Midsommar – gör en insats för pensionärerna
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke firar midsommar

Om man skulle välja ett enda ord eller begrepp som representerade sverige så vore det varken ’feminism’, ’antirasism’ eller ’humanitär stormakt’ utan rätt och slätt: ’midsommar’.

Det är något särskilt med midsommar, dansen runt midsommarstången – förutom de förtappade postmodernisterna som ser denna som en symbol för en patriarkal penis och därför dansar runt en midsommarfitta istället (man skulle kanske kunna säga att de istället för midsommar firar fittsommar), personligen ser jag nog mer midsommarstången som en slags modifikation på det kristna korset – nubben till sillen och, med lite tur, en stekande sol.

På tal om midsommarstången, så här säger wikipedia om Midsommarstången

En vanlig men felaktig föreställning är att midsommarstången skulle vara en fallossymbol, men att den i äldre tid skulle ha symboliserat en fallos saknar belägg. Idén om midsommarstången som en forntida fallossymbol uppkom under 1800-talets slut, och hänger enligt etnologen Jonas Engman samman med Freuds och psykoanalysens inflytande. Däremot kan stången vara inspirerad av kristen symbolik, skriver Engman.

Vilket förresten påminner mig om det i år för första gången står en midsommarstång i min trädgård. Det är långt ifrån den stiligaste midsommarstång jag sett, liten, kort och sned. Jag är helt oskyldig, har inte på något vis varit involverad i resandet av den. Men det är ändå trevligt. Inte minst är det roligt för min sambo som jag aldrig tror har sett en midsommarstång tidigare. Hon är minst sagt konfunderad.

Min sambo granskar kritiskt, från sin upphöjda position i fönstret, midsommarstången i trädgården.

Min sambo granskar kritiskt, från sin upphöjda position i fönstret, midsommarstången i trädgården.

Midsommarafton är viktig på många plan. Den har bland annat en stor samhällsekonomisk betydelse. Vid framtidens händelsehorisont tornar spöket upp sig av en demografisk slagsida med en kraftig övervikt av pensionärer som skall försörjas av litet antal hårt slitande arbetsföra. (Helt onöndigt problem om man hanterat pensionsinbetalningarna korrekt.) Jag har inte sett någon statistik eller officiella uppgifter om saken, men det har sagts att midsommarafton är vår största barnavlarhögtid och att 9 månader efter midsommar toppar förlossningarna. Så, gör en insats för pensionärerna, låt kroppssafterna flöda och blandas nu i sommarkvällens glädje och kärlek.

Glad Midsommar!

PS. Och … födelsedagsgratulationer till Garfield som fyller … hualigen … 37 år!!! Världens äldsta katt?

19 juni 2015En väl bibehållen åldring. Ja må han leva!

19 juni 2015:
En väl bibehållen åldring. Ja må han leva!

19 juni 1978:Världens coolaste katt hälsar världen för första gången

19 juni 1978:
Världens coolaste katt hälsar världen för första gången

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Midsommar – gör en insats för pensionärerna — 2 kommentarer

  1. Tja, det är väl rätt mycket dansande kring midsommarf—-n, liksom under andra dagar. Och inget ont i det, så länge det inte missbrukas, från endera hållet. Tror det var på midsommarafton som Wilhelm Mobergs ”Rid i natt” utspelade sig. Efter det manliga slagsmålet kunde segraren få sitt av den väna åskådaren. Fast det var ju på 1800-talet, och bara i en bok.
    Annars kommer nog jämställda Löfvén och Romson att ordna upp den här diskrepansen!
    (Tack för ”edit”funktionen)