Gästinlägg: Könsmaktsordningen bevisad – och andra feministiska nyheter
avatar

Vi på Genusdebatten har än en gång glädjen att önska Jämställdhetsfeministern varmt välkommen!

 

Som den modiga feminist jag är, tänkte jag för andra gången bege mig rätt in i lejonkulan, hos er jämställdister (eller Patriarkatets nätkrigare, som Sveriges regering så träffande benämner er). Låt mig presentera ett litet sammanfattande urval av all den feministisk klokskap som presenterats under de senaste veckorna.

Till att börja med har jag noterat att feministisk forskning – den enda riktiga forskningen – återigen attackerats. Ni jämställdister brukar kräva konkreta exempel och vetenskapliga bevis för att könsmaktsordningen finns. Låt mig därför direkt, på ett sätt så enkelt och pedagogiskt att till och med en vit kränkt man förstår det hela, sammanfatta hur könsmaktsordningens existens för länge sedan bevisats, genom feministisk forskningsmetodik:

Könsmaktsordningen gör att kvinnor alltid är underordnade och förtryckta och män alltid är överordnade och privilegierade. Man kan inte blunda för detta och därför måste allt vi observerar i vår omgivning och i samhället alltid tolkas och förstås utifrån den bakgrunden. Och den som alltid tolkar alla företeelser, all statistik och all fakta utifrån könsmaktsperspektivet, kommer ofrånkomligen alltid fram till att precis allt tyder på att kvinnor är just underordnade och förtryckta, medan män är överordnade och privilegierade. Och därmed är Könsmaktsordningens existens ju bevisad. Och det är utifrån denna enkla och självklara premiss som all feministisk forskning och genusvetenskap utgår.

Hur mycket pengar ska Gudrun Schyman behöva elda upp egentligen för att ni ska förstå att Könsmaktsordingen finns?

Hur mycket pengar ska Gudrun Schyman behöva elda upp egentligen för att ni ska förstå att Könsmaktsordingen finns?

Och eftersom könsmaktsordningen alltså är bevisad och feministisk forskningsmetodik är den enda forskningsmetodik som tar hänsyn till könsmaktsordningen, så är alltså feministisk forskningsmetodik den enda rätta forskningsmetodiken.

Det är därför självklart att det är just feministisk forskningsmetodik som den kloka feministiska studenten Emma Åhman använder sig av i sin spännande c-uppsats, där jämställdismen analyseras och förklaras.  Ett flertal av er näthatare har som bekant kritiserat uppsatsen (t.ex här, här och här), bara för att Emma Åhman är kvinna. Men Åhmans uppsats är i själva verket proppful av klokheter och kunskap. Bland annat tar hon upp en viktig skillnad mellan feministisk forskning och de gamla, unkna, förlegade och omoderna ideal, som ni jämställdister förespråkar. Nämligen följande (jag citerar från uppsatsen):

”På så sätt institutionaliserar staten den manliga överordningen, i det att den baseras på den manliga normen om objektivitet och neutralitet, samtidigt som den döljer detta maktförhållande och menar att samhället vilar på könsneutrala rättigheter för de båda könen.”

Ja, det är helt riktigt Emma Åhman! Att sträva efter att vara objektiv och neutral är en gammal unken manlig norm, som Patriarkatet hittat på bara för att dölja sin makt och befästa sitt kvinnoförtryck. Bort med det! Subjektiv och partisk ska forskning och samhälle vara. Det är kvinnligt och jämställt.

Apropå feministisk vetenskap, så har ett stort framsteg gjorts på den feministiska forskningsfronten. Ett nätverk för forskning om rasbiologi (eller kritiska ras- och vithetsstudier, som det numer kallas) och genus har nu äntligen inrättats i Sverige. Det här är något vi feminister längtat efter länge: vetenskapliga studier av hur mycket mäns kollektiva skuld för allt ont i världen varierar i relation till männens hudfärg. Att vita män är allra mest skyldiga till allt är ju känt sedan länge. Men precis hur mycket mer skyldiga är vita män gentemot män med andra rastillhörigheter? Och hur faller skulden över män med blandad rastillhörighet? Ja frågorna är många och nu kan vi äntligen snart få svaren!

