Svar till Grön ungdoms Magda Rasmusson om Manlighetens kostnader
avatar

Jaha, det tog inte lång tid efter publiceringen av Bashflaks lista på de tio värsta krönikorna 2013 innan vi fick början på nästa lista. Bara en dag senare kunde vi se mer mansförakt spridas i media. Den här gången är Grön Ungdoms språkrör Magda Rasmusson på SVD-debatt och rubriken talar för sig själv: ”Hur mycket manlighet tål Sverige?” (Magda Rasmusson om att vi borde utvisa män i stället för invandrare). Ursäkta? Vad menar hon med män istället för invandrare?

Hälften av alla invandrare är män

Inte nog med det: Män utgör även hälften av alla svarta, hälften av alla muslimer, hälften av alla judar och 100% av alla bögar som enligt Grön Ungdom skall utvisas. Även om man skulle göra garderingen ”Vita män” så har man generaliserat in de två sista grupperna. Hälften av alla judar skall alltså utvisas, är inte det antisemitism? Eller är manshat så viktigt för media att få ägna sig åt att man får dispens för det också?

”Det finns en grupp i samhället som man inte får prata om.”

Det är ju inte lite märkligt att höra man inte får prata om den gruppen från det enorma antal personer som redan pratar om den gruppen. Å andra sidan när Grön ungdoms språkrör går ut i media och utmålar sig som tystad så följer den det partilinje som utmålas 2009 i Kajsa Ekis Ekmans DN-artikel ”Vänsterns arena drar mot höger”.

”Men ingen föreslår att de ska utvisas eller förändras socialt – det skulle bli ramaskri.”

Ingen förutom hon själv och hela kultureliten som befunnit sig på den positionen åtminstone sedan 2005 då ”Det danske akademis” Frederik Stjernfelt och Sören Ulrik Thomsen beskrev beteendet i sin essäbok ”Kritik av den negativa uppbyggeligheten”. Det märkliga är hur de här människorna ideligen beskriver sig själva som förtryckta.

Kostnaden för rättsväsendet och sjukvården skulle minska drastiskt, och tjejer skulle kunna umgås med män utan att löpa risk för att bli sexuellt utnyttjad.

Så nu är vi på ekonomiska argument plötsligt?

Vad Grön ungdoms språkrör missar är att det även skulle innebära en kraftig minskning av de resurser som finns tillgängliga för rättväsende och sjukvård. Utöver den minskningen i antalet skattebetalare så skulle de relativa kostnaderna bli skyhöga på grund av överrepresentationen män i den privata sektorn.

Män står för 80 procent av alla brott. Tittar vi på våldsbrott är siffran hela 95 procent.

Å andra sidan står människor för 100% av alla brott. Utvisar ”vi” alla människor från Sverige så blir vi med samma logik av med all brottslighet. Sedan har vi ju det faktum att om alla män skulle utvisas skulle garanterat fler kvinnor begå brott. Det skulle bli minst sagt riskfritt för de kvinnor som redan idag ingår i kriminella kretsar att ta över verksamheten eftersom den operativa kärnan av rättsväsendet hade varit bland de utvisade.

Den som vill bekämpa våld och kvinnoförtryck på ett seriöst sätt borde alltså syssla med att krossa patriarkatet och öka jämlikheten.

Och det här patriarkatet som skall bekämpas, vem sjutton är det nu igen? Eller rättare sagt, vad är patriarkatet förutom en retorisk sköld som extremvänstern kan gömma sig bakom när de vill slänga ur sig sexistiska, rasistiska, fördomsfulla och allmänt idiotiska uttalanden av samma sort som dem de brukar klaga på?

Men vad ägnar sig extremhögern åt i stället?

De ägnar sig åt precis samma saker som extremvänstern ägnar sig åt. Fast skadan när extremvänstern gör det är mycket värre, dels för att de är fler till antalet och dels för att extremvänstern uppenbarligen är mer accepterad i offentligheten. Det sistnämnda framgår inte minst när våldsvänsterns underrättelsegrupp ”AFA dokumentation” under det nya intetsägande namnet ”Researchgruppen” samarbetar med Expressen.

För övrigt vad bryr det mig som jämställdist om manshatet kommer från höger och riktas mot svarta män, än från vänster och riktas mot vita män? Eller för den delen som kommer från religiösa regimer och riktas mot iranska män. Och sist men inte minst enligt vilken logik inbillar sig Magda Rasmusson att svarta män kan beskrivs som mindre representanter för den sociala egenskapen manlighet?

Kommentarer

Svar till Grön ungdoms Magda Rasmusson om Manlighetens kostnader — 145 kommentarer

 1. Spännande att Magnussons sexistiska spya får lov att publiceras på SVT:s hemsida, med tanke på SVT:s uttalade policy för mångfald och likabehandling:

  ”SVT:s policy för mångfald och likabehandling

  SVT är till för alla.

  SVT värnar principen om alla människors lika värde.

  SVT värnar om mångfald i programutbudet grundat på publikens
  olika behov, intressen, perspektiv och åsikter. Målet är att publiken
  ska ha en stark identifikation med SVT.

  SVT ska vid rekryteringar beakta ett brett spektrum av meriter i
  syfte att bredda urvalet av kandidater.

  Diskriminering i alla former ska motverkas och SVT verkar för
  jämställdhet och ökad mångfald. Detta ska avspeglas i såväl utbud
  som personalsammansättning.

  (Beslutad av SVTs företagsledning 2011-04-27)

  Policyn för mångfald och likabehandling har sin utgångspunkt i konventionen om de mänskliga rättigheterna,
  diskrimineringslagen, arbetsmiljölagen och SVTs sändningstillstånd.

  De lagstadgade diskrimineringsgrunderna är kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion
  eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning och ålder.

  Denna policy ersätter tidigare policydokument för mångfald, sexuella trakasserier och kränkande särbehandling”

  http://www.svt.se/omsvt/fakta/article1313218.svt/binary/M%C3%A5ngfaldspolicy

 2. @Fredrik S:
  Urklipp från policyn ovan:
  ”SVT ska vid rekryteringar beakta ett brett spektrum av meriter i
  syfte att bredda urvalet av kandidater.”

  Statistik:
  ”På Sveriges radio och Sveriges television föredrar strax över 50 procent av journalisterna Miljöpartiet.”
  http://fof.se/allt-gronare-journalister

 3. Jag tolkar hennes artikel som ironiskt skriven, särskilt med tanke på rubriken. I SvT:s Agenda ställdes frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?” vilket kritiserats hårt av många antirasister. Kritiken gick ut på att programmet gått SD:s ärenden. Nu tar hon istället vad hon anser vara typisk SD-propaganda och byter ut ordet invandrare mot man för att visa på SD-retorikens orimlighet. Om det sedan var ett lyckat exempel på politisk retorik eller inte lämnar jag därhän.

  För de som är skeptiska till dagens feminism erbjuder faktiskt artikeln en öppning även om författaren själv kanske inte tänkt på det:
  – Det är förkastligt att kollektivisera grupper i samhället på intersektionell grund och därefter döma dem! Om man inte kan hetsa mot invandrare för att de är invandrare kan man inte hetsa mot män för att de är män!

 4. Miljöpartiet dominerar Journalistkåren är det kanske därför som grön ungdom får vilka dumheter som helst publicerade?

  ”Hela 41 procent svarade att miljöpartiet var det bästa partiet. Inte något parti har sedan undersökningarnas start 1989 kunnat uppvisa en så stor andel sympatisörer.”

  På Sveriges Television och Sveriges Radio är det över 50% av journalisterna som tycker miljöpartiet är såååååå bra.

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/08/10/medias-bias-annu-varre-mp-kunde-nu-betyda-massmediepartiet/

 5. @Direktörn:
  ”Nu tar hon istället vad hon anser vara typisk SD-propaganda och byter ut ordet invandrare mot man för att visa på SD-retorikens orimlighet.”

  Grejen är ju att det idag inte uppfattas som orimligt att framföra den åsikten om män, så det retoriska greppet kan inte bli någonting annat än sexistiskt per definition. Det är bara att kolla Bashflaks lista Misandri 2013 för att se att kollektivt skuldbeläggande och nedvärderande åsikter om män är normativt och inte orimligt.

 6. @Direktörn:
  Jag hoppas naturligtvis att din analys stämmer. Smile

  Men samtidigt lämnar hon dörren vidöppen för att det artikeln lika gärna kan handla om kritik av män såväl som kritik av SD. Två flugor i en smäll!
  ”Om de var lite seriösa med att ens försöka vore det mer lämpligt att diskutera utvisandet av män, snarare än invandrare. Men det får man väl inte säga i det här landet.”

 7. Högermän och satir går helt enkelt inte ihop. Är det något neurologiskt? Varför kritiserar du hennes artikel på ett matematiskt plan när hon ändå inte vill utvisa dig eller mig? Tror du hon menar allvar? Nej, det gör du inte – du är faktiskt inte en idiot.

  Och apropå det här med ”BUUUUUHUUUUUUU FINNS FÖR LITE HÖGER I MEDIA DE RÖSTAR ALLA PÅ SAMMMAAAAAAAA!” – Man får inte fråga folk om hur de röstar när man ska anställa. Om dina hatobjekt överrepresenteras i media är det ditt fel som inte gick journalistutbildning.

 8. @Direktörn:

  ”I SvT:s Agenda ställdes frågan ”Hur mycket invandring tål Sverige?” vilket kritiserats hårt av många antirasister. Kritiken gick ut på att programmet gått SD:s ärenden.”

  Vems kritik då? Folk som Ali Esbati som förespråkar en återgång till den gamla goda tiden men som inte vågar säga det öppet längre för de vet att det varken finns vetenskapligt eller folkligt stöd för deras idéer. Det är mer religiös predikan än det är seriös debatt i den kritiken.

  ”Nu tar hon istället vad hon anser vara typisk SD-propaganda och byter ut ordet invandrare mot man för att visa på SD-retorikens orimlighet.”

  Knappast! Snarare utnyttjar man Sverigedemokraternas extistens för att få ursäkt att säga samma saker som postmarxister alltid har stått för. Behovet av det nya proletariatet (för man måste alltid vara förespråkare) och den nya burgoisen (det måste alltid finnas en skurk som ursäktar förespråkandet för hur skall man annars få leka gud och diktator på samma gång?), en åsikt som fanns flera decennier innan Sverigedemokraterna ens existerade.

  ”För de som är skeptiska till dagens feminism erbjuder faktiskt artikeln en öppning även om författaren själv kanske inte tänkt på det”

  Vem är alla dessa människor egentligen? När hjärnforskaren Gertmund Hertzog föreläste så satt genuselever (med lärarnas stöd) och skämtade om att ställa honom mot en vägg och skjuta honom? Vem sjutton anställer en person som tycker sånt är okej för en mer intellektuellt krävande syssla än postsortering? Tacka tusan för att Sveriges PISA-resultat sjunker som en sten.

  ”Det är förkastligt att kollektivisera grupper i samhället på intersektionell grund och därefter döma dem! Om man inte kan hetsa mot invandrare för att de är invandrare kan man inte hetsa mot män för att de är män!”

  Män är ingen grupp i identitetspolitisk bemärkelse. Män utgör halva mänsligheten. De utgör mer än hälften av de system som skall sköta utvisningen ifråga och över 80% av rättsväsendet operativa kärna. Diskussionens enda värde är att visa att manshatet nu har allvarlig skada på intellektuell kapacitet. Dvs saker som i vanliga fall är helganla låter man liksom passera bara för att manshatet anses viktigare än att behålla intelligensen.

  Samma sak i skolan, bara man är manshatare så spelar det ingen roll att PISA visar svenska flickor blivit sämre på helt grundläggande saker. Manshat är så viktigt att man tvingas vara blind för allting annat.

 9. …vilket gör mig till brottsling, så jag kanske skulle utvisas.
  Till Västra Götaland förmodligen, om man ser det ur ett regionalpolitiskt perspektiv

 10. @Axel Edgren:

  ”Högermän och satir går helt enkelt inte ihop. Är det något neurologiskt? Varför kritiserar du hennes artikel på ett matematiskt plan när hon ändå inte vill utvisa dig eller mig? Tror du hon menar allvar? Nej, det gör du inte – du är faktiskt inte en idiot.”

  Det som helt enkelt inte går ihop är hat förklätt till satir. Det ska alltid motarbetas. Att man inom Miljöpartiet ser män och manlighet som ett problem går helt i linje med vad hon skriver och jag tror absolut att hon på allvar menar det hon för fram som hypotetiskt.

  ”Och apropå det här med ”BUUUUUHUUUUUUU FINNS FÖR LITE HÖGER I MEDIA DE RÖSTAR ALLA PÅ SAMMMAAAAAAAA!” – Man får inte fråga folk om hur de röstar när man ska anställa. Om dina hatobjekt överrepresenteras i media är det ditt fel som inte gick journalistutbildning.”

  Men tjena, det finns rätt många sätt att få en uppfattning om en persons världsbild som inte handlar om att ställa frågan: ”Hur röstar du, lille vän?”.
  Det enda hat som någonsin förekommer på Genusdebatten är det hat du bidrar med i spridda skurar de dagar du rimligtvis inte kan må särskilt bra.

 11. ”Snarare utnyttjar man Sverigedemokraternas extistens för att få ursäkt att säga samma saker som postmarxister alltid har stått för.”

