Om män och invandring
avatar

I Finland har den danskinspirerade facebook-kampanjen ”Förr var jag flykting, nu är jag…” väckt enormt gensvar. Den som följer kampanjen kan läsa om tandvårdare, bilhandlare, lärare, ingenjörer eller energitekniker som någon gång kommit till Finland som flyktingar. Påfallande många av de unga männen visar dock upp sig i en och samma klädsel, alldeles oberoende av om de härstammar från Somalia, Vietnam, Irak eller Latinamerika. Nämligen den finländska försvarsmaktens uniform.

Eftersom försvarsmakten är en institution med orubbat förtroende i Finland signalerar dessa unga mäns porträtt att de vill ses som jämlika bland andra finländska män. Och budskapet verkar nå fram. Man kan i Finland inte ifrågasätta lojaliteten hos den man som bär eller burit landets uniform.

Dessa unga män vet mycket väl att när det dyker upp nya unga män i ett samhälle kommer de att uppfattas som konkurrenter eller rentav hot av de män som redan finns där. Och det är framför allt kvinnorna som står i blickfånget. Inte sällan attraheras kvinnor av främlingar framom män de s.a.s. vuxit upp med. Detta vet alla män, såväl infödda som invandrade, och därför vill dessa invandrarmän i Finland visa att de inte ska ses som några som helst andra än ”en i gänget”.

De flesta män världen över skulle uppfatta det som oerhört förnedrande att kratta manegen för nykomlingar. Det betyder inte att de nödvändigtvis är illasinnade (”rasister”) utan bara att de anser att nykomlingarna får lov att själva arbeta sig upp innan de förtjänar något. Så gör män nämligen i nästan alla sammanhang.

I det samhällsklimat som råder i dagens Sverige förväntas dock svenska män gå i strid mot sina instinkter och mer eller mindre förnedra sig inför de nytillkomna, vilket de nytillkomna givetvis noterar och drar därefter sina egna slutsatser om hur det är värt att förhålla sig till svenska män. Inte minst män från Mellanöstern finner en man som inte står på sig som i det närmaste feminin och alltså ingen att ta på allvar. Men även de svenska kvinnorna kommer att i ökande grad börja se ner på de svenska männen som så lättvindigt är beredda att ge ifrån sig allt vad de byggt upp. Kvinnor har en tendens att överge män som inte kan stå på sig och beskydda dem till förmån för män som kan. Denna genomgripande sociala förändring håller troligen på att ske i dagens Sverige, med svenska män som står dubbelvikta inför såväl kvinnor som invandrade män.

Genom skatter har man i Sverige fördelat tillgångar från bl.a. män till kvinnor, men också från rikare män till fattigare. Eftersom de rikare männen sett de fattigare männen som ”en i gänget” har det funnits acceptans för fördelningen. Nu betalar alla svenska män för nytillkomna män som inte har visat att de ingår i gruppen eller ens att de har någon avsikt att göra det.

De svenska män som rent instinktivt känner motvilja mot att försörja främmande män och att dessutom i kvinnors ögon förvandlas till asexuella drönare slår sig samman med andra män som ser likartat på saken.

Det är därför det mest är män som röstar på SD. För dem står nämligen ett existentiellt intresse på spel.

Kommentarer

Om män och invandring — 81 kommentarer

 1. Jag tror du har rätt. För att hårdra det – här har vi Death Wish (originalet):

  Paul Kersey: What do you call people who, when they’re faced with a condition of fear, do nothing about it, they just run and hide?
  Jack Toby: Civilized?
  Paul Kersey: No.

 2. @Maria: Du sade det och du har rätt, nämligen att en man ska försvara sin familj och sitt land och att SD-sympatierna bland män är ett uttryck för detta.

 3. En situation där svenska kvinnor kunde ersätta svenska män med invandrarmän är helt omöjlig. Varken kvinnor eller invandrarmän kan ta över svenska mäns insatser. Kvinnor har idag bara en kort och artificiellt upprätthållen möjlighet att samtidigt leva på svenska mäns insatser (välfärdssamhället) och preferera andra män som inte bidrar till systemets rundgång.

  Men kvinnors dissande av svenska män kommer i längden att rasera systemet som möjliggör deras nuvarande ’oberoende’ och artificiella dubbla valmöjligheter ( jämställt i arbetslivet och traditionellt i parförhållanden). När grunden är förstörd kommer kvinnor i större grad att hamna att tävla mot män i arbetslivet, vilket kvinnor inte klarar av och vilket leder till att kvinnor drar sig mera och mera ur arbetslivet till en mera traditionell kvinnoroll. I detta läge kommer svenska män igen att framstå som attraktiva.

  Hur förstört samhället är vi det laget är en annan fråga.

  Edit. Kvinnor är alltför ojämställda, i termer av prestation (jämfört med män) och alltför egoistiska för att samhället kunde vila på kvinnors axlar.

 4. Detta är absolut en delförklaring, en annan är att fler kvinnor backar inför allt som är (socialt) farligt. Jag tror inte någon som är öppet SD inte har betalt någon form av pris för det. Det kostar helt enkelt på att vara SD’are i vår fantastiska demokrati. Wink Det har minskat betydligt dock.

  I tidigare diskussion så hade vi uppe kvinnlig sexuell konkurrens och hur det skulle vara om det var unga snygga kvinnor som kom. Där är jag tveksam för där är två olika aspekter. Kvinnors högre skyddsvärde och kvinnors högre empatiska förmåga inför andra kvinnor står i motpol till den sexuella konkurrensen.

  Hur man hanterat de som gifter sig med främst vietnamesiska kvinnor det handlar, menar jag, mer om att man inte begriper sig på män. Tex vad gäller många mäns önskan om kärlek, fru & barn och vilka förutsättningar många män har på den traditionella dejtingmarknaden och vad feminismen medfört för en hel del män i relationer med ”jämställda” kvinnor.

