Avdelning gnällpuppor
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tar tempen på några fjollor

I förrgår publicerade Sydsvenskan ett debattinlägg av fyra feminister, som jag barmhärtigt nog inte skall nämna vid namn. Inlägget som sådant är själva arketypen för feministisk logik. Det börjar:

Att få uttrycka sin åsikt är en mänsklig rättighet. För att ett samhälle ska kunna utvecklas är det viktigt att få säga emot normer och etablerade åsikter. Men vad som är viktigt att ha i åtanke när en uttrycker avvikande åsikter är att om man endast ser saken ur ett perspektiv är det lätt att kränka människor.

Jag noterar att de rent språkligt börjar med att sätta ribban i golvnivå genom att de inte ens klarar av att konsekvent ersätta ”man” med ”en”. Något som jag trodde alla feminister hade fått in i ryggmärgen vid det här laget. De noterar sedan att några elever på Malmö Latinskola startat en grupp de kallar Malmö Maskulin Ungdom. Denna grupp är kritisk till feminism (hualien) och vill vara en motkraft till feminismen. Sedan understår sig då MMU att ”skämta” om våldtäkter. Så artikelförfattarna gör nästa bottennapp (min färgläggning):

Med ursäkten “yttrandefrihet” skämtar de bland annat om våldtäkt. En bild läggs upp där texten lyder "Börjar på Latin; har blivit orättvist behandlad och våldtagen hela sin barndom". Detta tolkar vi som att de skämtar på våldtäktsoffers bekostnad.

De försöker få det att framstå som att allt feminister gör är att sätta på sig offerkoftan och klaga. De försöker få feminister att se ut som att de kränker sig själva, när det i själva verket är de som inte förstår att nästan alla typer av våld och övergrepp som kvinnor utsätts för utförs av män.

Eftersom jag är på klaghumör så kan jag börja med att konstatera att de kör både med amerikanska citat-tecken (“ ”) och ”raka” citat-tecken ("). Sedan har de svårt med ”de” (pun intended): De syftar på MMU, de är tänkt att syfta på feministerna, och sedan har de (artikelförfattarna) tänkt sig att de ska syfta på MMU, men, eh … syftningsfel.

Sen skär det ihop ordentligt:

Att starta en “maskulin grupp” och uttrycka att man känner sig kränkt över att "folk säger att 'manshat är självförsvar'" och att den "feminina energin förtrycker män" är inget man gör för att uppnå jämställdhet, utan för att man känner sig hotad och kränkt.

– – –

Denna grupp säger sig kämpa för jämställdhet, men det enda de gör är att bromsa processen för att nå dit. På grund av de kränkande saker medlemmarna uttryckt på nätet har elever på Malmö Latinskola upplevt att de inte längre känner sig trygga.

Motståndet har dock varit stort. Många elever har sagt ifrån, utskott på skolan har protesterat och tagit avstånd för det denna grupp står för. Trots detta fortsätter Malmö Maskulin Ungdom att på Facebook både kränka andra och hindra människor från att kämpa för jämställdhet.

Bra att vi får det svart på vitt. Att bli kränkt är ett feministiskt privilegium.

Offended you are

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Avdelning gnällpuppor — 15 kommentarer

 1. Men vad som är viktigt att ha i åtanke när en uttrycker avvikande åsikter är att om man endast ser saken ur ett perspektiv är det lätt att kränka människor

  Menar de att det bara är viktigt om man har avvikande åsikter? Det kan ju i så fall förklara en del.

 2. EdersÖdmjuke, texten som hämtats från nånt av våra lustiga medier, upplevs något nattstånden.
  Funderar på om det börjar bli bekymmersamt för dessa att få till sin text utan att det känns som om karbonet börjar fadda ut.
  Jag menar, snart det enda vilket går att vaska ut, som EdersÖdmjuke funderar, är av mera sematisk karaktär och ska bli spännande dethär att se vad som finns runt hörnet. Vad tror ni finns det nått mera vilket ej ältats och så slutligen konstaterats, – så mycket var saken värd ?
  Var det verkligen fyra karaktärer vilka fått plitat ihop det axplock vilket redovisats?

 3. Ja att påtala att manshat är fel är självklart ojämställdhet.
  Att hata människor inte för vad dom sagt,gjort eller skrivit utan endast pga deras kön,etnicitet,sexuell läggning osv är självklart självförsvar i förebyggande syfte.

 4. I en text, som i princip endast handlar om hur hotad och kränkt man är av sin meningsmotståndare, anklagar de andra för att – i onödan – känna sig hotade och kränkta. Projicering och tolkningsföreträde, much?

