Politisk Korrekthet är inte gratis längre – Grubhub i trubbel efter att VD:n sagt åt Trumpfolk att säga upp sig
avatar

I det förra inlägget gjorde jag en politisk analys som pekade ut den roll medievänsterns egna spelregler hade för Donald Trumps seger i amerikanska presidentvalet. Jag tog upp tre tydliga punkter. PKvänstern valde personangrepp istället för sakfrågor, de valde fixering på ras och utbildning istället för arbetarklass och de valde att rätta sig efter en 157 sidors ”opposition research” om Trumps kvinnosyn trots Bill Clintons mycket värre kvinnoproblem. Jag konstaterade att samtliga dessa var till Trumps fördel. Nu kan vi se hur min analys inte bara gäller Donald Trump utan även hela den rörelse vars ledare han blivit. Samtidigt kan vi också se exempel på hur arroganta anhängarna till politiskt korrekthet hade blivit precis som jag länge har påpekat.

Disclaimer: Jag är inte anhängare till Trumps politik, tack vare medias partiskhet vet jag knappt vad Trumps politik står för och utan att veta det kan jag omöjligen veta vad jag tycker om den. Vad gäller påståenden om retorik, värdegrund, stereotyper och liknande är de ur vetenskaplig hänseeende totalt nonsens. Enda anledningen tramset kan spridas är att institutioner för samhällsforskning har tillämpat politisk utrensning – vilket de nu får ta konsekvenserna för.

closing-of-the-liberal-mindOvan kan ni se ett utdrag där Kim R Holmes föreläser om sin bok ”The closing of the liberal mind – How groupthink and intolerance define the left”. Jag har sett föreläsningen och vad Holmes pratade om är hur anhängare till politisk korrekthet – nu när de bestämde i media och på universiteten – betraktade det hela inte som en motståndsrörelse utan som en ”mopping up operation” där alla som inte tyckte som PKvänstern avfärdades och tystades som sexister, rasister och liknande av pk-folk som i allt högre grad inte brydde sig om att värna de demokratiska rättigheter som garanterar att den som inte håller med slipper förföljelser och liknande konsekvenser.

Vissa PK-människor har inbillat sig att yttrandefrihet betyder ”free to speak, not free from consequences” och sett det som ursäkt att få göra vad de vill när de hör något de inte gillar. Den som tänker efter kommer att förstå hur ogenomtänkt detta är.

Dagens exempel på PK-arrogans kommer från Grubhubs VD Matt Maloney. Dagen efter att USA röstat fram Donald Trump till sin nya president blev han så uppfylld av politiskt korrekt behov att bestämma och känna sig viktig att han skrev ett mail till de anställda på företaget med budskapet att Trump står för dåliga saker och de som står för de saker som Trump står för har ingen plats där och skall säga upp sig omgående.

1478808278451

Rent praktiskt verkar det handla om den sorts brev som terapeuter låter patienter skriva, alltså den sorts brev som inte skall skickas. Men den här VD:n Matt Maloney var så uppfylld av den politiska korrekthetens känsla av makt att han tryckte send för ett mail som inkluderade denna attack på blivande Presidenten Donald Trump:

”I absolutely reject the nationalist, anti-immigrant and hateful politics of Donald Trump and will work to shield our community from this movement as best as I can.”

Mailets avslutande hälsning till de anställda på Grubhub lyder:

”If you do not agree with this statement then please reply to this email with your resignation because you have no place here. We do not tolerate hateful attitudes on our team.”

Det gick milt sagt inte som han tänkt sig. Så här i efterhand kan man undra hur han hade tänkt att det skulle gå. Trump fick röster av miljontals människor, vem som helst med normalt fungerande hjärna borde fatta att folk som röstade på Trump finns på rätt många ställen. För dem som fortfarande inte förstått vad det innebär för ett företag att kalla Trump för en ”rasist” som hade fått sparken om de fick bestämma och Trumps anhängare för idioter som röstade på ”hat” så passar jag på att förmedla denna karta som en arg tidigare Grubhub-kund skickade till företagets twitterkonto med kommentaren

”Congrats, GrubHub. You just alienated all of these people!

politicla-map-usa

Verkligheten tycks vägra att sjunka in hos de människor som litat på medias experter. Det är inte några få isolerade medborgare som röstade på Trump, de enda som tror det är de som får sin information från media och från ”pollsters” som nu avkrävs förklaring på hur experterna kunde ha så fel. Den enkla sanningen är att folk som röstade på Trump blev måltavlor för våld, vandalism och liknande. Risken att få bilen sönderslagen hindrade effektivt folk som röstade på Trump att sätta Trump-dekal på bilen – men det hindrade dem inte från att rösta på Trump precis som vänsteraktivisten Michael Moore varnade för i ett tal i filmen ”Trumpland” som även det blev ett exempel på hur höger vände vänsterns metoder mot dem själva. Medan vänstern försökte tysta anhängare till Trump så gjorde Trumps anhängare motsatsen och spred egna versioner av Moores varning.

