Lite roliga våldtäktsskämt för julstämningen @SverigesRadio & @Knyckare
avatar

Dolfs generade logo

Eders Ödmjuke gör blygsam entré som komiker

I slutet av december 2012 våldtogs en indiska i Indien (ja ja, jag vet, var annars, ha ha). Hon dog. Men hon slapp ju dö hungrig, så mycket korv som hon fått. Ha ha ha.

De har en välutvecklad humorkultur i Indien. Två stycken brutalt gruppknullade flickor hängde tidigare i ett år från ett träd i Indien. En slags ny julgransdekorationer. Ha ha, ho ho, jag tror jag kissar på mig.

Fast nu har det ju framkommit rapporter om att de varken blivit våldtagna eller mördade, utan att det rörde sig om självmord. Vilket förstås inte är lika hysteriskt roligt, men ändå ett gott skratt. Ha ha. Självmord är ju ganska roligt det med. Och sen upptäckte jag ju inte att det rörde sig om självmord förrän idag då jag gjorde mina små efterforskningr för det här inlägget, så jag har ändå haft hysteriskt roligt åt att de fick rejält med kuk innan de hängdes upp som festliga dekorationer. Ha ha

Klicka på bilden för en egen googling.

Klicka på bilden för en egen googling.

Jag tror jag stoppar där. Alla utom de hjärndöda (läs ”feminister”, ha ha) fattar att jag inte försöker vara rolig. Jag hade kunnat göra en lång lista med likadana ”skämt” av allehanda slag om jag velat, för att riktigt gnida in det. Men jag nöjer mig med de två ovan i Indien. Inte för att jag specifikt vill sätta fokus på Indien, utan för att de var de två exempel som kom till sinnes och som kändes betryggande avlägsna för att jag skulle våga använda dem utan risk för att min respektlöshet någonsin, Gud förbjude, kommer till någon anhörigs kännedom.

Jag tror de flesta också kan gissa vart jag är på väg. Men vi mjukstartar med ”Darwin Awards” som ganska tydligt avslöjar vilka falska hyenor journalister över lag är. Varning för långt inlägg. (@SverigesRadio, ge er till tåls, ni ska få era fiskar varma lite senare i inlägget, ni är inte bortglömda.)

Erik har redan visat på de rent faktamässiga felen i avskrädet så jag lämnar det därhän och fokuserar istället på den sviniga attityden man uppvisar.

Flera tidningar tog upp nyheten om att det är ”Bevisat: Män är korkade”, när det sen blev lite reaktioner på det dyker då Skånskan.se upp med en ”Opinion” (eftersom det är skrivet av en ”ledarskribent” antar jag att det är någonting mitt i mellan ledare och krönika) där det då står:

En del män har förargats av en skämtsam artikel om att män skulle vara dummare än kvinnor på grund av högre riskbenägenhet.
Det handlar om det mörkt humoristiska Darwinpriset, som man ger till den som dött på mest korkat vis under året.
– – –
Artikeln illustrerar på ett roligt sätt hur fånigt det är med den här typen av könsseparatistiskt tänkande. 
Kvinnor har under tusentals år fått påpeka att de inte är känslostyrda mähän, som inte klarar av att köra bil och räkna matte och är således vana vid den här typen av ”resonemang”.
– – –
Under skojigheten döljer sig ett riktigt problem: att människor kan få begränsade möjligheter på grund av fördomar som hängs upp på grupptillhörighet.
– – –
Det finns en lösning på problemet – se individen, inte gruppidentiteten. Och ta det lugnt och skratta åt dumheterna som kommer av att generalisera – det har kvinnor gjort tusentals år.

Vilken idiot som helst (förutom radikalfeminister som är alltför långt bortom hjälp) kan se att det är bullshit. Det som en ”en del män” förargas över är nog inte så mycket att man skämtar om att de skulle vara mer korkade, utan snarare tvärt om, i samtliga tidningar jag sett presenteras det snarare som att det handlar om något man kommit fram till genom seriös forskning. Man anlägger visserligen en liten lättsam och raljant ton, men budskapet är ändå att man redogör för en allvarlig forskarupptäckt, inte satir eller skämt. Vidrigheter24 förnekar sig givetvis inte, utan inleder sitt litterära avträde med ”Sorry, alla män” innan de fastslår:

Ny forskning visar att män är idioter och betydligt mer benägna att ta helt onödiga risker trots risk för skada.
Det är British Medical Journal som publicerar studien som visar att ”manligt idiot teori” är en verklig sak.