 5. @straightmansburden: Vi har att göra med en tidsaspekt. Sveriges ekonomi har ett rejält momentum tack vare allt som byggts upp, så det kan ta en generation att rasera det. Det går således alldeles bra för svenska kvinnor att tillsammans med män från Mellanöstern hata svenska män och ändå leva gott på transfereringar. Kassan sinar först längre fram i tiden.

 6. @Rick:

  Så kan det gå, därför hoppas man på att allt fler män hoppade (tillfälligt) ur spelet så att kraschen kom snabbare eller hellre: att man i horisonten började se den kommande kraschen i god tid.

 7. @Rick:

  ”Vi har att göra med en tidsaspekt. Sveriges ekonomi har ett rejält momentum tack vare allt som byggts upp, så det kan ta en generation att rasera det.”

  Jo, men man får inte missa att det redan har hållit på länge, 30-40 år. Detta är en till två generationer och pursvenskarn är troligen redan nu en minoritet i gruppen under 18. Det finns inte på kartan att detta håller i ytterligare en generation.

  För övrigt var det ett väldigt skarpt inlägg och jag tror att du helt korrekt fångade något av kärnan i problematiken.

 8. @straightmansburden: Kraschen kan komma fortare än någon anar med nuvarande inflöde, högst tveksamt om det dröjer så länge som en generation om nuvarande system behålls. Hur många miljoner ser nu inte med avund på hur första vågens illegala invandrare tas emot i Tyskland med öppna armar. Och inte minst, Sverige går knackigare än många känner till:
  http://www.di.se/#!/artiklar/2015/9/9/debatt-svensk-utveckling-samst-i-eu/
  Nu ska EU:s inrikesministrar träffas i Bryssel på måndag och diskutera migrantkrisen. Sprickan är redan stor mellan öst och väst, frågan är om bygget går att hålla ihop.

 9. @Maria:

  Kraschen kan komma fortare än någon anar med nuvarande inflöde

  En av mina tankar, som blev oklar, är att svenska män inte kommer att kunna ersättas med utländska (annorlunda) män utan att systemet kraschar och blir helt annorlunda. Det handlar alltså inte bara om en krasch utan om en möjlig total omvälvning av kulturen. Och med den förändringen försvinner grunden för kvinnors ’oberoende’.

 10. @straightmansburden:

  ”Det handlar alltså inte bara om en krasch utan om en möjlig total omvälvning av kulturen. Och med den förändringen försvinner grunden för kvinnors ‘oberoende’.”

  Ja, den naturliga slutpunkten för statsfeminism är att alla kvinnor går i burqa! Tyvärr innebär det även att hela vår kultur går hopplöst och permanent förlorad, men detta verkar vara det normala priset som historien utkräver av samhällen som tillåter kvinnorna att ta över.

 11. @utlandssvensk: Tackar för berömmet. Du kan ha rätt i att pursvenskarna bland dem som är under 18 kan vara i minoritet, men samtidigt har en hel del sådana barn tillkomit som uppfattar sig som svenskar även om de strikt taget inte är det (däribland mina barn). Den svenska kulturen i den bemärkelse vi känner till den kan gå under, men likartade kulturer lever vidare i grannländerna, i Finland ställvis även på svenska. Om detta nu sedan är någon tröst…

 12. Ni som skrivit hittills i kommentarsfältet tycks vara överens om att svenska kvinnor föredrar utländska män. Vad baserar ni denna uppfattning på?

 13. @utlandssvensk:

  Tyvärr innebär det även att hela vår kultur går hopplöst och permanent förlorad

  Det tror jag inte, den västerländska kulturen är alltför överlägsen jämfört med andra kulturer. Den kommer nog att blomstra igen. Bara den orealistiska och världsfrånvända vänster’liberal’feministiska hegemonin bryts, vilket håller på att ske med SD och på nätet (på internet överlever endast sanningen). Bara diskussionen sprider sig därifrån till mainstreamen så börjar pendeln vända. Men jobbiga tider blir det säkert framöver.

 14. @straightmansburden:

  ”Det tror jag inte, den västerländska kulturen är alltför överlägsen jämfört med andra kulturer.”

  Jag avsåg den svenska kulturen. Den västerländska kulturen lär nog överleva, men inte i Sverige.

 15. @Lina:

  Ni som skrivit hittills i kommentarsfältet tycks vara överens om att svenska kvinnor föredrar utländska män. Vad baserar ni denna uppfattning på?

  Kvinnor föredrar traditionellt manliga män, utländska män är mera traditionellt manliga än svenska män, med vissa mått mätt och i vissa sammanhang.

  Män får allmänt mycket skit idag men ingen man får mera skit än den jämställdaste mannen i världen dvs. den västerländska mannen? Det lustiga är att mera ojämställda länders män får inte mera skit än västerländska män, för det ses som västerländska (den mest jämställda) mäns fel att dessa kulturer är ojämställda.

 16. @Rick:

  ”Den svenska kulturen i den bemärkelse vi känner till den kan gå under, men likartade kulturer lever vidare i grannländerna, i Finland ställvis även på svenska. Om detta nu sedan är någon tröst…”

  Jo, det är en betydande tröst och jag har faktiskt vissa funderingar på att flytta till Åland när jag blir lite äldre.

 17. @straightmansburden: Ja,om sd kan kritiseras för något så är det för den pessimistiska framtidssynen. Å andra sidan är det en väckarklocka.
  Angående detta med invandrarmän och svenska kvinnor. Det är ju inte så att svenska kvinnor slänger sig om halsen på en bidragstagande somalier. Faktum är att svenska kvinnor flyttar från områden när det börjar bli för många invandrare där, redan vid 3-4 procent går gränsen. Mellanösternkillar kan kanske vara spännande för unga tjejer, men inte för att bilda familj med. De som ändå gör det kan räkna med problem. Svenskar och invandrare lever tämligen segregerat.

