Jag har inte påstått att lynchningen specifikt skulle ha med deras kvinnosyn att göra. Jag pekar bara på att den faktiskt hände i Afghanistan, och att en sådan sak (hittills) hade varit helt otänkbar i sverige. Poängen var bara att med en ohämmad import av människor från kulturer där man stenar andra för saker som inte ens betraktas som brott i sverige, så kan vi räkna med att vi så småningom kommer att få se steningar även i områden i sverige där dessa kulturer växt sig så starka att de i praktiken inte är svenska längre.

 7. @utlandssvensk:
  Tack.
  Kanske borde tillägga att Mickel Räv av idag är allt annat än en feministiskt undfallande delta-hanne. Jag är förresten inte ens säker på att det handlade om en svensk skola i hans fall. Han tillbringade mycket av sin barndom/ungdom i Frankrike och Spanien, så det kan mycket väl ha varit en fransk eller svensk skola. Det var väl bara en observation på att tafsande inte alltid är ovälkommet.

 8. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Nej det stämmer nog att du aldrig har gjort. Jag övertolkade kanske på grund av att du använder feministernas anti-mans-argument mot svartskallar, och feministerna anser ju att de argumenten ska leda till att alla män ska dras över en kam.

  Det är inte alls otänkbart i Sverige. Det handlar framförallt inte om kulturskillnader (annat än själva utlösnings-gärningen). Det var t.ex. ett fall i Jönköping där en knarkare varit hundvakt åt en annan knarkare och då på ett ganska hemskt sätt försökt ta livet av hunden. När det blev känt (han åtalades för djurplågeri) så uppsöktes han i sitt hem av 4-5 ”djurvänner” som försökte slå ihjäl honom. Läser man på sociala medier om uppmärksammade normbrott så är det den vanliga SD-kadern (med ”Livets hårda skola” som angiven utbildning på FB) som i hundratal kommenterar att moralbrytaren borde torteras till döds. T.ex. mannen som slog en kvinna på axeln, sparkade henne på benet och sedan spottade på henne när hon avslöjade hans taffliga fickstöldsförsök, i varenda artikel om saken så dyker de upp i hundratal de här kulturvärnarna som har exakt samma moral som Afghanerna i videoklippet. Samma sak med kattmördaren i Skövde, Lisa Holm-mördaren osv. Eller Hagamannen som ju också lynchades, och när de misstänkta gick fria (förvisso riktigt) så hyllades de av samma pöbel.
  Skillnaden ligger inte så mycket i kulturen som i samhällsbyggnaden.

 9. @MJ:

  Skillnaden ligger inte så mycket i kulturen som i samhällsbyggnaden.

  Hmm, var vill du dra gränsen, och vad ingår inte i ”kultur”?

 10. @Kristian:

  Ingår i kultur gör det såklart. Det finns en anledning till att alla som förordar tortyr och dödsstraff för uppmärksammade brott kommer från samma samhällsgrupper och har liknande politiska åsikter (samma parti på nästan samtliga) m.m. De lever inom svensk kultur i en subkultur där de lockas av våld och pina mot andra människor.

  Det är skillnaden mellan Afghanistan och Sverige i detta avseende som inte har med de olika nationella kulturerna att göra. Det är inga problem alls att piska upp lynchstämning i Sverige. Skillnaden ligger i att vi har ett fungerande samhälle och därför sker det mer sällan här.

  Även när det gäller den aktuella lynchningen som blivit väldigt uppmärksammad i de grumliga samhällslagren här så är det inte våldet, det populistiska dömandet, lidandet eller liknande som de den sortens svenskar reagerar mot, tvärtom anser de att lynchningen borde besvaras med SAMMA typ av agerande.

 11. Hej.

  Om det inte finns kulturella skillnader i kvinnosyn, och därmed i definitionen av vad våldtäkt innebär, så borde talen för våldtäkt vara en funktion av andelen män i befolkningen, inte sant?

  I så fall borde alla folkgrupper inom Sveriges gränser vara representerade enligt sin andel av totalen.