Inga tveksamheter där inte, vidrigheter24 visar ganska tydligt att de betraktar detta som seriösa forskningsresultat.

Det är dock inte detta som göra att jag reagerar starkt på ”bevisningen” att män är korkade. För det får vi gå utanför sverige. Jag har gjort mig omaket att översätta två stycken från en engelsk artikel som förklarar mycket bra varför detta forskningsskämt inte är roligt. Det är ganska ovanligt att artiklar får mig att känna mig deprimerat nedstämd, jag blir mest förbannad någon gång emellanåt. Inte särskilt ofta. Det händer dock att jag får peppa Ninni som blir väldigt nedslagen av alla dumheter. Den här artikeln (som är en bra artikel) får mig att förstå hur hon känner, den gick verkligen rakt in i hjärtat på mig. (Och sen kommer då det där jävla våpet Knyckare med sitt förbannade flams.) De flesta som läser här har väl inga större problem med engelska, läs gärna hela artikeln som är länkad ovan. Men jag vill inte någon ska missa det. Bortsett från bilden i första stycket, så har jag inte lagt till eller ändrat något. Dvs. alla länkar, emfas och annan formatering är kopierad direkt från den engelska artikeln, jag har bara gjort en rak översättning. Håll till godo, jag tror det talar för sig självt:

Det är officiellt fastslaget. Män är idioter. Om ni inte tror mig, kolla följande rubriker:

Nyheterna har genererats av en ”avhandling på skoj” om forskningsresultat, publicerad i den Brittisk Medical Journal. Den akademiska tidskriften har som tradition att publicera skämtsam forskning inför julen. Tidigare ämnen innefattar bland annat:

Det är härligt excentriskt att man använder sig av akademisk terminologi och seriösa forskningsmetoder på triviala frågor och publicerar resultaten i ansedda tidskrifter – som exklusiva julskämt i smällkarameller. Men att i humorns namn bevisa att ”män är idioter” som en markering att vi står inför högtiden som kännetecknas av välvilja till alla människor! På allvar?

Women Are from Venus, Men are Idiots,jpgKvinnor är från Venus, män är idioter

Den fejkade avhandlingen, som hänvisar till den högst verkliga boken ”Women Are from Venus, Men Are Idiots”, använder sig av Darwin Awards som grund för sin forskning.

Darwin Awards är, om du inte redan vet det, en extrem version av ”You’ve Been Framed” [tv-program av typ dolda kameran] som belyser exempel på människor som dött på grund av sin dumhet.

Den röda tråden och ”skämtet” som Darwin Awards lockar allmänheten med är att dessa människor gör oss en tjänst genom att de plockar bort sig själva ur genpoolen.

Det rör sig om verkliga människor, med verkliga vänner och familjer, vars tragiska dödsfall presenteras som underhållning för vår kollektiva munterhet – människor som Scott McKimmie, vilken tidigare i år krossades till döds under sin egen husbil. Han nominerades till en Darwin Award eftersom han befann sig under motorhuven och försökte starta bilen när den gjorde en krängning framåt (på grund av ändringar han själv gjort) och krossade honom till döds.

De som stod Scott nära har en första jul utan honom att se fram emot, och British Medical Journal tycker att det är passande att publicera forskning som betecknar män som Scott ”idioter” – ett muntert julskämt.

Det blir värre:

Teamet från Newcastle University har genom sin forskningsrapport ”Män är idioter” som de skrivit för att göra sig lustiga, både speglat och bidragit till en misandrisk kultur som i bästa fall tolererar och i värsta fall bidrar till hatet riktat mot män och pojkar som grupp.

Tyvärr har ”skämtet” skapats av tre vuxna män (i samarbete med en ung manlig student) som i akademiskt hänseende är mycket intelligenta, men uppenbarligen saknar förmåga att känna empati för sina medmänniskor.

Bland männen som listats i Darwin Awards och bedömts ha varit idioter ingår:

 • En mentalt sjuk tonåring i Indien som klättrade in i en tigerbur på zoo och blev riven till döds. Åh, hur de måste ha fnissat åt den ”korkade” mentalt sjuka unga mannens död. Ett bevis, om något, för att alla män är idioter.
 • En man som dog under arbetet när han installerade förstärkande balkar på ett kommunikationstorn i Texas. Två kollegor såg chockade när han föll 70 meter till sin död efter att han av misstag lossat bultarna på den balk han själv var fäst vid. ”Åh herre gud vad roligt” måste forskarna ha kvidit. ”Över hundra män dör varje år bara i Storbritannien på grund av arbetsolyckor. Män är sådana korkade idioter. Mäns tragiska dödsfall är sååååååååå roliga!”
 • Det obehagligaste av allt är att listan av män som forskarna från Newcastle University använde för att komma fram till slutsatsen ”män är korkade” inkluderade en man som dog under tragiska förhållanden i deras egen stad.