 18. Rick, i inlägget:

  ”Nu betalar alla svenska män för nytillkomna män som inte har visat att de ingår i gruppen eller ens att de har någon avsikt att göra det.”

  I Sverige kommer ju nu och då krav på att människor skall få bära religiöst präglad klädsel även i uniformsyrken. Finns inte den diskussionen också i Finland (och Danmark)? Det skulle ju kunna förta en del av effekten, när det gäller att visa att man ”vill tillhöra gruppen”, menar jag. Jag är osäker på om jag skulle känna mig säkrare på att invandrade eller hitkomna flyktingar, som poserar i ”svensk” polis- eller militäruniform (anpassad till judendom sikhism, islam etc), faktiskt vill tillhöra ”min” grupp, om man så säger.

  Ninni,
  Det parti som tar upp frågan om könsfördelningen bland invandrare och flyktingar, och föreslår annonskampanjer och särskilda förmåner för att locka hit ensamkommande flickor och kvinnor från sydamerika, östeuropa och sydostasien, till ensamlevande mäns fromma, kommer att alltså att få stöd av svenska kvinnor, tack vare ”kvinnors högre skyddsvärde” och ”kvinnors högre empatiska förmåga”?

  Tillåt mig tvivla.

 19. @Rick:

  Den svenska kulturen i den bemärkelse vi känner till den kan gå under, men likartade kulturer lever vidare i grannländerna, i Finland ställvis även på svenska. Om detta nu sedan är någon tröst…

  Sämre än Finland och det Finlandssvenska kan man tänka sig.
  Jag förbereder mig på ”till hälften bark i brödet.”

 20. @Lina: @straightmansburden:
  @Maria:

  ”Ni som skrivit hittills i kommentarsfältet tycks vara överens om att svenska kvinnor föredrar utländska män. Vad baserar ni denna uppfattning på?”

  Jag läste om någon större studie för ett tag sen där man jämförde parbildningar över ras och kulturgränser i olika västländer. Där stod svenska kvinnor ut som dramatiskt mer benägna till detta jämfört med kvinnor i andra västländer. Detta stämmer även ganska väl med mina egna observationer från många olika länder som jag har bott i.

 21. @John Nilsson: @Ninni:

  ”Ninni,
  Det parti som tar upp frågan om könsfördelningen bland invandrare och flyktingar, och föreslår annonskampanjer och särskilda förmåner för ensamkommande flickor och kvinnor från sydamerika, östeuropa och sydostasien, till ensamlevande mäns fromma, kommer att alltså att få stöd av svenska kvinnor, tack vare “kvinnors högre skyddsvärde” och “kvinnors högre empatiska förmåga”?
  Tillåt mig tvivla.”

  Ja, jag tvivlar också mycket starkt på detta. Mer troligt är att ett sådant parti skulle krossas av en hatkampanj vars like aldrig har skådats.

 22. @Maria:

  Det är ju inte så att svenska kvinnor slänger sig om halsen på en bidragstagande somalier.

  Jag förstår din och Linas invändningar, men många av oss västerländska män upplever oss inte mera som attraktiva i västerländska kvinnors ögon, med tanke på hur mycket skit vi får och hur orimliga kvinnors förväntningar är.

  Så vad är alternativet till oss mesiga västerländska män? Jo, utländska. De är ju inte heller perfekta, men med tanke på att kvinnor vill idag leva lite mera singelliv och knulla runt så framstår ju dessa män som bättre alternativ. Men svenska män går nog inte med på lösningen att kvinnor först ”ride the cock carousel” med alfor och traditionellt manliga män från andra kulturer för att sedan senare i livet ”settle for” tråkiga men ordentliga svenska män. Om kvinnor går den vägen kommer det inte länge att finnas tråkiga och ordentliga svenska män.

  Men egentligen spelar det ingen roll om kvinnor inte skulle föredra utländska män framom svenska, för kvinnor dissar idag ändå genomsnittliga svenska män. Om de sedan knullar med andra eller ingen kvittar.

 23. @John Nilsson:

  ”Jag kan se rubrikerna”

  Ja, för att inte tala om alla snyftreportage:

  Lilla söta May-Li. 19 år gammal, importerades av äckliga Fetsvenne, 53 år gammal. Nu sitter May- Li och gråter på kvinnojouren.

  Med oss i studion har vi 5 misshandlade importbrudar, 5 radikalfeminster och en akademiker som just har kommit ut med rapporten ”svenska svin och utländska änglar”. Vi börjar med att fråga den ensamma företrädaren för kvinnohatspartiet om han njuter av att May-Li gråter…………..

 24. @Lina: Dels baserar jag påståendet på vad jag ser, dels på kännedom om hur sådant här brukar fungera. Inte minst när det gäller män från Mellanöstern så ser man ständigt yngre svenska kvinnor hänga med dem, medan det motsatta är extremt sällsynt (iranskor kanske undantagna). Något generaliserande sagt så kommer de här männen från Mellanöstern att helt enkelt uppfatta det som så att de har rätt att ”utnyttja” svenska mäns kvinnor eftersom svenska män är sådana mesar. Sedan kanske svenska män efteråt får sina ”besudlade” kvinnor tillbaka. Sådant här är egentligen mest biologiskt så man kan inte moralisera alltför mycket, men motreaktionen är också i grunden biologiskt betingad. Hur om helst leder inte sådana här tendenser till något samhälle där man ser varandra som jämlikar.