  Därmed är det lätt att kontrollera om så är fallet. skulle det visa sig att män ur en eller annan folkgrupp är överrepresenterade bland anmälningar och fällande domar kan man ställa relevanta följdfrågor om varför.

  Vill man göra en internationell jämförelse kan man använda samma modell, förutsatt att man kan jobba med samma definition mellan olika kulturer.

  Skulle det då visa sig att olika kulturer definierar våldtäkt utefter olika kriterier (hur mycket, om någon, hänsyn som tas till offrets sociala status och beteende exempelvis), och att en generisk definition inte låter sig skapas, har vi istället etablerat att olika kulturer har olika syn på vad våldtäkt är, och kan därmed dra slutsatsen att eftersom vårt beteende delvis är en funktion av vår kulturella kontext (annars hade alla folk betett sig lika i alla lägen) så kommer olika i Sverige boende män ur olika kulturer (eller folkgrupper) agera utifrån sin kulturs kvinno- och våldtäktssyn (psykiska tvångshandlingar oräknade).

  Eller med andra ord: tack vare kulturrelativister som desperat vill kleta rasism på allt och alla för att slippa inse vad det är man försvarat, så måste vi uppfinna hjulet om och om igen.

  Det behöver givetvis inte handla om våldtäkt: det kan lika gärna handla om djurhantering, respekt för naturen eller liknande. Om olika kulturers syn på djur och natur inte kan normeras och jämföras (eller tvärtom) kan heller inte diverse sätt att enligt etnisk/religiös tradition plåga djur förkastas eller ens diskuteras som felaktiga, eftersom det vore att argumentera kulturobjektivistiskt, för att använda ett dimridå-ord.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 12. @MJ: Hej.

  Varför besvaras den inte på det sättet då?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 13. @Rikard:
  Om man gör en internationell jämförelse av nationell statistik så är ju Svenskar den mest våldtäktsbenägna nationaliteter. De enda populationerna som överträffar det är ju andra nationaliteter boende i Sverige.

 14. @MJ: Hej.

  Håller de siffrorna om man använder den svenska definitionen av våldtäkt på andra länders statistik?

  Omvänt: om vi applicerar Saudiarabiens våldtäktsdefinition på svenska data, tror du att siffrorna håller sig då?

  Om kultur inte spelar roll måste siffrorna hålla någorlunda samma proportion.

  Om kultur spelar roll kommer du att se att definitionen och förståelsen av begreppet varierar.

  Om rättsväsendets hantering är definitionsavhängig kommer anmälningsbenägenhet att variera (dock okänt hur mycket; vi kan inte mäta mörkertal).

  Om definitioner och lagstiftning är densamma (dvs inte kulturavhängig) bör väl andelen fällande domar vara likadan i likartade fall?

  Vidare: hur stor andel av fällande domar 2014 utgjordes av svenska (till folkgruppen svensk tillhörig) gärningsmän?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 15. @Rikard:

  Även före 2005 var Sverige världsledande på våldtäkter och det finns andra länder med liknande definitioner eller som haft bredare definitioner längre, som USA.
  Skillnaden ligger framförallt i hur man räknar. Sverige räknar anmälda våldtäkter, om en kvinna anmäler 1000 våldtäkter så ökar statistiken med 1000. I de flesta länder så räknar man istället antalet anmälningar.

  Saudiarabien har en väldigt öppen definition där alla sexbrott är samlade i Zina. Men helt klart skulle siffrorna hålla eftersom allt utomäktenskapligt sex är olagligt i Saudiarabien.

  Lagstiftning behöver inte följa kulturen. En normal svensk anser inte att det är våldtäkt mot tjejen när en 14-årig tjej tjatar till sig sex från 20-årig man, men lagstiftaren anser att det är ”våldtäkt mot barn”. (En normal svensk kollar däremot inte upp omständigheterna utan litar blint på myndigheterna och stämplar 20-åringen som pedofil).

  Jag utgick från Dolfs siffror.
  Men siffrorna ska väl kritiseras om de visar sig visa fel resultat?