  Eller så är målet att visa hur absurd och otrevlig SDs genomsnittliga tonart är och göra det genom att pika den enda anledningen till att SD finns i riksdagen – män.

  ”den nya burgoisen”

  Män är knappast mycket mer en representant för det borgerliga än för det vänstra i Sverige. Det ”nya proletariatet” handlar inte annat än om förvaltning av det kapitalistiska samhälle socialdemokratin redan byggt, och ”bourgeoisien” är i detta fall (artikelns fall) SD, som i stort består av arbetare som valt att sluta vara solidariska med kvinnor (inga pappamånader, mindre aborträtt, mindre arbete för att öka kvinnlig representation), bögar och transsexuella för att kunna återfå en trygg plats i industriekonomin och det sociala som aldrig kommer åter.

  ”Män är ingen grupp i identitetspolitisk bemärkelse.”

  Inom högerretorik är de en identitet och grupp utav bara helskotta.

 12. @Fredrik S:

  ”Det som helt enkelt inte går ihop är hat förklätt till satir.”

  Män var ett bra val av substitut för invandrare eftersom statistiken passar någorlunda och SD är en korvfest. Du säger ”hat”, jag säger ”vit man tar i så han spricker för att bli kränkt och kunna fördöma en vänsterkvinna”.

  ”Att man inom Miljöpartiet ser män och manlighet som ett problem går helt i linje med vad hon skriver”

  Jag ser också aspekter av män och manlighet som något som ska bekämpas. Samma sak för kvinnor och kvinnlighet. Ta en kopp te eller nåt.

  ”Men tjena, det finns rätt många sätt att få en uppfattning om en persons världsbild som inte handlar om att ställa frågan: ”Hur röstar du, lille vän?”.”

  Men tjena hur många arbetsintervjuer för någon mediaaktör har du gått på? Nu börjar det lukta Flashback och Avpixlat här.

  ”Det enda hat som någonsin förekommer på Genusdebatten är det hat du bidrar med i spridda skurar de dagar du rimligtvis inte kan må särskilt bra.”

  Jag mår skitbra, om vi nu ska prata om mig – varit på gymmet, jobbat bra denna vecka, ätit mycket fisk, och nu kan jag få slicka i mig ointelligenta anti-vänstermäns upprördhet över en vänsterkvinna som kommer med obehagliga sanningar.

  För övrigt: Kan det inte vara så att män förlorar vårdnadstvister bara för att män oftast är den sämre föräldern i det fall det kommer till vårdnadstvister?

 13. @Axel Edgren:

  ”Högermän och satir går helt enkelt inte ihop.”

  Satir verkar vara vad extremvänstern kallar det när de beter sig precis som extremhögern men inte tycker det är lika illa för att de ju ”sparkar uppåt”. Med din logik var Sovjetunionens gulag bara satir på nazisternas koncentrationsläger.

  ”Är det något neurologiskt?”

  Vad nu du vet om det ämnet, sist jag kollade så ansåg extremvänstern att det enda vettiga hjärnforskare kan säga är att vi inte vet någonting alls. Ni lyssnar inte på en enda legitim källa i det området. Eller vill du jag skall berätta vad riktiga experter säger? De är inte direkt på den sida där du befinner dig nu.,

  ”Varför kritiserar du hennes artikel på ett matematiskt plan när hon ändå inte vill utvisa dig eller mig?”

  För att hon sprider hatiska fördomar.

  ”Tror du hon menar allvar? Nej, det gör du inte – du är faktiskt inte en idiot.”

  Det är inte hon som bestämmer om hon menar allvar. Du har förväxlat orsak och verkan. Det jag beskriver händer oavsett vad hon tänkt skall hända. Hon har ingen kontroll över effekten, inte du heller.

  ”Och apropå det här med ”BUUUUUHUUUUUUU FINNS FÖR LITE HÖGER I MEDIA DE RÖSTAR ALLA PÅ SAMMMAAAAAAAA!” Man får inte fråga folk om hur de röstar när man ska anställa.”

  Man får inte fråga direkt nej, just därför utförs sådan diskriminering idag indirekt – så man kommer undan lagen – och kallar det värdegrund. Ingen säger någonsin vems värdegrund man menar men när man analysera lite brukar Det visa sig att källan alltid är marxismens konfliktperspektiv och då är det ju inte så oväntat att fler miljöpartister passerar och fler folkpartister inte gör det. Det är helt enkelt mycjet vanligare att anhängare av Mp är anhängare av Lenins ideer jämfört med att folkpartister är det.

  På samma sätt kallas det lobbyism när man betalar politiker indirekt att göra som man äger men ”mutor” att göra det direkt. Det sistnämnda är ett brott, det förstnämnda är det inte trots att varenda människa vet det det betyder samma sak med skillnaden att det sistnämnda är gåvoekonomi. På samma sätt kallas det prostituion att ge en kvinna pengar för att öka sannolikheten hon har sex men att ge henne dyr champange och liknanede i exakt samma syfte är tillåtet, även där är det sistnämnda samma sak fast i en gåvoekonomi.

  ”Om dina hatobjekt överrepresenteras i media är det ditt fel som inte gick journalistutbildning.”

  Som framgår av min länk leder journalistutbildningen i sig till de här åsikterna så istället för att klaga på att jag inte försökjer ”utbilda” mig i en kunskap som uppenbarligen i sig är lika ideologiskt antiliberal som du och dem du stöttar så kan du fråga dig varför inte svenska skolan satsar mer på kunskap och mindre på ännu mer av samma konformism som nu placerat svenska elever på Rumäniens kunskapsnivå.

 14. Stackars Axel, det måste vara svårt att som vit heterosexuell man leva med sådana vanföreställningar. Att du dessutom känner dig som ett offer, det måste vara väldigt jobbigt.
  Hur står du ut?

 15. @Axel Edgren: Om det är så som du säger att hon bara speglar den retorik hon anser kommer från SD så gör hon i alla fall ett bra jobb i att uppmärksamma folk på hur hon uppfattar retoriken (lyssnar sällan på SD så jag vet inte om hennes upplevelse är korrekt). Men det är ändå så att man funderar på hur mycket av det som är satir vs faktiska åsikter eftersom det allt för ofta kommer artiklar/krönikor/blogginlägg mm där dessa åsikter mot män ses som legitima.

 16. @Axel Edgren:

  ”Män var ett bra val av substitut för invandrare eftersom statistiken passar någorlunda och SD är en korvfest. Du säger ”hat”, jag säger ”vit man tar i så han spricker för att bli kränkt och kunna fördöma en vänsterkvinna”.”

  Statistiken som producerar termer som ”mäns våld mot kvinnor” rättfärdigar alltså, med ditt sätt att resonera, termer som ”invandrares våld mot kvinnor”? Jag tror du helt enkelt svarar för fort, Axel.
  Jag säger att jag är en vit man som klivit ur min mansroll (såsom feminismen lärt mig) och istället för att tiga och ta skit såsom en god karl som reder sig själv förväntas göra, så gnäller jag istället. Damn me if I do! Damn me if i don’t!

  ”Jag ser också aspekter av män och manlighet som något som ska bekämpas. Samma sak för kvinnor och kvinnlighet. Ta en kopp te eller nåt.”

  Ska? Ska? SKA??
  Din totalitära syn på människor hör inte hemma i en demokrati.

  ”Men tjena hur många arbetsintervjuer för någon mediaaktör har du gått på? Nu börjar det lukta Flashback och Avpixlat här.”

  Guilt by association. Höj dig tack!

  ”Jag mår skitbra, om vi nu ska prata om mig – varit på gymmet, jobbat bra denna vecka, ätit mycket fisk, och nu kan jag få slicka i mig ointelligenta anti-vänstermäns upprördhet över en vänsterkvinna som kommer med obehagliga sanningar.”

  Jag skulle kunna tro dig, när du säger att du mår skitbra. Men jag blir onekligen något skeptisk när du ideligen talar illa om den/de du talar till. Du verkar upprörd och du verkar vilja höja dig över andra genom att dra ner dom i din egen dy. En människa i balans har sinnesnärvaro nog att bemöta i sak. Bevisa det så tror jag att du mår bra, utan att du ens behöver säga det.

  ”För övrigt: Kan det inte vara så att män förlorar vårdnadstvister bara för att män oftast är den sämre föräldern i det fall det kommer till vårdnadstvister?”

  Bara? Kan du verkligen inte problematisera det mer än så?

 17. Pingback: Svar till Grön ungdoms Magda Rasmusson om Manlighetens kostnader - UmeNytt.se - Nyheter Sverige

 18. @Fredrik S:

  Jag säger att jag är en vit man som klivit ur min mansroll (såsom feminismen lärt mig) och istället för att tiga och ta skit såsom en god karl som reder sig själv förväntas göra, så gnäller jag istället. Damn me if I do! Damn me if i don’t!

  Ett citat som är så bra att det borde klippas ut och sparas

 19. ”Män står för 80 procent av alla brott. Tittar vi på våldsbrott är siffran hela 95 procent.”

  Det är ju ren lögn. Ytterst sannolikt är dessa procenttal tagna från BRÅ. Men vad BRÅ för statistik över är LAGFÖRDA brott, de har inte en susning om hur många brott som begåtts utöver de som lagförts. Men genom att ändra kontexten så får man en statistisk sanning att bli en vedertagen sanning i ett helt annat sammanhang.
  Ett lagbrott är ett lagbrott även om det inte lagförs.

 20. @Axel Edgren:

  ”För övrigt: Kan det inte vara så att män förlorar vårdnadstvister bara för att män oftast är den sämre föräldern i det fall det kommer till vårdnadstvister?”

  Hoppas du har rejält på fötterna nu när du ska redogöra för varför män skulle vara sämre föräldrar och därför skall fråntas vårdnaden.
  Ska bli intressant att se hur du får ditt statement att synka med genusforskningens mantra om könet som en social konstruktion.

 21. @Axel Edgren:

  ”Eller så är målet att visa hur absurd och otrevlig SDs genomsnittliga tonart är och göra det genom att pika den enda anledningen till att SD finns i riksdagen – män.”

  Det har ingen betydelse vad målet är. Målet är oviktigt, målet är värdelöst. Du kan säga du har vilket mål som helst det enda RIKTIGA mål du har är det som korrelerar med metoden. Orsak och verkan, tror du att du kan ignorera det är du galen på riktigt. Och då menar jag inte galen som i elak utan att din hjärna har defekter på riktigt.

  ”Män är knappast mycket mer en representant för det borgerliga än för det vänstra i Sverige.”

  Burgoisen har aldrig varit det borgerliga. Burgoisen är vad än som leninist-marxistiska teoretiker (LM) säger är makten så de kan representera kampen mot makten och få en ursäkt att själva ta makten och införa diktatur med ursäkten att det bara är för att förhindra kontrarevolution. Det här är det enda som ger dem mening i livet. Utan den delen är de fullfjädrade misantroper som har mest gemensamt med regiösa förespråkare av domedagen.

  ”Det ”nya proletariatet” handlar inte annat än om förvaltning av det kapitalistiska samhälle socialdemokratin redan byggt”

  Det nya proletariatet hatar socialdemokratin eftersom socialdemokratin satte arbetare – mestaldels män – före behovet social förändring av samhället. Som du kan se i länken (annan kommentar) så är socialdemokraterna hos media de minst populära av alla vänsterpartierna. Mp 42%, V 15% och S bara 14%

  ”och ”bourgeoisien” är i detta fall (artikelns fall) SD, som i stort består av arbetare som valt att sluta vara solidariska med kvinnor (inga pappamånader, mindre aborträtt, mindre arbete för att öka kvinnlig representation), bögar och transsexuella för att kunna återfå en trygg plats i industriekonomin och det sociala som aldrig kommer åter.”

  Exakt, SD är arbetare och som inte är solidariska mot kvinnor – dvs den nya borgerligheten. Så den nya LM-uppdelningen av ”identiteter” är att arbetare skall förtyckas till förmån för tjänstemän. De som redan har (kvinnor som tjänstemän) måste ha mycket mer och de som har lite (män som arbetare) skall sugas ut på allting…. vilket såklart ökar SD så vetenskapligt sätt är målet med det här att styrka SD. Sedan kan man komma med vilka undnflykter som helst. Det spelar ingen roll vad LM-gänget säger är målet. Den riktiga effekten kan ju ses av alla som har ögon att se med.

  Sedan kan man bara gissa att förhoppningen som LM_gänget har är att när bara SD och pseudokommunister finns kvar så kommer LM-gänget att vinna. Alternativt så förlorar kommunisterna igen men kommunisterna bryr sig aldrig om effekterna av egna misslyckanden det borde de senaste årtiondenens svepskäl och desperata postmoderna utflykter ha bevisat bortom allt rimligt tvivel.

  ”Inom högerretorik är de en identitet och grupp utav bara helskotta.”

  Jag har ingen aning vem du menar med ”högerretorik” Påfallande ofta saknas informatiom om vilka människor som ni menar ni vill inte prata om människor. I vilket fall som helst oavsett om man är vänster eller höger så är ”resten” av mänskligheten inte en grupp. Begreppet ”grupp” i det sammnanhanget är värdelös rappakalja.