 25. @utlandssvensk:

  Så länge frågan handlar om att hjälpa kvinnor kan kvinnor känna empati för dessa kvinnor, men i samma sekund som dessa kvinnor framstår som konkurrenter tar den empatin abrupt slut. Ingen är så oempatisk som en kvinna mot en annan kvinna som upplevs som en konkurrent. Ingen är snabbare att slampförklara en annan kvinna än som en kvinna i en sådan situation.

  Kvinnor är betydligt sämre att stå ut med kvinnliga konkurrenter än män med manliga, män har ändå en viss realism gällande det här hur kvinnor fungerar. Lustigt med tanke på hur endast män anses ha problem med kvinnliga preferenser. Men det (jämställdheten) funkar ju så att män inte ska få ha andra preferenser än kvinnor/feminister godkänner.

 26. @Maria: Att vara bidragstagare slår inte högt i kvinnors ögon, men använd ett annat ord och vips tindrar det i unga kvinnors ögon, nämligen kriminell.

 27. @Rick:

  ” Att vara bidragstagare slår inte högt i kvinnors ögon, men använd ett annat ord och vips tindrar det i unga kvinnors ögon, nämligen kriminell.”

  Helt rätt! Vi ser även en liknande dynamik på många håll i västvärlden. Där det har pågått längst är troligen hos den svarta befolkningen i USA. Jag har skrivit en del om detta tidigare här, så jag ska inte upprepa mig. Men samma verkar ske hos t.ex den vita underklassen i UK och om man surfar runt på amerikanska siter så återkommer det ständigt att vita kvinnor dras till thugs och brottslingar.

  Att låta kvinnliga preferenser helt styra parbildningen samtidigt som deras ekonomiska trygghet garanteras av staten leder till avcivilisering och ett återvändande till någon form av extremt våldsamt kaos. Kombinerat med invandring från 3je världen leder det till nationellt självmord.

 28. @utlandssvensk:

  Att låta kvinnliga preferenser helt styra parbildningen samtidigt som deras ekonomiska trygghet garanteras av staten leder till avcivilisering och ett återvändande till någon form av extremt våldsamt kaos. Kombinerat med invandring från 3je världen leder det till nationellt självmord.

  Bra sammanfattat!

  Lustigt att tanken som feminister mest protesterat mot är bilden av ”kvinnan som natur”, och när spärrarna släpps handlar hon helt i linje med sin natur och leder oss mera mot ett naturtillstånd.

  Men it makes sense, kvinnors känslobaserade natur måste vantrivas något enormt i den rationella, förnuftiga och faktabaserade västliga kulturen som inte ger utrymme för starka romantiska emotioner.

 29. @John Nilsson:

  Det parti som tar upp frågan om könsfördelningen bland invandrare och flyktingar, och föreslår annonskampanjer och särskilda förmåner för att locka hit ensamkommande flickor och kvinnor från sydamerika, östeuropa och sydostasien, till ensamlevande mäns fromma

  Haha! Jag ser redan fackeltågen av kvinnor som högljutt skulle protestera mot den. Så nej, det var inte vad jag menade.

  Tänk så här: om det hade varit omvänd könsfördelning, på en flyktingström. t.ex. Det blir krig i Grekland. Miljöpartiet går ut med ”vi måste rädda kvinnor och barn! Vi måste hjälpa dem hit!” och så lite bilder på kvinnor och barn.

  Den hade gått hem, hos både män och kvinnor på grund av skyddsvärdet.

  Men om man ändrar budskapet så det är för männens skull, ”till män” eller ”för de svenska männens skull” så blir det en annan femma och då får man samma reaktion som mot män som väljer att söka fru i östländer.

 30. @Ninni:

  ”Tänk så här: om det hade varit omvänd könsfördelning, på en flyktingström. t.ex. Det blir krig i Grekland. Miljöpartiet går ut med “vi måste rädda kvinnor och barn! Vi måste hjälpa dem hit!” och så lite bilder på kvinnor och barn.”

  Så varför har de inte gjort detta? Det finns inte direkt någon brist på kvinnor och barn på flykt och Mp har haft stort inflytande över migrationspolitiken länge.

 31. @utlandssvensk:

  Så varför har de inte gjort detta? Det finns inte direkt någon brist på kvinnor och barn på flykt och Mp har haft stort inflytande över migrationspolitiken länge.

  Vad är syftet egentligen med att maktelit bakom vår rygg och mot folkets vilja medvetet sedan långt tillbaka i tiden varit för ”mångkultur”? Billig arbetskraft, eller hur? Vem jobbar?

  Jag pratade om hur vanliga kvinnor skulle reagera.

  Notera dock vad jag skrev från början:

  Där är jag tveksam för där är två olika aspekter.

  Det ska tolkas som att jag är osäker på vilket. Jag ser ”krafter” i den kvinnliga sidan av genussystemet som motverkar varandra och jag vet inte vilket som är starkast …

 32. Angående transfereingssystemet, rundgång av slantarna och i början av tråden resonerades det om tidfaktor för att rundgången kommer att haverera, alltså svårt att hämta hem friska slantar.

  Njaeee tror nog att det kommer att hålla hurlänge som hellst av den enkla anledningen att vi kan generera import att betala inlåningasavgifte med dock, ej amortera inlånta slantar.
  Exporten vilar på stabil grund; Energi, Mineraler, Skogsprodukter/Trävaror.
  Nej industrin utöver detta är mera placerad i periferin eller lever ej av utlänsk beställare alltså inga friska pengar in.
  Tjänsteföretagen i Sverige, nämn de självt, är alla istort beroende av beställaren; Stat, Kommun, Landsting. Alltså merparten av Svensk är anställd av de tres gäng.

