Gästinlägg: Vad FI åstadkommit – och varför Liberaler bör fira
avatar

Dagens jästpaket kommer från Ambjörn Hedblom, Liberala partiet, som tidigare också medverkat med Feminism och kunskapssyn och Vem har jag kränkt?

“Den nyblivna EU-parlamentarikern har gjort exakt allting fel sen hon och hennes närmaste team säkrade fem år med hög lön, ­superförmåner och ett behagligt liv i maktens centrum.“ – Ehsan Fadakar i Aftonbladet

Post har sedan hon kom in EU-parlamentet röstat fram kristdemokraten Jean-Claude Juncker, möjligen mannen med Europas sämsta rykte när det kommer till demokratifrågor utanför Vitryssland, och inte så mycket mer. Jag skrev själv om om detta tidigare i sommar när jag konstaterade att hon helt enkelt inte har gjort ett dugg i EU-parlamentet och om man tar en titt på Europaparlamentets hemsida kan man konstatera att Post fortfarande inte gjort ett dugg. Redan direkt efter valet försökte jag lugna folk med att FI har en historia av att skrika högt och sedan prestera klent, och att det nog blir så den här gången också. FI har faktiskt haft en avhoppad V-ledamot i EU-parlamentet förr. Hennes enda claim to fame var att hon lade ett förslag om att bygga en rulltrappa ned till garaget för parlamentets limousiner i Strasbourg, då hon inte tyckte om att gå i trappor. Mig veterligen är det så nära FI har kommit riktig parlamentarisk makt än så länge.

Kort sagt har FI inte fått ett dugg gjort, och det är något att glädja sig över när det kommer till politiker. Hellre en överbetald latmask än någon mer övertygad ideologisk socialist som aktiv förstör för hederliga människor. Detta är dock inte allt, jag vill hävda att liberaler bör glädja sig över FI och att de gjort oss en stor tjänst. Här är några av de resultat jag talar om:

  2013-03-07-14-29-36_gudrun_schyman_FI-645x451

 • Jag har sedan några månader tillbaka en handfull tusenlappar på att FI inte kommer in i riksdagen, jag fick riktigt bra odds, runt 1.90 gånger pengarna. Nu har det fallit till 1.20.Den fiktiva genusvetaren i mig gläds över att det är Gudrun som står för min ölnota några månader framåt.
 • FI kommer att sno någonstans mellan 1.5 och 3 procent av rösterna, mestadels från vänster­blocket, och ger därmed alliansen en chans att återigen vinna valet.
 • FI gav Miljöpartiet panik nog att slänga ur sig massa hatiska saker om vita män, vilket rimligen också ökar alliansens chanser rätt bra. Det var trots allt bara någon månad sedan miljöpartiet hade medvind.
 • Vad som än händer sitter Soraya Post i Bryssel och ger vänsterfeministerna dåligt rykte i ett par år framöver. Vi är mer eller mindre garanterade en hel del underhållning.
 • FI:s mer galna utspel har fått fler och fler människor att engagera sig för jämställdhet istället för feminism. Till och med folkpartiet känner att de måste distansera sig från begreppet ”feminism” genom att förtydliga ”utan socialism”.

skåla vin brindisiSammantaget tycker jag att vi alla kan höja ett glas för Gudrun som, under det sista valåret hon hinner med innan hon fyller 70, räddat spänningen i valet till den grad att det faktiskt finns en realistisk chans att sossarna för tredje mandatperioden i rad hamnar utanför regeringen. Jag tror att om 10 år så kan vi också höja ett glas för att hon med FI inledde vänsterfeminismens nedgång och blåste liv i frågor kring jämställdhet även för män.

/Ambjörn Hedblom, vice ordförande Klassiskt liberala partiet

Kommentarer

Gästinlägg: Vad FI åstadkommit – och varför Liberaler bör fira — 13 kommentarer

 1. Pingback: Vad FI åstakommit och varför liberaler bör fira | Ambjörn Hedblom

 2. Svenska medier har satsat de sista spillrorna av sitt förtroendekapital på Fi. De kommer inte att få det tillbaka 1,9-faldigt. Grin

 3. @Rick: Jag vet inte om jag tycker de har några likvida förtroendemedel att satsa kvar… De använder lånade pengar för att nå nivåer under botten.