Den politiskt korrekta eliten borde ha fattat att den på etiketter (rasist, hatare, xenofob etc) byggda rädsla som de under långt tid levt gott på hade fått ett bäst-före-datum. Maloneys Mail ledde inte till att Trump-anhängare lydigt rättade sig efter vad han ville. Istället skickades den vidare uppåt i rörelsen under hashtaggar som som #BoycottGrubhub tills de nådde dem med miljontals följare. De som nu svarade Grubhub var inte några enstaka anställda stigmatiseade Trumpröstare utan tusentals Trumpröstande kunder som tog till PKvänsterns egna metoder. De raderade Grubhubs app, gav tjänsten lägsta betyg och uppmanade alla följare att bojkotta företaget. De pratade också öppet om hur man med mass-aktioner kunde ”Tank the stock”

Under fredagen sjönk Grubhub 5% nu har den sjunkit 10% den här bilden av aktiekursen delas på sociala medier och nu låter det väldigt annorlunda från den stöddiga värdegrundsliberaler.

Efter ett tag insåg Maloney att det här med att svartmåla Trump och hans anhängare skulle kunna kosta rejält. Som påpekades på sociala medier löpte Grubhub risken att råka ut för en bojkott där flera miljoner Trump-anhängare slutar att använda deras tjänster – på livstid. Personer som fram till nu hade varit kunder som ansåg det var ett bra företag raderade appen och citerade VD:ns mail som direkt orsak. Inte nog med det. Det finns även påtaglig risk att Maloneys mail strider mot delstatens lagar. Så småningom återkom Maloney med ett nytt och betydligt mindre kaxigt uttalande. Där menade han att alltihop var ett missförstånd, hans brev var ”misconstrued”. Han hade inte alls menat det första brevet på det sätt som Trumps anhängare uppfattade det. Det är bara ett litet problem med den metoden.

Han kallar samtidigt sina kunder för dumma för att läsa hans brev rätt.

Vilket är precis hur Grubhubs VD:ns andra brev uppfattades. Trumps anhängare skrev till varandra att Maloney och Grubhub tror att de var för dumma för att förstå vad han menade i sitt första mail. Det är dock inte det värsta. Fakta i målet är att det inte spelar någon roll om VD:n talar sanning. Han kallade kunderna korkade. Om de uppfattar hans brev som att han vill Trump-anhängare skall säga upp sig så spelar det ingen roll om det var tänkt så. De är i sin fulla rätt att vägra handla av hans företag av vad än för orsak de anser sig ha även om han inte menade det så. Inte nog med det. Den politiska rörelse för ”tolerans” vars värden Maloney förespråkar har EXAKT den synen – vilket jag länge har kritiserat. De bryr sig inte om huruvida en person menade att vara kränkande, det är offret som bestämmer vad som är ”offensive” en åsikt jag länge beskrivit problemen med.

PKvänstern hade inga problem med bojkotter av företag så länge det var de själva som bestämde. PKvänstern tyckte exempelvis att det gick utmärkt att pressa Grand Hotel i Stockholm att vägra vissa kunder för att de kunderna hade fel åsikter. PKvänstern uppmanade gärna sina anhängare att ge Grand Hotel bottenbetyg på Facebook. Frågan är dock vad de företagsledare som själva är kända PKvänsterprofiler gör om alla icke-vänsterpersoner skulle bojkotta deras firmor och ge dem lägsta tänkbara betyg. Har de tänkt på att högern kan göra samma sak eller har de – som i USA – tagit för givet att bara ena sidan skulle ha den möjligheten till sådant missbruk? De som är PKvänster och driver företag bör fundera över saken. Grubhubs app på Applestore har nu 1,5 i betyg.

Hur vi kan avskaffa detta företagsfientliga klimat?

Ett visst välkänt företag som ringde mig och ville sälja saker blev inte så himla glada när jag svarade att ”era chefer är vänsterfolk som öppet har uttryckt problem med både mitt kön och min hudfärg, det är rent hyckleri att firman vill ha pengar från mig”. Hur tror ni de reagerar om några hundra människor till svarar vänsterledda företag som ringer samma sak? Eller varför inte några tusen människor? Hur vore det om alla ni som läser det här som ändå brukar svara nej passar på att istället för att motivera ert nej med ”brist på behov” (som de flesta gör) istället motiverar det med att ni ogillar ledningens försök att pracka på folk värdegrunder? Då slår ni två flugor i en smäll. Ni slipper fler samtal och ni upplyser säljchefer att de där ”vita männen” som ledningen glatt smutskastar är deras egna kunder.