 5. @Anders:Värdegrundsarbetet på skolan måste fungera väldigt bra som stöttar dessa feministiska tjejer att hata män.

 6. ”Att få uttrycka sin åsikt är en mänsklig rättighet. För att ett samhälle ska kunna utvecklas är det viktigt att få säga emot normer och etablerade åsikter. Men vad som är viktigt att ha i åtanke när en uttrycker avvikande åsikter är att om man endast ser saken ur ett perspektiv är det lätt att kränka människor.”

  Är det några som är experter på att se saker ur ett perspektiv,kvinnoperspektivet, så är det ju feministerna. Dom är heller inte så noga med om dom gör sina åsiktsmotståndare förbannade så länge det är män som blir förbannade.
  Tydligen är det också bara feminister som får säga emot etablerade åsikter. Feminism är en väletablerad åsikt och måste också tåla att någon inte håller med om den.

  ”Att starta en “maskulin grupp” och uttrycka att man känner sig kränkt över att ”folk säger att ’manshat är självförsvar'” och att den ”feminina energin förtrycker män” är inget man gör för att uppnå jämställdhet, utan för att man känner sig hotad och kränkt.”
  Vet inte om de skriver att de är kränkta eller om det är den sedvanliga feministiska härskartekniken det handlar om.Hur som helst har de all anledning att bli förbannade över att diverse radikalfeminister vräker ur sig att manshat är något bra eller ett självförsvar.

  Som sagt var ,det är tydligen bara dom skall få ha åsikter om män som grupp men ingen får ha någon negativ åsikt om dom som feminister.
  Deras vänsteråsikter och förakt för yttrandefriheten lyser igenom…

 7. Hej.

  Ja jösses var skall man börja? Att tala om att ’man’ är både könsbestämt och könsneutralt? Eller med att stötande innehåll måste accepteras om det inte direkt uppmanar till brottslig handling, uttrycker ringaktning mot någon av de grupper som nämns i hets- och hatbrottslagstiftningen, eller utgör förtal av enskild person?

  Törs man ens börja nysta i att deras (artikelförfattarna) principer är självmotsägande? Om samhällsutvecklingen drivs av att personer i minoritet framsäger åsikter som bryter mot majoritetens normativa dito är det ju MMU som driver utvecklingen, i alla fall i kontexten Malmö Latinskola (som fö har mycket hög standard på underhållning och bespisning, meny med flera rätter, bl a veganska alternativ är troligen standard fortfarande; i fall ni undrar vad skolor spenderar pengar på i kristider…).

  Förslag: fråga närmsta feminist (av den rödbruna sorten) om en människa själv bestämmer om sin kropp. Fråga sedan om organdonation skall vara obligatorisk. Alternativ för den som jag gärna är plump för att göra en poäng: fråga om rätten till sin kropp inte är en norm, och att det då vore normkritiskt att ignorera denna… och ’duck and cover’, som det heter i visan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 8. Utmaning: Försök skriva en parodi på ovan nämnda debattinlägg.

  Hälsningar,
  Poe

 9. @michael: Hej.

  Man skulle mycket väl kunna hävda att fraser som ’manshat är självförsvar’ strider mot värdegrunden och likabehandlingsplanen då dessa inte ger utrymme för diskriminering eller relaterade åsikter, när densamma baseras på exempelvis biologiskt kön eller socialt genus.

  En kan trösta sig med att nittionio av hundra dylika flickor bara är radikala av detta slag på ytan. När de träffar sin första/-e långvariga partner är det VVVV som gäller.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 10. @utlandssvensk: Hej.

  Jäsiken, tänkte inte på hur urgammalt (och lokalt?) uttrycket är. ’VVVV’ skall utläsas ”Villa Volvo Vovve Video”; ett normalt liv, när man vuxit ifrån att leka rebell i lugna trygga Sverige.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 11. @Rikard: ”Video,” sådana nymodigheter …
  De första tre är ju klassiker åtminståne i ”väst”, dvs en timma inåt från Göteborg.

 12. Hej!

  Jag kommer från Malmö Latin och då främst Maskulint Malmö Ungdom. Vår ambition var att få folk att tycka olika. I vår skola existerar något som feminsiter älskar att påstå atr de utsätts för. Förtryck. Men inte mot tjejerna, inte. Mot dem som tycker annorlunda än dem. dvs radikalfeministerna. Tack för de uppmuntrande orden. Vi ska fortsätta slåss för våran sak.

  Feminism är INTE vägen till jämställdhet.