 22. ”Det visa sig att källan alltid är marxismens konfliktperspektiv”

  Dvs Heraclitus konfliktperspektiv. Kan du hitta ett exempel på en ”värdegrund” som är mer finmaskig och ”röd” än ”inga bögskämt, ingen socialdarwinism och ingen acceptans av politiskt våld”, eller är det här ännu en konspiratorisk, vedertagen sanning om kulturmarxism i icke-liberala högerkretsar du glatt sprider vidare?

  ”även där är det sistnämnda samma sak fast i en gåvoekonomi.”

  Kan man betala hyran med en flaska champagne?

  ”Som framgår av min länk leder journalistutbildningen i sig till de här åsikterna ”

  Då är det upp till dig att visa att detta tyder på att journalistutbildning gör en människa mindre duglig som journalist, tänkare, faktasorterare, medborgare och analytiker etc., snarare än tvärtom vilket jag tycker verkar vara fallet.

  ”samma konformism som nu placerat svenska elever på Rumäniens kunskapsnivå.”

  Hm, Chile har vårat liberala skolsystem och har också fallit ovanligt mycket i PISA-rapporten. Dags att återförstatliga och sparka hårt mot entreprenörerna tror jag.

  ”Jag säger att jag är en vit man som klivit ur min mansroll (såsom feminismen lärt mig) och istället för att tiga och ta skit såsom en god karl som reder sig själv förväntas göra”

  Du menar att du läser en kolumn som använder sig av en viss debatteknik just i syfte att förlöjliga och ogiltigförklara denna och fördömer skaparen för att hen använde denna debatteknik. HON SKITER I ATT VI MÄN BEGÅR FLER BROTT. Hon vill inte göra något av detta faktum. Hon jäklas med ett främlingsfientligt, abortfientligt, trans- och homofobiskt samt i mycket våldsbejakande parti och du tar åt dig. Undrar vad det tyder på.

  ”Din totalitära syn på människor hör inte hemma i en demokrati.”

  Dina patetiska försök att skrika ”GULAAAAAG JAAAANTEEEE VÄNSTERSPÖÖÖKEEE” hör inte hemma i min åsyn.

  ”En människa i balans har sinnesnärvaro nog att bemöta i sak.”

  Nej, hat och ilska är bra affekt. När folk försöker provocera mig siktar jag omedelbart på tinningen, och du försökte jävlas med mig när du körde den infantila och fejkat mogna ”Du mår inte bra/tycker synd om dig/du kan inte må så bra…”-drapan. Den är att spotta i ansiktet på verkligt sympatiska och medlidande personer.

 23. ”Du kan säga du har vilket mål som helst det enda RIKTIGA mål du har är det som korrelerar med metoden. ”

  Och hur i helskotta är en funtad om en upprörs över lite statistik som överlag är korrekt men som inte ska ligga till grund för beslutsfattande och politik? Mitt liv kan inte bli sämre av hennes läskiga ”metod”.

  ”Burgoisen är vad än som leninist-marxisterna (LM) säger är makten så de kan representera kampen mot makten och få en ursäkt att själva ta makten”

  Och att attackera ett ideologiskt fientligt parti som har ungefär lika mycket i opinionsundersökningarna är leninism-marxism? Nej just det hon fick ju texten upplagd för att journlaistiken har blivit värsta miljöpartistisk och detta är i sin tur för att alla kvinnor vill ha social acceptabla åsikter… Du börjar bli en Avpixlatkommentators idé om hur en intelligent person låter.

  ”Exakt, SD är arbetare och som inte är solidariska mot kvinnor – den nya borgerligheten.”

  LOL säg det till kvinnors bankkonton och vad som händer när de stannar hemma med barnen eller bara lever ett genomsnittligt liv.

  ”Så den nya leninist-marxistiska uppdelningen av ”identiteter” är att arbetare skall förtyckas till förmån för tjänstemän.”

  Just, det är därför kvinnor röstar mer på partier som vill ha RUT/ROT-avdrag och skattesänkningar som gagnat män och mäns inkomster mest. Eller hur var det nu?

 24. Säkert minns många bloggaren Medborgare X som ville visa det absurda och orimliga i SCUM-manifestet genom att vända samma argument mot feminismen? Den omvända psykologin baktände rätt rejält och det var väl fråga om timmar så var medborgare X såväl polisanmäld som jämförd med Breivik.
  Det var inte ok med omvänd retorik den gången, varför är det då ok i det här fallet?

 25. @Butter:

  ”Säkert minns många bloggaren Medborgare X som ville visa det absurda och orimliga i SCUM-manifestet genom att vända samma argument mot feminismen”

  LOL, lycka till med den.

  ”Den omvända psykologin baktände rätt rejält och det var väl fråga om timmar så var medborgare X såväl polisanmäld som jämförd med Breivik.”

  Högermän och satir funkar inte, exempel nr. 39114

 26. Eller en extremextremistdödsknarkarHitler som du!

  Moderering: Personligt påhopp och ett språk som inte är okej här.

 27. @Axel Edgren:
  ”Du menar att du läser en kolumn som använder sig av en viss debatteknik just i syfte att förlöjliga och ogiltigförklara denna och fördömer skaparen för att hen använde denna debatteknik. HON SKITER I ATT VI MÄN BEGÅR FLER BROTT. Hon vill inte göra något av detta faktum. Hon jäklas med ett främlingsfientligt, abortfientligt, trans- och homofobiskt samt i mycket våldsbejakande parti och du tar åt dig. Undrar vad det tyder på.”

  Nej.
  Det är inte det jag menar.
  Om inte Rasmussons parti gjort sig känt för att se män som problem som måste botas så hade jag möjligen kunnat se att det bara handlade om att hon använde sig av ”en viss debatteknik”. Nu lyckades hon slunga mot SD, samtidigt som hon ”hypotetiskt” även slungade mot män. Det är sexism. Och sexism mot män inom politik, kultur, media, skola osv är kutym. Det är inte ok.
  Det är det jag menar.
  Vad tyder det på att du inte förstår det du läser?

  ”Dina patetiska försök att skrika ”GULAAAAAG JAAAANTEEEE VÄNSTERSPÖÖÖKEEE” hör inte hemma i min åsyn.”

  Oroa dig inte, det har jag inte heller försökt. Smile

  ”Nej, hat och ilska är bra affekt. När folk försöker provocera mig siktar jag omedelbart på tinningen, och du försökte jävlas med mig när du körde den infantila och fejkat mogna ”Du mår inte bra/tycker synd om dig/du kan inte må så bra…”-drapan. Den är att spotta i ansiktet på verkligt sympatiska och medlidande personer”

  Jag har en boxningssäck härhemma där jag får utlopp för hat och ilska. Det är bra. Bl a tack vare den kan jag kommunicera bättre och närma mig och få bättre förståelse för andra människor. Vissa fall verkar dock vara hopplösa.
  Jag har aldrig någonsin uppfattat dig som sympatisk och medlidande. Du siktar mot tinningen oavsett om någon tilltalat dig eller ej. Jag har aldrig försökt provocera dig. Jag har försökt tala till dig i sak. Du mår gissningsvis inte bra.

 28. Jag åberopar Godwins lag och kan därför på ett hederssamt sätt avsluta all diskussion med Axel Edgren. Game, set och match till mig! Smile

 29. @Axel Edgren:

  ”Nej, hat och ilska är bra affekt. När folk försöker provocera mig siktar jag omedelbart på tinningen, och du försökte jävlas med mig när du körde den infantila och fejkat mogna ”Du mår inte bra/tycker synd om dig/du kan inte må så bra…”-drapan. Den är att spotta i ansiktet på verkligt sympatiska och medlidande personer”

  Det är ju du själv som i tid och otid har bölat på olika bloggar (bland annat denna) om hur synd det är om dig för att du blev mobbad i skolan.
  Hur dåligt du mår p.g.a där är en vit heterosexuell cisman mm.

  Om du nu blir så provocerad av att folk påtalar detta för dig, så kanske du i fortsättningen borde se över det dravel som du häver ur dig.

 30. Jo du Axel en annan sak, hur är det med cismän som tar mycket plats igen?
  Àjajaj….

 31. @ Axel Edgren
  Du vet vad som gäller här. Vi har diskuterat detta beteende du tar till flertal gånger. Skärpning!

 32. @Fredrik S:

  Jag säger att jag är en vit man som klivit ur min mansroll (såsom feminismen lärt mig) och istället för att tiga och ta skit såsom en god karl som reder sig själv förväntas göra, så gnäller jag istället. Damn me if I do! Damn me if i don’t!

  Men det medför respekt från mig, hjälper det? ;D
  Jag tycker det är helcoolt med män som har det modet.

 33. @Axel Edgren:

  ”Dvs Heraclitus konfliktperspektiv.”

  Heraclitus levde före Lenin, inte efter. Han kunde alltså ännu mindre om de här sakerna, en okunnig nolla jämfört med mig. Fast du kanske inbillat dig kunskap inte är kumulativ, kanske rentav du skall namedroppa Kuhn också för att visa du inte har en enda åsikt jag inte redan kan utantill.

  ”Kan du hitta ett exempel på en ”värdegrund” som är mer finmaskig och ”röd” än ”inga bögskämt, ingen socialdarwinism och ingen acceptans av politiskt våld”

  Nu är du IGEN ute och cyklar efter målsättningarna i total ignorans av den effekt metoderna har. Är det svårt att fatta att målen är värdelöa, målen är navelludd värda. När man pratar om ”Inga bögskämt” är det viktiga hur det skall gå till. Tror du att din sort är nån nyhet för världen? Kyrkan ville inte ha svordomar hur många personer lyssnade till slut på kyrkan när de förbjöd fan och helvete också?

  Är du så bortom all verklighet att du tror din sort kommer att ha i närheten av den makt som kristna kyrkan hade? Alltså då de med alla upptänkliga medel försökte få människor att avstå från sex och svordomar och synd i allmänhet? Är du så bortom alla gränser att du tror din sort kommer att överträffa kristna kyrkan när de var som mest inkvisitoriska. Alltså innan Bellman kom och sade bullshit!

  Det är ju bara att öppna ögonen. Vilka är era allierade. Jo Ryssland som nu inför allt hårdare lagar mot homosexuella och så islamistiska mellanösternländer som alltid hatat homosexuella. Bögskämt kommer att vara bögars minsta problem i det samhälle där du får bestämma.

  ”eller är det här ännu en konspiratorisk, vedertagen sanning om kulturmarxism i icke-liberala högerkretsar du glatt sprider vidare?”

  Du kan kalla det vad du vill det är inte hälften så viktigt för mig vilket ORD du använder än det är för dig. Faktum kvarstår att du bara svamlar om effekten du vill ha. Hur det skall gå till är du ungefär lika öppen som Nordkorea med.

  ”Kan man betala hyran med en flaska champagne?”

  Vet du hur en gåvoekonomi fungerar? Om inte så leta rätt på nån studie på amerikanska ”natives” som hade det systemet. I brist på vita människor att skylle på kanske du kan lära dig nåt nytt om världen istället för att namndroppa folk som levde och dog hundratals år innan den kunskap jag pratar om uppstod.

  ”Då är det upp till dig att visa att detta tyder på att journalistutbildning gör en människa mindre duglig som journalist, tänkare, faktasorterare, medborgare och analytiker etc.”

  Hahaha! Icke sa nicke det är de själva som skall följa de regler de förespråkar och en av reglerna som media har gjort närmast till dogm är att hela tiden klaga när yrken som VD och Styrelsemedlem inte SPEGLAR befolkningen. Så nu ser vi att journalister inte SPEGLAR befolkningens åsikter och då kryper hycklaren fram.

  ”Hm, Chile har vårat liberala skolsystem och har också fallit ovanligt mycket i PISA-rapporten. Dags att återförstatliga och sparka hårt mot entreprenörerna tror jag.”

  Chile har 220 miljoner invånare, 15.000 dollar per capita. Bra jämförelse med Sverige, ett av världens rikaste länder med 10 miljoner invånare och 40 tusen dollar per capita. Vi borde verkligen ligga på Chiles kapacitet.

  Särskilt som vi har snott i stort sett alla de mest intelligenta chilenarna i form av invandring kallad ”brain drain” Men du kan trösta dig med att din jämförelse bara är näst dummmast idag. Tidigare på SVT-debatt jämförde nån Singapore och USA gällande brottsbekämpning. 10 miljoner kvadratkilometer jämfört med ett land som har mindre än 1000 kvadratkilometer.

  Representativt urval, verkligen Grin

 34. Satiren är att man inte längre kan skilja på vad som är allvar eller ett skämt när det gäller feminism eftersom den blivit så absurd i sig själv att allt ter sig som satir.
  Därför faller Magdas försök platt till marken eftersom dessa tankar hon förmedlar är högst normala att ha bland allt för många feminister t.ex den största feministiska bloggerskan i sverige.
  Magda försökte nog använda sig av en retorisk spegel för att visa på rasisters generaliseringar av invandrare vad hon inte tänkte på var att spegeln vändes mot henne själv och feminismen vars retorik är exakt lika som rasisters fast om män.

 35. Axel Edgren: Du verkar inte ha läst Jämställdhetsfeministern. Eller också tror du att ni är åsiktsfränder.

 36. Pingback: 1100 kommentarer på Magda Rasmussons Misandriska SVT-debattinlägg | Aktivarum

 37. Jag vet inte jag? Giggle
  Men jag är på sätt och viss glad för att justt denna Axel E far runt i debatter och forum, och visar upp sin fina argumentations-teknik på de han finner avvikande från hans ideologiska värld.