Förra året begav sig den 26 år gamla filmaren Lee Halpin ut för att sova oskyddat på gatorna i Newcastle, hans hemstad, som en del av en undersökning av stadens ökande hemlöshet. Tre dagar senare hittades han död. En utredning kom fram till att han hade dött av ”plötslig vuxendöd-syndrom”.

Fyra hemlösa män dör per vecka och männen står för 90 % av alla hemlösa dödsfall i Storbritannien.

Lee Halpin var temporärt hemlös av eget val. Han dog när han försökte belysa ett allvarligt socialt problem som främst drabbar män. Man kan mycket väl säga att han var dumdristig, men att kalla honom ”korkad” och anföra honom som bevis för att ”män är idioter” är hjärtlöst.

Att intelligenta, välutbildad män som arbetar i staden där Halpin bodde använder detta som ”skämt” gör mig djupt bedrövad.

Media som tagit upp detta som en – fniss, fniss – nyhet om hur korkade män är får av mig

Fyra välförtjänta smockor

Fyra välförtjänta smockor

Egentligen borde de fått fulla 5 smockor, men jag vill inte göra slut på alla redan, utan sparar femman till lite senare …

Entré: Det vidrigt vaginaförsedda våpet och kriminella krypet Knyckare.

Skärmdump av Knyckar-listan

Klicka för bild i högre upplösning

Ok, jag vet, jag är så sent ute på bollen att matchen inte bara är avgjord, både spelare, domare och publik har gått hem och glömt det bedrövliga spelet för att ägna sin uppmärksamhet åt mer aktuella regelbrott på planen. Men faktum är att jag började på det här redan innan Kollen tog upp Knyckares lista på GD för en vecka sedan. Många andra bloggare har också tagit upp saken, ej att förglömma vår Erik som sågade den bedrövliga ”ursäkten” några dagar efter Kollen. I slaskmedia har dock reaktionerna varit minst sagt tama. Den enda jag sett som skrivit något riktigt vettigt om saken är Jonas Thente: P3:s uppdrag behöver uppenbarligen akut omförhandlas. Jag håller med 100 %.

Knyckare gjorde sig lustig över saker som att Harry Martinsson skar upp magen med en sax (han ”knivade” sig alltså inte), och att Ernest Hemingway som fått sitt minne förstört av över 30 el-chocker sköt skallen av sig. Och ja, jag skulle nog i det fallet kunna tänka mig att Hemingway tog livet av sig för att han blivit kränkt. En värre kränkning än ett stort antal el-chocker som förstör minnet kan jag nog knappast tänka mig.

Flera har redan anmärkt på de bedrövliga faktafelen, som att man blandar ihop freds- och litteraturpris och att Martinsson inte delade priset med en kvinna utan en man, så jag vill inte orda närmre om dem. Jag har dock inte sett någon anmärka på att Edgar Allan Poe över huvud taget inte har på listan över självmördare att göra. Poe dog under mystiska omständigheter. Vad som faktiskt ledde fram till Poes död är ännu mer höljt i dunkel än vem som var Jack the Ripper. Det finns åtskilliga teorier om hans död, inklusive regelrätt mord (utan ”själv”), diabetes, delirium tremens, epilepsi, rabies och till och med kolmonoxidförgiftning. Det är inte bara Knyckare som demonstrerar en otrolig inkompetens, Anna Emanuelsson bör med omedelbar verkan stryka ”researcher” från sitt CV och istället lägga till ”sabotör”.

Knyckares jävla smaklösa raljerande och skämt gör mig vred till en grad som når närmast bibliska proportioner. Jag begriper mig inte på människor som finner nöje i personliga tragedier. Jag tycker inte om under­hållnings­program som visar människor som slår sig fördärvade för att de bär sig klantigt åt, även om det skulle råka se roligt ut.