  Vad man kan fundera över, blir då parabeln för kostnader inlånade slantar och parabeln för nettot av export skär varandra, som sagt jag vill igen mena att dessa aldrig kommer att mötas utan åker endast mer eller mindre nära varandra.
  Det enda vilket kommer att haverera Svensk ekonomi är ett krig, emellertid då är saken lika för samtliga och ett mera nollsummespel.

  Proletärerna i Sverige bryr sig ej om vilken type av individ som är slav, de kommer endas att ställa iordning ett väl fungerande system, viss morot, som får deras livsstil att rulla på, sedvanligt.
  Som nämnts tidigare ej endast av mig, det finns andra platser än Svenskt territorium att verka på.

  Såvardet reflektion angående Iranska kvinnor, Ricks, strax åvan – ”ständigt yngre svenska kvinnor hänga med dem, medan det motsatta är extremt sällsynt (iranskor kanske undantagna)”.
  Har liite svårt att tolka andemeningen känns som två negationer vilket ställs motvarandra och då ett logiskt (Boolesk) fel, emellertid jag gör en dragning.
  Iranska kvinnor, genuint avskyr Araber eller annat Afrikafolk över huvud taget. Att dessa ser mera tillbaklutat mot en samvaro med exempelvis en Svensk urinvånare ligger mera i spannet att detta folkslag ser sig som Europer.

 33. @Ninni:

  ”Vad är syftet egentligen med att maktelit bakom vår rygg och mot folkets vilja medvetet sedan långt tillbaka i tiden varit för “mångkultur”?”

  Jag är inte riktigt med på det där med ”bakom vår rygg” utan tycker faktiskt att de har varit väldigt klara med vad de vill. I den andra tråden, pravda media, skrev jag lite om detta här)

 34. Intressant. Män här i kommentarstråden vill ha hit kvinnor från Sydamerika, Sydostasien och Östeuropa. Och männen i de nämnda landsdelarna? Vart ska de söka sig?

  Som jag skrev innan så verkar det vara unga män som sticker först, ensamma eller i grupp. Precis som unga svenska män gjorde när Sverige var ett fattigt svältlöneland.

  Jag hade gärna sett att det var tvärtom eftersom jag rent erfarenhetsmässigt tycker att kvinnor från Mellanöstern anpassar sig bättre än deras landsMÄN.

  Alltså för integrationen hade det varit bättre om kvinnor kom.

  Om de sedan gifte sig svenskt, good for you Girls, alla kvinnor borde få gifta sig med en svensk man.

 35. Hela konceptet ”svensk man” borde exporteras över hela världen. Detta borde vara vårt mål. Finns inget manligare än att se två manliga vänner gå med varsin barnvagn på stan. Och jämställt sex kommer alltid att vara bäst.

 36. @jenny: Visst har unga män i alla tider sökt lyckan någon annanstans, men det nya för vår tid är att nykomlingarna ska försörjas av de män som redan finns här. Det är här skon klämmer.

 37. And these women who always fall in love with the serial killer. They write to him in prison. Here’s a woman that’s hard to disappoint. I guess she’s only upset when she finds out he’s stopped killing people and she goes: ”You know sometimes I feel like I don’t even know who you are anymore”.

  -Jerry Seinfeld

 38. @jenny:

  ”Enligt H.A. Barton föll priset för att korsa Atlanten mer än 50 % mellan 1865 och 1890 och ledde till att allt fattigare svenskar bidrog till den strida strömmen av emigranter (jämför dock med Brattne och Åkerman, se ”Resan över Atlanten” ovan). De nya immigranterna var i allt högre utsträckning unga och ogifta.”

  ”Ogifta unga kvinnor, en grupp som Barton anser vara särskilt betydande, gick direkt från jordbruksarbete i Sverige till att vara inneboende hembiträden i amerikanska städer.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Emigrationen_fr%C3%A5n_Sverige_till_Nordamerika

  Hildor Arnold Barton (born November 30, 1929 in Los Angeles) is an American historian and a national authority on Scandinavian history, especially the history of Sweden, and of Swedes and other Scandinavians in North America.[1]

  https://en.wikipedia.org/wiki/H._Arnold_Barton

 39. @jenny:

  ”Hela konceptet “svensk man” borde exporteras över hela världen.”

  Det verkar ungefär lika troligt som att Dronten (känd från ordspråket Dead as a Dodo) skulle ta över rollen som apexpredator på savannen………….

  Tråden handlar till stor del om att svenska män uppvisar ett beteende som helt uppenbarligen utgör en evolutionär återvändsgränd. Det finns ingen framtid för detta.

 40. @utlandssvensk:

  Jag är inte riktigt med på det där med “bakom vår rygg” utan tycker faktiskt att de har varit väldigt klara med vad de vill.

  Har de?

  Invandringen är lönsam och bra för Sverige – plötsligt under 2014 vara något där vi uppmanas att ”öppna våra hjärtan”.

  De flyr för sina liv från krig och ISIS grymheter – trots att majoriteten är ekonomiska migranter som inte svälter i sina hemländer och som slänger sina id-handlingar för att kunna få asylstatus.

  Jag är mer intresserad av politik än vad folk vanligen är, jag såg det inte alls 2002. Jag har alltid varit intresserad av andra politiska frågor (främst jämställdhet och ekonomipolitik) och kanske är det därför jag missade fulspelet i maktelit längre? Jag var faktiskt positiv till ordet mångkultur när jag började skriva på genusdebatten även om redan då jag var kritisk mot vår extrema migrationspolitik. Jag hade en annan betydelse av ordet än vad jag har idag, kopplade det till min uppväxt bland människor från andra kulturer (främst Finland, fd Jugoslavien och Vietnam) väl assimilerade i den svenska moderskulturen och det är bara positiva minnen.