  Är han en trogen vänster-anhängare och radikalfeminist? Vad vet jag om det?
  Det är ju nära nog den bästa hjälp vi kan få!
  Det går ju inte att ta honom på ens det minsta lilla allvar?

  (Ursäkta för ev. felstavningar)

  MVH

 38. Alltså den där debatt-artikeln kan vara den mest självmotsägande som någonsin har skrivits på en svensk nyhetssida.

 39. @Axel Edgren:

  Satir, säger du.

  Tänk om en manlig ungdomspolitiker hade skrivit en debattartikel med rubriken ”Hur mycket kvinnlighet tål Sverige” med förslag om att kvinnor ska utvisas.

  Hur hade du och dina vänner reagerat då? Ni hade antagligen fått svårläkta blåsor på både tonsillerna och twitterfingrarna.

 40. Eller mee specifikt ”extremextremistdödsknarkarnazistHitler” – det är lika infantilt som ”extremfeminist”. Jag kallar mig inte ens feminist – att kalla sig själv för något är enkelt.

 41. @Axel Edgren:

  Ninni, alla som kallar mig extremfeminist kallas Hitler tillbaka.

  Det kan du få göra på din egen blogg – inte här.

  Dessutom kallade inte Butter dig extremfeminist. Han skrev ”en saklig argumentation med en extremfeminist funkar definitivt inte.”

  Om du kände dig träffad får det stå för dig.

 42. ”när yrken som VD och Styrelsemedlem inte SPEGLAR befolkningen. Så nu ser vi att journalister inte SPEGLAR befolkningens åsikter…” Vi väljer vår politik. Inte vårt kön. Man kan se folks kön direkt på namn, men inte politik. Du skämmer ut dig, kränkte högersnubbe.

 43. satir blir det inte när en nazist säger att man borde utrota alla judar satir blir det när en jude säger att man borde utrota alla judar.

 44. @michael:

  När senast hade en kvinnlig regim ihjäl en massa män?

  Varför varför envisas ni… Genomsnittliga med att försöka er på analogier? Ni är så bittert oförmögna. Det här gäller dig också Erik.

 45. ”Det är ju bara att öppna ögonen. Vilka är era allierade.”

  Menar du att vi inte vill bli medlemmar i NATO så därför är vi i vänstern Putins vänner, eller är det här något som rösterna i ditt huvud berättat om Bilderbergkonferensen? Nej vänta du är en sån där rolig glibertarian som tror att bara för att vi inte vill göra den här världen till vita straighta mäns sandlåda all over again så är vi typ ”estatister” eller något annat otäckt, och därför så är vi ”allierade” med Putin som också är ”estatist”.

  Hahahhaha nej vänta vänta vi ”feminister” och ”klimatmaffior” är ju en religion och Putin är ortodox och de i Mellanöstern är också religiösa det är därför vi är allierade. Det här är kul, jag har aldrig rollspelat som högerdude som tror det går att skapa en akademisk, intellektuell grund för högervärderingar förut!

 46. Visst är hon ironisk och artikeln är bra skriven då hon utifrån lyckas få fram sitt budskap och jämförelse med rasisters cyniska syn på invandrare.. Det hon däremot inte inser själv är att hon själv är lika ensidig och fördomssökande som dem hon vänder sig emot, extremhögern.
  Hon söker belägg för sin förminskande människosyn på sammma sätt som rasister söker belägg för sina åsikter.
  Läser man annat hon har skrivit ser man samma mönster i hennes tänkande som rasister har där de egna åsikterna inte är kompromissbara utan försvaras på alla sätt och där de som inte håller med i allt är ens fiende.
  Rasism och feminism triggar samma typer av människor.

 47. Axel Edgren:

  ”Vi väljer vår politik. Inte vårt kön. Man kan se folks kön direkt på namn, men inte politik.”

  Folk anställs inte på namnet heller utan man har något som kallas jobbintervju. De brukar pågå ungefär en timme, det tar cirka fem minuter för en tränad intervjuare att säga din sannolika politiska orientering. Exakt säkerhet behävs inte dels kan de dumpa osäkra fall dels pratar vi inte om 100% representation, bara extrem överrepresentation som inte är i närheten av att spegla befolkningen i allmänhet.

 48. @Axel Edgren:

  Det är åsikten och/eller kompetensen som påverkar det utförda arbetet, inte befattningshavarens kön. Ingen vänsterfeminist vill bli representerad i politiken av Margareth Thatcher, Angela Merkel, Sarah Palin eller Siv Jensen, lika lite som vi manliga jämställdister vill representeras i media av Daniel Swedin, Johan Ehrenberg eller Anders Westgårdh.

  Det är budskapet som räknas, inte budbäraren.

 49. @Axel Edgren:

  En av de mest blodtörstiga och expansiva regimerna i världshistorien, det brittiska imperiet under Victoria, styrdes av en kvinna under större delen av ett århundrade. När kvinnor får makten är de minst lika krigiska som män.

 50. ”bara extrem överrepresentation som inte är i närheten av att spegla befolkningen i allmänhet.”

  Eller så kan det vara att människor med högeråsikter är bättre lämpade som konträra skribenter, bloggvrålare, beska kolumnister, videoredigerare som O’Keefe, medarbetare på företags/stiftelsefinansierade organ eller andra sorters enfants terribles/motvallspersoner.

  Hursomhelst, det är lättare att diskriminera bort kvinnor och mörkhyade än att sålla bort, säg, RUT-avdragssupporters eller personer som drar paralleller mellan typ Pol Pot och individuell föräldraförsäkring.

 51. ”Det finns en grupp i samhället som man inte får prata om.”

  Det är ironin i sammanhanget – talar man någonsin om några andra. på det sättet?

  Keep it up, Erik! Smile

 52. @Axel Edgren:

  ”Eller så kan det vara att människor med högeråsikter är bättre lämpade som konträra skribenter, bloggvrålare, beska kolumnister, videoredigerare som O’Keefe, medarbetare på företags/stiftelsefinansierade organ eller andra sorters enfants terribles/motvallspersoner.”

  Skrattretande dumt!

  Vänstermänniskor var ju precis lika diskriminerade de ifall du missat det. Socialdemokraterna 14% exakt samma som moderaterna som också hade 14%. Det är alltså bara extremvänstern (folk som stödjer AFA, stenkastning, vandalisering, misshandel, minkutsläppning, islamism, manshat och terrorism i allmänhet) som är överrepresenterade på tidningsredaktionerna. Därav fixeringen vid PK som ju betyder att de mest galna vänstern hotar främst andra vänstermänniskor med repressalier.

  ”Menar du att vi inte vill bli medlemmar i NATO så därför är vi i vänstern Putins vänner, eller är det här något som rösterna i ditt huvud berättat om Bilderbergkonferensen?”

  Jag frågade vem som var era allierade. Du svarade med vem som INTE är era allierade vilket inte bara INTE besvarar min fråga utan dessutom styrker misstankarna att du inte har nån sida som du tycker dig befinna på utan bara leker den globala versionen av hela havet stormar tills det inte längre finns stolar kvar.

 53. Det är bara för underbart att man får bekräftat gång på gång att de här människorna inte är de mest intelligenta personerna. Trodde att den här kommentaren skulle raderas på direkten men den har nu stått kvar i ett bra tag.

  http://debatt.svt.se/2014/01/03/hur-mycket-manlighet-tal-sverige/#comment-1185931215

  Ännu mera exempel på journalistisk kompetens. Så här står det när texten summeras högst upp:

  ”MANLIGHET Det största hotet mot kvinnoförtrycket är män. Det är de som står för största andelen brott och det sexuella våldet mot kvinnor, och de kostar multum för rättsväsende och sjukvård.”

  Den första delen av stycket verkar ha författats av en intelligent människa det stämmer ju att män är det största hotet mot kvinnoförtryck. Grin Grin Grin

 54. Ny länksamling, Misandri 2014

  http://bashflak.wordpress.com/misandri-2014/

  1) SVT Debatt 20140103: Magda Rasmusson – Hur mycket manlighet tål Sverige?
  Språkröret för Grön Ungdom försöker sig på ironi, men lyckas dåligt. Hon kör en transgenusmotor baklänges, från den oaccepterade rasismen till den allmänt accepterade misandrin. I stället för högerextremisternas krav på att utvisa kriminella utlänningar, vill hon landsförvisa alla män, eftersom män står för en överväldigande majoritet av brottsligheten. Den text hon vill få att låta absurd, låter därmed snarlik Miljöpartiets redan etablerade jämställdhetspolitik, bara en grad värre. Väldigt få begriper därmed att det är ironi, det blir bara obehagligt sexistiskt.

 55. Någon nämnde ordet effektsökeri på Kakans blogg och jag tror att den personen har träffat 100% rätt. Någon som söker uppmärksamhet genom att uttrycka sig så radikalt och nedsättande om andra som möjligt, i hopp om att få okritisk feedback tillbaks.
  För att lyckas med något sådant, krävs att man har vissa priviliegium att spela med.Dvs att man kan utnyttja sin nuvarande status och människor runt omkring sig för egen vinning. Det är ungefär så som mobbing fungerar på våra skolgårdar där mobbaren har sitt stöd omkring sig och därför inte behöver stå för det denne gör och säger mot andra.
  Det är lågt helt enkelt!

 56. @Erik:

  ”Den första delen av stycket verkar ha författats av en intelligent människa det stämmer ju att män är det största hotet mot kvinnoförtryck”

  Fantastiskt, de bekräftar alltså vår tes om att de största hotet för kvinnoförtryck är kvinnor själva Grin

 57. @Patrik
  Det är bättre om vi låter grön ungdom husera ensamna på den låga nivån där de raljerar över andra. De kvinnor som utsätts för kvinnoförtryck förtjänar all respekt.

 58. Pingback: Grön Ungdom | WTF?

 59. ”Violence by proxy” – en av anledningarna till att män utövar, och utsätts för, mera våld än kvinnor:
  ( http://www.youtube.com/watch?v=Exfur59YGxU )

  Det mesta av ovanstående videos innehåll i utskrift:
  ( http://www.avoiceformen.com/feminism/government-tyranny/violence-by-proxy/ )

  Några citat:
  ”In a society in which one demographic is known to carry the majority of violent criminal victimization (men), exclusive direction of efforts to reduce that violence to the demographic least impacted (women), is the implicit promotion of the ongoing brutalization of the first group. This is the maintenance of violence by proxy.”

  ”Outraged that a handful of women were subject to the beatings and violence, which thousands of protesting men suffered, on Tuesday December 20, hundreds of Egyptian women took to the streets chanting “Drag me, strip me, my brothers’ blood will cover me.

  […]

  This is the abject and total disposability of men, the promise of participation in violence and receipt of violence of men as proxies for the female protesters – shown in front of the entire world in bright Mediterranean sunlit illumination – “my brothers’ blood will cover me” promised in the public pledge of outraged Egyptian women. This is violence by proxy, and most of those brothers will take it, never even realizing that they count as lesser human beings to be used and killed to assuage their sisters’ and mothers’ outraged privilege.”

  ”But we’re all willing to pretend proxy violence doesn’t curtain our decisions and we pretend we are above it, that the violence we denounce is not our own. It’s somebody else’s. Rather than see the moral cowardice of accepting proxy violence, we simply contrive to have its cost in damage, pain, and moral failure carried by somebody else. By men, obviously, and that fits in perfectly with the preferred narrative – that violence is simple, and direct, and that men are the ones who do it.”

 60. @JD:
  Bra att kakan och andra feminister är så kloka och insiktsfulla att dom förstått att censurera bort kultur pga kön gör en till en mer vidsynt och tolerant människa.

 61. Alltså, jag förstår inte men jag är ju inte heller den blankaste teskeden i kökslådan…

  Man väljer ett mansfritt år för att man är feminist. Okej, det förstod jag. Men enligt den ideologin skall könet inte spela någon roll? Exakt där ramlade jag av tåget. Man väljer mansfritt för att man sympatiserar med en ideologi som anser att könet är av underordnad betydelse. Förklara logiken i det, gärna som om jag vore fem år. För om man frågar mig så framstår feminism allt mer som en ideologi där det MANLIGA KÖNET skall tillskrivas allt mindre betydelse, helst ingen alls…

 62. ”Det är alltså bara extremvänstern (folk som stödjer AFA, stenkastning, vandalisering, misshandel, minkutsläppning, islamism, manshat och terrorism i allmänhet) som är överrepresenterade på tidningsredaktionerna. ”

  Du menar Vänsterpartiet, gulle dig? Är det synonymt med AFA? RF? Tycker man ska sätta Researchgruppen på dig för det verkar som att du börjat smittas av nazistmemes.

  ”Man väljer ett mansfritt år för att man är feminist. Okej, det förstod jag. Men enligt den ideologin skall könet inte spela någon roll?”

  Man annullerar inte en kraft som går i en riktning med en icke-kraft, utan med en kraft i motsatt riktning.

 63. @Axel Edgren:

  Man annullerar inte en kraft som går i en riktning med en icke-kraft, utan med en kraft i motsatt riktning.

  Eftersom jag råkar vara högskoleutbildad i mekanik, reglerteknik, statistik och signalanalys vet jag att det är grundläggande om man skall annulera en kraft att först bestämma kraftens storlek, riktning och dynamiska egenskaper.

