Veckans vomitiv: Sanna Lundell kräks på gubbarna
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke brukar läsa när han åker tåg

Så var det dags igen. Nu har Sanna Lundell med sin krönika ”Jag stelnade till av gubbarnas samtal” givit oss ytterligare en anledning att bojkotta aftonblaskan.

Dagens kräkfest från Sanna handlar om hur hon åkt tåg och absolut måste berätta om två ”gubbar” som samtalar, efter att på gubbars vis ha köpt sig varsin öl. Vad talar gubbarna om när Sanna sitter och tjuvlyssnar på dem? Bensinskatt, miljöpartiet som skiter i landet där bilen behövs. Ett ”ordinärt gnälligt samtal män emellan”. Underförstått, antar jag, att kvinnor inte gnäller.

Så begår de då brottet som troligen skulle beläggas med dödsstraff om Sanna Lundell och hennes meningsfränder fick råda, de börjar diskutera aborträtten. Och det har jag ju insett, att är det något som är heligt och ett minfält man bör hålla sig ifrån som man så är det just abortfrågan. (Jag blev svårt bränd av en diskussion på maukonens blogg i början av året, och har hamnat i en lika enerverande diskussion på Cattas bubbla. Det verkar helt omöjligt att diskutera ämnet utan att det spårar ur.) Så när då en ärkefeminist som Sanna Lundell börjar utgjuta sig över hur hemska gubbarna är när de diskuterar abort tar jag hennes återgivning med stora grävskopor salt. Hon avslutar i alla fall:

2014 har det liksom blivit helt OK och allmänt accepterat att högt och tydligt vädra stinkande människofientliga åsikter som man förr gömde på kammaren.

Smygrasister och smygkvinno­hatare som vi tidigare slapp i alla fall i offentliga miljöer känner sig plötsligt manade att öppna käften var och varannan stans. Jag känner hopp­löshet i mitt tågsäte. Hatet är tillbaka. Rotat, fixerat och accepterat.

Jag noterar att det fortfarande 2014 liksom är helt OK och allmänt accepterat att idioter vräker ur sig dynga på aftonblaskan. Ju fortare tidningen dör, desto bättre.

Om någon är intresserad av en liten annorlunda vinkel på aborter (som inte gäller själva aborträtten i sig) kan kanske mitt, minst sagt långa, inlägg ”Olika kön, olika lag: Den heliga abortens oundvikliga asymmetri – Den slutgiltiga lösningen” vara av intresse.

69862_trollhattanperrongchrister tåg

Publicerat i Dolf Märkt , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Veckans vomitiv: Sanna Lundell kräks på gubbarna — 11 kommentarer

 1. Du förstår väl att kvinnor inte kan förväntas skydda sig på samma sätt som män när de har sex. Män som inte skyddar sig klarar självklart av att ta konsekvensen av sin handling. Det kan man ju inte förvänta sig att kvinnor ska göra. Förstår du inte det?

 2. Jag läser ju inte media mer så jag blev uppmärksammad av denna krönika via att folk pratade om den. Dessa krönikörers uppdrag är idag en variant av Bluffstopp och denna artikel är en i mängden där jag säger Bluff.

 3. Jag är för aborträtten men jag kan acceptera att det finns människor som är emot Abort.Att som Lundell få det till människofientligt om man är abortmotståndare är ju helt absurt.En abortmotståndare lär väl i så fall kunna säga att det är den som gör abort som är människofientlig som dödar ett levande foster.
  Det är ju också skrattretande när Lundell tycker att samhället är fullt av människor som öppet är rasister och kvinnohatare. Det är ju snarast så att samhället är fullt av manshatare och rasister som är rasistiska mot vita män
  och dessa hatare jobbar inom media och politik.Lundell själv är ju ett praktexempel på en manshatare.
  Men det är som vanligt med feminister och intersektionalitetsdyrkare så att de vill strypa all debatt mot deras åsikter och helst förbjuda andra åsikter än deras.