 4. Hallå. Gör en instickare i detta inlägget. Jag har fått en för mig rätt unik inblick i dagens kvinnors liv. Närmare bestämt livet bland dagens 25 åriga kvinnor i storstäder(Göteborg). Det har blivit så när jag kilar stadigt med en 25 årig kvinna som har väldigt stort socialt kapital. Om jag trodde att det fanns en sexuell makt innan så är det där bara toppen på ett isberg. Herregud vilket liv snygga 25-åriga kvinnor lever oavsett utbildningsnivå om dom är söta. Herregud vilket glidarliv om man jämför det med sig själv när man var 25 år (kille). Jag har ju vetat det här sedan tidigare men nu har det visat sig för mig att den sexuella makten är så vida överlägsen alla chefsjobb som män ger varandra, påhittade bastumöten där män klappar varandra på axlarna, osv att jag måste få återge det.

  Inget går att jämföras med den kraft som finns i att vara en söt 25-årig västerländsk kvinna. Möjligen Donald Trump. Det här borde ju feministerna bli glada av att höra, de som fantiserar om att dom är underställda mannen. Det här borde ju tas emot med öppna armar och vara en fantastiskt nyhet.

  Ett smakprov på vad en kvinna i en storstad (som ser söt ut, vilket majoriteten kvinnor gör med smink) kan göra under en kväll. Detta är ett verkligt exempel på en 25 årig kvinnas beteende under en kväll. Detta är INTE min flickvän jag pratar om.

  Kvinnan börjar diskutera politik och jämställdhet med mig. Blir saligt förbannad på mig och förolämpar mig på ett hotfullt sätt. Kommer undan med det. Jag som man får skulden av alla på festen för att jag sagt taskiga saker (försvarat män).

  Därefter bestämmer sig kvinnan att lämna festen. Hon har på vägen ner från lägenheten sex med en man i trapphuset. (har fått reda på detta via min flickvän. Det låg seriöst också en kondom där som jag på fyllan mycket noga såg till att varsamt stiga över)

  Därefter åker hon till en nattklubb. Hon får med sig en annan kille hem efter ungefär 10 minuter där. Hon har sex med honom tills morgonen då hon kickar ut honom från sin lägenhet. En timme senare (fortfarande morgon) kommer kille nr 3 till henne och har sex med henne. Så inom 24 timmar hade hon sex med 3 män, samtidigt som hon under festens tidigare timmar påstod att kvinnor är ett kön helt utan utsikter.

  Sen har jag också noterat att det finns enormt mycket beta-hannar runt dessa 25-åriga kvinnor som nu har gjort entré i mitt liv via min flickvän. Jag har träffat många av dessa betamän och hört desto mer. Dessa betahannar ställer upp på allt, dom känner att att dom har inget val annat än att acceptera att tjejen har sex med andra killar samtidigt som han gör allt för henne. Det är iaf dessa val de killar gör.

  Jag har flera exempel på dessa killar och jag tycker synd om dom. Jag hör också, från första parkett, vad dessa killar gör för fel. Jag hör hur dessa kvinnor pratar om dessa män som de leker med. Det är mycket brutala sanningar om att ”han är alldeles för gay, kolla som han rör händerna”. ”Han är för snäll så hon utnyttjar bara honom” ”Hon gick hem med en annan medan han satt hemma och väntade”.

  Jag får höra hur den och den lurar den och den killen, och det är liksom inte bara en kille. Det är inte två eller tre. Det är hur många som helst, och vinnarna är helt klart kvinnorna som får alltifrån gratis skjutsar sena nätter (killen sitter snällt och väntar när hon festar bara för att få chansen att få skjutsa henne hem) till fyllda matkassar levererade till dörren (medan hon har sex med en annan inne i lägenheten).

  Jag visste att sex och fulspel var en del av världen, men jag har verkligen levt i en skyddad verkstad märker jag. Det är långt värre än jag någonsin hade trott och vinnarna i systemet är de 25-åriga snygga kvinnorna i storstäderna. Det här borde som sagt vara en otroligt intressant och trevlig nyhet för alla feminister därute som tror på patriarkatet. Patriarkatet genomsyrar tydligen inte alla delar. Om det var sexuell frigjordhet som man var ute efter så har man lyckats enormt bra. Om det var att ge sig på killar och utnyttja dom ”tillbaka” så har man lyckats väldigt bra.

  Som jag har sagt innan, jag vill vara en kvinna i västvärlden.

