Därför är jag nazist! (Och en liten hyllning till Edgar Froese)
avatar

Deadly Dolfs logo

Eders Ödmjuke kommer ut ur kistan

Jag är oerhört bekymrad över affären med Oscar Sjöstedt. Jag lyssnade precis honom i P1-morgon där han säger:

Det här är ju trams, lögner och förtal. … Jag har inte tid med sånt här trams.

Jag håller helt med honom. Jag har egentligen inte heller tid med sånt här trams. Men jag känner mig tvingad att ställa saker i rätt belysning och perspektiv. Jag begriper inte hur man göra en affär av Oscar Sjöstedts nazistkopplingar. Han duger ju inte ens som söndagsskolenazist och det hela riskerar att dra ett löjets skimmer över riktiga nazister.

Nä, för att citera Tredje rikets svenska ikon, Zarah Leander:

Vill ni se en nazist,
se på mig.
Ni får mycket gärna
se på mig.
Kanoner kan jag gjuta
granater kan jag skjuta
Jag är Sturmbannführer absolut

Allvarligt, vad har Oscar Sjöstedt att visa på som skulle kunna göra att han kan kalla sig nazist? Inget. Djävla trams är vad det är. Sverigedemokraterna skall vara jäkligt glada att jag inte är med i deras fjolliga parti av babyfascister. Oscar Sjöstedts nazistiska CV förbleknar jämfört med Eders Ödmjukes. Man brukar säga: ”det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli.” Det är veklingarnas talesätt. Vi nazister håller oss till devisen: ”Det skall härdas i tid, det som hårt Krupp-stål skall bli!”

Min nazistiska bana började tidigt, jag minns hur jag som liten knatte som nyss lärt mig läsa gick till pappa med uppslagsverket där jag hittat en bild på Adolf Hitler och stolt påpekade hur lika de var. Tyvärr ingen bestående glädje då pappa av någon anledning sen rakade av sig mustaschen.

Dagsfärskt hemmagjort hakkors

Dagsfärskt hemmagjort hakkors

I mellanstadiet tvingade läraren (skulle inte förvåna mig ett dugg om han hade judeblod i sig) mig och en klasskompis att tvätta bort de snygga hakkorsen som vi hade ritat på väggen. Ganska slitsamt att få bort all färgen från cementen. Det kostar på att stå för sina politiska uppfattningar. Jag har annars ritat mången hakkors under mina dar. Jag är värdelös på frihandsritning, allt jag försöker rita ser ut som flygplansolyckor, utom just flygplan som jag är hyfsat bra på att rita i profil. Annars får jag nöja mig med sånt man kan rita med linjal och med siktlinjer för att få perspektiv. Hakkors har blivit en klar favorit i det avseendet. Det gäller att välja sina symboler med omsorg.

Fockewulf 190

Fockewulf 190

Flygplan har för övrigt alltid legat mig varmt om hjärtat. Och som uppväxt på 60- och 70-talet så läste jag förstås Bigglesböcker, Pilot 22 där Battler Britton slogs mot tyskarna och andra krigstidningar. Tyvärr var det defaitister som skapade dessa alster eftersom de alltid lät Biggles och Battler Britton spöa tyskarna. Jag menar vad är Spitfire, Hurricane och Mustang mot de underbara tyska planen som Fockewulf 190, Junkers Ju 87 Stuka och Messerschmitt Me 262. Sant, de allierade hade häftigare bombplan, det är inte alls samma känsla över Heinkel He 111 som Lancasters och Boeing B17 Flygande fästningar, men alla äkta flygfantaster satsar på jakt- och attackkärror. Det är bara perversa som vill flyga bombfraktande lastbilar.