Den normkritiska PKvänstern gör detta redan. Det är en barnlek att hitta exempel som exempelvis hur de gapade fram en bojkott mot Oculus Rift eftersom grundaren stöttade Trump.

Det nya med valet i USA är att det precis som alternativmedier – som Milo Yannoupolos och Dave Rubin – påpekat nu har skapats en normlös och lika hänsynsslös alternativhöger som är beredd att behandla alla företag som stödjer Pkvänsterns försök att tysta folk precis likadant. Inte nog med det, flera personer som inte är höger, till och med personer som stöttade Hillary Clinton har uttalat stöd för alternativhögerns krav att företag slutar upp. Även flera personer som stöttar Clinton anser alltså att Grubhubs VD:s mail helt oacceptabelt. Budskapet är tydligt. Det kommer inte längre att vara gratis för företag att vara PK och pracka på sina underlydande allehandla luddigt definierade politiska lojalitetsförklaringar om att vara ”inklusiv” eller stå för ”mångfald”

Inte för de som vill ha masskonsumtion i USA i alla fall. De som vill fortsätta utmåla konservativa och eller republikaner som ”hatiska rasister” får räkna med att miljontals människor upphör att vara presumtiva kunder. Det här är en effekt av den globalisering som de i vanliga fall brukar beskriva i positiva ordalag. Fullt så glada över hur lätt rörelsen mot PK utmålar internationella företag som fiender lär de inte vara – jag tror inte de ens tänkt på saken. Som avslutning för ”dem som gapat om rasism och kvinnohat” kommer här Rebel Medias konstaterande att Donald Trump utifrån New York Times egen mätning var överlägsen  på både minoriteter (svarta, latinos) och kvinnor jämfört med republikanernas förra mindre demoniserade kandidat.

Få höra hur de förklarar det utan att utmåla kvinnor, svarta och latinos (grupper de påstår sig ha positiva åsikter om) som korkade och lättlurade.

Just ja glömde en sak, jag skrev ju i rubriken att Politisk Korrekthet inte var gratis längre och då borde jag kanske ge lite siffror så ni får perspektiv. Grubhub opererar i 500 städer. Det är 300 miljoner dollar av företagets marknasvärde som har gått upp i rök på grund av ett enda mail från dess VD. Inte nog med det. Som Judge Jeanine påpekat: Minsta lilla Grubhub agerar mot en Trumpanhängare så är de vidöppna för ”mayor lawsuit” bortsett från ekonomiska smällar

”GRUBHUB i have used your service happily for my company but as of today my company and its 22000 employees will never again use your service (we totalled $80,000) per mnth”

Som sagt, det kommer inte att vara gratis längre att försöka tysta andra människor eller stödja andras försök att göra det.

Kommentarer

Politisk Korrekthet är inte gratis längre – Grubhub i trubbel efter att VD:n sagt åt Trumpfolk att säga upp sig — 34 kommentarer

 1. Bonus: Innan valet skrev advokaten Mike Cernovich (Danger & Play, Gorilla Mindset) boken ”MAGA Mindset – Making You and America Great Again”. I boken ger Cernovich sin syn på den förändring i USA som hade skett redan innan valet avgjordes.

  Eftersom inget förlag skulle våga ge ut en ljudbok om Trump innan valet var avgjort så lät han publicera ljudboken gratis på youtube uppläst av kände MRA-profilen Stefan Molyneux. Jag lämnar länken här för de som vill veta mer om hur USA ändrades.

 2. Hej.

  Den som tillhör den moderna vänstern agerar utifrån ett moraliskt imperativ som säger att den är god i kraft av sina framförda åsikter, sekundärt via deltagande i ritualhandlingar, samt tertiärt via bärandet av symboler. Det hela blir en sorts Möbiusband av självbekräftelse.

  Allt detta bekräftar självbilden som god, med ett inbyggt tvivel om huruvida man är tillräckligt god jämfört med andra goda, samt ett behov att rikta ilska och missnöje mot de som utmanar denna självbild, samt som demonstrerar att man kan leva rätt och gott och anständigt utan att följa den godhetens värdegrund som råder.

  Då man som medlem av en sådan rörelse eller grupp förskjuter och rationaliserar inte bara fakta utan även kunskap om kunskapen, och relativiserar intill intighetens gräns eller bortom denna, så byggs en enorm frustration upp: verkligheten följer inte planen, och likt ett litet barn som slagit sig på tummen, riktas ilskan inte mot den egentliga orsaken utan mot det som gör en medveten om detta tillstånd: ”Dumma hammaren som slog mig på tummen!”

  Jag tror att våra diverse välfärdssystem (och tvärtemot vad svenskar är indoktrinerade att tro så har USA ett rejält sådant, om än med variation från stat till stat) bidrar till en smygande infantilisering av oss som civilisation.