Vi ska vara stolta över att det är just i Sverige som är pionjärer med att sammanlänka genusforskningen med rasbiologi. Och det stärker ju också Jämställdhetsfeministerns prognos att Sveriges framtida välstånd helt och hållet kommer att baseras på export av genusglasögon och feministiska slagord. Äntligen blir vi kvitt gamla kvinnoförtryckande och patriarkala näringsverksamheter som industri, teknik och naturvetenskaplig forskning/innovation.

När en sverigedemokrat för några veckor sedan blev anklagad för våldtäkt, påminde Expressens Johannes Forssberg klokt om att våldtäktsmän ju minsann finns precis överallt – och att våldtäkter därmed är ett ”mansproblem”. Alla män (inte bara sverigedemokrater) är alltså ansvariga när en våldtäkt sker, berättar den kunnige Forssberg. Sverigedemokraten i fråga har för övrigt sedermera blivit friad från anklagelserna om våldtäkt, vilket ju tydligt visar att vi måste vidga begreppet våldtäkt och göra det mycket lättare att få män dömda för våldtäkt i Sverige. Mitt feministiska förslag är att alla män som blir anklagade för våldtäkt genast ska förklaras skyldiga och straffas, samma dag som de mottar anklagelsen. Om någon man sedan anser sig oskyldig till anklagelsen kan han därefter kanske få chans att överklaga sin dom.

På bloggar och på Twitter fortsätter också de modiga och kloka feministerna sin ädla kamp för jämställdhet och tolerans, mot de hemska näthatarna och patriarkala nätkrigarna. En av de klokaste och duktigaste feministerna, Lady Damer, bjöd på följande väl avvägda budskap till alla som inte är tillräckligt feministiska:

Lady Damer om spikklubbor

Och en annan duktig feminist, Fanny Åström, påminner om det självklara:

FannyÅström

Apropå Twitter så kan Jämställdhetsfeministern stolt visa upp att organisationen Jämställd Festival – som kämpar för att svenska festivaler ska bli jämställda (dvs att alla svenska festivaler ska genom kvotering ska se till att de musiker och artister som uppträder alltid ska bestå av minst 50% kvinnor) – retweetade Jämställdhetsfeministerns krav på att lagstifta om att alla svenskar måste ha minst 50% kvinnliga artister i sina skivsamlingar.

Feministern retweetad av jämställd festival

Jag ser dock nu att Jämställd Festival vid något senare tillfälle dragit tillbaka sitt stöd till Jämställdhetsfeministern. Tveklöst som en följd av påtryckningar och hot från patriarkala näthatare.

GTs chefredaktör Frida Boisen visade också hon prov på gedigna kunskaper inom området feministisk samhällsanalys. Genom att applicera principen om att ifall män är i majoritet på en attraktiv position i samhället, så är det per definition på grund av kvinnodiskriminering. För att könsmaktsordningen. Den duktiga Frida Boisen sammanfattar det hela klokt och kärnfullt som att när män är i majoritet (t.ex. bland chefer/styrelser inom privata företag) så är det snoppmakt och snoppmakt måste förbjudas. Det hör man ju på namnet. Och nej: när kvinnor är i majoritet är det inte ”fittmakt”, utan jämställt.

Den 17 juli belyste SVT det enorma problemet att det inte bara är män som mördas i Italien, utan även kvinnor. Det är självfallet helt oacceptabelt. Det är 500% vanligare att män mördas i Italien än att kvinnor mördas och det tror jag att till och med de allra vitaste och kränktaste av män förstår att skillnaden måste upp till åtminstone ett par hundra tusen procent fler män som mördas än kvinnor, för att vi ens ska kunna tala om jämställdhet. För feministisk forskning har ju som bekant tydligt visat att det är oändligt mycket värre om en kvinna mördas än om en man drabbas. Det förstår självklart de kunniga, feministiska journalisterna på SVT och vi får tacka dem för att de belyser det orimliga i att det inte bara är män som drabbas av mord.

Italien är ett feministiskt u-land, men även här finns det som synes hopp, i form av kloka och kunniga feminister.