En sträng vinter i slutet på 80-talet, när Rådhusplatsen i Köpenhamn fortfarande delades i mitten av en väg, festade folk där en fredagkväll när jag passerade. En kille, förmodligen berusad, hoppade i sin bil och gjorde en rivstart och sladdade rakt in ett av räckena vid sidan. Många av de närvarande gapflabbade. Jag begriper inte åt vad. Killen skadade sig mig veterligt inte på något vis, men i bästa fall hade han saftiga utgifter efteråt för att få bort bilen därifrån och reparera, alternativt skrota, den. Troligen hamnade han också i klammeri med rättvisan, och kanske förstördes hans liv den kvällen. Jag vet inte. Men jag såg inget roligt i det som skedde. Jag skulle kunna tänka mig att någon hade använt det som inspiration för att göra en rolig scen i en film, men händelsen i sig var inte rolig.

Stephen King säger i sin bok Danse Macabre om skräck (inte roman) i kulturen (min översättning):

Ociviliserade känslor försvinner inte. De behöver bearbetas regelbundet. Vi har sådana ”sjuka” skämt som: ”Vad är det för skillnad på en lastbil med bowlingklot och en lastbil med döda bäbisar?” (Man kan inte att lossa en lastbil bowlingklot med högaffel . . . ett skämt som jag ursprungligen hörde från en tioåring.) Sådana skämt kan få oss att skratta till eller le trots att vi ryggar tillbaka, vilket möjligtvis bekräftar tesen att om vi delar en mänsklig gemenskap, så delar vi också ett mänskligt vansinne. Inget av detta är ett försvar vare sig av det sjuka skämtet eller vansinne, utan tjänar bara till att förklara varför de bästa skräckfilmerna, precis som de bästa sagorna, lyckas vara reaktionära, anarkistiska och revolutionära på en och samma gång.
– – –
Den arketypiska skräckfilmen gör, precis som det sjuka skämtet, ett smutsigt arbete. Den pockar medvetet på allt det värsta i oss. Det är sjukligheten utan bojor, våra mest tarvliga instinkter frisläppta, våra vidrigaste fantasier förverkligade . . . och alltihop sker, passande nog, i mörkret. Av den anledningen tar goda liberaler ofta avstånd från skräckfilmer. Jag själv tycker om att se de mest aggressiva av dem – t.ex. Dawn of the Dead – som öppnar en fallucka i de civiliserade frontalloberna och slänger ner en korg rått kött till de hungriga alligatorerna som simmar omkring i den underjordiska floden.
Varför bry sig? För det hindrar dem från att komma upp. Det håller kvar dem där nere och mig här uppe.
Det var Lennon och McCartney som sa att ”All you need is love”, och jag håller med om det. Så länge alligatorerna är mätta.

Jag håller väl inte riktigt med King om att man skall hålla alligatorerna på plats, jag ser det snarare som att man skall släppa fram dem istället för att hålla dem inlåsta inom sig där de får fritt spelrum att sätta käftarna i en. Men det är nog mest en fråga om metaforer. De sjuka skämten är befriande. Det finns inga ämnen som är förbjudna för mig. Jag älskar det absurda och morbida. Jag skrattar gott åt skämt som är allt annat är rumsrena. När jag läste skämtet om bowlingklot och högafflar första gången kreverade jag bokstavligen och jag tror det tog en halvtimme innan de sista skrattparoxysmerna ebbat ut så jag kunde andas normalt igen. Det skulle dock aldrig falla mig in att börja raljera om högafflar i samband med den pakistanska skolmassakern där omkring 150 barn fick sätta livet till häromdagen. Händelsen är avlägsen och berör mig inte det minsta. Men jag vet att på en annan plats i världen finns det förutom barnen som dog, flera tusen människor som traumatiserats av händelsen. Det finns inget befriande i att skämta om deras tragedi.

Vad skall man säga om följande skämt?

After strangulation, which organ in the female body remains warm after death?
My cock.

Trots sin morbida perversitet med både våldtäkt och nekrofili anser jag det, roligt eller ej, vara helt okej eftersom det inte lever på någon personlig tragedi, utan bara utnyttjar det logiskt absurda och chockverkan. Mina inledande skämt om våldtäktsoffren i Indien däremot är inte på något vis okej, annat än för det meta-syfte de hade.

Man kan mycket väl skämta om män och självmord. Hade någon radioprofil, utan att bekräfta sin snedvridna syn på män genom att försöka kamma hem genuspoäng, dragit skämt som ”Just when you think your dipshit of a son cannot disappoint you anymore, he misspells ’worthless’ on his suicide note.” hade det varit helt okej. Vad Emma Knyckare däremot gjorde motsvarade däremot att raljera om indiska våldtäkter.