  Vi vill helt enkelt inte växa upp. Det kan vara så att det är auktoritära ledare som behövs för att vi som den feminiserade och emaskulerade civilisation vi gjort oss till skall kunna bli vuxna – eftersom man blir det både i symbios med och kontrast mot fadern och modern.

  Trump kanske inte är den USA behöver, eller ens förtjänar, men han är den de valde. Jag sätter en krona på att han inte får något fredspris, även om han tar hem trupper.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. @Rikard:

  Hej

  ”Den som tillhör den moderna vänstern agerar utifrån ett moraliskt imperativ som säger att den är god i kraft av sina framförda åsikter, sekundärt via deltagande i ritualhandlingar, samt tertiärt via bärandet av symboler. Det hela blir en sorts Möbiusband av självbekräftelse.”

  Med undantag för ditt första stycke så håller jag med. När jag studerade så såg jag med mina ögon att de här sakerna inte alls är begränsade till den ”moderna vänstern”. Det är en sekulär religion*** vars anhängare i partiet ”liberalerna” eller partiet ”kristdemokraterna” är lika ivriga eller värre anhängarna än dem i ”vänsterpartiet”.

  ”Allt detta bekräftar självbilden som god, med ett inbyggt tvivel om huruvida man är tillräckligt god jämfört med andra goda, samt ett behov att rikta ilska och missnöje mot de som utmanar denna självbild, samt som demonstrerar att man kan leva rätt och gott och anständigt utan att följa den godhetens värdegrund som råder.”

  Igen ja, men med invändningen att du sade detta var den ”moderna vänstern”. Det är inte alls den moderna vänstern, samma saker var öppna för allmän insyn under republikanska primärvalet och högertidningar som ”SvD” har genomfört en utrensning av högerskribenter som Marika Formgren så det är definitivt inte begränsat till någon modern vänster. Såvida inte du menar alla partier är vänster.

  ”Då man som medlem av en sådan rörelse eller grupp förskjuter och rationaliserar inte bara fakta utan även kunskap om kunskapen, och relativiserar intill intighetens gräns eller bortom denna, så byggs en enorm frustration upp: verkligheten följer inte planen, och likt ett litet barn som slagit sig på tummen, riktas ilskan inte mot den egentliga orsaken utan mot det som gör en medveten om detta tillstånd: ”Dumma hammaren som slog mig på tummen!”

  Ja precis så beter de sig, men det är inte på något sätt begränsat till någon vänster. Jag såg hur Annie Lööf som skall föreställa ”center” reagerade på Trumps seger. Med samma tolkning är allianspartierna vänster.

  ”Jag tror att våra diverse välfärdssystem (och tvärtemot vad svenskar är indoktrinerade att tro så har USA ett rejält sådant, om än med variation från stat till stat) bidrar till en smygande infantilisering av oss som civilisation.”

  Nja, det råder ingen tvekan för mig att våra utbildningssystem har större skuld. Mycket större skuld. Välfärden gör det möjligt. Skolans personal är de som aktivt förespråkat den här sekulära religionen.

  ”Vi vill helt enkelt inte växa upp. Det kan vara så att det är auktoritära ledare som behövs för att vi som den feminiserade och emaskulerade civilisation vi gjort oss till skall kunna bli vuxna – eftersom man blir det både i symbios med och kontrast mot fadern och modern.”

  Det tror jag inte, tidigare politiska val markerar ingen preferens av auktoritära ledare. Jag tror det finns en helt annan och mycket enklare förklaring. En person som inte är maskulin och auktoritär skulle bli hackad och malen av den nuvarande låtsasmedia vi har som är i öppet aktivt stöd för den här seulära religionen och detta precis oavsett om vi talar om en vänstermedia eller en som påstår sig vara mer höger.

  ”Trump kanske inte är den USA behöver, eller ens förtjänar, men han är den de valde.”

  Nej, USA valde högerpolitik, vad beträffande val så hade de inget val för det fanns inga andra högerkandidater som klarade av att vara höger under bombardemang från media med krav på att vara ”toleranta” vilket betyder precis samma sak som att försöka imponera på vänsterfolk.

  ”Jag sätter en krona på att han inte får något fredspris, även om han tar hem trupper.”

  Givetvis får han inget fredspris. Han har ju inte startat något krig. Nobels Fredspris följer samma principer som de flesta ”anti-mobbnings-projekt” som Sverige har. Man vill jättegärna belöna den värsta mobbaren på skolan för att sluta mobba och bli ett föredöme som man kan visa upp. Man är inte hälften så intresserad av dem som aldrig deltagit i mobbing. För dem att inte mobba nu heller är ingen ”seger”

  Om Trump startar ett krig nu på en gång så kan han däremot få nobels fredspris för att avsluta det om några år det är ju det som är det roliga med nobels fredspris. Man ger det till dem som trappar ner krig de själva orsakat.

  ***Med Värdegrunden som religion – Helena Edlund – Det goda samhället

 4. @Erik: Hej.