Eders Ödmjuke och Lugern

Eders Ödmjuke och Lugern

På somrarna brukade vi vara nere hos släktingar i Småland. Min morbror var vapensamlare. Väggarna hemma hos morbror och moster pryddes av mynningsladdare och sjuttonhundratalspistoler, och en och annan hagelbössa och älgstudsare tror jag det hängde där med. Han hade mer moderna vapen också, bland annat skulle han ha åtminstone en k-pist, men jag vet inte säkert, jag fick aldrig se den. Däremot stiftade jag bekantskap med hans alldeles tvättäkta Luger (tysk officerspistol under andra världskriget), och vill man göra framtida karriär som SS-officer så kan man ju inte missa chansen att få hantera en Luger. Jag fick dock aldrig ladda den eller skjuta med den. Jag misstänker att de tyckte jag var lite för ung med mina 11 år. Vilket enligt min åsikt är bullshit. Tänk om jag hade kunnat få gå ner till bonden bredvid och sett om det var någon kalv där som såg judisk ut och jag hade kunnat skjuta. Triumferande ropandes ”Die Juden”. Eller så kunde jag ha skjutit bonden. När jag tänker efter undrar jag om han inte såg lite judisk ut. Oscar Sjöstedt, den mesproppen, sparkade ju inte ens själv på fåren, det var bara hans nazzekompisar, som verkar ha haft lite mer tåga i sig.

För övrigt skämtade Oscar Sjöstedet inte ens om judar. Han skämtade om nazister. Det begriper ju alla att nazister aldrig är lustiga, utan alltid skall tas på största allvar.

Krig och nazism är allvarliga saker man inte skämtar om

Vi riktiga nazister drar oss dock inte för ett gott skratt på judarnas bekostnad. Jag minns barndomsklassikern om hur man får in 10 judar i en Volkswagen. (Svar: 2 i baksätet, 2 i fram och 6 i askkoppen.) Vi drar oss inte heller för att skämta om negrer, luder och norrmän. Ingen diskriminering här inte, vi kränker alla utan hänsyn.

Blivande cellkompis torshammare

Blivande cellkompis torshammare

Och vad är det för jävla mesiga partisymboler SD och de andra töntarna har? Sketna blommor. Jag har tyvärr tappat bort torshammaren jag hade i min ungdom, men det finns ännu vänner som bär hammaren med stolthet. Ingen fan vill väl gå omkring med en fjantig blåsippa? Nä, SD är urusla nazister.
Riktiga partisymboler

Riktiga partisymboler

sven-hasselInget går väl heller upp mot en riktig SS-uniform. Till och med mössan har stuns i sig. Jag lärde mig också uppskatta den tyska krigsmaskinen när jag gick på högstadiet och hittade Gestapo, en bok av Sven Hassel, som ingående beskrev vardagen bland de tyska skyttegravsråttorna. Givetvis slukade jag sedan övriga böcker i rask takt. Och bokhyllan har därefter även fått andra tillskott, jag köpte någon gång på tidigt 80-tal den klassiska ”Hitler – En studie i tyranni” av Alan Bullock (jag har tyvärr inte läst den ännu, men det ska nog bli), sen har jag förutom Peter Longerich böcker om Goebbels och Himmler fyllt på min bokhylla med flera böcker om Walter Schellenberg, Hitlers chef för kontraspionaget som bland annat drev spionage på den ökända bordellen Salong Kitty och var mellanhand mellan Himmler och Folke Bernadotte vid krigsslutet. Schellenbergs memoarer har en hedersplats i bokhyllan. Att jag läst Mein Kampf behöver väl knappast sägas. En ögonöppnare, det framgår helt klart att SD:are som Oscar Sjöstedt inte platsar som partifunktionärer i det kommande fjärde riket. Inte övriga SD heller. De är alldeles för blödiga och veka.

Även om jag mig veterligt aldrig varit på någon nazistkonsert (där får jag väl ge Oscar Sjöstedt ett erkännande) så har jag givetvis ariska influenser i min musiksmak. I skrivande stund lyssnar jag på Ultima Thules Fädernesland. Annars är jag ett stort fan av tyska grupper som Amon Düül II och Tangerine Dream. Vem kan väl motstå Amon Düül II:s hyllning till Hitler i 5.5.55 som i La Krautoma följs upp med en musikalisk illustration av soldater i paradmarsch.

