Nya Tider kontra Henrik Arnstad
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke heilar Henrik ”Himmler” Arnstad

Jag hade egentligen tänkt göra ett sånt där inlägg med bilder och pratbubblor, men det finns andra som gör det bättre än mig (och jag är faktiskt lite förvånad över att jag inte sett något sådant ännu, det är bara en tidsfråga tills det kommer). Nya Tider har i vilket fall som helst nu fått sin monter på bokmässan, vilket det var ett inslag om i gårdagens Aktuellt.

Det är en aldrig sinande källa till förundran för mig hur man kan använda ”yttrandefrihet” som ett argument för att stänga ute en avvikande röst från en bokmässa som har just ”yttrandefrihet” som sitt tema. Jag hade förstått argument som att deras närvaro skulle utgjort en säkerhetsrisk, fast jag även i det fallet hade varit djupt oenig med en utestängning, men det hade åtminstone varit begripligt.

Hur som helst, Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk och Henrik ”Himmler” Arnstad (som jag kallar honom, förklaringen till varför kan man hitta i inlägget ”Tystnad är yttrandefrihet – #bokmässan mördar sitt eget tema”) hade blivit inbjudna till debatt i Aktuellt. Men Henrik ”Himmler” Arnstad vägrade i vanlig ordning våga debatten. varför ankaret Cecilia Gralde intervjuade dem en åt gången och sen erbjöd dem en kort replik. Inslaget lyckades på något vis fånga hela den surrealistiska debatten om Nya Tiders medverkan i en blixtbelysning. Så här lät det ungefär (det är inte en rak transkribering, jag har komprimerat och skärt bort dödfett, men klippet finns med för den som vill verifiera):

VS vs. H”H”A

Vávra Suk: Det är viktigt att god, objektiv information kommer ut till folk. Det är det demokrati handlar om. Folk är trötta på att bli ljugna för helt enkelt. Det finns en anledning till att journalister har lägst förtroende av alla yrkesgrupper hos allmänheten. Vi har en nyhetstidning som tar upp jätteviktig information om sverige, om omvärlden. Saker som etablerade media ljugit om. Ni tar upp saker som folk har skrivit eller gjort för flera år sen som inte har med oss eller vår tidning att göra. Vi startade tidningen för att vi ville värna demokratin. Demokratin fungerar inte om människor inte får objektiv information och vi såg hur mycket det ljugs i media och hur vinklat det är. Alla som hamnar utanför åsiktskorridoren blir ”nazister”. Vi har inga kopplingar till nazister. Vi är inte nazister, vi värnar demokratin.
arnstadHenrik ”Himmler” Arnstad: Intressant att han vägrar ta avstånd från nazismen. Nazismen är en ideologi som har som sitt enda mål att varenda jude i Europa skall dö, från Lappland till Medelhavet, från Brittiska öarna till Uralbergen. Det är intressant att höra ett direkt eko av den nazistiska tidningen Der Stürmer komma emot oss här i tv-rutan. Den judiska lögnpressen, återigen exakt samma argument. Jag har inga åsikter om Nya Tider som jag vill uttrycka här, men det finns en ytterst väldokumenterad sammankoppling mellan Nya Tider och nazismen som den demokratiska tidskriften Expo har belagt. Mer än en tredjedel av sveriges författare lever idag under mordhot, trakasserier och förföljelser. Den del av sverige som utför de här hoten, trakasserierna för att stoppa yttrandefriheten i sverige är de här rastistiska organisationerna. En debattör i en tidning jämförde att ta in Nya Tider på bokmässan med att ta in aktiva pedofiler på ett daghem. Man utsätter de människor som jobbar för yttrandefriheten för de krafter som arbetar för att krossa yttrandefriheten och demokratin i sverige. Har vi några gränser, har vi t.ex. en lag om hets mot folkgrupp? Ytterst får vi fråga oss, ska vi stoppa in den här judehatande nazismen i samtalet igen, som man försökte under 30-talet, när man försökte förhandla med dom här, så kommer det resultera i en massa hemskheter, mordiskheter. Hur många ytterligare miljoner judar kan vi acceptera skall dö för att vi skall ha nazismen i samtalet igen? Nazismen gavs en chans att agera i Europa och vi vet alla hur det slutade. Sex miljoner döda i förintelsen, sextio till sjuttio miljoner döda i andra världskriget.
Ankaret: Vávra Suk säger att det inte finns någon koppling till nazism.
Henrik ”Himmler” Arnstad: Det får stå för honom.
Ankaret: Vávra Suk, vad säger du om att det visst finns en koppling?
Vávra Suk: Jaha ha, alltså, Arstan [sic], låtsashistorikern som ljuger om att han har en kandidatexamen i historia, jo tack. Vi tycker att det är väldigt viktigt att alla får komma till tals. Vi är inte nationalsocialister eller nazister, det är ett skällsord som man använder mot oss för att vi säger saker som inte får komma fram i åsiktskorridoren. Alla utanför åsiktskorridoren blir naziststämplade. Hälften av sveriges befolkning blir ju det i så fall. Men vi tycker det är viktigt att alla får komma till tals, oavsett om de är nazister, kommunister eller liberaler.
Ankaret: Tack så mycket för att du var med oss. [Till Arnstad] Jag ger dig en möjlighet här eftersom du blev påhoppad att du är en låtsas…
Henrik ”Himmler” Arnstad: Personangrepp tråkar ut mig, jag tänker inte gå in i den delen av debatten.

