Hon som ska spela en ”vit kränkt man” uttalar sig om jämställdister
avatar

Jag är tydligen typ sist att skriva om det men skitsamma. Jag fick veta det först idag Smile 

Såg någonstans att det ska sättas upp en teaterföreställning som heter ”Vita kränka män” och jag tänkte bara what? Ska det vara en pjäs som hånar jämställdister (och andra) ännu mer än vad som redan gjorts (som fb-sidan ”Vita kränkta män” gjorde).

Såhär säger Lou Kauppi (hon som ska spela en vit kränkt man) om handlingen: 

”Den vita mannen står ensam på scenen. Han ska hålla sitt jämställdhetstal inför den fullsatta publiken, men han möts av uppenbara fysiska hinder. Scenen är inte färdig ännu. Det hänger sladdar överallt. Livsfarliga eluttag som han felkopplar. Plankor står upp från golvet. Nätaktiviteten på diverse forum gör att han blir tvungen att avbryta talet genom att skriva svar och inlägg som utspelar sig på fonden och i högtalarna. Allt är emot honom. När han sen ska slutföra sitt tal vid scenkanten når han inte mikrofonen eftersom en stark vindmaskin gör att han i stället  får kravla sig framåt. Han ligger där omkullvält, byxorna har slitits av, skjortan sönderriven – det är då han skriker fram listan på Sveriges 100 farligaste kvinnor”

     Lo Kauppi i föreställningen ”Vita kränkta män” på Brunnsgatan Fyra.
 Foto: Karina Ljungdahl  

 

Efter det ville jag veta mer och googlade, och hittade då det här programmet (igen, jag vet att jag e sist att upptäcka) som man kan se på tv4 play. I studion intervjuas Lou och Figge Norling av Tilde de Paula som alltså tillsammans har gjort teaterpjäsen. Lou uttalar sig mycket om jämställdister och vilka de här ”vita kränkta männen är”. I videon säger hon bl.a:

”Och sen så har jag hämtat jättemycket från jämställdister som är en grupp och där.. Man vill inte liksom skratta åt dom för mycket för att dom tror på fullaste allvar att män och pojkar är det diskriminerade könet och det är deras liksom dom tror verkligen det och sen så tar dom sådana exempel om att  (förställd röst) kvinnor lever ju 4,7 år längre än män liksom, hade det varit tvärtom hade kvinnor gått runt med knappar där det stod….

Men förutom att jag tycker hon säger en massa flum, så blir jag irriterad över hur hon liksom får det att framstå som att jämställdister, och breivik, och arga människor på flashback forum är samma typ av människor som tycker typ likadant. Det gör mig ledsen.

Listan hon tar upp om sveriges 100 farligaste kvinnor hittar ni här.

Sen läste jag i DN att många kvinnor blivit upprörda över att nämnas i slutet av teaterpjäsen, i eftertexterna, eftersom att de inte blivit tillfrågade om detta. DN: Protester mot att nämnas i pjäs. Det är bl.a kvinnor som alltså blivit listade som en av sveriges farligaste 100 kvinnor.

 

Vad tycker du om detta?
Om du bloggat om detta tidigare, länka gärna i kommentarsfältet till det.

 /Mariel, brun kvinnlig jämställdist

Kommentarer

Hon som ska spela en ”vit kränkt man” uttalar sig om jämställdister — 51 kommentarer

 1. Så tramsit att reagera på detta. Klart pjäsen har en poäng, klart vita män har en massa fördelar. Som oss andra inte har. Och denna kritik kallar ni jämställdism? Skrattretande

 2. @ Nina

  Så vita män har en massa fördelar som vi vita kvinnor inte har? Kan du ge 5 konkreta exempel på dessa fördelar som män har enkom i egenskap av man? Det ska alltså gälla män som grupp, alltså allt från uteliggare, byggnadsarbetare till styrelseposter.

 3. Först och främst. OM feminister nu anser härskartekniker är något dåligt varför använder feminister som Lo Kauppi så många härskartekniker då? Intervjun (om man kan kalla det en sån) är ju full av dem.