Italien är ett feministiskt u-land, men även här finns det som synes hopp, i form av kloka och kunniga feminister.

Av utrymmesskäl måste jag sätta punkt här för idag. Jag tackar för uppmärksamheten och i min feministiska bloggkollega Axel Edgrens anda påminner jag också de manliga läsarna av dessa rader om att ni måste var försiktiga, så att ni inte råkar våldta någon kvinna!

Kommentarer

Gästinlägg: Könsmaktsordningen bevisad – och andra feministiska nyheter — 46 kommentarer

 1. …och det tror jag att till och med de allra vitaste och kränktaste av män förstår att skillnaden måste upp till åtminstone ett par hundra tusen procent fler män som mördas än kvinnor, för att vi ens ska kunna tala om jämställdhet.

  Men där tänkte du väl ändå fel?

  Det som rimligen måste räknas är män som mördas av kvinnor, eftersom det faktum att män mördar varann hela tiden inte har något med jämställdhet att göra – annat än möjligen som ett bevis för Patriarkatets brutalitet.

  Om vi alltså räknar bort den ointressanta andelen män som mördas av män, kommer vi nog ändå fram till att fler kvinnor än män mördas i Italien.

 2. @Ulf T: Helt rätt. Alltid när man diskuterar kvinnomord kommer det upp kvinnohatare (”jämställdister”) som påpekar att det dödas många gånger fler män. Jamen det är ju män som mördar också! De manliga mordoffren är ju en del av den negativa manligheten och har därmed bidragit till sin egen död.

  Observera att sådan analys inte kan användas på andra grupper i samhället. I USA är risken att bli mördad betydligt högre om man är ”Person of Colour” (svart eller hispanic). Att påstå att PoC även är överrepresenterade bland mördarna som ett svar är djupt rasistiskt. Endast män har en kollektiv skuld för att blivit mördade. Det har en genus-vithetsanalys visat.

 3. @Ulf T:

  Helt korrekt! Mycket bra analys. Det kanske finns hopp för att det kan bli folk av er jämställdister trots allt!

  @Anders:
  Så sant så sant. En man som mördas av en annan man får också skylla sig själv, eftersom han har samma kön som sin mördare – dvs man – och därmed är kollektivt medskyldig till mordet av sig själv.

 4. ”Jag ser dock nu att Jämställd Festival vid något senare tillfälle dragit tillbaka sitt stöd till Jämställdhetsfeministern. Tveklöst som en följd av påtryckningar och hot från patriarkala näthatare.”

  Haha! Grin

 5. Pingback: Toppkommentatorer eller kommentarsfältherrar? Kristofer Ahlströms äventyr i kommentarsfälten | Aktivarum

 6. Ja söndagar är väl inte alltid den roligaste dagen i veckan men idag blev den det pga detta inlägg skulle gärna se detta som en återkommande söndagskrönika här på GD där feministern sammanfattar veckans klokheter från feminister.

 7. @Jämställdhetsfeministern:
  Jag ger upp. Du har omvänt mig helt och jag ansluter mig nu till den rabiata stenkastarvänstern och goda feminismen. Tänk så fel jag haft om feminismen och antidemokrater de senaste 50 åren. Ett stort TACK!

 8. Om en man mördas av en man behöver det inte ens kallas mord, för offret är ju som bekant medskyldigt genom att vara just man. Det borde alltså talas om självmord sådana gånger (sedan måste förstås statistiken rättas till så att det ändå blir kvinnorna som drabbas värst).

 9. Rick, du har helt rätt. Dessutom missar man att påpeka att det är KVINNOR som drabbas värst när en man mördas – en mor mister sin son, en hustru sin make och en dotter sin far! Så otroligt själviskt av männen att mörda och bli mördade hela tiden!

 10. Nu vill en gammal luttrad man som jag icke hänga ut politiska auktoriteter som jämställdhetsfeministrar, toppadvokater, justitieministrar, bloggerskor och partiledare, men så mycket kan jag väl yppa, att de bruka ha en stor fäbless för koppel, schackel och gimpsuites, utanför tjänstetid. Vi ha våra inofficiella samlingspunkter.