  Så det är möjligt du har rätt, att det funnits där för den observanta men att mitt intresse för andra politiska frågor gjort att jag inte noterade det tidigare. Och med tanke på reaktionen nu under pravda-medias kampanj och SDs utveckling sen valet 2014 så är det många som inte hade kopplat ens före valet för knappt ett år sen.

  Och det är den typen av lögner och mörkande som jag inledde med som jag syftar på med “bakom vår rygg”.

 41. @jenny:

  Och jämställt sex kommer alltid att vara bäst.

  Hmm … aldrig i livet, enligt mig. Då petar jag mig hellre mellan tårna samtidigt som jag tuggar tuggummi. Gränsen för jämställdhet går vi sängkammartrösklen. Wink

 42. @Ninni:

  ”Och med tanke på reaktionen nu under pravda-medias kampanj och SDs utveckling sen valet 2014 så är det många som inte hade kopplat ens före valet för knappt ett år sen.”

  Jo, ingen tvekan om det!

  Vidare så håller jag med om att sjuklövern länge har pendlat mellan att ena dagen säga att invandringen är lönsam och andra dagen att vi måste öppna våra hjärtan. Men så har det varit mycket länge.

  Vad gäller Reinfeldt blev dock jag väldigt förvånad att alla andra verkade bli förvånade efter hans ”öppna våra hjärtan” tal 2014. Han har tyckt samma sak hela tiden och redan 2006 gick han ut publikt med att svenskarna är ett helt värdelöst folk och att all utveckling har kommit utifrån.

  Men det stämmer nog att folk inte har lyssnat. Eftersom jag dessutom känner många moderater kan jag även intyga att nästan samtliga inte ville lyssna. Man valde i princip att stänga ögonen och inbillade sig själv att man röstade på Bohman, som sannolikt hade öppnat eld om han ens hade kommit nära Reinfeldt.

 43. @Ninni: Ja när svensken plötsligt uppmanades att öppna sina hjärtan var det nog manga som öppnade sina ögon i stället. Och nu ser de att de blivit grundlurade om mangkulturens välsignelser och framför allt undanhallna sa mycket information angaende kostnader, etnicitet vad gäller brottslighet osv. Trots att medierna mest visar kvinnor och barn bland migranterna är enligt UNHCR 75 procent av migranterna män. Hur stor del inte bara slänger utan ocksa skaffar sig nya id-handlingar? I Tyskland ska en hel last med förfalskade syriska pass ha beslagtagits. Man kan verkligen fraga sig om Merkel har klart för sig vad hon har satt igang. Hur länge dröjer det innan man kan skönja en vändning? Finns det ingen opposition i Tyskland? Ska det krävas nagra terrorattentat innan tyskarna vaknar?

 44. @MJ:

  ”De män som röstar på SD försörjer Ingen.”

  Strålande som vanligt, MJ!

  Kanske du kan visa någon form av belägg för att de mer än 30% av svenska män som nu stöder SD erhåller mer från statskassan än de själva betalar in? För alla publikt kända uppgifter tyder väldigt starkt på motsatsen.

  Fast vi vet ju sen gammalt att din information tenderar att vara både revolutionerande och hemlig, så vi får väl helt enkelt tålmodigt vänta tills du presenterar ditt Magnum Opus där du en gång för alla visar att du ensam sitter på den slutgiltiga sanningen och alla andra är lågpannade idioter.

  Tills dess tror vi självklart rakt av på allt du säger helt utan källor, eftersom du uppenbarligen är långt mer beläst och kunnig än vi andra tragiska fåntrattar.

 45. @jenny:

  ”Intressant. Män här i kommentarstråden vill ha hit kvinnor från Sydamerika, Sydostasien och Östeuropa. Och männen i de nämnda landsdelarna? Vart ska de söka sig?”

  För min del får gärna alla de kvinnor, som likt Åsa Romson och Gudrun Schyman, ägnat sin tid åt att göra ner och förlöjliga den ”vite svenske/västerländske heterosexuelle och medelålders mannen”, göra en insats och dra iväg och trösta sig i sydamerikanska, östeuropeiska och sydostasiatiska mäns famnar och gråta ut om hur hemska de svenska männen är. Inte för att jag önskar dessa män något ont, men om man ska tro allt det som sägs om den vite, västerländske heterosexuelle och medelålders mannen, kan man ju undra varför de som klagar så, inte redan har åkt? Men visst ja! En del vita/västerländska, heterosexuella och medelålders kvinnor åker ju faktiskt iväg, men då för att söka ”romantiken” i Gambia, typ:

  https://maukonen.wordpress.com/2013/01/06/om-kvinnor-som-koper-sex/#more-18359

  ”Kvinnlig” empati i aktion?

 46. @Ninni:

  Gränsen för jämställdhet går vi sängkammartrösklen.

  Alltså för dig. Men problemet med det här är att sexualitet sällan begränsas dit. En problematik som var uppe tidigare var att kvinnor har sex med traditionellt manliga utländska män istället för mesiga svenska män, hur går det ihop med din tanke?

 47. @Ninni:

  ”Haha! Jag ser redan fackeltågen av kvinnor som högljutt skulle protestera mot den. Så nej, det var inte vad jag menade.”

  Inget för Sd då? Synd. Man skulle ju både kunna bli av med en del av rasiststämpeln och locka (utländska) kvinnor till partiet? Dags att skriva en motion? Kanske under parollen: ”Det personliga är politiskt – också för män!”

  Men du har rätt i att en könsselektiv invandring, skulle kunna tänkas motiveras med en ”kvinnor och barn först”-logik. Men vi har som sagt inte sett det, så något borde ligga i den andra vågskålen, eller hur?

  När det gäller att uppmärksamma mäns underlägen ”för jämställdhetens skull” så finns ju inte det på kartan, vare sig det gäller partnermarknaden eller manlig överdödlighet i arbetslivet och bland (heroin-)missbrukare etc. Men där är vi ju överens.