  Sedan påstår programledaren att Kawa Zolfagary har skrivit boken vilket är rena ljuget Kawa har inte skrivit ett ord. Det enda Kawa gjort är skapat en facebooksida där alla som inte håller med extremvänstern blockas och sedan har han cherrypickat de värsta exemplen folk på sidan postade till en bok. Han har alltså inte ens transkriberat texterna. Det är screenshot-bilder i boken och det finns inga som helst beskrivningar av i vilket sammanhang yttranden gjordes eller vad personen som bemöttes själv sade.

  Kawa har alltså inte ”skrivit” ett dugg och boken är i sin tur ett ej representativt urval från en sida som inte ens var representativ från början. Den visar alltså ingenting förutom en vinklad version av Kawa-Zolfagarys redan extremvänstervinklade världsbild där man låtsas Gulag i Sovjet och kulsprutor på Berlinmuren aldrig någonsin hänt. Man låtsas även att när människor riskerar livet för att ta sig över havet från Kuba till Miami har det inte ett dugg att göra med deras ideologi.

  Kina och Sovjet och Kuba är inga problem alls, det riktiga hemska problemet i världen är den vita mannen. Det skulle vara skrattretande om det inte fanns akademiker och journalister – som på fullaste allvar tror det och än värre – På fullaste allvar har det som utgångsläge i allt de säger och skriver vilket gör att man inte ens kan lita på att de gör det jobb de påstås tillsatta att göra.

  PS: Zolfagary är emot nationalism i Sverige men fråga honom om Kurdistan så vänder han på en femöring.

  (Observera att extremvänstern inte är samma sak som vänstern. Extremvänsterns ideologi är även i strid med den traditionella vänstern)

 4. Men förutom att jag tycker hon säger en massa flum, så blir jag irriterad över hur hon liksom får det att framstå som att jämställdister, och breivik, och arga människor på flashback forum är samma typ av människor som tycker typ likadant. Det gör mig ledsen.

  Äsch, bli inte ledsen! Detta är bra!

  Att man tar till hån och förlöjligande istället för saklig debatt med argument. Tydligare bevis för att vi har rätt får vi inte. En dag får dessa människor skämmas för sina handlingar i nutid.

 5. @Nina:

  Nämn 1 falsifierbart bevisad fördel vita män har om du kan. Jag kunde vara hård och kräva fem men jag är man som blivit tillsagd hela skolan man skall vara snäll mot tjejer.

  En enda falsifierbart bevisad fördel – och du får ta hur mycket plats du vill i att beskriva den fördelen.

 6. Ur gårdagens DN Kultur:

  ”Isobel Hadley-Kamptz, journalist och författare, är också med på listan. Hon har ännu inte sett föreställningen men har kontaktats av vänner som sett hennes namn på teatern.

  – Jag tycker det är extremt olämpligt att göra på det här sättet i en feministisk föreställning. Men jag är inte intresserad av att sätta åt teatern för detta – det är säkert en pjäs med gott syfte, säger hon.

  Martina Montelius, konstnärlig ledare på teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm är förvånad över kritiken.

  – Vi har varit petnoga med den här föreställningen för att ingen ska känna sig utpekad och för att vi inte skulle riskera att bli stämda. Två jurister har granskat manuset. Men den här reaktionen från dem som finns med på listan över de ”farligaste kvinnorna” hade vi inte förväntat oss, säger hon.”

  De sätter alltså upp en pjäs som har en PS-lookalike i huvudrollen, de tillskriver denne en massa åsikter som PS absolut inte har och de menar att ”ingen ska känna sig utpekad”!?!

  Pjäsens författare Kawa Zolfagary har dessutom skapat en vitkränktman-generator som MiT beskriver närmare:
  http://toklandet.wordpress.com/2012/11/29/ogonen-ar-det-forsta-man-blir-blind-pa/

  Att se den här typen av mobbing gör mig ”politiskt deprimerad”!