Amon Düül II:s hyllning till Führern

Jag skulle kunna fortsätta sida upp och sida ner. Men jag tror jag har visat att när det gäller nazism så kan Oscar Sjöstedt och SD slänga sig i väggen. De har ingen chans mot mig.

Som med allt annat finns det förstås lite olika inriktningar av nazism. Min typ av nazism är individuellt baserad och med högt i tak. Den skiljer sig lite från den gängse nazismen i det att jag anser att gaskamrar inte är den allra bästa lösningen på det judiska problemet. Jag tycker det är bättre att man ger de judiska ledarna nobelpris i fysik när de gör smarta upptäckter, och låter dem ta hand om banker och andra områden där de är framstående så vi andra slipper befatta oss med eländet. Men ta inte miste, judar skall enligt mig inte få utöva kulturellera styggelser som att omskära små spädbarnspojkar (det skall i och för sig inte araber eller andra få heller, men det hör inte hit). I min nazism gäller att alla skall få en chans att visa vad de går för. Det är också en nazism som står för en uttalad decentralisering av makten och att folk skall få ta ansvar för sina egna liv. Det fjärde riket bör inte skapas med militärmakt utan genom att världen erövras fredligt med tekniska framsteg och välstånd.

Jag förstår att det är lite hårdsmält att jag är en sån genomvidrig människa, och att alla ni läsare är chockade, så jag avslutar för idag här med: Säg Hej!

Eller som det brukar heta på ren nazistiska:

sieg-heil

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Nu undrar säkert en och annan över vad ovanstående har att göra med Edgar Froese.

Ingenting faktiskt. Det råkade sig bara så att jag slängde in en massa Tangerine Dream-bilder i videon med Amon Düül II. Jag upptäckte då till mina stora sorg att Edgar Froese, frontfiguren i Tangerine Dream, tydligen gick bort 20 januari 2015. Edgar Froese var en ikon inom elektronmusiken långt före syntpop och Jean Michel Jarre. Eftersom det är snart två år sen känns det lite väl sen påkommet att skriva en krönika över Edgar Froese nu. Men jag kan ju knyta samman övriga inlägget med Froese genom Katedralen i Coventry. Tyska bombningar förstörde katedralen under andra världskriget. Men de tre tyskarna i Tangerine Dream: Edgar Froese, Chris Franke och Peter Bauman, visade ingen svagsint hänsyn utan invaderade den nyuppbyggda katedralen 1975 och visade britterna vilka det är som styr. I klippet nedan kan man se hur britterna sitter i respektfull tystnad inför den tyska övermakten.

Edgar Froese: Rest In Power!

Tangerine Dream låter de brittiska undermänniskorna smaka på härskarrasens kultur

Publicerat i Dolf Märkt , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Därför är jag nazist! (Och en liten hyllning till Edgar Froese) — 19 kommentarer

 1. Hej.

  Det tar sig, sade brandkaptenen på semester.

  Jag tror du har en ådra av satiriker i dig, och det menar jag som komplimang. Det verkar vara få av dagens komiker som kan göra just satir utan att röra in drivor av könsord och referenser till sig själva och sina kollegor.

  Med de definitionsparametrar som AFA/EXPO använt för att hitta en nationalsocialist (varför skriver/säjer man inte hela ordet, tro?) så blir det nog inte många kvar. Bäst att de som inte är nationalsocialister enligt EXPO/AFA får bosätta sig på en egen ö – kanske Runmarö i Stockholms skärgård är lagom stor?

  Hade själv en Luger som telning – morfar konfiskerade den med motiveringen att det var en skurk-pistol, och ersatte den med en Colt 44 (när morfar var ung var kobojsare hjältar och indianer nobla vildar).

  John Cleese i sitt esse: https://www.youtube.com/watch?v=8VSTzGwkMiM

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. Vi verkar ha haft liknande uppväxter. Jag läste också Pilot som grabb samt slukade Victory pocketböckerna.

  I likhet med dig (kanske för att vi är män) kunde jag aldrig rita ansikten särskilt bra, däremot kunde jag rita WW2 plan och fartyg i profil.

  Min mellanstadiefröken utsattes för detta, när vi ritat något skulle vi gå fram till katedern så hon kunde betygsätta alstren.