 16. @MJ:
  Vadå, menar du att man skall justera siffrorna tills man får rätt resultat?
  Och, vilka av ”mina” siffror utgick du ifrån?

 17. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Det är ofta så i den här diskussionen. När man med hjälp av den officiella statistiken ska visa att svartskallar är elaka och det leder till att man visar att svenska män är värst i världen så vill man helt plötsligt kritisera den officiella statistiken.

  De i inlägget som bygger på officiell statistik och uppskattningar. Slutsatsen av det är ju att den värsta nationaliteten i världen är svenskar och att de enda populationer som är värre är andra nationaliteter när de bor i Sverige.

 18. EU-PARLAMENTET
  Ungerskan Morvai blev kallad rasist när hon ställde fråga om hur Europas kvinnor skulle skyddas mot migranternas våld!

 19. @straightmansburden:

  ”Det är sant att män feminiserats i väst, men det är orättvist mot män att endast beskriva det så, för män har också blivit jämställdare iom. sin feminisering.”

  Jag hävdar inte att feminiseringen av män är det enda som har skett. Man att det har hänt är helt klart, vilket du verkar hålla med om.

  ”Vilket är en helt nödvändig utveckling om kvinnors könsroll breddas och kvinnor börjar göra mera sådant som män.”

  Min uppfattning är att förändringarna av både män och kvinnors könsroller i riktning mot vad man nu kallar ”jämställdhet” har varit skadlig och leder till ett sammanbrott på sikt.

  Just i detta fall är min poäng att förändringen av männens könsroll har gjort dem mindre sexuellt attraktiva för kvinnor och att dessa därför välkomnar inflödet av mer traditionella män.

  Om vi tänker oss en hypotetisk värld där kvinnorna hade genomgått en järnhård uppfostran som gick ut på att de absolut inte skulle se snygga ut, hur tror du att männen i den världen hade reagerat på ett inflöde av riktiga pangbrudar?

  Att staten dessutom i princip har gått in och garanterat kvinnornas försörjning förstärker självklart tendensen till att de tappar allt intresse för vanliga svenska betamän.

  Som MGTOW rörelsen visar tappar även männen intresset för de västerländska kvinnorna, så utfallet av ett jämställt samhälle är att män och kvinnor inte vill ha förhållanden med varandra. Vilket självklart leder till sammanbrott.

 20. Det verkar vara samma story i Tyskland:

  ”Alternative for Germany, a populist party known for its anti-migrant views, has seen its popularity grow in a recent poll”

  ”The German daily ”Bild am Sonntag” reported on Sunday that the populist right-wing Alternative for Germany (AfD) party has reached 10 percent for the first time in a recent poll.
  According to the article, 17 percent of men would vote for AfD while only 2 percent of women would do so.”

 21. @straightmansburden:

  Jag råkade se en post från Rational Male (Rollo Tomasi), som har bäring på vad vi pratar om här:

  ”I received a pertinent email from a reader, Dan, this week:

  Rollo, why do women raise their sons to be beta?

  In my personal experience and from what many men who have made the red pill transition have said, most mothers seem to raise their sons to be beta. From an evolutionary prospective this makes no sense. It would be in the best interest of a woman’s genetics and future bloodline to raise alpha sons who can subsequently attract and impregnate more women, yet it seems women overwhelmingly raise their sons to be beta (“women want a nice guy”, “just be yourself”, and encouraging submissive behavior toward women). I could understand why society as a whole would promote this dynamic because it benefits the female Imperative, but at the individual level, evolution tends to be much more selfish. What gives?

  Dan

  A woman, your mother, sister, aunt, grandmother and every girl ‘friend’ you think you have are all in on a meta-shit test – they want you, and their sons, to Just Get It in spite of what they mistakenly believe are in your best interests as a man. You must embrace an Alpha mindset without a woman instructing you to be so or by definition you are not Alpha.