  Jag har själv haft nöjet att handgripligen uppfostra ett halvdussin professionella genusvetare i konster som äro långt fler än att kunna beskrivas i 50 nyanser.

  Jämställdhetsfeministern själv lär har haft lite svårt att sitta på den polkagrisrandiga rumpan under den gånga månaden, därav de sparsamma inläggen, men vi få hoppas på en ny samlig klokheter och intellektuellt förgyllande inlägg under sommaren. Jag har lovat att under hösten korrigera henoms skriverier i vår hipsterfria ljudisolerade föreningslokal, en halvtrappa ner, vid Mariatorget.

 11. Åsyftar herr Skogsnäs Jämställdhetfeministerns raljerande?

 12. Definition:
  Patriarkad är av religioner bestämst orning hur kvinnor ska underornas i samhället.
  Det gäller inte demokratiska samhällen med sekulära lagar och paragrafer där Jämställdister kunnad beviasa med lagar och paragrafer hjälp att det är snarast män som är undertryckta av kvinnors lagar, och är av somliga tyckt fenomen i det demokratiska samhällen.
  Gud vete när man kommer underfund med hur korkade ska man bli eller vara i ett demokratisk och sekulära samhället för att förstå hur det religiösa samhällens tvång på ”Patriarkad” som används på individer för att INTE förstå sakens natur !!!

 13. ”ninni” kommer tydligen inte ifrån sitt eget ”hat” i patriarkad för att kunna vara som en vanlig demikratisk medborgare utan att allt ska vara dokumenterad ”hat”i patriarkad mot män!!!!!

 14. Somliga är odemokratiska i sin läggning och går inte att göra något åt !

 15. ”Sjuka personligheter” som försöker göra sig gällande är nog allför långt ifrån det verkliga livet med sina antaganden om samhällets funkstion som sådan!
  Bara kontaterar hur det svänger här på ”Genusnytt”, då jag gör mina insyn då och då, som en diskussions forum som borde stängas av helt och hållet i och med att den inte fyller någon samhällsfuncktion i allsutan propagerar för feminazims!

 16. Skam för att det så många som bryr sig ens att debattera med feminazister!

 17. @mieitte

  Tycker att man bör undvika termer som feminatzister. Alla har rätt till en åsikt och god debattsed förordas.

 18. @mieitte:

  Ledsen men det är för närvarande ingen som fattar vad du vill säga med dina osammanhängande kommentarer. Är de skrivna i Google translate?

 19. ”..kollektiv medskyldig till mordet av sig själv”, jag låg dubbelvikt i flera minuter Grin

 20. Grymt bra skrivet av Jämställdhetsfeministern. Snoppmakt och doppmakt är typiskt för dom s k jämställdisterna här inne. Knappast jag är förvånad att dom ifrågasätter Dig men det är bra tankar du uttrycker! Trodde helt ärligt aldrig såna bra inlägg fick förekomma här. Ja, kommentarerna är ju inte så överväldigande liksom, dom dryper av det vanliga ”jämställdistiska” kvinnohatet. Män är överordnade kvinnor och fullskitna av rättigheter, dom sätter i gång kräkreflexerna hos mej. Svenska män speciellt. Misgyni är nog ledordet för denna sajten, ja utom Jämställdhetsfeministern här.

  @Erik:
  Google translate verkar du ha viss erfarenhet av men du, t o m den Google sidan är överkurs för dej!

 21. @michael:

  Ja, detta är underhållning i flera dimensioner. Jag hoppas aftonens muntrationer fortsätter i samma stil.

 22. Alla borde ta sig till You Tube och leta fram både ”Genusväldets undergång och Hitler läxar S,V och Miljöpartiet” för att förstå vad man Goolar härför!

  Jämställdister som sagd tycks ju vara det värsta som varit mot ”feminister” som funnit på jorden i och med deras bevisning av kvinnomakten som gått utöver män hela tiden i ett demokratisk och sekulära samhället som inte känner till vad Patriarkad är för något troll i samhällen som dom gärna vill ha( i sin religionsutövning).