Jag vet inget om Vávra Suks tidigare kopplingar med nationaldemokraterna, och ärligt talat, bryr mig inte särskilt heller. Jag har inte sett något jag anser vara förkastligt i samband med Nya Tider, vilket är vad saken gäller.

’nuff said. I rest my case!

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Kommentarer

Nya Tider kontra Henrik Arnstad — 15 kommentarer

 1. Intressant att se hur Wolodarski och DN nu slår ut i full blom som antiliberala extremister pga debatten igår.
  Visst är det jobbigt med yttrandefrihet men det är just dess mening att den ska vara det,debatten efter debatten visar att dom som skriker högst och anklagar andra för att vara antidemokrater och extremister,själva är just detta.
  Vad Wolodarski inte förstår trots att han säger sig företräda en liberal tidning är att en liberal aldrig vill censurera eller förbjuda motståndares åsikter,utan bemöter dessa,en väldig skillnad.Man kan säga att Wolodarski står närmare kommunistiska och nazistiska tankefigurer än liberala i sitt agerande dvs det är Wolodarski som är extremisten här.

 2. @Fredrik:
  Mycket möjligt. Jag begriper fan inte hur de tänker. Och begriper ännu mindre hur de klarar att se sig själva i spegeln. Att det ska va så jävla märkvärdigt att låta alla sidor få komma till tals.

 3. Det får nog bli en prenumeration. En tidning som attackeras av Wolodarski måste vara läsvärd.

 4. Peter Wolodarski är endast ett hot mot demokratin medan Henrik Arnstad är en mentalsjuk dåre och hör snarare hemma i debatter om den havererade psykvården.
  Den förstnämnde lider av folkförakt med den andra lider av faschistisk paranoia. Och dessa två får stå oemotsagda på bästa sändningstid. Ridå! Chic

 5. Ni som följer med på Twitter har redan sett detta men jag passar på här också och föreslår ”The Arnstad Drinking Game”

  1. Se samhällsdebatt.
  2. Ta en sup varje gång någon gör en hänvisning till att något idag är som Tyskland på 30-talet
  3. Done!

 6. Off Topic:

  ”The British women ’going to the jungle for sex with migrants’ – whistleblower claims some aid workers have ’multiple partners in a day”

  ”It was claimed that female volunteers were more likely to have sex with male migrants than any other combination.”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3802351/Calais-aid-workers-regularly-having-SEX-migrants-Jungle-camp-FEMALE-charity-helpers-likely-sleep-refugee.html

  Det är alltså frivilliga migrationsaktivister som åker från UK till det stora migrantlägret i Calais.

  Tydligen drivs detta, åtminstone delvis, av sex. Vidare är de mest aktiva aktivisterna i detta sammanhang kvinnor. Onekligen finns det vissa kopplingar här till tidigare debatter vi har haft angående svenska kvinnors drivkrafter för att stödja massimmigrationen från MENA……

 7. Hej.

  Sen på det kanske, men Dolf frågar/kommenterar ovan att han inte förstår hur de tänker (Arnstad & Co).

  De är renläriga, rätt-trogna fanatiker svepta i godhetens mantel och med sanningen som vapen, och därmed med moraliskt mandat att skilja de trogna från fienden. Det är en berusande förtrollande och överväldigande glädjekänsla av extatisk, närmast orgiastisk, intensitet att tillsammans storma an mot fienden och driva dem på flykten – ’Dräp dem i moderlivet’ som en viss person sa en gång.

  Känslan är direkt beroendeframkallande, och som med allt beroende vill man dels förstärka den (för att motverka avtrubbning) och dels försvara den, med allt från rationalisering till våld.

  Det kan vara svårt att acceptera att sådan fanatism är på riktigt, och på allvar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 8. Pingback: Dags att omvärdera Löfven? | Genusdebatten

 9. Pingback: Dålig stämning på SVT idag…? | WTF?

 10. Pingback: Jan Helin, swesocs svarta ryttare | Genusdebatten