Driftinformation: Problem med kommentarer
avatar

[Uppdatering 13:39]

Det verkar som problemet har blivit hanterat på vår server. Men jag låter detta ligga kvar en eller ett par dar tills jag är säker på att allt fungerar som det ska. Mejla mig om ni har fler problem med att få igenom kommentarerna.

[Uppdatering 12:10]

Det verkar som det är problem med att posta kommentarer om de innehåller länkar eller någon som helst formatering, det verkar räcka med ett enda ”<”. Så även om kommentaren inte innehåller någon faktisk html-kod (som ”&lt;i&gt;” eller ”&amp;lt;”) kan det handla om enskilda tecken och andra teckenkombinationer som tolkas som kod.  Detta är ett fel som uppstod när det var driftsstörningar julaftons kväll på servern där GD ligger. Felet ligger inte i något som gjorts på GD i sig.

Jag upptäckte inte det här felet förrän nu på söndagen. Jag har försökt hantera det under hela dagen men har kört fast just nu. Supporten på bolaget som hostar GD har kontaktats för att få hjälp.
Det går att posta kommentarer så länge de är ren text, dvs. inga klickbara länkar, ingen kursivering, fetstil eller liknande. Jag har därför stängt av de funktioner som använder sig av sådan formatering (t.ex. ”reply”-knappen, eftersom den lägger in just en klickbar länk).

Vill man ha in formatering eller klickbara länkar kan man lägga in dem i kommentaren genom att utnyttja den tidsbegränsade edit-funktionen efter att man postat kommentaren med ren text.

Jag hoppas att vi får detta åtgärdat så snart som möjligt så funktionerna kan återställas.

Det här är ett temporärt inlägg och kommer att tas bort när felet åtgärdats. Om ni vill göra rena test-kommentarer utan något innhåll, gör det på det här inlägget.

Jag tar gärna emot tips på min mejl dolf.gd@hotmail.com om det är så att det är någon som är hemma på hur man fixar ett sånt här problem.

Mvh
Dolf

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Driftinformation: Problem med kommentarer — 7 kommentarer

  1. @Larsson
    Är du säker på att det inte finns någon html-kod i det du skrivit? Kolla efter ”mindre än tecken”.

  2. @Larsson:
    Ja, svarstaggen är en html-kod, så det var den som stoppade din kommentar (det var just på grund av svarstaggarna jag upptäckte var problemet låg). Därför tog jag också bort den funktionen.
    Men det verkar ha blivit hanterat av vår host nu, och jag har återställt funktionerna som använder taggar.