  Vi menar samma sak skulle jag tro – jag använder modern vänster utifrån rötterna i hos franska filosofer på sextiotalet, där man som du säkert vet skapade denna syntes av marxism, postmodernism och totalitarism. Modern skall alltså förstås som att grunden lades då, och processen var mogen att brisera efter Berlinmurens fall.

  Du kan gott räkna in skolan i den form den haft de senaste årtiondena i välfärdssystemet – kravlöst, kategoriserande, kollektivistiskt och med en stark underström av att förakta och förneka individuella prestationer.

  Preferenser saknas säger du. Jag har ingen undersökning eller mätning som hävdar varken bu eller bä – däremot hör jag allt oftare åsikter på temat att ’vi behöver någon som kan få något gjort’, och detta från människor med alla möjliga etniska och socioekonomiska bakgrunder. Kan ju vara ’sample bias’ förstås.

  Jag nämnde vid ett tidigare tillfälle att Trump spelar efter P.T Barnums nothäfte: ”Be it, don’t say it”. Höger eller vänster är irrelevant i det här fallet. Där Clinton framstod som velig var han tvärsäker, och man får mer respekt om man är rak än krokig – särskilt om man har fel paradoxalt nog.

  Det är inte långt ifrån att du blev mig ett tangentbord skyldig, när du nämner bland de vedervärdigaste ord jag vet: anti-mobbningsprojekt. Jag skulle kunna skriva tills jag finge slag av raseri och sorg när jag tänker på alla de tillfällen då mobbare i princip gått helt fria, eller implicit hyllats, av ryggradslösa kollegor och rektorer. De som förespråkar allehanda sockervaddsmetoder (är tekniskt sett föda men varken när eller mättar – istället orsakar det tandröta) brukar få frågan: ”Hur många gånger tycker du att ditt barns kläder skall läggas i en hög och bli pissade på?” eller varianter på samma tema.

  Att gå på en mobbare gör att man riskerar två saker: att bli utsatt för våld, och att bli tvungen att utöva våld.

  Intressant läsning, kanske:
  [http://www.the-american-interest.com/2016/07/10/when-and-why-nationalism-beats-globalism/]

  Ivar Arpi tipsade om den i SvD.

  Kanske den hätska tonen är en yttring för en civilisation i dödsryckningar, då den inte vill kunna göra det som krävs för att överleva, enär den lagt sig till med en religion/värdegrund som säger att det nödvändiga är moraliskt fel? Som Rom, när det först splittrades och den västra delen sedan ruttnade bort.

  Eller så är det jag som är svartsynt.

  I vilket fall som helst ser jag fram emot kommande delar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Anti-Trump-protesterna i USA fortsätter men jämfört med andra länders protester är de amerikanska patetiskt otillräckliga. Vilket bara understryks av protesterna som just pågår på grund av Presidentskandalen i Sydkorea. Se själva

  Vänsteraktivisterna i USA har en hel del att lära av koreanerna. Fast det såklart Sydkoreaner protesterar för att få ut korruption ur sitt blåa hus. Amerikanska vänsteraktivister protesterar för att få in korruption i sitt vita.

  Otroliga scener från Sydkoreas huvudstad Seoul. Hundratusentals på gatorna.

  Unga Sydkoreaner förklarar vad presidentskandalen handlar om.

 6. @Erik: Hej.

  De får ta och jobba med mångfalden ser jag. Det ser väldigt homogent, välordnat och välorganiserat ut. Nästan som om det finns ett stort stöd hos den genomsnittlige medborgaren.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 7. ”Som sagt, det kommer inte att vara gratis längre att försöka tysta andra människor eller stödja andras försök att göra det.”

  Jo, det kommer vara gratis att tysta icke-vita och icke-män, vilket har varit målet i decennier. Det kommer att uppmuntras och bli till kutym att försöka störta företag som uttalar stöd för homoäktenskap, men inte ses som acceptabelt att göra detsamma mot företag som uppmuntrar till stopp på preventivmedel.

  För det finns inga inom högern som bryr sig om yttrandefrihet eller principer, och har aldrig funnits.

 8. Sedan är det väldigt enkelt – Trump sade att folk skulle använda andra tillägget för att göra sig av med Clinton i en situation där hon var president och skulle tillsätta domare. Där kan man tala om åsiktskorridor.

  Alltså har alla som stöder honom, inklusive hans fans här i Sverige, redan accepterat våld mot politiska oliktänkande och har försakat all rätt att klaga när de får stryk, hotas eller bojkottas. Om en islamist ville bli statsminister och talade om att ”Ni som har vapen måste hitta på en lösning om det kommer en annan politiker och vill förbjuda halalslaktat kött i Sverige” ja då hade jag inte tyckt det var fel om hans svenska anhängare attackerades.

