#Gridgirls – Feminister vill INTE kvinnor bestämmer själva – Såvida inte det gäller hijab eller burka
avatar

Så har det hänt. Feminister har lyckats manipulera stora företagsägare att tycka det är kvinnlig frihetskamp att patriarkatet bestämmer hur kvinnor skall klä sig och vad de skall få jobba med. Den här gången är måltavlan sporter som Dart och Formel 1. Det är alltid intressant när aktivistgrupper attackerar kommersiella verksamheter vars målgrupp de inte ens tillhör.

One of the groups that agitated to force the firing of the girls was Britain’s Women’s Sport Trust. The group has been trying to get several British sports leagues to end the use of models during events. 

Computer Forevers Dave Cullen får inleda med en snabb summering av vad som hänt och hur han ser på det. Därefter presenterar jag mina argument. Hans fokus ligger på en positiv beskrivning av Gridgirls. Jag väljer att vara mer neutral till dem så det syns tydligare att detta handlar om långt mer än bara lättklädda flickor i Formel 1

Låt mig först och främst poängtera att det spelar mig och de flesta läsare väldigt liten roll att ”gridgirls” och ”dartgirls” försvinner. Det är inte sporter jag brukar bry mig om så jag kan inte tala i eget intresse. Vore jag en egoistisk, ointelligent människa kunde jag lätt inbilla mig att detta inte berörde mig. Det här inlägget handlar dock om ”the big picture”. Världen vi lever i är sammankopplad och frågan blir därför vad händelse A har för betydelse för fenomen B så den uppenbara frågan blir:

Varför kan vi inte förbjuda/begränsa islamistiska klädesplagg som burka och hijab nu igen?

Det feministiska hyckleriet är uppenbart då samma rörelse i åratal motsatt sig att västländer förbjuder islamistiska kvinnoplagg som burka och hijab med argumentet att det mot kvinnlig frigörelse att bestämma vilka kläder kvinnor skall tillåtas bära. Feminister/Kvinnogrupper har i åratal sagt att kvinnor skall få se ut hur de vill – var det ljug hela tiden?. Här kommer ett av många citat i media från debatten om huruvida det är feministiskt att tillåta islamistiska kvinnoplagg som hijab och burka

Att frigöra sig från patriarkala strukturer innebär att kvinnor har självbestämmanderätten att klä sig hur de vill utan att bli stigmatiserade. – Facebookgruppen ”Muslimska feminister”

Detta låter ju bra och i vanliga fall skulle jag hålla med på liberal grund men här finns det faktiskt starka motargument. Det går inte att hävda att kvinnors självbestämmanderätt går först eftersom terrorister och andra våldsverkare använder kvinnor som bär dem som ursäkt att peka ut och trakassera kvinnor som inte gör det. Jämfört detta med svaret från Formel 1:s marknadschef.

”Under flera årtionden har ”grid girls” varit en del av F1-sporten, men det passar inte våra värden eller den samhällsnorm som finns i dag. Vi tycker inte att det är lämpligt – Sean Bratches, Formel 1

Så nu är det okej plötsligt att debattera lämpligheten i vad kvinnor har på sig? I vanliga fall skulle det här argumentet inte finnas pga liberala värden men samma liberala värden skulle då uppenbarligen gälla alla andra kvinnor också och vi har ju redan konstaterat att det nya råder nya värderingar idag när män som Sean Bratches kan uttala sig om just vad som är lämpligt för kvinnor att bära. Här är måltavlan han valt ut:

Det vi ser ovan är alltså olämpliga kvinnor enligt Sean Bratches och andra ledande personer i Formel 1 som förmodligen också är män? Okej, om män som honom anser att det där är olämpligt beteende från kvinnor eftersom vi idag har nya ”samhällsnormer” där kvinnor inte längre skall vara fria att bestämma själva som individer. Då undrar jag vad de männen har att säga om lämpligheten i detta:

För att inte tala om hur alla kvinnor som bär burka och eller hijab medverkar i att markera vilka kvinnor som det är fritt fram att kränka med våld. Så hur lämpligt är det att feminister bär hijab egentligen? Detta argument finns inte för Gridgirls så ni kan själva se vilken Pandoras Box som öppnas om det är okej att bestämma vilka kläder kvinnor skall ha och hur de skall se ut på basis av lämplighet.

Är det lämpligt att samma kön (som vi redan bestämt inte får klä sig hur de vill) skall gå runt som vandrande reklampelare för religiös dogmatism. Hur är det här inte med samma argument något som är totalt olämpligt? Varför skall våra liberala värderingar anser det är viktigare att kvinnor används som reklampelare för religiös dogmatism än för kommersiella produkter som TV-apparater, sportdrycker och bildäck? För övrigt var går gränsen?

Var går gränsen mellan att använda kvinnors kläder för reklam och att använda kvinnors kläder för reklam? Det är inte utan att jag misstänker det här är mer #fitshaming än det är någon sorts ovilja att använda kvinnors kroppar för reklam. Är problemet reklamen eller sex appeal?