 7. Jag väntar fortfarande på att nån av våra debattmotståndare skall visa en falisifierbart bevisad fördel vita män har.

 8. Jag förstår inte vad ni protesterar emot Nina. Klart vita kränkta män har många fördelar framför andra. Ska nämna fem – det finns många fler.

  1. De är vita
  2. De är heterosexuella
  3. De är medelålders
  4. De är priviligierade
  5. De är inte kvinnor

 9. @Erik:

  Jag väntar också med spänning. Nu äntligen kommer vi få en klar och tydlig förklaring av dessa privilegier som är så självklara.

 10. ÖPPEN UTMANING

  Ifall nån missat det. Jag debatterar alltså inte vänstern, jag debatterar extremvänstern

  Dess främsta kännetecken är att de anser vita män är det stora problemet i världen – den fråga de sätter främst. Jag letar alltså nån av alla de journalister, författare, akademiker och kändisar som har den åsikten som klarar av att debattera den.

  Jag letar nån av alla dessa modiga ”allt åt alla” aktivister som är så stora i korken när de är 20 stycken samlade på en liten pub men som inte har nåt annat svar på svåra frågor än att blockera sin twitter, facebook och hålla sig borta från alla fria och öppna forum.

  PS: Om det är svårt att hitta nån som gör de här påståendena så kan jag hjälpa till med namn.

  Mvh Erik, Genusdebatten, Aktivarum

 11. Tillägg: De som inte vågar debattera här kan länka till annat öppet forum. Enda villkoret är att förhandsgranskning skall saknas helt. Vill ni moderera skall ni göra det efter inskick och jag kommer att ta screenshot på inlägget så folk ser vad som raderas.

 12. @Ninni:

  Vi glömde visst att berätta ”röd tumme ner” inte räknas som giltigt svar utan bara som bevis på att man inte klarar av att argumentera vad man påstår.

 13. Årets folkbildare 2013: Visste ni för övrigt att samma franska intellektuella filosofer (de är/var aldrig forskare) som utgör grunden för postmarxismen var ansvariga för skapandet av både Ayatollah-regimen i Iran och Pol pot regimen i Kambodja? Detta var så klart inte det minsta problematiskt, det är ju som vi tack vare Kawa Zolfagarys fanclub vet vita män som är det stora problemet i världen.

  Edit: EN röd tumme? Grattis du har bevisat min poäng. Ni klarar inte av demokrati, enpartistat är den åsikt ni företräder.

  Så var de två…

 14. Jag gissar att många kommer bli nyfikna på vad jämställdister står för efter att ha sett pjäsen när dom sedan letar reda på fakta kommer dom nog bli väldigt förvånade och undra vad Lo Kauppi håller på med.

 15. @Nina: Vi kan ta ett litet exempel på grupptänkande och kollektivt påskrivande av egenskaper. Så får du se hur du känner det.

  På dina få rader har du gett upphov till ett antal grammatiska fel. Om jag nu drar slutsatsen att kvinnor har dåliga kunskaper i svenska, utifrån din insats här, så skulle det vara grovt orättvist. Man kan ju inte ta enstaka exempel och göra dem till representanter för hela gruppen. Det vore ju grovt oärligt. Ändå är det ständigt det feminister gör. Det finns en liten grupp män som slåss, våldtar och rånar. De allra flesta män gör det inte. Ändå anses ”manligheten” vara orsak att prata om ”mäns våld”.

  En annan orsak att det är fel att klandra din dåliga svenska är att jag inte vet ett dugg om dig, annat än att du förmodligen är kvinna och feminist. Du kanske inte har svenska som föräldramål (MODERSmål är väl lika diskriminerande som brandMAN), har dyslexi eller bara hade det jobbigt under skolåren. Vi har alla individuella erfarenheter som inte ”passar in” i den generella bilden av gruppen. Din bild av ”vita män” är uppenbart de män som har makt. De män som inte passar in i den mallen (de flesta) ser inte ni kollektivister.