I ett ”Uttalande från ansvarig utgivare angående Knyckare i P3 – Pressmeddelanden från Sveriges Radio” står:

I programmet kom inslaget i ett sammanhang där det tydligt framstod som ett skämt, men som enskild textpublicering på webben föll det helt utanför ramarna. Därför har jag som ansvarig utgivare tagit bort publiceringen på webben.

Döm själv

Nämen, fuck me slowly, tänka sig. I min lilla hemmagjorda video till höger är allt prat från första halvan av programmet med, det ger tillräckligt med kontext både före och efter självmordslistan. Döm själv. Hoppas mina sarkastiska undertexter inte distraherar för mycket, jag kunde bara inte låta bli. Det finns en liten uppmaning på slutet, och för den kan det vara bra att ha listan i en pdf-form för klipp och klistra. Jag har lyssnat genom hela programmet, och det enda som framstod tydligt för mig är att Emma Knyckare är en sexistisk sugga och vidrig människa. Punkt!

Vilket är anledningen till att Emma Knyckare av mig får …

Fem välförtjänta smockor

Fem välförtjänta smockor

Oups, det är ju kvinnomisshandel. Ha ha, ho ho, hi hi, hö hö.

I Public service-handbok står:

7:3 JÄMSTÄLLDHET
Vi ska ta ställning för ett jämställt samhälle med lika rättigheter och skyldigheter för män och kvinnor.
Vi ska ha program som är lika intressanta och berörande för kvinnor som män. Det handlar om ämnesval och musikval, vilka som bereds plats i programmen och vad män och kvinnor får kommentera.
Vi ska också skildra könsstrukturer i samhället, visa förebilder, medverka till debatt och aktivt leta medverkande och experter av det underrepresenterade könet.

Mitt svar på det: ”Skärp till er för helvete, så som ni sköter ert jobb duger ni inte ens till latrintvättare. Hur fan understår ni att spotta åtminstone hälften av oss licensbetalare i nyllet? Skäms ni inte era hycklande lismare? Vill ni verkligen göra public service, avpollettera er själva. Ju snabbare, desto bättre.”

Eftersom jag i mitt allra första inlägg på GD (där jag kort tog upp våldtäkten jag inledde med) parafraserade Lars Ekborg från hans klassiska monolog kan jag så här på upploppet inte avstå från ytterligare en i samma anda: ”Radikalfeminister ska man bar vänn upp å ner på å använn som spar‑bössa!”.

Nästan som på beställning lägger den psykotiske (jag uppfatttar henne i alla fall som sådan) Arsinoe ut ett blogginlägg som hon inleder med (min emfas):

Eftersom denna blogg primärt är en manshatarblogg så tänker jag att det lätt framstår som om jag tycker att relationer med kvinnor och ickemän är guld och gröna skogar, vilket inte är så konstigt. Jag tänkte på detta igår när jag läste SCUM-manifestet:

Jupp, samma Arsinoe

Jupp, samma Arsinoe

Och så citerar hon då ett stycke ur Scum-manifestet om hur det inte kan finnas kärlek när män är inblandade, följt av en massa snömos som jag inte brytt mig om att läsa. Arsinoe, eller Fanny Åström som hon väl är bättre känd som (Arsinoe är tydligen ett mellannamn), har ju varit med i Aschbergs ”Trolljägarna”. Som offer. Och hon har dykt upp i media i åtminstone en debatt som jag hörde (tror det var på p1). Så det dröjer väl inte länge förrän vi får se henne som stadig krönikör på aftonslusket, om hon inte får anställning direkt på P3.

Som avslutande final, ett äkta våldtäktsskämt: Om jag någonsin hör Emma Knyckare ropa på hjälp för att hon håller på att bli våldtagen tar jag givetvis mitt ansvar för att hjälpa henne. Jag springer efter vaselin. Ha ha, ho ho, hi hi, hö hö.

©2014 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Lite roliga våldtäktsskämt för julstämningen @SverigesRadio & @Knyckare — 13 kommentarer

 1. När feministiska kvinnor talar om att kvinnor ska ta plats så blandar dom ofta ihop det med att bete sig som ett svin.
  När man då påpekar att dom beter sig svinigt så är det en patriarkal härskarteknik som förtrycker dom enligt feministerna.
  Man kan säga att feministiska kvinnor är som barn vilka får en kravlös uppfostran och får allt dom pekar på,dvs bortskämda barn som ser sig som förmer än andra och därför har rätt att vara nedlåtande och mobbande mot andra barn,och om någon tar sig rätten att påpeka deras vidriga beteende så är det inte deras eget fel utan den som påpekar det som är ett svin,och som det då är rätt att mobba.För det är ju faktiskt jävligt sårande när någon påpekar att man beter sig svinigt vilket kvinnor självklart ska slippa som det goda kön dom är.