Vidare om problemet är sex appeal – för ovan kvinnors lämplighet slipper vi nog diskussioner om –  var går gränsen mellan att använda kvinnlig sex appeal för att få uppmärsamhet till Formel 1 och att använda kvinnlig sex appeal för att få uppmärksamhet till exempelvis musikframträdanden.

Jämför själva de två bilderna ovan och fundera hur argumentet egentligen ser ut gällande vad som bedömas som ”olämpligt” och vad som skall bedömas som ”lämpligt”. Nästa gång ni undrar vad jag menar med ”postmodernism”. Detta är precis vad det innebär att vara postmodernist. Att konstant säga saker som är uppenbarligen ljug jämfört med andra saker.

Vad postmodernism innebär är att ha grönt kort för att ljuga och aldrig behöva ta ansvar för sina påståenden medan man glatt kräver alla andra skall ta ansvar för sina påståenden. Det är ju därför jag gjort till en vana att inte bara fråga utan även markera ”jämfört med vad”? Här kan ni se med lätthet varför jag anser de som försöker argumentera för att det är bra att ta bort #gridgirls och för att det inte är ”lämpligt” kommer att ha extremt svårt att besvara varför just #Gridgirls skall bort.

Det förra argumentet (för både slutwalks och burkas) var att kvinnor skulle bestämma själva. Vad är det nya argumentet nu igen? Det här är vad Professor Jordan B Peterson menar med ”Neomarxist postmodernist”. Först är de postmodernister och vill ha vad som helst – sedan blir den neo-marxister och tillbakavisar sitt eget argument att det är kvinnlig befrielse att tillåta kvinnor bestämma själva.

Först förespråkar de att allt är tillåtet – Sedan ändrar de sig. Till de kvinnor som ännu inte drabbats har jag bara en sak att säga – You are next! Ni är feministernas nästa måltavla kom ihåg det.

Kommentarer

#Gridgirls – Feminister vill INTE kvinnor bestämmer själva – Såvida inte det gäller hijab eller burka — 55 kommentarer

 1. Den här passar här också:
  ”Feminists have a new target: working-class women”
  https://blogs.spectator.co.uk/2018/01/feminists-have-a-new-target-working-class-women/

  ”This is the nature of feminism today: it has become a well-off women’s racket. It has become a means for educated women to secure their position in the media, business and politics. […] The vast majority of women, and men, do not work in these fields, of course. Feminism, clearly, isn’t for them. In fact, feminism is very often against them, especially if they are those ‘bad women’ who take jobs or have points of view that mainstream feminists disapprove of. Those women will be raged against by the sisterhood.”

 2. Vi har även ”booth babes” i både brädspel och datorspelsbranschen. De senare är betydligt fler eftersom det finns mer pengar där.

  För mig känns det konstigt att ha en lättklädd ung kvinna som demonstrerar bräd- eller kortspel. Lite som ”slave girl Leia” i Star Wars. Det är en helt annorlunda känsla än allt som kommit tidigare.

  Men vill jag förbjuda det? Nej.

 3. Nakna kvinnor på biltävlingar.
  Kanske inte helt rätt.
  MEN…
  Flera av de här kvinnorna fick lukkrativa reklamjobb..
  Tjänade multum Dollar eller Euro…
  Kanske även ett filmkontrakt….
  En del gängade sig med en populär räserförare.
  Nu beslutas att de kvinnorna är förbjudna att sätta sin fot på motorbanorna
  Bättre nu än förr?
  Tusen tack till alla depåtjejer!!!
  Nu är ni förbjudna.

 4. Det är alldeles riktigt att det inte går att bedöma huruvida det är kvinnors ”egna val” att bära huckle om det kan vara så att de har präglats eller nästan tvingats till att göra det av kultur och uppfostran. Dessutom har det sällan med religiös frihet att göra då Koranen inte påbjuder heltäckande.

  Däremot så är det att faktum att brölande vita högermän som är besatta av att ”befria” muslimska kvinnor från hedersvåld, hucklen etc. skiter fullständigt i alla kvinnor och muslimers väl och ve i synnerhet.

 5. @Kristian: Hej.

  En mästerlig artikel, och jag tror att jag faktiskt skall unna mig en prenumeration – tre gratisartiklar i veckan gör jag slut på snabbare än Löfven byter åsikt.

  Sedan handlar det om kontroll, avundsjuka och misogyni.

  Kontroll säger sig självt, och är på samma sätt och av samma slag som muslimers förtryck av kvinnor – de måste domineras och kontrolleras för sitt eget bästa enligt en arbiträr strukturell norm.

  Avundsjuka är mer komplext, men handlar mest om att dessa kvinnor (feminister) som har mycket lågt värde för män utanför gruppen ”Duktiga Gossar” (feministiska män) vill höja sin självkänsla och sitt värde (sitt egenupplevda värde vill säga) genom att etablera kontroll enligt ovan. På så vis kontrolleras de konkurrerande kvinnors värde.