  Eller är du så infantil och rasistisk att du tror att normer gäller för andra, men inte för dig? Ja det är du, så du behöver inte svara.

 9. Erik:
  Tack. Underhållande och informativt. En sådan tokstolle.
  Till och med svenska vänstern har lärt sig hur man pudlar: säg upprepade gånger att man uttryckt sig klumpigt, och egentligen inte står för det.

  Säg aldrig ”ni kan inte läsa.”

 10. @J.G: Det bryr inte jag mig om vad det är. Oavsett vad du är ute efter för poäng: du vann, grattis.

 11. Vad kartan beträffar så är det väl mest i storstäderna som grubhub kan ha någon verksamhet?
  Lantisar får väl ta med sig mat eller hitta något långtradarfik när cafeet stängde.

  Så sett kan han kosta på sig att bli ovän med halva landet – de flesta bor för lång bort för att vara intressanta som kunder.

 12. @Erik:

  ”Skolans personal är de som aktivt förespråkat den här sekulära religionen.”

  Så sant, min dotter kom hem och sa att hennes svenskalärare hade sagt att det var dåligt att Trump vann.
  Nu är det inget föräldraråd förrän i vår, men det ska bli intressant att höra vad rektorn kommer att säga om det.

 13. @Axel Edgren:

  ”Jo, det kommer vara gratis att tysta icke-vita och icke-män, vilket har varit målet i decennier.”

  Jaså du ja säg det till Sony som varken kan sälja filmen Ghostbusters – Answer the call eller tjäna igen förlusterna på tillhörande leksaker. Säg det också till den firma vars ägares fru försökte få Thunderfoot sparkad.

  ”Det kommer att uppmuntras och bli till kutym att försöka störta företag som uttalar stöd för homoäktenskap, men inte ses som acceptabelt att göra detsamma mot företag som uppmuntrar till stopp på preventivmedel.”

  De företag som deltar i störtandet av andra företag kommer att få känna på hur det är att själv ha miljoner som vill störta dem. Med skillnaden att den gruppens ledare kommer att vara POTUS och hans parti kommer att dominera bägge de andra lagstiftande församlingarna. Dessutom är det ert eget fel att POTUS har den här makten. Trump will have vast powers. He can thank Democrats for them

  ”För det finns inga inom högern som bryr sig om yttrandefrihet eller principer, och har aldrig funnits.”

  Vilket spelar ingen roll alls, som påpekas ovan är det vänstern som haft makten i åtta år och kunnat sätta agendan fär dessa saker.

 14. @Axel Edgren:

  ”Sedan är det väldigt enkelt – Trump sade att folk skulle använda andra tillägget för att göra sig av med Clinton i en situation där hon var president och skulle tillsätta domare. Där kan man tala om åsiktskorridor.”

  Lär er en gång för alla skillnaden mellan att ”SÄGA” saker och ”GÖRA” saker för er egen skull. Trump has said bad things. Clinton have done bad things. De är inte i närheten av likvärdiga. Jag struntar i vad Trump sagt, han struntar i era vänsterregler om vad man får säga och inte säga – här kan du höra folks respons när han säger han inte har tid med PK.

  ”Alltså har alla som stöder honom, inklusive hans fans här i Sverige, redan accepterat våld mot politiska oliktänkande och har försakat all rätt att klaga när de får stryk, hotas eller bojkottas.”

  Rena dumheter, enda folk acceptert är att man behöver kunna tala – utan att behöva följa vänsterregler för vad som är okej att säga – för att kunna tänka. Ni har mycket allvarliga – problem att förstå grundläggande psykologi. Ni tror att det är ni som är lärare när ni talar till en riktig psykologiprofessor som Peterson.

  ”Om en islamist ville bli statsminister och talade om att ”Ni som har vapen måste hitta på en lösning om det kommer en annan politiker och vill förbjuda halalslaktat kött i Sverige” ja då hade jag inte tyckt det var fel om hans svenska anhängare attackerades.”

  Vad menar du med hans anhängare? Hur skall du kunna veta vem som är en islamists anhängare? Tror du de bär medlemskort HAHAHA? Eller Menar du att man skall attackera alla muslimer och hoppas de som är anhängare till islamisten fanns med där? Verkar vara så dem som hatar Trump gör. Si och så med vem som drabbas.

  ”Eller är du så infantil och rasistisk att du tror att normer gäller för andra, men inte för dig? Ja det är du, så du behöver inte svara.”

  Har du lämnat verkligheten helt? Förstår du inte hur lite jag bryr mig om sådana anklagelser? Omvänd bevisbörda är trams och dåligt för vetenskapen. Ni kallar alla för rasister så vem bryr sig om det ordet? Ni kallar till och med Hanif Bali för rasist så vem bryr sig?