  En Me 109, en JU 87, En Hurricane, En P 51, en Me 109, en typ VIIc ubåt (som variation), en Me 109…

  Både på skolgården och på fritiden lekte vi krig.

  För att få in lite identitetspolitik.

  Den nya Star Wars men även litteraturen sedan Disney har tagit över har gjort att man kan döpa om det till Social Justice Wars. 90% av officerarna på bägge sidor är kvinnor (ofta icke vita), vilket författarna anstränger sig för att understryka) utom en f.d. kejserlig officer som är gay. Det är så pinsamt tydligt vad man försöker göra. Från en fantastisk sagovärld till ett uppfostringsverktyg, det gör ont i en SW nörds hjärta.

  Det märkliga är att jag inte är vit europe men när vi lekte som små var det aldrig någon som sa: -Du kan inte vara Han Solo eftersom du inte kan identifiera dig med honom. Ingen sa ens: -Inte kan du vara SS-officer heller när vi lekte krig.

  Kanske vanligt folk identifierar sig med folk på grund av deras situation, deras handlingar och värderingar istället för hudfärg. Vilken hemsk tanke.

 3. @Rikard: Tack.
  Tja, att man bara använder förkortningen Nazi (som jag såg någonstans nyligen tydligen inte alls har sitt ursprung i partinamnet, utan var ett invektiv som från början var en kortform för namnet Ignatius och användes ungefär i betydelsen ”korkad bonnläpp”, och började användas som invektiv om nazisterna och så fastnade det) är väl för att det skaver i de rättroendes öron att nazismen är en form av socialim.
  Med AFA/EXPOs parametrar är alla nazister som de vill skall vara nazister.
  Du säger att du hade en Luger, en riktig Luger? Inte en modell eller leksak? Lugern jag har på bilden är alltså en tvättäkta riktig Luger, tror också det var enda gången han hade den framme så att jag fick titta på den. Annars var den inlåst i något kassa/vapenskåp som han hade för moderna vapen. Jag såg aldrig något av de andra vapnen i det skåpet. Jag såg inte ens skåpet, så vet inte ens om han faktiskt hade det i hemmet eller om det var på någon annan plats.

 4. @Fredrik:
  Jag är så dålig på att rita så mina plan var alltför generiska för att man skulle kunna säga vilket specifikt plan det var. (Jag ritade en gång av min Lancester-modell rakt framifrån, den blev väl igenkännbar, men det får ses som ett undantag.)
  Jo mellanstadietiden bestod väl till ganska stor del av Pilot, Victory, Svenska MAD, de lånades och byttes friskt bland skolkamraterna.
  Jag antar att vi är ungefär jämngamla (Jag är årsmodell 1960).
  Personligen har jag aldrig varit något Star Wars-fan. Jag är inte speciellt förtjust i Space Opera-filmer. Det blir för mycket storslagna effekter och för lite story. (Däremot gillar jag att läsa Space Opera som Asimovs Stiftelsetrilogi och E. E. Doc Smiths Lensman-serie.) Föredrar mer klassisk SF som Apornas planet (Charles Heston-versionen), Logan’s Run, Blade Runner osv. För att inte tala om 50-talsklassikern Forbidden Planet med Robbie the Robot som inspirerat till R2D2 och CPO3 (eller vad de nu heter). Tyvärr har väl Forbidden Planet inte motstått tidens tand särskilt bra, den känns lite väl billig i genomförandet idag (men var banbrytande då det begav sig) men det är fortfarande en ganska bra story.
  En av de framträdande negativa sidoaffekterna av all identitetspolitik och anti-rasism är att de faktiskt skapar så mycket fokus på etnicitet och hudfärg så att man i stort sett tvingas in i ett rasistiskt tänkesätt vare sig man vill eller inte.
  Du säger att du inte är kaukasier, så av ren nyfikenhet, vad är du? (Vi kanske har haft detta uppe vid något tidigare tillfälle, för när du säger att du inte är kaukasier så lurkar det någonstans i bakhuvudet på mig att du är svart.)