  Misogyni, då feminister hatar kvinnor. En feminist är ideologiskt låst i sin verklighetsläsning som bara medger en tolkning av den fluida kommunikativa och narrativa diskurs som vår gemensamma upplevelse av verklighetsprocessen är. Därför är kvinnor som inte agerar, reagerar eller accepterar det narrativ som ideologin (egentligen den för kontexten relevanta ideologen) för stunden godkänner som verklighet och sant, i deras ögon inte äkta kvinnor, utan antingen slavar under eller redskap för patriarkatet. De kvinnor som lever fel, väljer fel och tycker fel enligt feministerna anses sakna eget intellekt, egen agens och egen förmåga till reflektion och metakognition.

  Västerländska kvinnors största fiende idag är invandringen, invandrarna, och islam. Deras största förrädare; deras Kain till likhet-inför-lagen-kvinnokampens Abel, är feminismen.

  Fåvitsk är den som tror att vi västerlandets män inte vet och minns vilka kvinnor som hör hemma vart.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. Axel?
  Om nu inte kourhanen tvingar kvinnor att drapera sig i tygstycken?
  Varför ser jag då 12 årigar inpackade här i Akalla?
  Bestämmer en tolvårig tjej om hon skall svepa in sig?
  Eller är det familjen som bestämmer.
  Bidragsberoende Pappan etnoredigerar dotterns liv?

 7. @Kristian: Hej.

  Har han varit borta?

  Vänta, förresten, han är ju alltid borta!

  @Axel Edgren:

  Axel, Axel, berätta för oss! Vad händer när muslimska kvinnor tar av sig slöjan i muslimska länder! Händer det samma som när en svensk kvinna inte vill gå runt halvnaken och klär på sig?

  Axel, Axel, Axel. Vad glad jag blir att du börjar inse att de män som bryr sig om muslimska kvinnors frihet (eller snarare avsaknad av frihet) är de män du kallar ”högermän”! Det är en glädjens dag att du av alla insett detta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 8. Hmm…Det är ganska mycket kvinnliga kvinnors eget fel att detta händer. Varför har dessa kvinnor inte protesterat mot feministernas pladder om objektifiering och sagt: ”vi objektifierar oss frivilligt för egen vinning”?

  Nå, det har väl varit lönsamt att vara ”halvfeminist” och låta feminister driva allmänt kvinnors intressen på mäns bekostnad. Man har lämnat bakdörren öppen för möjligheten att klä sig sexigt i svart o protestera mot sexuella trakasserier när det sen passar.

 9. Jag visste inte att de (gridgirls osv.) gjorde reklam? Varje team har kanske sin egen grupp gridgirls som gör reklam för det specifika teamet?

 10. @Jenny:

  ”Grid girls, paddock girls, pitbabes eller umbrella girls, kallas de kvinnor som står på startgriden inom racing och roadracing. Deras uppgift är att hålla upp skyltar, och ibland även paraplyer, med förarnas namn och nummer på vid förarnas startpositioner. De är ofta modeller och är ganska unga, mellan arton och trettio år. Kläderna brukar vara lätta, korta och tajta med mästerskapets eller tävlingens sponsorers logotyper på.

  Grid girls är dels till för att dra till sig uppmärksamhet, göra reklam och visa publiken var de olika förarna är placerade på griden, men även att hålla paraplyer ovanför förarna innan start, när det är varmt. Grid girls brukar även finnas med under prisutdelningarna på podiet.”

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Grid_girl

 11. @Gigas:

  Tack för informationen, jag hade faktiskt ingen aning. Tänk att det fanns att hitta på Wikipedia.

  Men då var tydligen deras funktion inte viktigare än att de nu enkelt kan tas bort.

 12. Heltäckande slöja måste ju bort eftersom det handlar om att kunna identifiera sig. Och personen ifråga blir också för isolerad för att kunna fungera i ett svenskt samhälle.

  Plus att det faktiskt är en säkerhetsrisk.

 13. @Axel Edgren: Axel, härligt att se att du är så god att du känner att du kan tala för alla muslimska kvinnor. Är du muslimsk kvinna själv eller är du vit man som bor på södermalm?

 14. @Jenny: Hur tänker du nu? Menar du att man ska ta en mekaniker istället som får hålla upp skylt och paraply? Och vem ska skydda föraren mot solens värme nu?

 15. @Axel Edgren: Hej.

  Wow, Axel! Känner du alla muslimska kvinnor?!

  Vad tycker deras män, bröder och kusiner om det?

  Bryter inte det mot någon lag i Knorrhanen, jag menar Koranen..?

  Förresten, på vilket sätt är den vite riddaren ’förment’? Kan kandidaten Axel redogöra för valet av det ordet?

  Axel, hur kämpar män i muslimska länder för kvinnors rättigheter?

  Ho-ho?

  Nej, du har inga svar du lille pilt. Du är blott ljud och ilska, som poeten sade.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 16. @Jenny: Hej.