 15. Om Jimmie Åkesson säger ”Kan vara bråå om jegarna uppe i Nårrland er rrredo att sätta ståhp på Löfveen oåm han släpper invandringen frriii” och han fortfarande får stöd av folk, då är det samma som gäller där. Självförsvar och försvarande av demokratins fundamentala normer. Den som ändrar på spelreglerna får leken tåla.

 16. Thunderfoot bryter flera gånger mot lagen och måste stoppas. Den som vill tysta andra med trakasserier får igen. Återigen, du är en liten hycklare som tycker vita män får komma undan med saker andra inte får.

 17. ”skillnaden mellan att ”SÄGA” saker och ”GÖRA” saker”

  Idag har vi fått veta av det autistiska geniet att ”att säga” inte är ett verb.

  Vi vet ju redan att högern och Trumps supportrar är mycket mer benägna att bryta mot lagen. Igår i Sverige var det de varfärgade varelserna från landsbygden som ville in i Stockholm och försökte trampa sönder polisen för att polisen stod mellan de och motdemonstranter.

  ”Rena dumheter”

  Nej, den som röstar på eller uttrycker stöd för någon som är för politiska mord och sedan utsätts för stryk eller hot är en hycklare om hen klagar, och det är hyckleri att fördöma de som attackerar i det specifika fallet.

 18. @Axel Edgren:

  ”Om Jimmie Åkesson säger ”Kan vara bråå om jegarna uppe i Nårrland er rrredo att sätta ståhp på Löfveen oåm han släpper invandringen frriii” och han fortfarande får stöd av folk, då är det samma som gäller där.”

  Det enda som är samma där är att du inte heller då skulle ha någon aning vem som var Åkessons anhängare så din ide skulle inte funka då heller. Du skulle varken veta vilka som var jägare eller vilka som var redo att stoppa Löfven.

  ”Självförsvar och försvarande av demokratins fundamentala normer.”

  Säger du medan det är andra länders medborgare du pratar om. Länder som inte ens är demokratier men som du stödjer av samma orsak som homosexuelle Foucault inbillade sig Iran skulle bli ett trevligt land att bo i.

  ”Den som ändrar på spelreglerna får leken tåla.”

  Ja precis och just nu går det inte så bra i USA uppenbarligen. Att ändra på spelreglerna medan de var vid makten har kostat vänstern 1. Presidentposten 2. Lagstiftande makten i alla delstater utom 4

 19. Det var ju John Roberts som ändrade på spelreglerna när han införde Jim Crow och Jim Comey som bröt mot Hatch-förordningen.

  Mediafjanteriet du pratar om är ett resultat av medias fokus på vinst framför allt annat och konsekventa antagonism mot vänstern. Det är inte alls någon vänsterperson som har bestämt att ”ad hominem” ska vara centralt inom politiken, utan det är ett naturligt resultat av att ingen i media har några värdering eller ansvarskänsla längre. Där har vänstern mycket att lära.

  ”Det enda som är samma där är att du inte heller då skulle ha någon aning vem som var Åkessons anhängare så din ide skulle inte funka då heller.”

  Så personerna som gav Trumpanhängarna stryk enligt dina O’Keefe-videos hade bara tur?

  ”kostat vänstern 1. Presidentposten 2. Lagstiftande makten i alla delstater utom 4”

  Vilket är en katastrof för all vita, lågutbildade män.

 20. @Axel Edgren:

  ”Vi vet ju redan att högern och Trumps supportrar är mycket mer benägna att bryta mot lagen.”

  Nej, ni vet bara att er egen media påstår det. Vad vi däremot vet är att Projekt Veritas filmat Clinton-folk som skryter om att provocera fram våldsaktioner mot Trump-möten. Foton visar dessutom gulsvarta skyltar på väggarna snarlika dem som kan ses hos upploppsmakarna.

  ”Igår i Sverige var det de varfärgade varelserna från landsbygden som ville in i Stockholm och försökte trampa sönder polisen för att polisen stod mellan de och motdemonstranter.”

  Du menar väl att blåsta Nordfront stod på ena sidan av Västerlånggatan medan blåsta AFA stod på andra sidan av västerlånggatan? Av filmen som togs där framgår att Polisen sade åt Nordfront att backa vilket de gjorde. Av slutet på filmen framgår att AFA:s aktion huvudsakligen bestod av att kasta snöboll på poliser
  Grin Grin Grin

 21. @Axel Edgren: Hej.

  Inser du hur mycket du skadar vad du nu kan ha för trovärdighet med att använda medfödda neuropsykiatriska tillstånd som förklenande epitet? Frasen ”…autistiska geniet…” är knappast ägnat som beröm, eller hur?