  Women fundamentally lack an existential male experience, so the advice, the upbringing, to be more Beta, be more compromising of the masculine for the feminine, stems from women’s best guess as to what would make their sons into the best men they believe they themselves would like to pair and bond with.

  Women’s sexual strategy is rooted in dualistic hypergamy – Alpha Fucks / Beta Bucks. Women already feel the familial kin-affiliation with their sons (the comforting Beta bucks security side of hypergamy) thus the Alpha Fucks side conflicts with that investment.

  In the case of most single mothers, the hindsight regret of having achieved her subconscious goal of securing the Alpha Fucks genetics in her prime fertility years may be distorted by her inability to adequately realize the Beta Bucks side of her Hypergamy when the Alpha father declines the parental investment she thought would be forthcoming from him. Thus, that Beta Bucks idealization gets transferred to her son(s) and is reflected in how she raises him.

  Also remember, Hypergamy is based on two parts, sexuality and security. It also stands to reason that by ensuring her son is a good manipulable Beta provider (by both her and any woman he pairs with) that his provisioning would also extend to her in the event that his father dies or abandoned her.

  One last thing, human parenting evolved from the parental investment of a complementary masculine influence to balance a feminine influence. When left to a singular feminine influence in upbringing, you’re correct, it makes no evolutionary “sense”. Thus we have our contemporary landscape filled with “men” who are overwhelmingly feminized and ill prepared to lead complementary relationships with women.”

  http://therationalmale.com/2014/12/05/teach-your-children-well/

  Min sammanfattning är att pga. flera skäl uppfostras dagens västerländska män till att bli mesar.

  PS
  Det finns väldigt mycket intressant material på Rational Male. Om du inte är bekant med den siten rekommenderar jag denna post:

  http://therationalmale.com/2013/11/13/empathy/
  DS

 22. @straightmansburden:

  Det fanns även en svensk som skrev en bra kommentar till posten som jag länkade:

  ” I would like to share my own experiences in this matter, something I’ve never done before, from the most feminized country in the world, no less: Sweden. I’m a Swedish “recovering beta”, but I used to be alpha as a little boy. In daycare and pre-school, I was a natural little boy alpha, tugging girls hair and whatnot, I’m sure you can make up a picture in your mind. It was nearly twenty years ago, and I was only eight years old when this alpha-ness was taken, yes taken is the right word, from me.

  I still remember it clear as day. My female teacher (lesbian and feminist I found out later in life) was getting upset with my behaviour. So one day, she took a chair and placed it in the middle of the classroom and sat me down in it. What followed can’t be labeled as anything other than child abuse. She started mocking me and my behaviour in front of the entire class, insulting my clothing (my family wasn’t very well-off) and stated that I was a prime example of someone who wasn’t right in the head.

  I was broken afterwards, but didn’t cry. I never said anything to my parents, only that I wanted to change class. My parents didn’t understand why, but my dad noticed something was wrong and went through with the paperwork to get me into another class. I was granted permission to change, but only after a couple of months. Those months were some of the worst in my life.

  The last day, she again put me in the middle of the classroom and almost screamed at me what an idiot I was for wanting to change class, and requested I told the whole class what the reason for the change was. I stayed silent, again holding back tears.”

  Nu måste det här ha varit långt efter jag gick i skolan. Men likväl är det 20 år sen. Hur ser det ut nu?

 23. @utlandssvensk:

  ”Rollo, why do women raise their sons to be beta?”

  Enligt min erfarenhet gör de inte det. Svenska kvinnor, även de som är feminister, förstår mycket väl vad det handlar om och uppfostrar därför sina söner på ett helt annat sätt än man skulle kunna tro. Svenska män däremot, helt okunniga som de är om hur kvinnor fungerar, uppfostrar gladeligen sina söner att bli beta.

  Ett exempel på detta rör idrott, där min erfarenhet är att mammorna är mycket måna om att sönerna ska hålla på med populära idrotter som fotboll och ishockey då de själva finner det attraktivt med duktiga idrottsutövare av just den sorten. Jag har varit med om mammor som tryckt på väldigt hårt för att deras söner ska träna just fotboll.