  Deras funktion är inte viktigare än föreningsbidrag, eller motorsport, eller idrottsklubbar, eller…

  Fall inte i tankefällan att avgöra sakers existensberättigande utifrån något slags nytto-resonemang enbart. Vad är exempelvis nyttan av politiska partier, lokala föreningar i orten eller tolktjänster?

  KAmratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 17. @J.G:

  Jag lägger mig inte i om det ska finnas Grid girls eller inte, men fullvuxna karlar som anförtros att köra bilar för hundratusentals kronor kan kanske lära sig att hantera ett paraply också?

  Alternativt så bygger man bort problemet med solen eller låter någon annan hålla i paraplyet och nummerlapparna. Jag kan tänka mig att det finns ett antal motorentusiaster som skulle kunna tänka sig att göra det till och med utan betalning.

  @Rikard:

  ”Vad är exempelvis nyttan av politiska partier, lokala föreningar i orten eller tolktjänster?”

  Ser du ingen nytta med dem?

 18. @Gigas:
  Jag skulle nog vilja påstå att de flesta politiska partier är destruktiva och vi skulle klara oss bättre utan dem. Jag vill dock inte vara Axeliansk och förbjuda dem eller misshandla deras anhängare. Lokala föreningar i orten beror väl i mycket hög grad på vad typ av förening det är, jag kan tänka mig att en förening för hjälp till pensionärer eller vägunderhåll gör nytta, men man kan defintivt fråga sig vad en bokcirkel där man läser vita serien gör för nytta.
  Framför allt, vad är nyttan med saker som OS, VM, EM och SM, eller distriktsmästerskap för den delen. Eller melodifestivalen. Statyer på stan? Vad spelar det för roll om lägenheten man sover i har fin havsutsikt eller inte … osv.

 19. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  I slutändan: vad spelar livet för roll? Varför begår inte fler människor självmord? Jag vet varför jag inte begår självmord. Jag har börjat titta på Star Trek, det finns många säsonger. Vad spelar Star Trek för roll? fortsättning följer…….?

 20. När jag får höra våra sk ”feminister” kräva att 50% av gruvarbetarna skall vara kvinnor?
  DÅ kan jag tänka mig att teckna mig på ”feministlistan”.
  Kräva 50% av styrelseuppdragen tycks vara OK, men inga 50% gruvarbetare..
  Skevt värre, rent kvalificerat hyckleri..

 21. Man kan ju fråga sig hur det hade sett ut om 100% av racerförarna hade varit kvinnor. Och 90% av publiken.

  Hade då ensamkommande unga killar från Afghanistan och Nordafrika (bara de med muskulösa kroppar såklart) med guldiga tighta shorts hyrts in för att hålla paraplyerna och skyltarna?

  De behöver pengarna och är tillräckligt desperata för att ta jobbet.

  Nä tänker ni, kvinnor går ju inte efter utseende. Och de är ju där för att köra bil och titta på bilkörning inte bedöma någon jäkla skönhetstävling. Och definitivt inte för att gifta sig. Men lite ögongodis är ju aldrig fel och pojkarna behöver faktiskt pengarna. Och vem vet, om man betalar lite extra kan man kanske ligga lite efteråt.

  Och vad ska våra äkta män och pojkvänner säga? Att pojkarna inte är där frivilligt? Det är de ju. Nä våra män tycker det är helt ok, varför inte liksom.

 22. Jag har varit på ett par F1 lopp och ett 24 timmars lopp.
  Hela atmosfären före, under och efter loppen är magnifikt.

  Det brukar vara milslånga bilköar till orten där tävlingarna hålls. En rockkonsert är fjuttig i jämförelse. Alla sorters folk kommer och alla är glada, uppsluppna och förväntansfulla. Under ett 24_timmars-lopp tältar folk utefter banan för att vara med under hela dygnet. Det är svårt att greppa stämningen om man inte varit med någon gång.

  På tävlingsområdet rör det på sig överallt, toksnygga brudar, dödsföraktande män, häftiga bilar förutom tävlingsbilar, företag som bjuder (give aways), man gör upp affärer, utställningar, lotterier och såklart flärd, lyx och stålar.
  Och här är det verkligen mycket stålar i omlopp.
  Det är som att som vanlig dödlig kunna besöka gudarnas hemvist.

  Bjuder man in vår husmarxist ”Axel” till ett sådant lopp, rekommenderar jag att packa ner en hjärtstartare, en sån som han får garanterat hjärtsnörp.
  Ett underbart icke-PK vattenhål alltså!

  Vad gäller dessa gridgirls så är de helt enkelt en del av showen.
  Inget märkvärdigare än snygga dansare under musikshower eller brudarna som dansar (ofta utmanande) på konsertscener med allt som ofta manliga artister.
  När snyggingarna ändå är där, kan de lika gärna hålla upp ett paraply över förarna, på ett tilltalande sätt.