  Det är förstås bara början. Om målsättningen är att uppnå jämvikt (vilket feminismen åtminstone påstår är målet), bör man ha koll på derivatan (dvs förändringshastigheten) och integralen (den ackumulerade obalansen), och inse att regleringen ständigt måste förhålla sig till hur läget är just nu. Dessutom är det förstås bra att veta om systemet är intrinsiskt stabilt eller instabilt, och om det finns en inprogrammerad ’bias’ (typ, biologiska skillnader som påverkar systemets dynamik – hemska tanke!)

  Den feministiska motsvarigheten till denna analysprocess verkar vara ”googla patriarkatet”.

  Men visst, vill feminister debattera jämställdhet med paralleller i fysik och reglerteknik – bring them on! Det finns gott om ingenjörer på den här sidan som skulle älska en sådan utveckling. Wink

 64. @Axwl Edgren
  Det är egentligen emot mina principer att försöka kommunicera med fundamentalister men menar du att det är rätt att censurera enskilda individer pga deras kön?
  Av de mest sålda författarna idag är majotiteten kvinnor.
  Berätta för mig varför du anser att tex Paolo Roberto ska bort från denna topplista och varför han förtjänar att straffas?

 65. Det är inte ironi. Skulle någon vilja visa att en retorik eller argumentation var orimlig skulle man byta ut den angripna gruppen med kvinnor, judar eller negrer. Men då skulle man aldrig få det publicerat.

  Ta t.ex. Åkessons berömda debattartikel och låt den handla om judendom istället:
  ”Judendom skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Judendomen har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap”

 66. @Axel Edgren:
  ”Man annullerar inte en kraft som går i en riktning med en icke-kraft, utan med en kraft i motsatt riktning.”

  Om ”problemet” är att vi i samhället gör skillnad på människor på grund av deras kön, är det inte en ”kraft i motsatt riktning” att fortsätta att göra skillnad på människor utifrån deras kön, genom till exempel ett ”mansfritt 2014”. Det är istället att bidra till ”problemet” och förstärka denna ”kraft”.

  Om man istället uppfattar det som att ”problemet” i samhället är ”män”, kan man dock kanske också uppfatta ett ”mansfritt 2014” som en ”kraft i motsatt riktning”, och ett sätt att bekämpa ”problemet”, det vill säga ”männen”.

  Ergo:
  Du avslöjar dig, och det mesta av den nutida feminismen, som en rörelse för kvinnor och motmän, snarare än som en rörelse för jämställdhet, eller för ett samhälle där vi inte gör skillnad på varandra på grund av kön. Detta går igen i den retorik som finns om kvinnors särskilda utsatthet, om de särskilda satsningar på kvinnor som görs, till exempel genom det statliga stödet till kvinnors organisering (som inte finns tillgängligt för män), och i retoriken om kraven på kvotering av kvinnor till olika former av ledande poster. Detta tyder inte på en vilja att skapa ett samhälle, som inte gör skillnad på människor utifrån deras kön, utan snarast på att man vill gynna kvinnor och hålla tillbaka män. Vägen är målet, så att säga, och den väg man vill ta visar vad man vill uppnå. I feminismens fall visar det sig alltså att man vill ha ett samhälle där kvinnor och kvinnors intressen är överordnade män och mäns intressen, och att retoriken om ”jämställdhet” mellan könen mest är till för att dölja denna könssegregerande strävan.

  ( http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Forordning-20051089-om-stat_sfs-2005-1089/ )
  ( http://www.ungdomsstyrelsen.se/kvinnors-organisering )

 67. @Axel Edgren:

  ”Du menar Vänsterpartiet, gulle dig?”

  Nej jag menar alla partier till vänster om Socialdemokraterna vilket idag är Mp, V och utanför riksdagen även FI.

  ”Är det synonymt med AFA?”

  Det innebär generella sympatier för AFA och en klart högre tendens att vara medlem och delta i AFA-aktioner än hos alla andra. Som en viss journalist påpekar finns egentligen inget medlemskap.

  ”Tycker man ska sätta Researchgruppen på dig för det verkar som att du börjat smittas av nazistmemes.”

  Du tycker man skall sätta AFA på mig för att jag påstår personerna som säger sånt här har AFA-sympatier. Fanns det något dummare som du kunde ha sagt här?

  Man annullerar inte en kraft som går i en riktning med en icke-kraft, utan med en kraft i motsatt riktning.

  Demonstration, hur krafter annuleras utan motkraft.

 68. @Axel Edgren:

  ”Man annullerar inte en kraft som går i en riktning med en icke-kraft, utan med en kraft i motsatt riktning.”

  Du verkar ha fått för dig att det är något slags nollsummespel.
  Skämmigt värre.

 69. Hrrm – vid vilken ålder ska maskulina varelser räknas som män, och bli utvisade? 4? 9? 12? 15? 18? 21? Kommer kvinnorna att abortera alla maskulina foster?

  Hur lång tid tar det att utbilda kvinnor till att fylla de vakanser som bildas? Hur lång tid tar det för en modebloggerska att få muskler tillräckligt för att jobba som renhållningsarbetare och kånka med sopkärl? Hur lång tid tar det bör en boutique-säljare att bli stark nog att greppa tryckluftsborren och jobba i gruvor eller på vägarbeten?

  Skulle kvinnorna i det land till vilket alla Sveriges män utvisas bli glada eller besvärade över att det plötsligt finns 3 miljoner fler män som vill dejta dem? Hur tar de ursprungliga männen i det landet det?

  Kommer Sveriges kvinnor att leva utan män och köpa sperma på postorder – eller kommer de i smyg att importera ’latin lovers’ med tangorabatt och sidenkostym?

  Kan någon påminna sig några utspel av manliga kvinnohatare som skadat kvinnornas anseende ens en bråkdel av den skada som dessa tokfeminister vållar genom att utse sig själva som taleskvinnor för alla kvinnor – och i den positionen kläcka ur sig de mest absurda stolligheter? Lucy i Lucy Show, spelat av Lucille Ball, framstår som rena Einstein i jämförelse – hennes intriger för att få ihop pengar till sina impulsköp av kläder fungerade i alla fall ofta!

  Bild: En representant för grön feminism?

 70. @Erik:

  Men du tror väl inte på de där pyjamas-uppvisningarna? Hur går det med dem där magin när de försöker använda den i matcher?

 71. ”Om ”problemet” är att vi i samhället gör skillnad på människor på grund av deras kön, är det inte en ”kraft i motsatt riktning” att fortsätta att göra skillnad på människor utifrån deras kön”

  Jo, det är det – män har per automatik stor systematisk överrepresentation i flera sammanhang där det finns begränsat antal platser och då motverkar man det med att vissa enbart kör på kvinnor så blir det mer 50-50 totalt sett.

  ”Detta tyder inte på en vilja att skapa ett samhälle, som inte gör skillnad på människor utifrån deras kön, utan snarast på att man vill gynna kvinnor och hålla tillbaka män.”

  Så om man har ”- 4” och vill lägga till ”4” så tolkar du det som att ”DU VILL INTE HA NOLL DU VILL HA PLUS 40!”. Jahaja, då har mannen bestämt hur det ”verkligen” ser ut.

 72. @Erik:

  Ja, Aikido är kul. Jag har provat på lite, och lyckades dessutom överraska mästaren genom att attackera med ’fel’ hand (då jag är vänsterhänt). Överraskningen verkade inte till min fördel, eftersom han då reflexmässigt använde en annan teknik än den han tänkt demonstrera.

  Jag kan tycka att ovanstående video har lite väl orealistiska attacker; de verkar mest gå in och erbjuda sig själva. Teknikerna funkar för all del även när motståndarna försöker mer ärligt.

 73. @Axel Edgren:

  Jo, det är det – män har per automatik stor systematisk överrepresentation i flera sammanhang där det finns begränsat antal platser och då motverkar man det med att vissa enbart kör på kvinnor så blir det mer 50-50 totalt sett.

  Det ni 50/50-förespråkare borde inse är att könskollektiven består av en mängd individer, vars enda gemensamma nämnare på individnivå är könsorgan. Så låt oss lyfta ner det du säger på individnivå och se vad det får för konsekvenser.

  Den jag som person är mest lik ingår inte i ”kollektivet kvinnor”, det är min son. Vi har samma humor, samma intresse (vetenskap – i synnerhet NO, politik och tv/dataspel) och tänker generellt väldigt lika. (Han är mycket mer lik mig än sin pappa). Han följer därför mina fotsteg vad gäller framtida yrkesval och läser till ingenjör med sikte på att bli forskare inom NO. Extremt ambitiös och målmedveten.

  Den typen av personlighet är mycket vanligare i kollektivet män än kollektivet kvinnor (åtminstone delvis) av biologiska orsaker. Konsekvenserna av det du står för är att individer som mig ska positivt särbehandlas och individer som min son ska diskrimineras, enkom pga vad vi har mellan benen. Varför då? Jag har aldrig använt mitt könsorgan i yrket. Hur är mitt könsorgan relevant för yrket?

  (Och som vanligt så vet du att jag vill ha svar på ställda frågor och inte en massa flummande)

 74. @MJ:

  Men du tror väl inte på de där pyjamas-uppvisningarna? Hur går det med dem där magin när de försöker använda den i matcher?

  Det finns en rätt bra video på det temat:

  Kortfattat: aikido är en disciplin som bygger mycket på gamla japanska krigstekniker, och fungerar bäst när angripare kommer rusande och attackerar med full kraft. Det är inte vad som händer i en MMA-arena. Dessutom är reglerna inte konstruerade för att gynna specialister på aikido, eftersom det krävs aggressiva tekniker för att vinna. Dvs, det som en aikidomästare helst vill göra är att förhålla sig passiv tills angriparen tar initiativ. Gör man så i MMA blir man varnad och förlorar så småningom på passivitet.

  Här en MMA-liknande fight där den ena praktiserar aikido.

  Matchen är på relativt låg nivå, så man skall nog vara försiktig med slutsatserna. Man kan dock notera att aikidokillen (möjligen delvis för att han är enarmad!) har svag offensiv, men är fenomenal på balansgrepp, och till slut vinner på en bensax, vilket är rimligt: försök få ned motståndaren på marken och lås fast honom. Egentligen kan man nog säga att aikidokillens akilleshäl är just att han är tvingad att vara offensiv; i aikido tränar man angrepp mest för att kunna sparra med sina kompisar – inte för att vinna.

 75. @Axel Edgren:

  Jo, det är det – män har per automatik stor systematisk överrepresentation i flera sammanhang där det finns begränsat antal platser och då motverkar man det med att vissa enbart kör på kvinnor så blir det mer 50-50 totalt sett.

  På liknande sätt har kvinnor överrepresentation i andra sammanhang, men där är man inte alls särskilt intresserad av att göra motsvarande utjämning – ofta försvarat med att ”män dominerar så mycket ändå, så det är ändå inte jämställt”. Vidare dominerar män i farliga och skitiga sammanhang, för att inte tala om dominansen inom arbetsplatsolyckor, självmord, tidiga hjärtinfarkter*. På inga av dessa områden är man särskilt intresserad av ökad jämställdhet.

  * Att kvinnor totalt sett jämnar ut statistiken i hjärtinfrakter beror troligen på att östrogenet har en skyddande effekt. Kvinnors hjärtinfarkter inträffar i snitt 5-7 år senare än männens, och troligen i samband med att östrogennivåerna sjunker, men också möjligen för att män i stressiga arbeten tenderar att ha högre kortisolnivåer. Om det i sin tur har en biologisk förklaring, eller om det är för att kvinnor säger sig vara stressade betydligt tidigare än män, och därmed överlåter de mest stressiga uppgifterna åt män, verkar inte vara något man är så sugen på att utreda. Det är mer vanligt att man utgår ifrån att kvinnor är mer stressade än män, eftersom de säger sig vara det.

 76. @Axel Edgren: Nationalsosialistern.. nazisterna… fick flest røster från de tyska kvinnorna iht førdelningen kvinnliga / mannliga røstande under 1930 – talet.
  .
  Per Hagman.
  .

 77. @Ninni
  ”Och som vanligt så vet du att jag vill ha svar på ställda frågor och inte en massa flummande)”

  Slösa inte din tid och kraft på en av nätets största pajaser. En otrevlig pajas dessutom.

 78. Baserat på unge herr Edgrens tidigare framfart i andra trådar. Bl a på aftonbladet, så borde han rimligen blockas. Ynglingen uttrycker sig klart instabilt.

 79. @Ulf T:
  Jo aikido är aikido och en sport precis som boxning eller höjdhopp. Men poängen är att de där uppvisningarna inte ens ska föreställa aikido eller likna verkligheten. Det är därför aikidomästare inte går matcher för att bevisa något de inte ens tror på.

 80. @MJ:

  Jo aikido är aikido och en sport precis som boxning eller höjdhopp.

  Njae, aikido saknar som sagt tävlingsmoment, och det är fullt avsiktligt. Därmed inte sagt att det inte skulle gå att utveckla i aggresiv riktning, eller att aikidotekniker inte kan integreras i t.ex. MMA-sammanhang.

  På så sätt är det iofs riktigt att de inte inte tror på det – ’det’ i det här fallet själva iden att ’bevisa’ något i tävling mot andra kamptekniker. Det är i alla fall min uppfattning från de samtal jag har haft med några erfarna aikidopraktikanter.