  Nu råkar det ju vara så att normen för en skolelev är en flicka född före midsommar. Det är mot henne som alla elever jämförs när man blir betecknad ”inte mogen” eller ”lite efter”. Vi antar nu att du märkt att dina kunskaper i svenska inte är vad de borde vara. På ett utvecklingssamtal tar ni upp att du nog borde ha ett åtgärdsprogram och lite extra stöd. Men läraren tittar oförstående tillbaka: Du tillhör ju normen, de privilegierade, och kan väl knappast klaga. Du är ju en flicka och flickor klarar sig ju bäst i skolan. Vad har du att klaga över? Hade du varit pojke hade du fått ett stödprogram, men du? Sedan följer en lång harang där läraren driver med dig, förlöjligar dig, hånar dig, kallar dig ”gnällig, ful och oattraktiv”. Ingen kommer vilja ha dig, du kommer vara oskuld tills du blir över 30 och någon förbarmar sig över ditt intorkade kön. Det kanske t o m blir en teaterpjäs på skolavslutningen om ”Blonda Kränkta Flickor” som gnäller. Ditt namn kopplas ihop med mobbande flickgänget på skolgården och Ulrike Meinhof.

  Nä, det vore ju hemskt om någon betedde sig så. Det vore ju som att påskriva invandrare med extra kriminella egenskaper. Det vore dessutom en grov förolämpning mot dig och alla de flickor som inte passar in i mallen av ”Flitiga Lisa”. Precis!

 16. @AV:

  Haha! Den var bra (fast jag tror inte våra motdebattörer kommer förstå den de närmaste två decennierna).

 17. Men hallå! Lyssna på Nina!
  Det är ju bara tramsigt att påstå att vita män inte har en oerhörd massa fördelar och privilegier bara för att de är män.

  Men eftersom ni frågar ska jag ge er fem exempel på alla dessa privilerier som vita män har.

  Privilegier och fördelar som vita män har bara för att de är vita män:

  1) Vita män har har privilegier och fördelar bara för att de är vita män.

  2) Vita män är vita, vilket är en fördel och ett privilegium.

  3) Vita män är män, vilket är en fördel och ett privilegium.

  4) Vita män är medelålders (i alla fall medelålders vita män), vilket är en fördel och ett privilegium.

  5) Vita män är inte kvinnor, vilket är en fördel och ett privilegium.

  Så jämställdister – där fick ni era fem konkreta exempel på privilegier och fördelar som vita män har bara för att de är vita män.

 18. @Jämställdhetsfeministern

  Feminister gillar ju att bevisa sina fria fantasier genom att, som källa, hävisa till andras fria fantasier Smile

 19. Bara namnet ”lo” haha. Varför ska manshatarna alltid vara sådär spektakulärt nyskapande .

  Lo passar liksom bra in med färgat kort argt rött hår. Ett perfekt radikalfeministiskt namn. Undra var dom döper sig, finns det nån anti-patriarkat kyrka som har en uppsättning udda namn som liksom är bra att heta.

 20. @Erik: Aldrig att de vågar det, de bajsar hellre ner sig 365 dagar om året… Kawa har blockat mig på twitter utan att jag skrivit ett enda tweet till honom Wink Säger väl en del! De vet ju om att jag skrivit om hur hans ”engagemang” ser ut

  http://toklandet.wordpress.com/2012/11/29/ogonen-ar-det-forsta-man-blir-blind-pa/

  Samma sak med ”genusfolket” där han är med, de hårdmodererar så inget som inte hyllar dem själva syns i kommentarsfältet. För övrigt ett vanligt fenomen att göra just så bland smurfar, förlåt, jag menar ju genusfolk

  http://toklandet.wordpress.com/genusfolket/

  Gissar att Kawa även är inblandad i ”interasistmen” för de har också blockat mig… Det är väl inte roligt att jag talar om för dem att en av deras egna är en av de värsta rasisterna som finns. Och tydligaste! För om en som anser att hudfärg är det viktigaste för hur människor ska bli bemötta inte är rasist så vete fan vad som är en… För övrigt så anser My Vingren att abort är ett preventivmedel bland andra