 5. Ponera att Oscar Sjöstedt hade pratat på samma sätt om muslimer från mellanöstern som hade gjort samma sak. Hur hade diskussionen gått då i media?

 6. Du verkar vara 11 år äldre än mig. Jag blev adopterad från Sydkorea vid 4 månaders ålder.

  När jag var grabb så lekte alla krig, det hade troligen inte fått förekomma på en låg/mellanstadieskola idag men då, ja pojkar fick fortfarande vara pojkar på den tiden.

  Patrik Lundberg på AF brukar ju klaga väldeliga på att män från sydostasien uppfattas som feminima men det har jag då aldrig upplevt.

  Det faktum att jag är snusande norrlänning med värderingar som ofta matchar i kombination med någorlunda djup röst kan ju vara faktorer.

  Visst, det finns alltid riktiga rasister och idioter men de är få. Jag är övertygad om att identitetsivrarna problem till 99.99% existerar i deras huvuden och ingen annanstans.

  Problemet är inte deras åsikter utan att de fått inflytande och använder detta till att överföra sina hjärnspöken till andra.

 7. @Fredrik:
  Ah, så du är ”kines” (eller någon form av mongol blir det väl om man skall vara ordentlig). Om du kom hit vid 4 månaders ålder så gissar jag att det är ganska så fri från tjing-tjong-dialekt Razz men att det syns att du är asiat. Så du kan väl alltid låtsas att du kan karate och har bra föbindelser med yatzy, yakuza och jacuzzi så går du relativt säker.
  Jag tror faktiskt inte vi lekte särskilt mycket krig när jag var i lekåldern. Det var mer cowboy och indianer eller tjuv och polis.
  Fast personligen hade jag en utpräglad Agent X01-period. (Jag ska till och med ha en teckning någonstans, som lyckats överleva åren, har för mig jag såg den för inte alls länge sedan, med ett jetflygplan som skjuter och släpper bomber, och med den kallhamrade rubriken: ”Agent X01 flyger med döden”.Vampire Det som krokigt ska bli …) Min Agent X01 var väl någon slags kombo av X9 (trots att jag aldrig var någon X9-läsare) och 007.
  Jag är ganska så säker på att vi kommer att få se ökad rasism tack vare alla anti-rasister.

 8. @Gigas:
  Nej, jag tror vi är ganska många som på goda grunder kommer till den slutsatsen.

 9. Jag befinner mig i riskzonen då jag gärna äter Nasigoreng och blir ganska ofta kallad rasist-nazist-fascist. Min pappa har sett Hitler på nära håll i juni 1942 när han var i Finska armén 1941-44. Han hade en Luger som han tagit från en tysk som frusit ihjäl. Min mamma sänkte den senare mitt i sjön vid sommarstugan så att jag inte skulle leka med den. När jag var ung läste jag Buster och de andra. Det var nån serie om en engelsk stridspilot och när han sköt ner tyskarna så stod det i pratbubblorna: achtung schweinhund donnerwetter. Jag känner igen nästan varenda flygmaskin från WW2 (även modernare trafikflyg) men byggde aldrig flygmodeller. Endast bilmodeller. På senare tid har jag varit intresserad av avancerade flygmaskiner som kom fram under 40-talet som t.ex. stealthplanet Horten 229. De tekniska lösningarna fanns men de gick sällan att omsätta i praktiken då materialtekniken som behövdes för att bygga dem inte fanns då.

 10. Ja någon annan dialekt än bondska/norrländska kan jag inte. Fick beröm för den av en telefonförsäljare en gång.

  Det var på skräckforumet familjeliv.se för några år sedan om självhat från icke svenskar bla. blaha. i synnerhet ifrån asiater.

  Då jag var uttråkad och hojen väntade på nya delar så hoppade jag in. Jag skrev och undrade varför jag nu inte körde Harley istället för Yamaha då man enligt dem inte ville förknippas med sitt ursprung. Nu är ju min R1:a visserligen japansk men närmare än Harley är den i alla fall (Hyosung räknas inte).