 5. Pingback: F! Fan | Löjesguiden

 6. Fast det gäller nog bara vissa kvinnor. Mn erfarenhet av samma segment och inblick så finns det snygga tjejer som INTE får killar. De ser bra ut, men lyckas inte. De är frustrerade eftersom de hört att det ska vara lätt, men det händer inget.

  Not. Detta gäller nog mer stadiga förhållande. Det är väl sanning att det är svårt att hitta en rätt partner idag oavsett vilket kön man är.

 7. @ Torstensson

  Även om fenomenet du beskrivet säkert existerar så är det skäl att inte dra på alltför stora växlar på det. Det handlar trots allt om ett marginalfenomen med så pass utsvävande tjejer som du beskriver här.

  Visst stämmer det att tjejer får förmåner som är ouppnåeliga för deras manliga jämnåriga, ofta genom att tjejerna hittar lite äldre manligt sällskap som har lite stabilare ekonomi. Tjejer som inte fyllt 18 (eller vilken åldersgräns det nu än må vara) släpps in på krog om de inte är uppenbart för unga. Det motsatta gäller förstås inte.

  Visst uppvaktas snygga tjejer av en lång svans unga män, men det hör till spelets regler. Är detta orättvist? Nja…nej. Så här är det bara.Vi får skylla på verkligheten. Grin Däremot skulle de där unga männen som du beskriver må bra av lite självtroende och självinsikt. En tjej som på parbildningsmarknaden är totalt överlägsen kommer att förnedra en icke-matchande man. En smart ung man begriper detta och biter i det sura äpplet och satsar på att hitta en lämpligare tjej.

  Det finns en risk att vi som kritiserar feminismen börjar se tjejer/kvinnor i ett ofördelaktigt ljus på basen av enskilda episoder, som är ungefär lika träffande som feministernas påståenden att vi män ständigt bara våldtar eller går i väntan på att göra så.

  Visst har unga kvinnor sexuell makt, men den makten är inte jämt fördelad inom gruppen. Jag tycker mig i många feministers brölande höra en frustration över att de aldrig lockat till sig en lång svans unga män.

 8. @Trolletplit/Hobbis:

  ”Fast det gäller nog bara vissa kvinnor.”

  Nej, jämfört med män gäller det ALLA kvinnor och om du inte jämför kvinnor med män, vad jämför du kvinnor med?

  ”Mn erfarenhet av samma segment och inblick så finns det snygga tjejer som INTE får killar.”

  Nej det finns inte snygga tjejer som inte får killar. Faktum är att det skulle chocka dig hur mycket killar vissa fula tjejer får. Det finns snygga tjejer som inte får de killar de vill ha dock.

  ”De ser bra ut, men lyckas inte.”

  Nej, det finns inga tjejer som ser bra ut som inte lyckas med killar. De kanske inte lyckas med just den kille de vill ha men de lyckas med killar. Det är inga tjejer som klagar över att de är snygga men att killar tittar inte. Det är oönskad uppmärksamhet tjejerna pratar om.

  ”De är frustrerade eftersom de hört att det ska vara lätt, men det händer inget.”

  Det händer inget med de killar som de valt ut, samtidigt kan du läsa artikel efter artikel om hur tjejer klagar över att killar visar oönskad uppskattning. Dessa två saker går inte ihop.

  ”Not. Detta gäller nog mer stadiga förhållande.”

  Den skillnaden existerar inte, du kan inte ligga med en person 10:e gången utan att först ligga med den personen en 1:a gång. Allting hänger på hur ofta du initierar sex första gången.

  ”Det är väl sanning att det är svårt att hitta en rätt partner idag oavsett vilket kön man är.”

  Det är snarare sanning att tjejen som ligger med massor av fel partners har det lättare än killen som inte gör det. Att hon sedan inte utnyttjar alla sina chanser betyder inte de inte finns där.

 9. @Rick:

  ”Även om fenomenet du beskrivet säkert existerar så är det skäl att inte dra på alltför stora växlar på det. Det handlar trots allt om ett marginalfenomen med så pass utsvävande tjejer som du beskriver här.”

  Du verkar förväxlar saker nu. Frågan handlar om vad 25-åriga tjejer kan göra om de vill. Inte hur många tjejer som faktiskt vill det och drar nytta av den möjligheten.