  Jag fattar inte. Varför ska abort inte vara ett preventivmedel? Förutom att de fysiska biverkningarna är aningen värre.— My Vingren (@myvingren) 29 april 2013

 21. Hon är ju e person som har varit på samhällets botten, droger osv och som har lyckats med konststycket att sjunka ännu djupare genom denna lyteskomik och mobbing av en man som drevs från debatten pga mobbing, näthat och trakasserier.
  En fruktansvärt obehaglig människa som jag inte ger mycket för.

 22. Pingback: Baktändning för VKM-pjäs | En stilla undran

 23. OT:
  Äsch, klaga inte allt skall bli sååå bra nu!

  Löfven i Malmö 1 Maj 2013
  Tur att Sossarna hittat en partiledare ”som vet” vad Sverige behöver, eller kanske inte?

  ”Men det största jublet bröt ut när Löfven talade om att ta bort orättvisorna mellan kvinnor och män på arbetsmarknaden.
  – Sverige mina vänner, behöver en feministisk agenda som ser till att skapa lika lön för likvärdigt arbete. Ungdomsgenerationen ska mötas ett samhälle i jämställdhet, kvinna och man sida vid sida.”

  Nu skall man till och med ha samma lön för jobb som inte ens är samma, det räcker tydligen med likvärdigt???

 24. Dessa tokfeminister och kulturmarxister asså…
  Sorry, men jag tänker aldrig mer bemöta dessa spån på något som helst seriöst sätt. De är helt enkelt riktiga jävla stollar.

 25. @Barfota
  De löner som Löfven syftar på är med största sannolikhet sjukskötersnelönerna. Löfven, Reinfeldt och andra politiker har ju haft chansen att höja sjuksköterskelönerna i över 50 år men har av olika orsaker låtit bli.
  Hur kan människor vara så korkade att de tror att det ligger annat än valfläsk bakom Löfvens löften.
  Har han förklarat hur det ska gå till? Faktum är att staten inte har råd att betala högre löner än man gör idag.

 26. @AV: Haha en röd tumme konsekvent på ett antal inlägg, inkl mitt. Vad gulligt. Men du, om man ger någon en röd tumme så innebär det att man inte håller med, eller hur? Då hör det till god argumentationssed att förklara vari man tycker inlägget är fel. Annars är det som att säga ”Du är dum, dum, dum” som ett litet barn. Knappast ett seriöst vuxet beteende. Seså, argumentera för din sak.

  Jag väääntar, men håller inte andan så länge.

 27. @JD:
  De får väl ta den höjningen samtidigt som pensioner, äldrevård, sjukvård, skolor, infrastruktur och avvecklingen av feminismen.
  Detta blir min sista kommentar på Genusdebatten.

 28. Vad ska man tycka och tänka när Lo Kauppi uttrycker en uppriktig besvikelse över att hon inte har fått dödshot, hatmejl och blivit omnämnd som ”100-farligaste-kvinnor-listan”?

  …liksom…liksom..

 29. @Malte: Ännu löjligare är väll alla de som tar listan på något större allvar.

 30. @ Barfota
  Jag kommer att sakna dina kommentarer!
  Jag hoppas att höra mer från dig på andra forum.

  Lycka till i vansinnets land!

 31. Rätt kul att ett gäng kvinnliga feminister som inte vet baksidorna med att vara en man innebär eller vet vad kostnaderna är för de fåtal framgångsrika män som finns består i är experterna. Hur vore det om dom tog till sig mäns berättelser istället för att påstå att dom ljuger. Om vita män hade haft de fördelar som feministerna tror är fallet så hade motståndet mot feminismen inte funnits. Då hade män totalt struntat i feministisk politik och varit fullt upptagna med att njuta av dessa påstådda räkmackor.