 2. Om Jack Londons ”självmord”:

  http://www.jacklondons.net/nosuicide.html

  When Dr. Porter arrived, he immediately changed the diagnosis and treated Jack for what he had expected would be the terminal situation of ravaging uremia for which he had been treating Jack for the last three years. Jack had taken morphine as any patient would who had renal colic. It was highly possible that in the throes of his terrible suffering he had taken extra doses of the morphine prescription given him by Dr. Porter to ease his agony. It was possible that the extra morphine was a contributory factor, but the coma was induced by retention of bodily poisons his inoperative kidneys could no longer release.

 3. SCUM-manifestet behöver omvärderas. Framför allt behöver feminister läsa det noggrant och ta till sig vad som är den avgörande orsaken till patriarkatet – nämligen Daddy’s Girls. Vad vore alla patriarker utan all brudar som bekräftar och backar dem?

 4. Det är intressant att jämföra traditionell medias rapportering om Indien och kvinnors situation där, med till exempel AVfM – A Voice for Men:s dito, angående mäns situation. Det jag minns handlar det bland annat om försörjningsskyldigheter och att män misshandlats och slängts av tåg, om de råkar gå in i någon vagn för kvinnor, men det är bara några exempel:

  http://www.avoiceformen.com/men-rights/family-courts/indias-irretrievable-breakdown-of-marriage-law/

  http://www.avoiceformen.com/misandry/indian-government-men-dont-matter/?fromt=yes

  PS. Vad är ”plötsligt vuxendödsyndrom”?

  Allt gott idag!

 5. Knyckare uttalar detektiv som ”dektektiv”. Det säger allt jag behöver veta om henne.

 6. @michael: De saknar rätt och slätt självdistans. Och jag är inte heller spydig när jag säger att de flesta av dem verkar psykotiska. De fungerar inte mentalt för att samverka med andra utan är en i det närmaste en samhällsfara. Skrämmande att de är drivande i opinionen och har en så stark maktposition.

  @Ulf T: Tack för den. Det där med fakta är helt kalrt inte riktigt deras starka sida.

  @barfota: God Jul på dig med Barfota!

  @Nils D: Jag rekommenderar alla att läsa SCUM-manifestet. Det är inte längre än att man tar sig igenom på en timme. Och sen kan ingen klanka på en att man inte är ”påläst” när man slår ner på skiten. Men point taken.

  @John Nilsson: Jag tog upp fenomenet med medias snedbelysning (med bland annat just Indien som exempel) i Perspektiv och proportioner – Del 1: Våldtäkt och det sorgligt underlästa Den uppgivna hopplöshetens förlamande cancer.
  ”Plötsligt vuxendödsyndrom” är i engelska originalet ”sudden adult death syndrome” (ofta förkortat SADS) och är alltså en officiell (listas i ICD-10, ”International Classification of Diseases”) dödsorsak när vuxna (eller personer i sena tonåren) dör plötsligt och oväntat. Ofta i sömnen. Jag försökte hitta vad den officiella svenska motsvarigheten skulle vara men det visade sig mycket svårare än jag räknat med så jag gav upp och körde med en hemgjord svensk beteckning, tyckte inte det var värt flera timmar av min tid.

  @Benjamin (bench): Fasiken vet om inte jag med gör det ibland. Men hon verkar ha rätt genomgående problem med uttal och att tala naturligt och avslappnat. Man skulle kunna gissa att det har med någon form av medicinering att göra.

 7. Pingback: Nytt år – nya tag | Susanna's Crowbar

 8. Det så hyllade ordet ”bitch” förstår jag inte. ”Jag är en bitch säger NN stolt”, ”Var en bitch uppmanar NN alla kvinnor”

  En bitch är för mig den kvinnliga motsvarigheten till en skitstövel och sen när blev det något eftersträvansvärt att bete sig som en skitstövel mot andra i tid och otid?

 9. @Fredrik:
  Det används väl ungefär i betydelsen att ”jag tar inte skit” eller ”jag kan ta för mig”.

 10. Pingback: Kvinnor, kroppar, bröst och politiskt korrekt (brist på) humor | Genusdebatten