  Det blev en massa analyser och teorier, jag trodde knappt det var sant, fattade dom inte att jag satt och trollade?

  Sådana människor måste leva i en värd där det som sägs på någon flumkurs på Södertörn faktiskt är verkligare än verkligheten för dom.

  Nä jag gillade aldrig X101. När Pilot las ner blev det Marvel, Spindelmannen och FF. DCs universum var jag aldrig förtjust i så Läderlappen och Stålmannen kom jag aldrig i kontakt med annat än under saftdrickarsessioner i kompisars trädkojor.

 11. @T:
  Jag gillar också Nasigoreng Vampire
  Vad fan är det för folk som gör sig av med Lugers till höger och vänster. Om inte annat måste de väl ångra sig idag (om de fortfarande är i livet) då äkta Lugers vad jag förstår är samlarobjekt som betingar ganska bra priser på marknaden.
  Jag grämer mig att jag missade chansen att norpa Lugern när morbrorn dog. Nu vet jag inte om det hade gått att få igenom ett övertag av den (med licenser och allt sånt), men jag ville verkligen ha den.
  Jodå, känner igen det där med ”Achtung”, ”Schweinhund” och ”Donnerwetter” som det alltid stod i tyskarnas pratbubblor. Låter som typisk Battler Britton-serie (piloten hette Battler Britton, på mellanstadiet var inte namnets koppling helt uppenbart).

 12. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Att dumpa olagliga vapen är nog på kort sikt ett vettigt beslut. Jag tror inte det är möjligt att få licens på en Luger i Sverige. Det kanske hade gått att sälja den utomlands men hur ska man lösa exporten rent praktiskt? En kompis har en gammal .22 revolver utomlands (där det inte krävs licens) då det är kört att få licens för den här. Jag har själv inga skjutvapen.

 13. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Det är intressant att tänka sig in i olika scenarior för att få perspektiv. Till exmpel, hade det varit Gudrun Schyman som på filmen så hade hon antagligen uppfattats som en rolig historieberättare som drar en lustig anekdot, som visar vilka svin men är, alla men.

 14. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Nej för fasen – inte en riktig; en replika. Mitt slarv. Colt:en var också den en replika, av den sorten som teoretiskt kan göras funktionsduglig. Den ligger väl och förvandlas till rost någonstans nu för tiden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 15. @Fredrik: Hej.

  Eftersom jag också är Star Wars-intresserad vill jag tipsa om tre sidor (utifall du inte redan är bekant med dessa):

  Star Wars wiki:n ’Wookiepedia’ [starwars.wikia.com] samt de mer rollspelsorienterade sidorna [http://d6holocron.com/wiki/index.php?title=D6_Holocron_Wiki] och [http://d6holocron.com/]

  d6Holocron-wiki:n innehåller data för i stort sett allt som WEG publicerade, och hemsidan har länkar till så gott som alla böcker som WEG gav ut på åttio- och nittiotalet (rollspel alltså, inte romaner och noveller).

  Om hr bloggägaren misstycker till min ’reklam’ får han väl leka Tarkin med inlägget i så fall.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 16. Vilken härlig bekännelse ! Här kommer min , jag är född 72.

  Vi brukade leka judar och nazister på skolgården mellan årskurs 4-6 ,var man nazist så hade man en naturlig rätt till att utdela diverse mildare misshandel till en infångad klasskompis som spelade judisk. För att det skulle bli rättvist så bytte vi roller ibland. En slags tonårs variant av tjuv och polis.

  Jag hade även som hobby att generera hakkors i 3D ända fram tills jag var 25 och helt enkelt fick tidsbrist. Jag fick aldrig till det riktigt men visionen var att det det skulle vara glimmande stål där det liksom rann vackert rött blod på. Det går nog att göra med dagens programvara som klarar av realistiska material och vätskesimulationer. Titta gärna på detta program http://www.blender.org , det är ett icke nazistiskt ”ritprogram” vill jag upplysa om , man kan tex rita blommer i 3d med det eller flygplan.

 17. Länken hittade jag via Jens Ganman. Vi får inte glömma historien, när F! m.fl. raserar Moder Svea.