  Detta kan säkert feminister förklara med att vita män gör uppror för att behålla sina fördelar. Dom slutar lyssna när jämställdister berättar att det snarare är så att män är trötta på de nackdelar som feministerna tror är fördelarna. För vilket egenvärde finns det i att bära slipsen i ett hushåll och vara bread winner för att bli klassad som duglig? Inget värde alls, snarare det enda rimliga valet . En man har inget annat val. Och att han har valet säger inget om utgången. Att vara man innebär att ständigt behöva tävla och när ett fåtal män lyckas göra det bra och genom evolution och samhällets fostran når de höjder som kvinnor kräver för att han ska vara tillräcklig i deras ögon så anser feminister att han och hans statusposition – givna av kvinnornas ranking av män- är orättvis.

  Mycket märkligt, högst bekymmersamt och framförallt väldigt osmakligt.

 32. @Torstensson: Att män tröttnat på att vara bread winner kan ju vara en orsak till motrörelser som MGTOW och att färre män vill gifta sig i USA (där giftemål på många håll är en förutsättning för att bo ihop). Man pratar om att unga män idag struntar i det hela, fortsätter att vara stora pojkar i vuxen ålder och vägrar binda sig. Allt fler män har kommit på att klassiska äktenskap är mer en mansfälla en den kvinnofälla de beskrivs som.
  Jag är inte ett dugg förvånad att män som sedan barnsben bara fått reda på att de är ett problem i samhället och är ”fel” bara skiter i allt och kör sitt eget race.

 33. Ja

  Jag menade enda rimliga valet om man vill ha ett förhållande och familj. Jag är mycket säker på att många radikalfeminister är emot surrogatmödraskap , inte så mycket pga av att kvinnor ”utnyttjas” , utan snarare för att surrogatmödraskapet hade kunnat dra undan benen på den största makten kvinnor har över män: livmoder .

 34. Post and run!

  Det kommer tydligen inget svar från Nina. Ska vi tolka det som att Nina helt saknar belägg för sina påståenden?

 35. @Nils:

  Nu ska du inte vara sån, Nils. Hon har säkert fått jättemycket att göra plötsligt och kommer igen om ”några dagar” med en väl underbyggd lista som kommer få oss alla att behöva dansa pudeldans i flera månader Wink

 36. @Ninni:

  Apropå det ja! Såg att vi fått svar av Johanna Drott inne på ”Debatten”

  Jag tog mig friheten att läsa inlägget på hennes sida som hon hänvisade till.

  Möjligen kan man invända på hennes text inte verkar säga någonting, utan att hon refererar till andra hela tiden? (Gått i skola för Hirdmann kanske?)

  1, vi råkar leva i en demokrati, där lagarna är baserade på folkets vilja (Skrev inte Hegel nått om det där? ”Lagen är ett utryck för folkets absoluta vilja”)

  2. Annar man en motvilja till det rådande samhälls-systemet i hennes text? En ovilja att följa den struktur och de normer som är rådande måhända?

  MVH
  G

 37. @AxLaouS:

  Satir, som all god satir är det förvillande likt verkligheten. Men som jag sagt på andra ställen där JAG gått i fällan:
  -Skriven text på internet kan vara svårt.

 38. @Genusföljaren:

  Många av feministerna är ju lagda åt vänster i sitt politiska synsätt och där vet ju vi hur demokrati uppfattas, tänk DDR mfl. Kan det vara något sådant?

 39. @JonasBsson:

  http://genusdebatten.se/debatten

  /@Fugen:

  Fan vet?

  Jag kommer bara att tänka på något jag läste.

  Det var ett par som fått ”förtidspanssion” eller motsv för att de var samhälleligt handikappade (De kunnde inte ha med dagens samhälle att göra ansåg de, eftersom det vara kränkande och inte passade dem)

  Men att ta emot pengar från samhället gick bra, (De började klaga när deras bidrag tog slut. (För då skulle samhället minsann stödja ansåg de)

  Det känns lite som ”tala med dubbla tungor”

  MVH
  G