En Sveland förgör ingen sommar
men snön den föll i juni
avatar

Vitlök hjälper tyvärr inte mot media

Eders Ödmjuke spottar på SR & SVT!

Det är väl knappast någon av de reguljära läsarna här som tvivlar på att media, däribland Sveriges Radio och TV, är ideologiskt styrda och att den objektiva sanningshalten både haltar och förtjänar att tas med flera skopor salt. Två nyheter de senaste dagarna bekräftade alla mina efterdomar. (Fördomar är ogrundade, efterdomar är välgrundade.)

Förra onsdagen släpptes listan av sommarpratarna, ni vet de där som sitter i radion och håller låda i två timmar (var i alla fall två timmar förr) varje dag under sommaren. Jag har inte hört på det på många, många år, men minns att det brukade vara ett både trevligt, tänkvärt och underhållande program. Men något säger mig att det inte längre är så. Tiderna förändras. Och lite surt tänkte jag att jag skulle våga sätta en hundring på att Maria Sveland är med och pratar. Jag lyckades till sist hitta listan på skvallerblaskan nummer ett och ögnade igenom den. Och ser man på, vem dyker upp den 22 juli? Klarar du inte av att svara rätt på den frågan är du i starkt behov av någon intelligensförstärkande aktivitet. Jag håller mig inte särskilt à jour med vilka som ingår I de feministiska kretsarna, men jag tyckte jag såg flera misstänkta namn på sommarlistan.

Den 22 juli får vi se hennes ledsna hundögon titta på oss från radioapparaten

Maria Sveland kommer förstås bland annat att prata om – du anar det säkert – hatet mot feminismen, feminister och kvinnor. Man kan väl gissa sig till att jämställdister, högerextrimister och en viss Anders ifrån Norge, ej att förväxla vare sig med eders ödmjuke eller dansken som skriver här hos oss på Genusdebatten, fast jag är ganska så övertygad om att en viss Sveland bekvämt identifierar oss alla tre som en och samma person. Jag misstänker också att Maria Sveland lär förekomma i fler program. Bland sommarpratarna finns Martin Schibbye och Johan Persson, de två reportrarna som satt fängslade i Etopien. Den ene av dem, Schibbye, intervjuades tillsammans med Sveland (i första intervjuklippet under själva artikeln här) och berättade om att de av ambassaden fått ett par böcker, den ena av dem var Svelands Bitterfittan som han då högläste för sin kamrat. Så hamna inte i utländska fängelser på semestern, ni löper stor risk att bli intellektuellt förgiftade av svenska staten via den näringsfattiga litteraturen ni erbjuds i er fångnskap. Jag skulle tro att vi får höra om det också i de två reportrarnas program den 10 augusti.

Jag får väl trösta mig med att Unibet har vadslagning om vilken sommarpratare som kommer att bli mest nedladdad. Den solklara favoriten är Jonas Gardell som ger 3,5 gånger tillbaka på insatsen. I botten tillsammans med tio andra, flera namn verkar misstänkt feministiska, ligger Maria Sveland på 100 gånger tillbaka på insatsen. Det tyder väl på att hon inte är så där exceptionellt populär.

Tyvärr såg jag inga feministkritiska namn. Det sagt, en Sveland förgör inte den svenska sommaren, men nog sjutton förstör hon P1:s Sommar.

Några dagar senare, närmare bestämt i förrgår, 3 juni, var det då dags i Rapport 19.30. Det är väl bäst att jag passar på att säga här att jag inte tar upp detta för att det har med SD att göra, utan därför att det på det mest otroligt flagranta sätt visar vad våra oberoende, ha, tv-kanaler är värda. Det har inte direkt med jämställdhet att göra, men det ger en ganska klar fingervisning om vad vi har att vänta om vi blir organiserade och börjar verka politiskt. Men, för att tala ren svengelska, forewarned is forearmed.

Nästan exakt tio minuter in i programmet kommer då inslaget som inleds med att hallåan (eller heter det ”hallåhen” nu för tiden?) säger (min emfas):

Sverigedemokraterna har sedan valet 2010 fått runt 100 millioner skattekronor i partistöd. Pengar som en rad partidistrikt runt om i landet NU bråkar om. Ett av dem är Haninge–Nynäshamn utanför Stockholm. Och SVT besökte distriktet när det var årsmöte.