  Men det som retar mig mest är det faktum att mode- och skönhetsindustrin (tillsammman med plastikoperationer) hör till de större branscherna på vår jord. Och om män (som ofta står för fiolerna), enlig dessa frigida, asexuella feminazis, inte tillåts titta på kvinnlig fägring kan man lika gärna förbjuda denna verksamhet/industri också.
  Lycka till med detta…

  Så hur vill feministtokstollarna ha det i förlängningen? Att vi alla skall gå och klä oss i jutesäckar och strö aska i håret? Eller att rekommendera ”icke objektiverande” kvinnokladsel?
  Vänta, det finns ju redan! Det heter burkini, pösiga särkar och heltäckande hår/ansiktsbeklädnad.
  Vi vet ju hur detta förbättrar jämställdheten…

  Hur går de själva klädda? Använder de aldrig smink? Är de själva inte väldigt medvetna om sitt utseende?
  Kolla på bilderna på hur de ser. Klädda, smyckade enligt deras egna regler. Inte objektifierade? Sure.
  De är ena jäkla hycklare.

  Jag säger bara till alla dessa feminazis och deras medlöpare; köp en bit mark och bygg ert jävla ”utopia” där åt er själva och lämna oss andra i fred!
  Om de frågar, kan jag vara med och donera till markköpet, bara för nöjet att få se hur de, ivrigt inbördes argumenterandes, kommer att svälta ihjäl, om de inte innan dess har hunnit slita varandra i stycken.

  Jösses!

 23. @Jenny:

  Tänk att det fanns att hitta på Wikipedia.

  Wikipedia har precis allt man kan tycka är relevant:
  * Leksaker från 80-talet och medföljande tecknad serie.
  * Vem har vikt ut sig i Playboy (år, månad).
  * Egenheter hos varje primtal.

  Däremot slapp man länge trams om småsaker som den där polska fackföreningen. (Svenska versionen innehåller frasen ”Till yttermera visso”.)

  (Viss ironi kan förekomma här.)

 24. @Rikard: ”En mästerlig artikel, och jag tror att jag faktiskt skall unna mig en prenumeration – tre gratisartiklar i veckan gör jag slut på snabbare än Löfven byter åsikt.”

  Brendan O’Neill är en kategori människor jag respekterar: äkta arbetarklass med förmåga att uttrycka sig så att medelklassen lyssnar. Det roligaste när han deltar i en debatt är hur snabbt och samtidigt belevat han gör slut på de medelklass”brats” som anser sig företräda arbetarklassen, kvinnor, ”rasifierade”, men som någon dag har tänkt lägga detta bakom sig för ett jobb som mellanchef eller skribent på Guardian eller New Statesman.

  (PS
  Lena Andersson: Tillvaron monteras inte efter eget behag, saker hänger ihop
  archive.is/ZFiBK

  ”Det verkar ofrån­komligt att ambitionen att rädda kvinnan i stället för att göra henne fri, sätter tillbaka henne på piedestalen. Hon blir oberörbar, sedlig, fridlyst, passiv, svag och helt fantastisk
  […]
  Människan kan åstadkomma mycket, men hon kan inte designa ett samhälle med bara det bästa ur alla idéer. Det man får i ena änden dras av i den andra.”
  )

 25. @Jenny: Har inte sett så mycket TOS, men jag vill minnas att Kirk tar kål på en och annan intelligent superdator med just detta resonemang!

 26. Är det någon mer än jag som minns företaget Lap Power från sisådär 1990-talet? Jag minns att de gjorde reklam för sina produkter med en tämligen bystig kvinna som ”dekoration” i produktbilderna. Det blev ett himla liv på feministerna, hur detta var att utnyttja kvinnor och objektifiera dem (kanske annat också, jag citerar ur minnet). Men det blev _väldigt_ tyst på dem när det efter någon månads skrikande kom fram att kvinnan på bilden var företagets VD och fru till företagets ägare!

 27. @Jenny:
  Ungefär som när jag tittade på HIMYM, men HIMYM tog slut. Som tur var fanns Dr House, men Dr House tog slut, som tur var fanns Dexter, men Dexter tog slut, som tur finns GoT och Last Man on Earth, men de lär ju ta slut någon gång de med.

 28. @Jenny:

  ”I slutändan: vad spelar livet för roll? Varför begår inte fler människor självmord? Jag vet varför jag inte begår självmord. Jag har börjat titta på Star Trek, det finns många säsonger. Vad spelar Star Trek för roll? fortsättning följer…….?”

  Det måste vara en av de äldre Star Trek-serierna du menar. Att titta på den nyaste Star Trek serien ”Discovery” är enligt min mening som att se ett existensiellt drama. Man blir deprimerad och vill inte leva längre. Vad spelar Star Trek för roll? Det beror nog på vilken Star Trek du menar. Exempelvis Star Trek Voyager spelar roll i att de har jämställdhet utan genustokerier med en kapten som är kvinna utan att vara en Rey. Star Trek The Original Series spelar roll i att Roddenberry ville föreställa sig hur framtida socialism skulle se ut och vilka utmaningar som skulle uppstå. Star Trek The Next Generation har betdydelse i att det avslutade Kirk-eran och påbörjade Picard-eran. Star Trek Deep Space Nine har betydelse i att det visade Roddenberrys drömframtid i samnhällsform istället för i formen av rymdskepp för utforskning osv.