  ”Visst uppvaktas snygga tjejer av en lång svans unga män, men det hör till spelets regler. Är detta orättvist? Nja…nej. Så här är det bara.Vi får skylla på verkligheten.”

  Samma invändning här. Frågan var inte om det var rättvist. Frågan är om verkligheten ser ut så och vilka effekter det har på genusdiskussioner.

  ”Däremot skulle de där unga männen som du beskriver må bra av lite självtroende och självinsikt. En tjej som på parbildningsmarknaden är totalt överlägsen kommer att förnedra en icke-matchande man.”

  Problemet är inte att hon kommer att förnedra en massa män. Antingen anser vi hennes beteende inte är okej eller så slutar vi flyga till hennes försvar när hon är den som gick på en man som förnedrar henne.

  ”Det finns en risk att vi som kritiserar feminismen börjar se tjejer/kvinnor i ett ofördelaktigt ljus på basen av enskilda episoder, som är ungefär lika träffande som feministernas påståenden att vi män ständigt bara våldtar eller går i väntan på att göra så.”

  Den jämförelsen fungerar inte. Feministernas beteenden är inte bara moraliskt felaktiga, de är även empiriskt felaktiga, det finns väldigt få våldtäktsmän och ingenting någon säger om någonting ändrar på den saken.

  ”Visst har unga kvinnor sexuell makt, men den makten är inte jämt fördelad inom gruppen.”

  Men det är irrelevant då det är ett argument för kvinnors sexuella makt jämfört med KVINNOR, vad Torstensson jämförde med var kvinnors sexuella makt jämfört med män.

  ”Jag tycker mig i många feministers brölande höra en frustration över att de aldrig lockat till sig en lång svans unga män.”

  Men det är en jämförelse mellan dem och med andra kvinnor. Vad Torstensson argumenterade var hur kvinnor hade det jämfört med män. Inte hur kvinnor hade det jämfört med kvinnor.

 10. @ Erik

  Nix. Kommentaren från Torstensson inleds med en referens i allmänna ordalag om kvinnor i 25-års ålder. Sedan specificeras gruppen till Göteborg, varpå vi får ta del av annekdotiska belägg genom ett återgivande av ett beteende som åtminstone enligt mitt förmenande är extremt och inte alls typiskt för gruppen. Av det här följer att den annekdotiska och individspecifika delen av resonemanget avser utgöra ett direkt belägg för den generella delen.

  Verkligheten ser i grova drag ut som så att unga män kommer att attraheras av s.k. snygga tjejer, medan tjejer attraheras av unga män som utstrålar framgång eller potentiell framgång. Att extremt snygga 25-åtiga tjejer omges av vad som i kommentaren kallas ”betahannar” är en indikation på att de där ”betahannarna” är mer än lovligt korkade. De borde för sitt eget bästa inte alls vara där. De blir förnedrade, men det är vad de tigger om.

  Det är självklart att en snygg 25-årig tjej kan ha sex med ett stort antal män. Det här har väl ingen någonsin ifrågasatt. Deras eget värde på parbildningsmarknaden går dock inte oskadat igenom en period av sådant beteende. Men det vet de nog själva. Jag har ingen som helst åsikt om huruvida de av Torstensson beskrivna tjejerna agerar rätt eller orätt. Vill någon tjej göra så där så får hon göra det. Vi kan kalla beteendet vad som helst men jag kan inte bli upprörd eftersom det också står de där killarna fritt att göra något annat än att bli förnedrade.

  De där extrema tjejerna utövar sexuell makt bara på de män som låter det ske. Alla inblandade kan göra ett annat val. Men visst, klart som korvspad att de har sexuell makt över dem som avhänder sig sin möjlighet att dra sin väg.

  Okej, jag modifierar jämförelsen med feministernas våldtäktshistorier. Jag jämför i stället med påståendet att män har makt, eftersom vi här inte talar om något kriminellt.

 11. Pingback: Valbetting: Mindre än en vecka kvar | Ambjörn Hedblom

 12. är mer än lovligt korkade. De borde för sitt eget bästa inte alls vara där. De blir förnedrade, men det är vad de tigger om.

  Jag har hört samma sak sägas om kvinnor som fastnat hos våldsamma män.
  Att utnyttja någon bara för att denne är naiv och förövaren har utrymme för det gör det inte till en ok grej.

  Som att ge sig på barn, gamla och handikappade. Det är fula människor som gör det och det borde fördömas.