  Den där vänstern du pratar om förresten, vilka är det? Jag vet vad jag menar med begreppet ’vänster’ men det behöver kontextualiseras, och som alla riktningsangivelser är det relativt sin kontrasterande definitionspartner (’höger’ i det här fallet). Vidare är politik inte bipolär eller binär utan mångfaldigad – åsikter har inte ideologisk färg utan ges sådan via demagogi och retorik i syfte att äga de ’goda’ frågorna och lämna resten till motståndare, som därmed per automatik blir ’onda’. Ungefär som svenska socialdemokrater och vänsterpartister lyckats skapa en allmän association till ordet ’skattesänkningar’ som ’försämringar’.

  På temat binda ris åt egen rygg:
  ”Nej, den som röstar på eller uttrycker stöd för någon som är för politiska mord och sedan utsätts för stryk eller hot är en hycklare om hen klagar, och det är hyckleri att fördöma de som attackerar i det specifika fallet.”

  Du stödjer alltså våld mot de som röstat på Obama enär han via ombud utfört politiska mord?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 22. @Axel Edgren:

  ”Idag har vi fått veta av det autistiska geniet att ”att säga” inte är ett verb.”

  Jag har påpekat skillnaden mellan ord och handling. Det brukar inte betraktas som autism att förstå skillnaden mellan folk som snackar om att råna en bank och de som faktiskt är bankrånare. Slutligen borde du för din egen trovärdighets skull låta bli att använda autism i nedvärderande syfte eftersom det är elakt mot personer med riktig autism.

  ”Vi vet ju redan att högern och Trumps supportrar är mycket mer benägna att bryta mot lagen.”

  Nej, men det spelar hur som helst ingen roll. Det är politiken vi bedömer, inte personerna och du kan räkna med att Trumps politik, sannolikt under ledning av Rudy Guilani kommer att göra folk betydligt mindre benägna att bryta mot lagen vare sig de är trumpsupportrar eller berniefans.

  ”Nej, den som röstar på eller uttrycker stöd för någon som är för politiska mord och sedan utsätts för stryk eller hot är en hycklare om hen klagar, och det är hyckleri att fördöma de som attackerar i det specifika fallet.”

  Ingen aning vad som är din poäng. Den som utfört mest politiska mord på sistone är Barack Obama vilket poängteras i journalisten Jeremy Scahills böcker ”Dirty Wars – The World is a Battlefield” (2014) och ”The Assassination Complex: Inside the Government’s Secret Drone Warfare Program” (2016)

 23. Pingback: Audi Sverige försökte sälja bilar med vänsterextremist – Forumet kokade över och nu är hela sidan offline | Genusdebatten

 24. Pingback: Fackförbundet Unionen i blåsväder över Mansplaining-akut | Genusdebatten

 25. Hayek har pedagogiskt redogjort för hur nazisterna bara kopierade vänsterns metoder och idéer om klasskamp, men applicerade dessa verktyg på den undre medelklassen istället för på arbetarklassen.

  Vänster gör detta misstag hela tiden, även i vår tid, eftersom de inte bryr sig om principer utan tvärtom anammar allehanda fulspel så länge det riktas mot rätt personer. Hat, våld, bojkotter och personangrepp är helt ok i vänsterns värld, så länge det riktas mot rätt personer.

  Samma sak med bojkotten av Grand. Begriper de verkligen inte att högern kan göra exakt likadant?

  En vänsterpartist argumenterade nyligen för att staten måste ha större befogenheter mot de som i statens ögon ”missbrukar yttrandefriheten”. Bortsett från att detta är helt sjukt på ett principiellt plan, begriper de inte att när SD får makten över staten så kommer dessa verktyg, om de skulle bli verklighet, att riktas mot personer som han själv? Hur dum i huvudet får man vara?

  Men de kan inte se utanför sin egen bubbla. De förstår inte att deras bild av världen är SUBJEKTIV, utan de tror på fullt allvar att det bara finns en sanning, att det finns objektiva kriterier för ”missbruk av yttrandefrihet” när denna definition i själva verket kommer att variera från person till person.

  De är idioter, och de kommer att få exakt den värld de förtjänar. Själv flyttar jag till ett annat land.

 26. Det här är lite som ibland i tidningsartiklar i sportsektionen i en dagstidning. Man kan läsa en hel lång artikel om en idrottsman, hans havanden, göranden och prestationer, utan att det en enda gång nämns vilken sport/idrottsgren han utövar. Vad är Grubhub och vad gör de?

 27. @Ej USA-företagskännare:
  Någon form av restaurangtjänst. (”Grub” motsvarar ung. ”käk”.)
  Verkar som det är någon slags service där man via mobil kan beställa mat från olika restauranger. Hade väl inte skadat om Erik hade lagt in en förklarande rad om det i inlägget, men googlar man hittar man det omedelbart.

 28. Pingback: Unionen ägnar sig åt #Fakesplaining, Audi skyller ifrån sig på Reklambyrån? | Genusdebatten

 29. Pingback: Professor i Political Science promotade folkmord på vita på Juldagen – Missade memon där PK inte är gratis längre | Genusdebatten