 29. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Vissa saker fyller mer funktioner än andra, ta bort Grid girlsen så kan man ersätta de med andra saker. Det är värre med tolkar, tar man bort dem blir det svårt att kommunicera, alla talar inte svenska av någon anledning.

  Man kan ju fundera på meningen med att sätta sig i en bil och köra och köra för att komma till samma plats som man startade på. Finns det inga Grid girls kanske racerförarna kommer till samma slutsats. Smile

  @Uffe:

  Helen Wellton heter hon.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=kDnNHNpH4gM&w=1280&h=720%5D

 30. @Gigas: @Jenny: Hej.

  Vad är tolktjänster till för nytta för mig i Sverige?

  Du lider ingen skada av ’grid girls’ eller liknande. Du betalar inte för deras tjänster. Ingen tvingar dem att utföra arbetet. De blir inte misshandlade om de inte vill klä sig i arbetskläderna.

  Du betalar via din skatt för tolktjänster till människor i Sverige. Du blir tvingad till detta. Om du vägrar betala (skatt) för en tjänst du själv har noll nytta av – en tjänst som inte är viktig för dig – kan du på sikt bli fängslad.

  Om ’grid girls’ är viktiga eller ej skall avgöras av den som vill visa upp dem och den som vill gå och se på respektive sport. (Om datorspel är sport så är väl köra bilbana skala 1:1 också en sport, antar jag.)

  Överanalyserar? Jag? Fröken Jenny behagar skämta! Smile

  Du kan ju dra igång ’folkrace’ för kvinnor i Malmö, kanske? Så kan du hyra in ’gridgolos’ från brunare breddgrader ifall du vill. Finns säkert motorfolk som skulle vara intresserade, och kanske grabbarna som brukade (brukar?) streetrace:a nere i hamnen också – om PK-ligan från Glassfabriken på Kristianstadsgatan (är det fortfarande ett kommunisthak?), Davidshallsgatan och Amalthea är intresserade tvivlar jag däremot på.

  Teori testas med empiri.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 31. @Jenny:

  ”Man kan ju fråga sig hur det hade sett ut om 100% av racerförarna hade varit kvinnor. Och 90% av publiken.”

  Javisst och det finns redan mängder av branscher där mestadels kvinnor uppträder för mestadels kvinnor så man kan svara också. Inte minst större delen av skvallermedia stora delar av musikvärlden, modevärlden etc massiv kvinnlig publik.

  ”Hade då ensamkommande unga killar från Afghanistan och Nordafrika (bara de med muskulösa kroppar såklart) med guldiga tighta shorts hyrts in för att hålla paraplyerna och skyltarna?”

  Varifrån kommer den idén? Så ser det ju inte ut någonstans där mestadels kvinnor uppträder för mestadels kvinnor. Tidningar skrivna av kvinnor med kvinnor och för kvinnor har inte killar från tredje världen på omslagen. Detta är ju en fabricerad bild av kvinnor.

  ”De behöver pengarna och är tillräckligt desperata för att ta jobbet.”

  Javisst, vilket är avtändande för kvinnor. När några tjejer försökte publicera porrtidning för kvinnor var ett av de återkommande klagomålen att killarna inte verkade vara genuint intresserade av läsarna. De gick i konkurs. Fick mer intresse från journalister än från kunder….. Men vilka drar in enorma summor pengar? Jo dessa:

  ”Nä tänker ni, kvinnor går ju inte efter utseende. Och de är ju där för att köra bil och titta på bilkörning inte bedöma någon jäkla skönhetstävling. ”

  Nej, kvinnor går definitivt på utseende men de är mer intresserade av hur de själva ser ut än av hur män ser ut så ingen manlig modellagentur i världen kan konkurrera med en kvinnlig. Till och med ISIS begriper att det här är vad tjejer gillar.

  ”Och definitivt inte för att gifta sig. Men lite ögongodis är ju aldrig fel och pojkarna behöver faktiskt pengarna. Och vem vet, om man betalar lite extra kan man kanske ligga lite efteråt.”

  Det är bara det att kvinnor inte tänder på ögongodis och ännu mindre på desperata killar.

  ”Och vad ska våra äkta män och pojkvänner säga? Att pojkarna inte är där frivilligt? Det är de ju. Nä våra män tycker det är helt ok, varför inte liksom.”

  Det är just det där som är problemet idag. Feministers fokus är inte på vad tjejer gillar. Feministers fokus är på vad killar inte gillar. Det är alltså inte för sin egen del som kvinnor skulle ha strandpojkar, det är för att de är svartsjuka på sin män och vill skada männen. Precis som ¤Gridgirls demonstrerar där kvinnor som inte ens är intresserade av motorsport nu är väldigt intresserade av att styra hur den ser ut.