 81. @Ulf T:
  Det går säkert. Dagens MMA stammar ju från jujitsu och har resulterat i t.ex ”mma-karate” och ”mma-kungfu” där man anpassat stilen till ”verklighetens” krav. De är ju våldskonster från början. Samtidigt har shooto utvecklats i motsatt riktning och går ut på att följa mästare och visa upp danser av samma slag som på Eriks video.

  Sen måste man skilja på mma idag som i princip betyder ufc och de ursprungliga fristilstävlingarna som startade i Sydamerika och Östasien. UFC är ju anpassat till en viss stil (publikfriande för de med begränsade kunskaper)

 82. @MJ:

  ”Det går säkert. Dagens MMA stammar ju från jujitsu och har resulterat i t.ex ”mma-karate” och ”mma-kungfu” där man anpassat stilen till ”verklighetens” krav.”

  Stämmer inte alls. MMA:s bakgrund är som följer.

  Dagens MMA härstammar från kickboxing och brottning/judo. Den har ingenting med Jiu Jutsu att göra! Orsaken folk använder japanska för ”den mjuka konsten” är att Gracie-klanen använde det namnet för sin markkamp vilket de gjorde av samma orsak som Chuck Norris påstods syssla med Karate fast han var Tang Soo Do-skolad i Korea.

  1. Gracie-klanen blev kända när Royce vann UFC-1 då skulle alla andra också kalla det jujutsu att kombinera brottning och boxning. Markkampen som den ser ut i MMA härstammar från brottning/judo. Gracieklanens urprungliga lärare var Judomästare och om man lyssnar på legenden Gene LeBelle är Judo och brottning samma sak.

  2. Kicboxing härstammar från Karate i den form amerikanerna skapade för att kunna tävla i fullkontakt mellan stilar och när jag säger ”amerikanerna” menar jag killar som Chuck Norris Joe Lewis och Bill Wallace och när jag säger ”karate” menar jag kinesiska, japanska och koreanska stilar med slag och sparkar.

  Som ni kan se är det exakt noll mästare i Jujutsu som har skapat MMA. Däremot personer som sysslade med kickboxing (karate mellan stilar med full kontakt i USA) och personer som tränade judo.

  3. Den tredje influensen på MMA är lowkicks, armbågar och knästötar som främst hittas i Thaiboxing (Muay Thai). Det förstnämnda hittar man även i Kyukushinkai karate den stil som i Sverige gjordes känd av Dolph Lundgren.

  ”De är ju våldskonster från början. Samtidigt har shooto utvecklats i motsatt riktning och går ut på att följa mästare och visa upp danser av samma slag som på Eriks video.”

  Shooto skapades i Japan 1985 av samma orsak som Kickboxing skapades i USA på 70-talet. Helt enkelt för att få en gemensam fullkontaktsarena för olika stilar att träna och tävla. Till skillnad från amerikanerna som kallade allt Karate och brasilianerna som kallade allting Jujutsu så fick Shooto eller Shootwrestling ett eget namn.

  ”Sen måste man skilja på mma idag som i princip betyder ufc och de ursprungliga fristilstävlingarna som startade i Sydamerika och Östasien.”

  Fristilstävlingarna i sydamerika hette Vale Tudo vilket är ett betydligt bättre namn än BJJ på samma sätt som Kickboxing i USA var ett mycket bättre namn än ”Karate”

  Vad som hände i Östasien är att Thaiboxarna helt enkelt var stenhårda och vann en massa. Eftersom Thailand inte producerar särskilt många Thaiboxare (eller människor i allmänhet) i tungviktsklass så var det dock först när andra länder började satsa på Thaiboxing som sporten slog på bred front.

  ”UFC är ju anpassat till en viss stil (publikfriande för de med begränsade kunskaper)”

  UFC är anpassat för att inte vara det spektakel som UFC-1 var.

 83. @Erik:

  MMA (med det menar jag den nu populära sporten) har två huvudsakliga ursprung ett i asien (shooto) där olika kampsporter möttes med gemensamma regler och en i Brasilien (vale tudo)där man sysslade med organiserade och reglerade slagsmål.
  Gracie och andra BJJ-utövare använde ordet jiujitsu i namnet eftersom BJJ var en anpassning av jiujitsun, mer specifikt judo som är en utbrytning av jiujitsu för att anpassa den till sport, men som i Brasilien (och många andra ställen) kallades jiujitsu, till fristilen. BJJ-skolorna utklassade övriga stilar och blev också anledningen till exporten.

  1. Gracieklanen blev kända utomlands när Rickson Gracie besegrade Rei Zulu, ungefär ett decennium före UFC 1.
  De flesta tänker sig nog att BJJ och jiujitsu är just brottningen och att man får kombinera detta med sparkar och slag från andra sporter.

  2. Jag kan inte mycket om kickboxning och har mest betraktat det som en fjollig variant av muay thai. Men det kan stämma som du säger. Dock har det inget med ursprunget till MMA att göra. Men det kan stämma för MMA:s framväxt i USA.

  3. Nja? MMA har inga influenser. Det är helt enkelt fristils-kampsport precis som grekernas pankration, men för att kunna träna och tävla så måste man ha regler som minskar skador och död. Tanken är ju att det ska vara ett reglerat slagsmål. MMA är ingen teknik, stil eller liknande. (Framförallt så är inte MMA=UFC).

  Shooto blev en STIL först 1985, tävlingarna startade på 70-talet.

  Vale tudo är en tävlingsform och BJJ är en kampsport. Det är inte olika namn på samma saker.

  Nja, thaiboxarna vann ju allt stående men fick stryk av folk som fick ner dem på marken. Det var konflikten kring om det verkligen var så som orsakade shooto-tävlingarna.

  UFC gick från ”pit-fighting” till en sport och sedan vidare till dagens dokusåpa. Men sporten kommer nog att repa sig.

 84. @Ninni:

  ”Konsekvenserna av det du står för är att individer som mig ska positivt särbehandlas och individer som min son ska diskrimineras, enkom pga vad vi har mellan benen. Varför då? Jag har aldrig använt mitt könsorgan i yrket. Hur är mitt könsorgan relevant för yrket?”

  Om alla är lika kompetenta är det väl bättre om man premierar 50/50, så att det görs till normen istf den norm som är idag, med snubbar överallt – vad gör det för skada om det inte leder till att mer kompetenta och hårt arbetande sållas bort?

  om mer av 50/50 blir normen kommer det i sin till tur förändra människor kognitivt – de kommer förvänta sig 50/50 och komma på förklaringar för att vi har 50/50 istf tvärtom som det är idag.

  Sedan ska vi inte glömma att sedan i huvudsak män röstade fram en högerregering 2006 har kvinnor blivit relativt fattigare och sjukare. Det gäller att kämpa tillbaka och stå för kvinnors sakfrågor när våran samhällsutveckling går mot den som finns i mindre utvecklade OECD-länder, där kvinnor blir mer ekonomiskt beroende av män och abortfientlighet och demonisering av feminism mainstreamas.

 85. ”Vidare dominerar män i farliga och skitiga sammanhang, för att inte tala om dominansen inom arbetsplatsolyckor, självmord, tidiga hjärtinfarkter*. På inga av dessa områden är man särskilt intresserad av ökad jämställdhet.”

  Jo jag har läst en hel del grymtande om det där.

  Kan bero på att allt handlar om makt, och det hjälper inte kvinnor att bli mer delaktiga i sektorer där arbetarna är mindre mäktiga element i samhället än i andra sektorer. Ända sedan neoliberalismen och globaliseringen satte igång har de ”klassiska” arbetarnas fack och makt minskat stadigt, vilket betyder att kvinnors växande närvaro på arbetsmarknaden inte korrelerat med ökat intresse för byggarbete, gruvarbete, skogsarbete etc.

 86. @Axel Edgren:

  Varifrån kommer ditt påstående att alla är lika kompetenta?

  Sen var det väl inte ”i huvudsak män” som röstade fram en högerregering, eftersom kvinnor är i majoritet i väljarkåren?

 87. @Axel Edgren:

  Om alla är lika kompetenta är det väl bättre om man premierar 50/50, så att det görs till normen istf den norm som är idag, med snubbar överallt.

  1) Alla är inte lika kompetenta, såvida vi inte talar om jobb som saknar förkunskaper. Och du sade nyss att det är ointressant att diskutera jämställdhet i lågstatusjobb där män dominerar, så låt oss anta att det vi talar om här är statusjobb som kvinnor skulle tycka att det vore kul att få ha. Uppenbart är det så att ’alla’ i detta sammanhang begränsar sig till de som har rätt förkunskaper. Då har vi åtminstone två normer: först, att huvudsakligen män investerar den tid och energi som krävs för att kvalificera sig för toppositionerna; och sedan, att när man väl har en grupp kandidater är normen nästan alltid att prioritera kvinnorna i den gruppen (eftersom man har fått för sig, men aldrig kan bevisa, att alla andra gör tvärtom).

  2) Det finns inte bara en sorts makt. Det är inte den tuffaste krigaren som har mest makt, utan den som har flest tuffa krigare att slänga mot fienden (dvs Obama har en enorm militär makt trots att han själv inte gjort militärtjänst). På motsvarande sätt kan relationsmakt användas för att ’tvinga’ sin partner att satsa på karriären medan man själv tar det lite lugnare och prioriterar balans i livet. Denna sorts makt definierar feminister bort som ’oviktig’.

  Vill du påstå att det är ’norm’ att diskriminera kvinnor i konkurrensen om statusjobb får du minsann plocka fram några bevis för att det skulle vara så. Det är nämligen inte svårt att påvisa motsatt förhållande.

 88. @Butter:
  Du är i fel tråd tror jag.
  Hursomhelst skulle ju juridisk abort handla om att avsäga sig föräldraskap inte vårdnadsskap.

 89. @Ulf T:

  ”På motsvarande sätt kan relationsmakt användas för att ‘tvinga’ sin partner att satsa på karriären medan man själv tar det lite lugnare och prioriterar balans i livet. Denna sorts makt definierar feminister bort som ‘oviktig’.”

  Därför att det räcker inte att vara kvinna för att ha ”relationsmakt”.

 90. @Axel Edgren:

  Därför att det räcker inte att vara kvinna för att ha ”relationsmakt”.

  Men eftersom det inte räcker att vara man för att få styrelseposter, måste ju den sortens makt också vara oviktig då?

 91. @Axel Edgren:

  Därför att det räcker inte att vara kvinna för att ha ”relationsmakt”.

  Jo, det gör det. Det är en makt som följer med könet kvinna, en struktur som det brukar kallas. Jag håller just nu på att skriva ett inlägg om könsmakt, dvs makt som följer kön. Det tar lite tid eftersom det i vår gynocentriska kultur är det inlägget värre än att svära i kyrkan… och därför vill jag göra det tydligt. Men det kommer.

 92. @MJ:

  ”MMA (med det menar jag den nu populära sporten) har två huvudsakliga ursprung ett i asien (shooto) där olika kampsporter möttes med gemensamma regler och en i Brasilien (vale tudo)där man sysslade med organiserade och reglerade slagsmål.”

  Varken shooto eller vale tudo är i sig ett ursprung. Bara samlingsnamn för brottningstunga tävlingar på den tid då de var separerade från stående.

  ”Gracie och andra BJJ-utövare använde ordet jiujitsu i namnet eftersom BJJ var en anpassning av jiujitsun, mer specifikt judo som är en utbrytning av jiujitsu för att anpassa den till sport”

  Gracie och andra BJJ utövare använde ordet jjujutsu för att det drog in mer pengar än vad än brottning heter på brasilianska. Amerikanerna gjorde samma sak med Karate men bytte senare till Kickboxing.

  ”men som i Brasilien (och många andra ställen) kallades jiujitsu, till fristilen. BJJ-skolorna utklassade övriga stilar och blev också anledningen till exporten.”

  Som av ovan givna orsaker borde ha hetat brasiliansk brottning.

  ”1. Gracieklanen blev kända utomlands när Rickson Gracie besegrade Rei Zulu, ungefär ett decennium före UFC 1.”

  Vilket var ett möte mellan japansk och brasiliansk brottning.

  ”De flesta tänker sig nog att BJJ och jiujitsu är just brottningen och att man får kombinera detta med sparkar och slag från andra sporter.”

  De flesta tänker nog att Jujutsu är Jujutsu, de tänker inte att alla som sysslar med nån typ av brottsling sysslar med jujutsu. De kallar inte Sambo för rysk jujutsu.

  ”2. Jag kan inte mycket om kickboxning och har mest betraktat det som en fjollig variant av muay thai. Men det kan stämma som du säger. Dock har det inget med ursprunget till MMA att göra. Men det kan stämma för MMA:s framväxt i USA.”

  Kickboxing/Fullkontaktskarate var ett sätt att låta de stående stilarna tävla mot varandra och nej det är inte en variant av Thaiboxing. Det är två olika stilar.

  ”3. Nja? MMA har inga influenser. Det är helt enkelt fristils-kampsport precis som grekernas pankration, men för att kunna träna och tävla så måste man ha regler som minskar skador och död. Tanken är ju att det ska vara ett reglerat slagsmål. MMA är ingen teknik, stil eller liknande. (Framförallt så är inte MMA=UFC).”

  Det började med tävlingar. Sedan skapades stilen som ett sätt att träna inför dessa tävlingar. Den som har tränat kampsport blir inte det minsta förvånad över att folk som skall tävla anpassar träningen.