 48. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Snart hajar du det där med skatter också. Och då blir det problematiskt med SD.”

  När man inte har bindande folkomröstningar tvingas man att välja vilka frågor man anser är viktigast. Huruvida marginalskatten är 45% eller 55% är, enligt mig, irrelevant jämfört med frågan om man ska släppa in hela 3je världen eller inte.

  Höga skatter, välfärdstat osv. är jag, som bekant, helt emot. Men historien visar även att detta kan reverseras ganska snabbt om viljan finns. Att reversera ett folkbyte är däremot nästan omöjligt.

 49. @utlandssvensk:
  Den där kommentaren om skatter kanske förtjänar ett litet klargörande. Det var helt enkelt så att när jag och Ninni började ”umgås” (vi har aldrig träffats i verkliga livet) så var det just skatter som Ninni inte hade förstått och som jag med mycket möda och stort besvär försökte få henne att greppa. Jag håller fortfarande på. Hon har nämligen den underliga och felaktiga idén att höga skatter var något positivt.

 50. @utlandssvensk:

  ”Huruvida marginalskatten är 45% eller 55% är, enligt mig, irrelevant jämfört med frågan om man ska släppa in hela 3je världen eller inte.”

  Festligt, för jag tycker precis tvärt om.

  Om bara det ekonomiska systemet vore friare, väsentligen mer likt det amerikanska, skulle inte heller invandringen vara något som helst problem. Men med ett stelbent fackföreningskontrollerat ekonomiskt system som vi har i Sverige finns det ingen som helst möjlighet att integrera 100 000 flyktingar om året.

  Detta säger jag utan att lägga något värde i vilket system som är bäst, utan jag konstaterar bara att det nuvarande svenska välfärdssystemet kombinerat med facklig allsmäktig makt inte är kompatibelt med mer än måttlig invandring.

  Det är därför som libertarianer och andra extrema liberaler gnuggar händerna inför den nuvarande situationen. De är övertygade om att välfärdsstaten kommer att kollapsa, och att en bättre värld kommer ut på andra sidan. Själv är jag dessvärre bara säker på den första delen av den utsagan…

 51. @Anders:

  ”Det är därför som libertarianer och andra extrema liberaler gnuggar händerna inför den nuvarande situationen.”

  Jag är delvis libertarian och håller med om ditt påstående vad gäller Sverige. Dock är detta inte alls representativt för libertarianer i övriga världen. Dessa är ofta ”främligsfientliga” med svenska mått mätt. Gert Wilders är t.ex en gammal libertarian och Ron Paul ville absolut inte ha öppna gränser.

  ”Om bara det ekonomiska systemet vore friare, väsentligen mer likt det amerikanska, skulle inte heller invandringen vara något som helst problem.”

  Det där är en fråga som jag har debatterat många gånger, bland annat på Mises.se. Kortfattat anser jag att det stämmer om migranterna uppvisar någon grundläggande ”likhet” med den befintliga befolkningen. Detta har även varit fallet med hur USA i verkligheten har hanterat frågan. Det fanns aldrig någon fri invandring dit, utan i praktiken var det en ganska hård och direkt rasbaserad selektion.

  Om invandringen till USA under 1800-talet hade bestått av en majoritet muslimer hade landet helt uppenbarligen upphört som västland för länge sen.

  ”De är övertygade om att välfärdsstaten kommer att kollapsa, och att en bättre värld kommer ut på andra sidan. Själv är jag dessvärre bara säker på den första delen av den utsagan…”

  Jag håller helt med!

 52. @utlandssvensk: Fundera väldigt noga en gång till…
  Hela ön har fått slagsida och det som länge var en bastion för sunt förnuft är numera ett lutande plan där stollefeminister och godhetsmäniskor gör allt för att utplåna vår identitet och kultur. Bastionen kommer att falla, det är inte längre frågan om utan när.
  Om några år är min grabb myndig och då får han välja om han vill stanna kvar eller hänga på när drar jag härifrån. Tills dess får man bara bita ihop över vansinnet…

 53. @Butter:

  ”Fundera väldigt noga en gång till…”

  På vad? Om du anser att jag har fel i några av mina resonemang kan du väl bara berätta det.

 54. @jenny:
  Männen som idag lämnar ”sina” kvinnor hemma och kommer hit, sätter ju ”sina” kvinnor i samma sits, som de utländska män du nu bekymrar dig om så behjärtansvärt? Eller är dessa kvinnor så självklart ”vigda” åt ”sina egna” män, så att säga, så att de får ta några års väntan, innan de kan komma hit som anhöriginvandrare?

  Och om svenska män sade att: ”vi vill inte ha utländska män hit som tar våra kvinnor”, då skulle väl du och många med dig säga: ”vi är inte ”era” kvinnor, vi väljer väl själva vilka män vi vill vara med!”? Om så, så skulle väl inte heller sydamerikanska etc män ha rätt att säga: ”svenskarna tar våra kvinnor”…, eftersom sydamerikanska etc kvinnor kunde komma att säga detsamma som ni svenska kvinnor säkert skulle säga: …”vi väljer väl själva vilka män vi vill vara med”?

 55. @Arne:
  Då avviker du från de typiska SD-väljarna. En typisk SD-väljare saknar eftergymnasial utbildning, är man, har låg eller ingen lön, är oftare sjukskriven än män i genomsnitt.

 56. @Butter:

  OK, jag fattar! Tråkigt med Åland, men allt svenskt ska väl förgås…

  Vart tänker du dra? Ser det bättre ut i övriga Finland?

