Pinuppan är inte en social konstruktion
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tar en titt på sexistiska bilder

Det har ju varit en hel del väsen om sexism i olika sammanhang, inte minst när det gäller reklam. Många feminister opponerar sig mot den manliga blicken, och i den postmoderna andan handlar allt bara om sociala konstruktioner. Vi som har lite kvar i skallen har ju sedan länge insett att det handlar om vilka vi är, både till kropp och skäl. Män och kvinnor är helt enkelt olika, det går inte att komma ifrån. Till och med djurriket visar klart och tydligt dessa skillnader. Nu har vi till sist det slutgiltiga beviset här på att sexistiskt njutande av lättklädda kvinnor inte är något som är reserverat för socialt konstruerade människor.

Garfield against feminism

Just sayin’

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Pinuppan är inte en social konstruktion — 3 kommentarer

 1. LOL @ ”till kropp och skäl [sic]”

  (som kidsen säger … eller skulle ha sagt om de kunde stava)

  Grin

 2. Socialt konstruerade djur a´la´socialism

  : Alla djur är precis helt och hållet jämställda, packet som håller inne antalet bananer för framtida spekulation måste vi bjuda in till förhandlingar

  Socialt konstruerade djur a´la´Kommunismen

  Enligt planen delar vi ut alla statlig ihopsamlade bananer till alla andra konsumenter som inte har bananer. På så vis får alla bananer (Ibland) till priser som ingen annan kan tävla emot. Staten står för trygghet,utveckling och säker bananleverans.

  Socialt konstruerade djur a´la´Hinduismen :

  Du får inte döda djur. Du måste skicka iväg döda djur till Nepal ,så att de blir styckade och vi Indier kan äta upp dem med gott samvete. Du må EJ döda en ko, därför att mina bananer som jag ska äta dagen efter blir för dåliga att äta. Min fru och dotter är liksom bananer personifierade, No Problem !

  Socialt konstruerade djur a´la´Modern kapitalism.

  När man ser en individ som sträcker sig mot ett bananträd för att ta tag i MINA bananer, så finns det bara macheten som bestämmer mellan lag och ordning.

  Socialt konstrurerade djur a´la´Buddhismen

  Koppla av . Du duger som du är. Det finns inget att förbättra enligt alla andra ”planer” som räknas upp ovanför. Du är dig själv. Det räcker till.
  Det är ok med allt. Förbannat,glad,likgiltig ? Det är känslor som kommer och går. Bananer är till för alla, fast jag har inte en susning var de kommer ifrån

 3. Den bilden av Farrah Fawcett såldes som plansch i 12 miljoner exemplar.
  Det var annat det, före internet, före kabel-tv, före Baywatch.