  ”Shooto blev en STIL först 1985, tävlingarna startade på 70-talet.
  Vale tudo är en tävlingsform och BJJ är en kampsport. Det är inte olika namn på samma saker.”

  BJJ är Judo anpassad för Vale Tudo. Shooto är samma sak fast i Japan. Stilen ifråga är samma sak som tävlingsträning i de ursprungliga stilarna.

  ”Nja, thaiboxarna vann ju allt stående men fick stryk av folk som fick ner dem på marken. Det var konflikten kring om det verkligen var så som orsakade shooto-tävlingarna.”

  Kontroversen kommer jag aldrig att förstå. Det är logiskt att en brottare som inte blir nedslagen kan vinna på marken som han tränat mer för.

  Thaiboxarna vann heller inte allt stående. Japansk Kyukushin vann med 2-1 mot Thaiboxare i Bangkok -63. Men som sagt eftersom Thailand inte producerar större människor så kunde Thaiboxing inte dominera som stil heller förrän tungviktare från andra länder tränade upp sig i Muay Thai.

  ”UFC gick från ”pit-fighting” till en sport och sedan vidare till dagens dokusåpa. Men sporten kommer nog att repa sig.”

  UFC började som spektakel med turneringsform vilket innebär att titelfighter alltid blir sämre (redan trötta/skadade fighters) UFC har sedan dess blivit en samling för KO:s och Submissions. Det återkommande problemet är att personer som måste träna bägge ofta uppvisar sämre kvalitet i endera.

  Det hela är logiskt för samma sak händer i en tävling där man tvingas köra både Tennis och Bordtennis. Tennistävlingarna blir sämre än renodlad tennis. Bordtennistävlingarna blir sämre än renodlad Bordtennis.

  Och av samma orsak blir vinnarna sällan filmstjärnor på det sätt som stilmästare ofta blivit.

 93. @Axel Edgren:

  ”Om alla är lika kompetenta är det väl bättre om man premierar 50/50”

  Alla är inte lika kompetenta, varken grupper eller individer har samma kompetens som andra grupper eller individer. De enda som har samma kompetens är de som är likadana.

  ”Sedan ska vi inte glömma att sedan i huvudsak män röstade fram en högerregering 2006 har kvinnor blivit relativt fattigare och sjukare”

  Hör upp! Du glömmer en hel del saker nu.

  1. Massor av kvinnor röstade på alliansen 2006 som bestod av både konservativa och liberala krafter.

  2. Det blev massiv ekonomisk kris i världen 2008 orsakad bolån i USA, finns ingen garanti en vänsterregering hade klarat sig bättre.

  3. De mest sjuka och fattiga är män, inte kvinnor. Män går till doktorn mindre ofta visst men de dör också oftare. Och de är oftare uteliggare och liknande. Och de hamnar oftare än kvinnor i fängelset efter att av ekonomiska orsaker ha begått brott.

 94. @Axel Edgren:

  ”Därför att det räcker inte att vara kvinna för att ha ”relationsmakt”.”

  Därför att det inte räcker för VAD och jämfört med VEM?

 95. @Ninni:

  Poängen är Axel att kvinnor inte behöver skaffa makt/ha makt för att ha makt i förhållande till män, till skillnad från män som måste skaffa/ha makt för att ha det i förhållande till kvinnor, utan kvinnan har det i egenskap av sin sexuella makt. Våra könsroller byggs i stort på att hon realiserar denna makt mao. använder den.

  Hoppas att du Ninni sen i din behandling tar upp hur kvinnan situation delvist är en följd av att hon utnyttjat denna makt. Kvinnans samhälleliga marginalisering, eller feministiskt uttryckt: ojämställdhet, beror delvist på att hon utnyttjar sin sexuella makt.

  Det finns ett intressant avsnitt i serien Mad Men där den storbystade sekreteraren Joan använder sig av den möjlighet som sexuella makten medför för att bli delägare i firman, hon ligger med en klient mot att hon lovas delägarskap. Det stämmer att hon är delvist tvungen att göra så, för att hon inte kan tävla med männen på jämna villkor pga. fördomar mot kvinnor, tex. nämns det i avsnittet att biljättar aldrig skulle tillåta en kvinna ta hand om deras konto.

  Denna och ENDAST denna aspekt skulle feminismen lyfta fram, men vad som feminismen ignorerar är att kvinnan delvist utspelat sig från de jämställda möjligheterna genom att hon utnyttjat sin sexuella makt.

 96. @Erik:
  Jo det är ursprung eftersom det hela bygger på att man gjorde regelverk där man kunde mötas över gränserna för stilar och discipliner för att testa olika kampsporter mot varandra, alltså det som idag är MMA. Inte som tidigare separera olika kampsporter och ha regelverk anpassade för just den kampstilen.

  Varför skulle det dra in mer pengar? Judo hette helt enkelt jiujitsu på brasiliansk portugisiska och det de sysslade med var en brasiliansk variant, alltså brasiliansk jiujitsu. Det hade väl närmast varit konstigt att kalla det något annat?
  Brottning på portugisiska (Luta, från latin Lucta) är liktydigt med grekisk- romersk brottning och skulle ju bara vara missvisande.
  Dessutom hade ju ”konkurrenterna” utan bakgrund i jiujitsu/judo redan tagit namnet luta livre (fribrottning).
  Så vad skulle man egentligen kalla det? ”Luta livre med morgonrock”?

  1. Nja, det var snarare en skandal eftersom Gracie-sidan ändrade reglerna till sin fördel strax före matchen, vilket de kunde göra eftersom de hade hemmaplan och Zulu fick valet att avstå eller gå med på regeländringen. Zulu var inte specialiserad på brottning som Gracie.

  Man kallar det inte heller för rysk brottning. Men så kommer inte sambo från jiujitsu heller utan sporten kommer från handgemängsträning i sovjetiska armén och är en typisk militär förkortning av just handgemäng. Därför har sporten också ärvt sitt namn från sitt ursprung, precis som BJJ.

  2. Ja det är ju halvvägs till MMA. Kanske ska man räkna också det som ett ursprung till MMA.

  3. Ja det är väl det som har hänt, att MMA blivit en sport. Tyvärr gör ju publikintresset så att sporten blir ett spektakel i USA och det är ju där pengarna finns och där den egentligen borde utvecklats. Men det är fortfarande ingen stil med influenser hit och dit, utan man gör det som fungerar. Tyvärr som sagt så är det som fungerar styrt av reglerna och i USA (UFC) vill man premiera de stående momenten och knockarna.

  Jo det är ganska naturligt. Men det fanns ju en massa myter om magiska stridskonster, yellow bamboo, ki-krafter och annat jox plus att många menade att brottaren normalt inte skulle få ned thaikillen.

  Det var väl inte främst turneringsformen som gjorde det till ett spektakel. Det hade man ju också i K1 där vinnaren gick tre matcher samma dag. Det var reglerna som innebar mycket blod, inga matchningar och inga viktklasser. När UFC och Pride fortfarande var jämnstarka så var det sportens högkultur. När Pride försvann började man hollywoodifiera UFC och nu är det på väg åt WWF-hållet. Man får hoppas att det kommer en ny amerikansk organisation efter UFC som är seriös, för de som är bra sport idag kommer aldrig slå igenom i bredare folklager eftersom de är baserade i fel del av världen.

  Jo så blir det, precis som att thaiboxare är sämre boxare än boxare. Men det fina med ett ”renare” regelverk är att de olika huvudlinjerna kommer att kunna samexistera. Precis som att man i boxningen har de olika stilarna slugger, boxer och swarmer med olika fördelar och nackdelar så är det finaste med mma den harmoni som uppstår när olika sorters utövare möts. Att se två sluggers eller två swarmers gå match är ju inte så kul, men en slugger och en boxer, eller en swarmer och en boxer-slugger osv ger ju roliga matcher.

 97. @Axel Edgren:

  Om alla är lika kompetenta är det väl bättre om man premierar 50/50, så att det görs till normen istf den norm som är idag, med snubbar överallt – vad gör det för skada om det inte leder till att mer kompetenta och hårt arbetande sållas bort?

  Du svarar med en fråga?

  Vi tar det igen.

  Det finns fler som väljer att gå ingenjörsutbildning som bär snopp än de som inte bär snopp. Att då sträva efter 50/50 innebär per automatik att man diskriminerar snoppbärare, och positivt särbehandlar icke-snoppbärare. Det innebär alltså per automatik att det ”leder till att mer kompetenta och hårt arbetande sållas bort” för att könet i sig görs till en merit. På vilket sätt är mitt könsorgan en fördel för mitt yrke?

  om mer av 50/50 blir normen kommer det i sin till tur förändra människor kognitivt – de kommer förvänta sig 50/50 och komma på förklaringar för att vi har 50/50 istf tvärtom som det är idag.

  Jag valde till gymnasium i mitten av 80-talet. Redan då var pressen att välja ”manligt” hög. Den pressen utfördes både på samhällsnivå (tex. kvinnor kan-mässorna”) och på skolnivå av syo. Tänk om jag hade valt till följd av den pressen som förelåg på oss unga kvinnor som hade bra skolresultat istället för mitt intresse och sen inte hade trivts med det valet jag pressats till.

  Trots 30-40 års press på unga kvinnor att göra de val som traditionellt var manliga, trots att dessa val inte möts med någon form av social bestraffning (däremot tvärtom) så fortsätter unga kvinnor att i stor utsträckning välja traditionellt kvinnligt.
  Det är en indikation på att det föreligger en biologisk skillnad i preferens på kollektivnivå. Varför ska vi inte respektera det? Varför är 50/50 eftersträvningsvärt? Varför ska 50/50 vara normen när inget tyder på att våra preferenser på kollektivnivå fördelar sig 50/50?

  (Blåmarkerade frågor är de jag önskar svar på.)

 98. @Matias:

  Jag skiljer på sexuell makt, skyddsvärdsmakt och relationsmakt. I relationsmakt ligger mer än den heterosexuella relationen. Och jag försöker just få fram det, att den kvinnliga makten är på gott och ont… men det är ett stort och komplext fenomen att beskriva pedagogiskt och underbyggt i ett inlägg. Så jag har att bita i Wink

 99. @Matias:

  ”Kvinnans samhälleliga marginalisering, eller feministiskt uttryckt: ojämställdhet, beror delvist på att hon utnyttjar sin sexuella makt.”

  Den sk ”strukturella underordningen” idag beror i hög grad på att kvinnor skjuter upp statusen för vissa enstaka män medan män skjuter upp statusen för många många fler kvinnor vilket skapar färre superstjärnor.

  Tillsammans skulle jag säga att kvinnor redan idag har mycket mycket högre status än män…. Samtidigt är det dock i stort sett ingen kvinna som har i närheten av den statusen de högst skattade männen har och så har vi återkommande ständiga koflikter där kvinnosakskvinnor bråkar över att kvinnor inte finns i den absoluta toppen detta till den grad att feminister idag närmast vill återinföra adelns arvsrätt så kvinnor kan bli höjdare genom att ärva pappas position.

 100. @Erik:

  ” Samtidigt är det dock i stort sett ingen kvinna som har i närheten av den statusen de högst skattade männen har”

  Men sen igen vill de inte ha det heller, för man måste ju se på vad kvinnan förväntar av SIN man och även kvinnor med hög status vill att sina män ska ha ännu högre status än de själva, män hon har ingen relation till kan vara under henne.

  ”och så har vi återkommande ständiga koflikter där kvinnosakskvinnor bråkar över att kvinnor inte finns i den absoluta toppen detta till den grad att feminister idag närmast vill återinföra adelns arvsrätt så kvinnor kan bli höjdare genom att ärva pappas position.

  HAHAAA!

 101. @Ninni:

  ”Jag skiljer på sexuell makt, skyddsvärdsmakt och relationsmakt. I relationsmakt ligger mer än den heterosexuella relationen.”

  Intressant, hur menar du?

  Det finns ju aspekten av att många män går runt med undertrtyckta känslor som de ”kan” endast i en intim relation ge utlopp för, kvinnan kan ju ge utlopp för dessa ömhetskänslor i sina relationer till andra kvinnor, vilket män inte ”kan” med andra män, åtminstone inte i samma grad. Så det finns aspekten av att män är känslomässigt undernärda, vilket kan utnyttjas av kvinnor.

  @Ninni:

  ”Trots 30-40 års press på unga kvinnor att göra de val som traditionellt var manliga, trots att dessa val inte möts med någon form av social bestraffning (däremot tvärtom) så fortsätter unga kvinnor att i stor utsträckning välja traditionellt kvinnligt.”

  Så är det och om kvinnor vill välja annorlunda så har hon givits alla möjligheter att göra så.

 102. ”Det tar lite tid eftersom det i vår gynocentriska kultur är det inlägget värre än att svära i kyrkan…”

  Sluta låtsas att du är modig, tack.

 103. ”Det finns fler som väljer att gå ingenjörsutbildning som bär snopp än de som inte bär snopp. Att då sträva efter 50/50 innebär per automatik att man diskriminerar snoppbärare, och positivt särbehandlar icke-snoppbärare. ”

  MEN VILKEN TUR att ”Mansfritt” är ett FRIVILLIGT initiativ och inte en lag som skolor måste lyda. Har du också smittats av den sjuka som gör de andra människorna här oförmögna att formulera analogiska argument och jämförligahypotetiska situationer?