 57. @MJ: Hänger du inte med? Med 25 procent väljarstöd räcker det inte med dessa grupper. Sd har nu gjort inbrytningar bland medelklassen, i städerna, bland kvinnor, pensionärer osv. Vänta bara till första genomförda terrordad sa kommer 25 procent inte att räcka. Förresten räcker det med de övriga partiernas passivitet pa invandringsomradet.

 58. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Vilket ju stämmer med det faktum att SD är ett gäng gråsossar med en annan uppfattning om invandring.

  Jag hoppas faktiskt att SD ska växa i opinionen. Inte för att jag tycker deras politik är mycket att hurra för (med undantag för lite sans och vett i invandringspolitiken) utan för att de står utanför DÖ, som enligt mig är det största hotet mot parlamentarisk demokrati sedan Gustav III.

  Men de är fortfarande gråsossar…

 59. @utlandssvensk:
  Har väl tankar om vart det bär av men kan väl säga så mycket att det blir nog utanför EU.
  När det gäller det övriga svenskspråkiga regioner i Finland så tror jag österbottningarna ligger bäst till även om nylänningarna nog inte kommer så långt efter. Antar att deras nationalitetskänsla är starkare än här ute på öarna, kanske mycket beroende på att vi fått vårt huvudsakliga mediaflöde från vårt västra grannland.
  Har inte bra koll hur det ser ut i de finskspråkiga delarna men huvudstadsregionen har definitivt övertagits av tokfeminism och godhetsmänniskor.

 60. @Ninni:

  Jag tänkte förtydliga mig, men gjorde det inte. Men jag anar ändå att du förstod vad jag menade, att sexet kan vara hur utflippat som helst, men båda är på och vill.

  Men jag vet att du förstod därav din *blink* *blink* smiley, jag vill ändå förtydliga det om andra läser det.

 61. @MJ:

  Japp, vi är unga arga män på landsbygden med lågt IQ som är missnöjda med vårt liv i allmänhet. Och därför missnöjesröstar vi … har jag hört. Eller så är media intresserad av att förmedla bilden ”loser”? Smile

 62. @Johan: Ungefär så jag ser på det också. Jag hör inte ideologiskt hemma hos SD, men sympatiserar med dem i några viktiga frågor, och ser deras framgångar som något nödvändigt. DÖ står väl i det närmaste för en enpartistat.

 63. Jag håller med SD om att invandringen behöver minskas kraftigt,men det finns flera saker som jag inte håller med om t,ex anser jag att arbetskraftsinvandring till största del är positivt,jag har inte heller mycket till övers för deras vurmande för det socialdemokratiska folkhemmet vilket jag som liberal ser mest som en likriktning och kvävande för medborgarna,och att detta till stor del måste bekostas med höga skatter.
  Jag kan även tycka att SD alltför ofta faller in i ett kollektivistiskt tänkande som för tankarna till tidigt socialdemokratiska nationalistiska tankar,vilket som vi vet ledde till flera fel tänk.
  Men att kalla dagens SD för fascistiskt eller nazistiskt är självklart fel,SD är ett invandringskritiskt,islamkritiskt,socialkonservativt parti men jag gissar att meningsmotståndare inte vill diskutera partiet ur den synvinkeln eftersom man vet att väldigt många svenska medborgare delar dessa åsikter.Därför är det lättare att hitta på att SD är fascister/nazister och angripa det istället.

 64. @Maria:
  Det finns överrepresenterade och typfall även om en grupp är fler än typfallen.

  Första terrordåd? Varför duger inte Mangs? Eller den kristne som mördade två på Ikea på order av gud?

 65. @Ninni:
  Arga och missnöjda med sina liv har jag inte sett något underlag för. Men det är ändå utanför det här ämnet.
  Det intressanta i den här analysen är att de är fattiga.

 66. Att tro SD är ett oppositionsparti för att den tvingade fram DÖ är ju kultartat. Vi vill inte ha er i regering eller låta er utpressa våra representanter. Alltså tvingades vi till DÖ för att göra era röster värdelösa.

  Ni verkar tro att vi inte är människor som agerar på samma sätt ni skulle ha gjort.

 67. Pingback: Dödsnazistrasistfascist | WTF?

 68. @straightmansburden:
  Vad är detta för mumbo-jumbo:
  ”kvinnors dissande av svenska män kommer i längden att rasera systemet”?

  Har svenska män nu plötsligt blivit ett kollektiv istället för individer?

  Är det roligare för en svensk man om han blir dissad p.g.a. en annan svensk man än p.g.a. en invandrad man?

 69. @Invandringskritiker-kritisk:

  Är det roligare för en svensk man om han blir dissad p.g.a. en annan svensk man än p.g.a. en invandrad man?

  Kan vara det. Om invandrarmannen är traditionellt patriarkal mao. ”ojämställd”, så är det inte så himla kul, med tanke på att västerländska män blivit matade med att kvinnor prefererar jämställda män. Jag ser det som ett enormt svek från kvinnors sida. På gruppnivå är det likadant, om kvinnor börjar preferera de patriarkalare invandrarmännnen framom jämställda svenska män, är det inte så roligt.

 70. @MJ:

  Det intressanta i den här analysen är att de är fattiga.

  De var fattiga, inte är. Att det främst var socioekonomiskt svaga från början är helt naturligt, socioekonomiskt svaga grupper bor i områden där konsekvenserna av Sveriges extrema migrationspolitik syns först. Idag är vi mixade och tillhör alla samhällskategorier, växer som snabbast bland kvinnliga invandrare. Också det helt logiskt, för de har lättare att förstå och relatera angående vad SDs politik innebär både vad gäller flyktingläger och den kulturkonservativa delen. Därför ser de lättare förbi medias anti-SD-propaganda.

 71. @Ninni:
  SD är fortfarande främst ett parti för fattiga män.
  Men det spelar ingen roll om det är på väg att ändras, eftersom analysen i inlägget ändå inte håller.