  Att skada killar verkar vara kvinnornas huvudmotivering, inte att förbättra sitt eget liv. Jag kan förutsäga vad feminister tycker om något utan att ens behöva bry mig om kvinnor. Vad än det är män gillar så kommer det att vara vad feminister anser är viktigast att påverka. Typiska killintressen som Dart och Racing, bort med tjejerna

  Typiska tjejintressen som sång och dans? In med halvnakna tjejer och låt dem stå och twerka på scenen. Den som vill veta könet på publiken behöver bara lyssna och bedöma om det är mest ljusa eller mörka röster som skriker.

 32. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Dolf exakt! – kvinnor slutshamas av vänstern dagligen – Nope peppa dem istället, hjälp dem frigöra sig bort från trångsynt vänstergrupptryck, och bort från den kollektivistiska planekonomi-genus-puritanismen som förespråkas av MSM-medierna.
  .

 33. ”Att skada killar verkar vara kvinnornas huvudmotivering, inte att förbättra sitt eget liv.”

  En sund respons på många mäns beteende. Vänstern erbjuder detente, högern erbjuder vidare könskrig. Så länge män väljer högern, har kvinnor rätt att antagonisera tillbaka.

  Som vänsterperson är varken min manlighet eller min vithet värdefulla för mig, och jag vill inte vara del av din identitetspolitiska agenda.

 34. @Erik:

  Vi måste nog bena upp detta.

  Nu har vi muslimska kvinnor, gridgirls, feminister, kvinnor, storsäljande poptjejer och sexiga modeller.

  Muslimska kvinnor, eller rättare sagt klädseln: Definitivt kvinnoförtryck. Definitivt patriarkat. Ökenstammar, primitiva traditioner. Kvinnor blir fortfarande våldtagna trots slöjan, blir själva fängslade. Kvinnlig sexualitet = skit skrämmande. Kvinnlig omskärelse osv.

  Gridgirls: Tydligen något man inte längre kan stå för. Man har outat det och det höll inte. Männen ville bara ha lite ögongodis på bilkörningen och det blev ihåligt när det synades. Men ögongodiset finns kvar, bara att sätta på vilken Hollywoodfilm som helst, öppna en tidning eller slå på datorn/mobilen mfl.

  Feminister: En brokig skara som jag inte har så stor koll på. Verkar INTE vara homogen på något vis. Jag skulle aldrig få för mig att prata för alla feminister.

  Kvinnor: En brokig skara som jag inte har så stor koll på. (Skulle definitivt vilja ha mer ögongodis och är tacksam för att den extrema utseendefixeringen nu spillt över på männen så man får se mer muskler). Verkar INTE vara homogen på något vis. Jag har inte heller ingått en pakt med andra kvinnor, har aldrig hört talas om det heller. En kvinna/man kan aldrig prata för alla kvinnor.

  Storsäljande poptjejer: Deras unga kroppar säljer. Det lärde de sig i barndomen. Publiken ser en lyckad tjej som ser ut som man ska och tjänar massor på sin unga kropp. De ”säljer” sina unga kroppar. Loopen går om.

  De kvinnor som ser ut som Patti Smith och är lika talangfulla finns, men kommer aldrig att hamna i strålglansen. Undantagen är få.

  Sexiga modeller, modeller i allmänhet: Modebranschen styrs av (homosexuella) män. Skapar en massa komplex och ätstörda flickor. Folk har dock börjat vakna. I Frankrike är så många flickor/kvinnor ätstörda att regeringen bestämde att modellerna inte får vara under ett visst BMI för att få jobba i Frankrike.

 35. Ja ätstörda flickor/kvinnor tittar på sig själva väldigt mycket och på andra kvinnor för att jämföra sig. Kvinnor som tittar tillbaka för de är också ätstörda. Osv. Kvinnor bedöms efter utseende och det blir sjukligt. För utseende kan man bara påverka till viss del och till slut är man över 35. Tiden går obarmhärtigt på.

 36. @Rikard:

  Vissa saker, som Grid girls, kommer till av en slump, jag tror att idag skulle man nog inte komma på idén att lättklädda kvinnor ska hålla upp ett paraply för att skydda en vuxen karl mot solen, inte i väst i alla fall.

  Tolkning behövs eftersom att vi pratar olika språk, eller har olika handikapp, så där finns en funktion som behövs för att det ska fungera i samhället.

  Saker vara till nytta även om de kanske inte är det för just dig.

 37. @Rikard:

  ”Du kan ju dra igång ‘folkrace’ för kvinnor i Malmö, kanske?”

  Har inte råd.

  ”Glassfabriken”?

  Vi har ju Chokladfabriken. Vet dock inte genren på folket.

 38. Nästa gång någon snubbvarelse gnäller om mäns självmordsstatistik eller dåliga psykiska hälsa kan man alltså bara säga ”Amen vadå är män svaga stackars offer eller? Det är bara ditt fel män mår dåligt!”