  Det är visserligen en helt annan diskussion men jag tycker däremot att det är helt fel med diskussionen som kom upp i Växjö när man ville låta barnmorskor av religiösa eller moraliska skäl slippa att genomföra aborter. Tar man ett jobb som innebär att man bl.a förväntas genomföra aborter så får man acceptera att göra det.Det är ju lagligt att begära att få genomgå en abort och då skall man få göra det. Dessutom skulle ju arbetslivet bli helt absurt om man som arbetstagare fritt kan välja vad man vill göra eller ej utifrån sin tro,moral eller något annat.

 4. Det är besvärligt att diskueta abortfrågan. Å ena sidan förstår jag dem – främst kvinnor – som är oroade över att om man tillåter minsta lilla avvikelse från den i samhället rådande konsensusen kring aborträtten så står inskränkningar i aborträtten och rentav abortförbud snabbt på agendan. Dessutom leder en öppen diskussion kring abort ofrånkomligen till att de perspektiv på abort som alla anar, men som få vill veta av, kommer fram i dagsljus till allas beskådan. Det här får som följd att kvinnor som annars skulle göra abort blir konfronterade med frågor de helst skulle slippa. Och jag förstår dem mycket väl.

  Men på sikt går det inte att undvika att frågorna tränger på. Den svenska synen att foster är ”cellkumpar” håller inte. Desutom är det ytterst få som innerst inne är av den åsikten. Men när det svenska förållningssättet förr eller snare börjar klinga alltför ihåligt och cyniskt kommer det att bli svårare att försvara aborträtten. I stället för att upprepa mantrat ”cellklump” borde man troligtvis erkänna att abortmotståndarna har en poäng och en väsentlig sådan, men att andra aspekter väger tyngre. Har man argumenten klara för sig är det också på sikt lättare att försvara aborträtten.

  Jag jämför denna moraliska aspekt på aborter med köttätande. Även om jag själv varken är eller tänker bli vegetarian, så erkänner jag relevansen hos flera av de argument som brukar framföras mot köttindustrin. Annat vore att leva i en lögn. Jag mistänker att framtiden kommer att döma vår tids människor hårt för vår behandling av djuren.

  Den aktuella debatten om barnmorskan Grimmark som meddelat att hon vägrar utföra aborter och därför nekats jobb är principiellt intressant eftersom den väcker frågan om man borde tillåta samvetsklausuler. Personligen är jag bekymrad över att man då skulle hamna på det sluttande planet, där det uppstod en grupp barnmorskor som kan deklarera sin moraliska överlägsenhet gentemot de barnmorskor som utför aborter (ordet ”mördare” skulle nog finnas på flera läppar). Men å andra sidan måste man kunna diskutera en samvetsklausul. Det finns alltid de som mentalt inte klarar av att hantera denna distinktion mellan å enda sidan en debatt kring principfrågor och eronsliga åsikter å en andra, utan ser världen uteslutande i termer av goda och onda. I sådana människors ögon är det ingen hejd på Grimmarks otrevliga karaktärsdrag. I stället borde vi stanna upp och lyssna på vad Grimmark har att säga och ta ställning till hennes egna ord, inte tillskriva henne ambitioner och åsikter som saknar belägg.

 5. Pingback: Hatar du män? | WTF?

 6. Det bästa sättet att snabba på avvecklingen av Aftonbladet och Sanna Lundells s.k. krönikor är att inte klicka på dem. Ju färre klick desto mindre chans att hon får sitt kontrakt med Aftonbladet förnyat.

 7. ”Hatet är tillbaka. Rotat, fixerat och accepterat.”

  När jag läste det första gången tolkade jag det som om hon menade sitt eget hat mot gubbarna. Först andra gången jag läste meningen, inklippt i texten här, insåg jag att hon troligen avser männens ”hat” mot aborterande kvinnor.

 8. @Anna: Jag tror faktiskt (men är inte säker) på att jag uppfattade det likadant är jag läste det första gången.

 9. Pingback: Sunkiga Sanna,     gräsligt goa gamla gubbar och          pillrigt pilska pumor | Genusdebatten