Folk promenerar i vårsolen lyckligt ovetandes om SD:s bidragsfusk

Folk promenerar i vårsolen lyckligt ovetandes om SD:s bidragsfusk

Studion ersätts av det filmade inslaget hur SVT är hos SD när de ska ha möte och man talar om hur styrelsen bråkar. Så har man då en voice-over där en reporter talar om att man bråkar om finansiella oegentligheter, bilden krymps ner och man visar en solglad (den är i alla fall soligt gul) Sverigekarta där man markerar flera ställen runt om landet där SD har pengabråk. Så skiftar man då över till en bild (som jag antar är från Stockholm) där folk promenerar i grällt lysande vårsol.

Reportern visas så i bild där han står i vad som verkar vara någon lokal i riksdagshuset. Det är i alla fall det intryck jag får. Därefter återvänder man till SVT-teamet som besöker SD under årsmötet, då det visar sig att de tydligen har haft en omröstning på SD-mötet där man kommit fram till att man inte vill att SVT skall få filma, och en man informerar reportern om beslutet, och voice-overn säger:

SVT tvingas till slut lämna mötet och vi får bara filma utifrån i mörkret. Efter en stund kommer Stockholmdistriktets ordförande ut till oss.

Finn fem fel:

Nu var det jul igen och nu var det jul igen, och julen varar väl till jul

Stockholmsdistriktets ordförande intervjuas i den ljusa och ljumma sommarnatten medan andedräkten står som en vit plym omkring honom och skuggorna kastas på de bakomvarande snödrivorna.
Ja ja, det är väl den globala uppvärmingen som varit i farten igen!

Jag betalade bara häromdagen in över 500 kronor i licensavgift för de oberoende och objektiva tv-kanalerna. Det gör mig ärligt talat urförbannad. Det är rent jävla kriminellt. Jag ska inte säga att jag tänker skriva och begära licenspengarna tillbaka – jag måste ha lite spanskt blod i mig, för jag har en otrolig förmåga till ”Mañana” (det är därför alla mina inlägg är så bedrövligt inaktuella) – det lär inte bli av. Men någon som är lite mer företagsam än vad jag är och som kan få tummen ur arslet får gärna göra det, jag blir bara glad om någon ställer de förbannade sopprötterna mot väggen.

Ingenstans under hela denna rapportering sägs ett enda ord om när detta årsmöte skedde rum, eller anges på något som helst vis att det handlar om något som ligger en bit tillbaka i tiden. Och jag hade inte reagerat på att det var något underligt om det inte vore för att jag såg snödrivorna bakom den intervjuade distriktsordföranden. Så vitt jag vet behöver det filmade reportaget inte ens vara ifrån i år, utan kan mycket väl vara från vintern 2011–2012 eller vintern 2010–2011.

Vill man vara snäll, (det vill inte jag) så skulle man kunna bortförklara det med ren och skär inkompetens. Jag ser det dock snarare som ett klart och tydligt uttryck för en utstuderad ohederlighet av korrumperad och statsstyrd media som uppvisar ett gränslöst förakt för sina tittare. Att man kan med ljuga så flagrant och öppet.

Ännu intressantare blir det när man redan i nästa inslag går in på att regeringen föreslår att partier som har tomma stolar i kommunfullmäktige inte skall kunna få ut partibidrag för de obesatta mandaten.

Det är framför allt [inte så svårt att gissa va?] SverigeDemokraterna som fått ut stora belopp för stolar som stått tomma. Partier har cirka 50 obesatta mandat i kommunfullmäktigeförsamlingar runt om i landet.

Och gissa vad nästa nyhet sen är, jo:

Alla politiska partier skall redovisa sina intäkter öppet. Och den som skänker ett bidrag över 22000 kronor till ett parti kommer att få sitt namn redovisat. ja, det föreslår regeringen i ett lagförslag som är tänkt att börja gälla den första april nästa år.

Lustigt att man har tre nyheter på rad som alla har direkt med SD:s finanser att göra, och … tja, min gissning är att det sista lagförslaget om 22000 kronor är avsett att skrämma bort bidragsgivare från SD. Någon som tror annorlunda?
Jag vill återigen poängtera att jag har varken tar ställning för eller emot SD, jag bara noterar att min BullShit-detektor ger larm och varenda varningslampa för smutskastningskampanj på panelen lyser ilsket rött.

Och jag tror det säger något om vad vi kan vänta oss. Är du ömhudad är det dags att du börjar garva ditt skinn. De som inte är hårdhudade lär nog få svårt att orka med.