  ”Varför ska 50/50 vara normen när inget tyder på att våra preferenser på kollektivnivå fördelar sig 50/50?”

  Därför att det går att boka 50/50 till festivaler/klubbar samt till andra sammankomster, initiativ, stiftelser etc. Jag är inte intresserad av 50/50 i alla sektorer och på alla arbetsplatser, men det är ett bra mål på samma sätt som nollvisionen eftersom det finns många impulser som pushar åt motsatt håll. Sedan – vore det inte trevligare för alla stackars män om kvinnor tjänade lika mycket, alla stackars män fick spendera lika mycket tid med barnen och det inte fanns så starka försörjningsnormer och rikedomskrav på alla stackars män?

 104. @Axel Edgren:

  ” Sedan – vore det inte trevligare för alla stackars män om kvinnor tjänade lika mycket, alla stackars män fick spendera lika mycket tid med barnen och det inte fanns så starka försörjningsnormer och rikedomskrav på alla stackars män?”

  Din teori: När kvinnor tjänar mer behöver män tjäna mindre så pressen på män borde ju bli mindre.

  Forskningen visar: Kvinnorna som tjänar mest har i själva verket högre försörjningsnormer på männen.

  Vad du säger skall hända är den totala motsatsen till vad som visat sig hända. INGEN som pratar som du har någonsin försökt visa att rika kvinnor är mer sannolika att minska försörjningskraven på sin man. Tvärtom finns mängder av exempel på superrika kändiskvinnor som gör motsatsen och då låter argumentet plötsligt

  ”lika barn leka bäst”

 105. @Axel Edgren:

  ”Därför att det går att boka 50/50 till festivaler/klubbar samt till andra sammankomster, initiativ, stiftelser etc. Jag är inte intresserad av 50/50 i alla sektorer och på alla arbetsplatser, men det är ett bra mål på samma sätt som nollvisionen eftersom det finns många impulser som pushar åt motsatt håll. Sedan – vore det inte trevligare för alla stackars män om kvinnor tjänade lika mycket, alla stackars män fick spendera lika mycket tid med barnen och det inte fanns så starka försörjningsnormer och rikedomskrav på alla stackars män?”

  Du tror inte att aktivt ha målsättningen att ha minst 50 % kvinnor där dem i normala fall är underrepresenterade kan orsaka en form av illusion av högre kvalité? Man har ju sett exempel på där 70 % kvinnor anses vara väldig jämställt medan 45 % kvinnor är rena katastrofen och måste genast åtgärdas. Hur räknar man då? Jag tycker i dessa fall att man gått lite för långt i sin jämställdhetssträvan, eller vad säger du Axel?

 106. @Matias:

  Intressant, hur menar du?

  Det kommer klarna med tiden, men som en liten ledtråd att fundera kring:

  Du vet jag pratar om att umgås kring relation och det här med ”vi kvinnor”. Det medför också relationsmakt typ ”förenade är starka”. (även här med både för- och nackdelar. För makten har ett pris.) En konsekvens av detta är en feminism som gått åt helsike överstyr och lyckats få till lagar som diskriminerar män i jämställdhetens namn.

  Jag får se hur mycket jag får till i det inlägg jag håller på med, annars kommer det längre fram om kvinnliga homosociala gemenskapen.

 107. Är det vanligt att ”jämntälldister/annat” anmäler artiklar. Jag har väl gjort det någon gång men tänkt göra det flera gånger, utan att få tummen ur så att säga.
  Feminister verkar göra många anmälningar och även få gehör. Även om deras synsätt kan verka väldigt subjektivt.

  Någon som håller koll?

 108. ”Din teori: När kvinnor tjänar mer behöver män tjäna mindre så pressen på män borde ju bli mindre.

  Forskningen visar: Kvinnorna som tjänar mest har i själva verket högre försörjningsnormer på männen.”

  Det är ju för att kulturella uppfattningar reflekterar ekonomisk realitet – det är en ihållande cykel där män tjänar mer och förväntas tjäna mer och så rullar det på. Både män och kvinnor låter detta grassera och det är fel. Man är inte feminist om man förväntar sig att en man ska tjäna mer än en själv och tycker det är attraktivt med någon som kan göra att man får t ex fler resdagar per år.

  Och jag är medveten om att kvinnor söker sig till rika män – kan iofs bero på att rikedom korrelerar med andra attraktiva drag såsom självförtroende, bättre hälsa, mindre psykiska störningar, mer utbildning och bildning samt intelligens.

 109. @Axel Edgren:
  ”Och jag är medveten om att kvinnor söker sig till rika män – kan iofs bero på att rikedom korrelerar med andra attraktiva drag såsom självförtroende, bättre hälsa, mindre psykiska störningar, mer utbildning och bildning samt intelligens.”

  Nej jag tror det är som med allt annat när det gäller feminism. Kvinnan ska ha allt som de anser sig inte ha men ALDRIG betala nersidan som är kravet för männen. I korta drag blir det kvinnors rättigheter och mäns skyldigheter. Så länge man inte lika gärna kan vända på resonemanget så tycker åtmintone jag det är hyckleri och man kan aldrig uppnå ett rättvist tänk.

 110. @Axel Edgren:

  Det är ju för att kulturella uppfattningar reflekterar ekonomisk realitet – det är en ihållande cykel där män tjänar mer och förväntas tjäna mer och så rullar det på.

  Vetenskapen kan visa vad som pågår, men har ofta svårt att förklara varför. Vi har kommit att förvänta oss att feminister hela tiden har tvärsäkra svar på frågan varför, även om deras vad inte ens stämmer med verkligheten.

  Men visst kan vetenskapen ibland också ge svar på varför: genom att sätta upp en hypotes och förutsäga, på ett falsifierbart sätt, vad som borde kunna observeras, och sedan kolla med verkliga observationer.

  Har du sådana källor för att backa upp dina tvärsäkra förklaringar, vore det väldigt kul att få ta del av dem.

 111. När jac gjorde lumpen fanns en kille där som var udda och som hade de mest fantastiska svar man kan tänka sig på alla frågor han fick. Killen blev kvällsunderhållningen på kompaniet där alla drogs med i triggandet av frågor och otroliga expertsvar från killen.
  Alla visste att det var en typ av mobbing. Alla utom killen själv som trodde att ha var experten i gänget.
  Det dröjde inte många veckor innan killen fick frisedel då han var en stor fara med vapen i hand då han inte förstod att man inte kan stå med laddat vapen hur som helst.
  Jag får samma olustig känsla av mobbing här.

 112. @JD: Det där får du nog förklara. På vilket vis skulle det förekomma mobbing här?

 113. @Dolf
  Kanske inte mobbing men många roar sig på någon annans bekostnad utan att hen förstår det själv. Säkert fler än jag som tycker synd om hen.

 114. @JD:
  Ja men det är en stor skillnad killen gör lumpen på ett feministiskt regemente där alla tycker som han och gör några enstaka övningar här.

 115. @JD:
  Du, jag tror inte att han är dum eller korkad. Inte på det viset i alla fall. Han uppträdet själv i ganska hög grad som en mobbare. Så jag skulle snarare säga att det handlar om ”som man ropar får man svar”.
  Och vad den saken anbelangar, jag tycker att det är roligt att han är här och stökar för att det blir livat, inte så att jag har specifikt roligt åt honom eller på hans bekostnad.

 116. @Axel Edgren:

  ”Det är ju för att kulturella uppfattningar reflekterar ekonomisk realitet – det är en ihållande cykel där män tjänar mer och förväntas tjäna mer och så rullar det på.”

  Det är inte kulturen som väntar sig män skall tjäna mer. Det är kvinnor som kräver att män skall tjäna mer. Spelar ingen som helst roll vilken orsak som anges för kvinnor att göra det valet. Valet sker oavsett vad man skyller det på.

  ”Både män och kvinnor låter detta grassera och det är fel. Man är inte feminist om man förväntar sig att en man ska tjäna mer än en själv och tycker det är attraktivt med någon som kan göra att man får t ex fler resdagar per år.”

  Och hur skall du veta av vilken orsak kvinnan väljer en rik man? Det är ju bara för henne att säga hon inte har förväntan alls men inte kan rå för vem hon får känslor för.

  ”Och jag är medveten om att kvinnor söker sig till rika män – kan iofs bero på att rikedom korrelerar med andra attraktiva drag såsom självförtroende, bättre hälsa, mindre psykiska störningar, mer utbildning och bildning samt intelligens.”

  Sedär, ännu fler ursäkter. Lägg märke till hur ingen av de här sakerna på något sätt motbevisar mina påståenden. Jag sade ATT det händer. Orsakerna det händer ändrar inte att det det händer. Män måste rätta sig efter att det händer OAVSETT vilken elegant teori man skyller att det händer på.

 117. ”Aftonbladet har publicerat en artikel om kvinnor som gör så kallad äktenskapskarriär (se ovan). Äktenskapskarriär innebär att kvinnor väljer män som tjänar mycket pengar och har hög status. Jag citerar Aftonbladet:

  ”De väljer bort vanliga knegare och män utan pengar. Siktet är inställt på killar med saftiga löneutbetalningar och dyra bilar. Vi kallar dem äktenskapskarriärister – kvinnorna som ratar Svenssons.”

  Aftonbladet har intervjuat två äktenskapskarriärister. Så här skriver tidningen om Linnea, 29 år:

  ”Men Linnea är inte intresserad av killar som saknar en fet plånbok. ‘Jag vet vad jag vill med mitt liv och jag vet vad jag inte vill ha. Jag vägrar att slita mig sönder och samman för att få vardagen att gå ihop’, säger Linnea.”

  Jag citerar vidare vad Aftonbladet skriver om Linnea:

  ”Ett par gånger har hon gått ut med killar som hon inte tycker har hållit måttet. De har gjort ett belevat och framgångsrikt intryck, men när de har berättat vad de jobbar med har Linnea dragit sig undan.”

  Aftonbladet skriver att Linnea tycker så här:

  ”Om man har kämpat hårt för att få ett bra jobb så vill man gärna att killens inkomst ska matcha eller helst vara högre än den egna”.

  Det är intressant att höra, det där om helst högre lön, mot bakgrund av den mångåriga feministiska kampen för att kvinnor och män ska tjäna precis lika mycket. Om kvinnor vill att män ska tjäna mer än de själva är det verkligen inte så konstigt att de gör det (i genomsnitt).

  Linnea berättar för Aftonbladet att flera av hennes kompisar alltid kontrollerar en mans inkomst och vilken gata han bor på innan de säger ja till en dejt. Helst ska mannen ha ett ”fint” efternamn också. Linnea avslutar:

  ”Jag vet att det här är mycket vanligt, men att ingen vågar prata om det högt.”

  http://genusnytt.wordpress.com/2012/01/23/kvinnor-som-gor-aktenskapskarriar-tar-bara-rika-man/
  —————————————————————————
  http://en.wikipedia.org/wiki/Western_Jackdaw

  ”/…/ In his book King Solomon’s Ring, Konrad Lorenz described and analysed the complex social interactions in a Western Jackdaw flock that lived around his house in Altenberg, Austria. He ringed them for identification and caged them in the winter to prevent their annual migration. He found that the birds have a linear hierarchical group structure, with higher-ranked individuals dominating lower-ranked birds, and pair-bonded birds sharing the same rank.[61] Young males establish their individual status before pairing with females. Upon pairing, the female assumes the same social position as her partner. Unmated females are the lowest members in the pecking order, and are the last to have access to food and shelter.[61] Lorenz noted one case in which a male, absent during the dominance struggles and pair bondings, returned to the flock, became the dominant male, and chose one of two unpaired females for a mate. This female immediately assumed a dominant position in the social hierarchy and demonstrated this by pecking others. According to Lorenz, the most significant factor in social behaviour was the immediate and intuitive grasp of the new hierarchy by each of the Western Jackdaws in the flock.[61]/…/”

 118. @Erik:
  Det är väl egentligen inte pengarna det handlar om utan om statusen, och när pengar är status så räknas dessa in vid värderingen av en mans status.

  Om man går tillbaka till hur det var i högstadiet då folk började para ihop sig och ha sex så var det ju typiskt sett så att killarna från fattigare familjer hade högre status. Det som var status var att vara tuff, orädd, ha en epa osv medan pengar var helt irrelevant.

 119. @Claes-Peter:

  Detta är den enda form av prostitution som tillåts i Sverige. Men kvinnor kan ju alltid sälja sig det är ju männen (torskarna) som är de enda syndarna.

  Det här är ju väldigt starkt bevis för att effekten av feminismen medför att man gör mannen obetydlig och särar honom från kvinnan så mycket som bara möjligt.

 120. Var inte den drivande kraften i nazismens framväxt under 30-talet just det, att man skyllde andra för allt som var fel och var dåligt, att man var offer utan skuld och hade rätt till revansch och upprättelse? Snart kanske alla män får sy på något tygemblem på kläderna? (Eftersom det numera är vanskligt att säkert bestämma kön efter åsynen.) Någon annan är skuld till allt, och någon annan ska betala allt, och någon annan ska göra jobbet. Är det den draksådd som curling-uppfostran sått som nu har nått sin skördetid?

 121. Pingback: Politikens s och m | Löjesguiden

 122. Pingback: Dags att utvisa feminister? | Genusdebatten