 23. @Malte Skogsnäs:

  För mig får hr. Skogsnäs raljera så mycket han vill. Vi får nog, denna afton, finnas oss i att det varken är Ni, jag eller jämställdhetsfeministern som gjort det roligaste inlägget. Wink

 24. Detta inlägg och kommentarerna är nog sommarens bästa läsning.
  Tack till er alla för ett hjärtligt skratt så här strax innan sänggåendet.

  Och ett speciellt tack till mieitte och Natalie.

 25. @Jämställdhetsfeministern:
  Tack för ett oerhört intressant och lärorikt inlägg.
  Nu har jag införskaffat mig en peruk, anlagt skägg, försett mig med runda Lennonglasögon, palestinaschal och garderat med en lila feministschal, införskaffat en jättestor nyckelknippa att skramla med och en ansenlig mängd gatustenar att kasta på de vita mansgrisarna, rosa bomullstussar att kasta på de colorerade riktiga männen. Om jag nu vill bli en fullblodsknallkork vad kan jag då göra mer förutom att anmäla mig som volentär hos EXPO, AFA, SVT och Megafonen.
  Som nybliven feminist håller jag naturligtvis alltid samma goda ton som alla vi feminister alltid gör. Har jag glömt något så tar jag tacksamt emot tips och kamputrustning så länge det inte kostar något och betalas med allmänna medel.

  Än en gång, tack för att du öppnade mina igenmurade ögon. Genusdebatten gör skillnad!

 26. För 2 skribenter som kommenterat här har den postmoderna okritiska skolgången verkligen varit av ondo.

  – Eller så tillhör de inte den ironiska generationen …? Grin

 27. @Dreadlock:
  Hehe. Lyteskomik är dock alltid trevligt, i synnerhet när bristande intellektuell förmåga är glädjekällan.

 28. @Gösta L N Bondesson:

  …. läste hela tråden för en halv timme sedan. Magen guppar fortfarande av skratt ibland , och det lär komma små efterskalv under hela måndagen.

 29. @Malte Skogsnäs:

  ” Jag gillar Jämställdhetsfeministern, bara det att det är okey för vissa men tydligen inte för andra.”

  Nja, det handlar mer om att det är ok i vissa sammanhang men inte i andra sammanhang. Det här inlägget handlar givetvis mer om att se det roliga i eländet men om samma saker sker i seriöst tänkta debatter blir det svårt för nya läsare att komma in i diskussionerna.

 30. @Erik:

  Det där med olika sammanhang var en dålig förklaring. Så vissa inlägg ska vara fria från vissa typer av kommentarer? Eller om man vänder på det. Är det opassande att vara ”seriös” i ett humoristiskt inlägg?

  Vadå nya läsare? Man märker snabbt om en kommentar är intressant eller inte.

  Antingen gäller A och inte B, inte att B gäller ibland. Jag föredrar AB, d.v.s mångfalden i kommentarerna. Vem ska avgöra om en som kommenterar har A som avsikt men uppfattas som en del som B och som AB av några andra. Ni har lite att fundera på där, som t.ex. förmodererat kommentarsfält. Att försöka vara morsa eller farsa blir bara fånigt. Vi är vuxna människor allihopa men helt olika som individer och har olika sätt att skriva på.

 31. Suveränt inlägg, Jämställdhetsfeministern!
  FETT med PEPP – och upp till kamp mot patriarkatet!
  Låt patriarkerna dingla från lyktstolparna, androm till varnagel… Självklart så ska de även sodomeras med spikklubba, de har förtjänat det!
  Det vore en sant feministisk gärning…

 32. Utan att läsa mer än det fetstilta som skull vara bevis men var är beviset för att bevisa utsagan sanning.

  Alla feministiska forskning; även inom Universiteten som kritiseras av vetenskapsmän, utgår ifrån tron som inte går att bevisa lika lite som guds existen bara för att det står i bibeln att gud finns.
  Tro är inte vetande och förenlig med vetenskap som kräver bevis för sig.

  Utan bevis kommer man inte långt!

 33. Pingback: Hur kan alla män vara skyldiga till könsmaktsordningen? | Finns mitt Sverige kvar ?