Just sayin’.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

En Sveland förgör ingen sommar
men snön den föll i juni
— 14 kommentarer

 1. Problemet är inte att Sveland tillåts sommarprata, problemet är att ingen med en annan åsikt än hon i jämställdhetsfrågan tillåts sommarprata.

 2. Det var inte så lätt att få reda på när SD hade sitt årsmöte, men tidigare år har det varit i slutet av feb eller början av mars. Polisanmälan i Borås var i aug 2011. Förskingringsanklagelsen i Norrköping ser ut att ha inträffat i jan 2009. De felaktiga utbetalningarna i Helsingborg skedde i juni 2012, och tycks ha skett på ungefär samma sätt som drabbade andra ungdomsförbund.

  Jag håller med om att det hade varit lämpligt att berätta när de olika sakerna som nämndes faktiskt utspelade sig. Det är väldigt lätt att få känslan att allt detta utspelat sig alldeles nyligen.

 3. Jonte, javisst. Eller lite konkretare uttryckt:

  Problemet är inte att den gamla äckelkommunisten Sveland tillåts sommarprata, problemet är att ingen med en annan åsikt än exakt just den könskommunistiskt könshatiska, i jämställdhetsfrågan, är inbjuden att sommarprata.

  Vår nationella DDR-radio förnekar sig således inte heller denna sommar när det kommer till paradgrenen förtäckt kommunistpropaganda.

 4. @Ulf T:
  Tack. Förvånar mig inte alls. Om det du säger stämmer så anser jag att nyhetsinslaget faktiskt är kriminellt på riktigt. Det borde vara befogat att polisanmäla det för förtal och trakasserier, förutom att det borde bli anmält till granskningsnämnden eftersom det uppenbarligen brister i objektivitet och opartiskhet. Det är ju ett helt konstruerat nyhetsinslag som har till uppgift att svartmåla ett specifikt parti, där man manipulerar fakta för att skapa en falsk bild. Jag har ingen aning om vad som krävs för en anmälan … men … funderar på att av ren princip göra en om det inte är alltför krångligt.

 5. @Jonte, @Liberalen:
  Som jag ser det är problemet (eller ett av dem) att Sveland har i princip håller egen lekstuga i media. Som Janne josefsson sa, hon får fritt framföra vad som helst utan att någon ifrågasätter henne. Hon inte bara åker räkmacka i media, hon åker majestatsmacka.

 6. Fattar jag rätt att SVT:s Rapport klippt ihop ett reportage om SD där slutklippet, från i vintras, presenterades som om det hände i sambandet med reportaget den 3:e Juni ?

  Snyggt jobbat SVT. Här slant det ordentligt.

 7. SVT-play omfattas inte av kraven på saklighet och opartiskhet som SVT har över sig. Bra att veta.

  Det sagt så antar jag att Rapportavsnittet inte förvanskats på något sätt från när de sändes i SVT, vilket gör att det är precis lika salkigt och opartiskt som SVT varit kända för att vara sedan länge.

 8. @Dreadlock:
  Mer än slant ordentligt. Det är en uppenbart fabricerad falsk nyhet. Se inslaget på SVT-play, jag länkade till det, fast det är nästan omöjligt att se pga att länkarna av nån anledning blir blåa i mina inlägg.Läs sen Ulf T:s kommentar ovan också.

 9. @Grodan Boll:
  Jag har inte märkt någon skillnad på det som ligger på SVT play och det som ligger kvar i programbiblioteket som man kan nå via tv:n och vilket skall vara en ren inspelning av det som sändes.

 10. Haha så står media med armarna i luften och undrar varför många söker sig till alternativa ”nyhetskällor”

 11. @ Jonte:

  ”Problemet är inte att Sveland tillåts sommarprata, problemet är att ingen med en annan åsikt än hon i jämställdhetsfrågan tillåts sommarprata.”

  Och så länge ingen tillåts debattera mot henne, är det ett problem att hon tillåts ”debattera” ostört.

 12. Pingback: Sexistiska Syokonsulenter, SuraUppstötningar, Underbar UppfostranDel I – Kirunamaffian | Genusdebatten

 13. Pingback: Erik den äldre: ”För övrigt anser jag att SVT bör anmälas” | Genusdebatten

 14. Pingback: Partiers finanser | Genusdebatten