 39. @Gigas: Hej.

  Jag har ingen nytta av tolktjänster som tvångsfinansieras med mina pengar, när det gäller tolkar till människor som valt att bosätta sig i Sverige. Om de betalar sin tolk själva har jag inga synpunkter – men det är och jag som betalar.

  Tolk skall bara erbjudas i en akut nödsituation, exempelvis till brottsoffer, eller i rättegång. Annars skall personen lära sig svenska eller lära sig leva utan svenska. Dövtolkar o.d. kan jag gå med på kan falla inom ramen för försörjningsstöd, vid myndighetskontakter.

  Annars kan jag ju få för mig att du anser att jag kan klyka ekentugg eller knoparmoj, och att du skall pytsa stålar för en dubbeltunga.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 40. @Jenny:

  ”Muslimska kvinnor, eller rättare sagt klädseln: Definitivt kvinnoförtryck.”

  Det kanske det är men det spelar hur som helst ingen roll. Min poäng var att det är reklam/symbol för religiös dogmatism och vi skulle ju inte använda kvinnors kroppar till reklam/symbol eller gällde det bara reklam för Dunlop och LG? Vidare så är det ett sätt för terrorister att veta vilka kvinnor de skall bruka våld mot.

  ”Gridgirls: Tydligen något man inte längre kan stå för. Man har outat det och det höll inte.”

  För vems räkning då? Sist jag kollade så är problemt med den här sortens påståenden att det verkar vara personer som inte betalar för saker som bestämmer över saker. Det är inte hos bilsportfansen eller förarna som den här debatten startats. Det är hos utomstående och då de inte bryr sig det minsta om kvaliteten hos upplevelsen kommer de gladeligen att förespråka saker som för de inblandade är rena försämringar.

  Vi ser samma fenomen i politiken där vänsterpolitiker vill göra det omöjligt för privata företag att driva skolor med vinst. Det går givetvis inte att driva företag utan vinst eftersom företag går bra ibland och dåligt ibland och som företag fungerar uppväger man dåliga tider med vinsten från de bra tiderna. För övrigt borde det inte vara lärare och föräldrar som klagar om det är fel på en skolas vinst? Klart att en politiker som inte själv har ungar i en skola gärna försämrar den skolan.

  ”Männen ville bara ha lite ögongodis på bilkörningen och det blev ihåligt när det synades.”

  Så har vi fått ännu ett exempel på hur tom retorik ser ut. Vad betyder det här ”ögongodis” egentligen? Är det ögongodis när människor föredrar att saker ser bra ut jämfört med att de inte gör det? Isåfall kan man argumentera för att vi slutar måla om husen i Sverige också.

  ”Men ögongodiset finns kvar, bara att sätta på vilken Hollywoodfilm som helst, öppna en tidning eller slå på datorn/mobilen mfl.”

  Å andra sidan med samma logik om man är ärligt så kan vi kan sluta tvätta våra bilar och vi kan sluta klippa gräsmattorna det är ju bara ”ögongodis”. Vi kan också göra statens budget till offentlig konst NOLL. Det är ju bara ögongodis. Vad betyder det ordet? Vid analys verkar det betyda absolut ingenting, bara något man tar till när vill nedvärdera att saker ser bra ut trots att man själv i sitt liv vill saker ser bra ut.

  ”Feminister: En brokig skara som jag inte har så stor koll på. Verkar INTE vara homogen på något vis. Jag skulle aldrig få för mig att prata för alla feminister.”

  Feminister: Plural för anhängarna av feminism, en politisk ideologi och precis som alla andra politiska ideologier är medlemmarna anhängare som ger ledarna rätten och auktoriteten att tala för dem. Feministiska ledare talar för alla feminister.’

  Fortsättning följer.

 41. @Jenny & @Erik:
  ”Ögongodis” betyder rätt och slätt att något är estetiskt tilltalande på det visuella planet. Och enligt min mening är uppskattningen av ögongodis en avgörande skillnad mellan människor och zombiez.

 42. @Erik:
  Man vill inte förbjuda att skolor gör vinst, man vill förbjuda att (så mycket av) den vinsten plockas ut ur (den skattefinansierade) skolverksamheten. Sverige är det enda landet i Europa (antagligen i världen) som tillåter privata vinstuttag ur skattefinansierad verksamhet.

 43. @Rikard:

  Nu var frågan om tjänsterna hade någon nytta, och det verkar det som om vi är överens om. Sen är frågan om vem ska betala och det kan ju diskuteras i vilka fall med ska få använda skattepengar. Jag tror i alla fall att alla är överens om skattepengar inte ska gå till Grid girls.

 44. @Uffe: Tyst och tyst …

  Annonserna anmäldes två gånger av JämO till Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam (ERK). Första gången blev hon friad. Den andra gången blev hon fälld för sitt leende, som ERK ansåg ”signalerar sexuella inviter”.

  (https://sv.wikipedia.org/wiki/Lap_Power)

  Man får inte le fel i Sverige …